Lund

Østerveien 45

Prisantydning
5 790 000 kr
Omkostninger
156 620 kr
Totalpris
5 946 620 kr
Formuesverdi
1 062 957 kr
Formuesverdi sekundær
3 826 643 kr
Felleskostnader
7 088 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2009
P-rom
118 ㎡
Bruksareal
122 ㎡
Tomteareal
1 885 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Stor 5- roms selveierleilighet med balkong og garasjeplass i kjeller! Heis. Attraktiv beliggenhet på Lund

Om eiendommen

Standard

Velkommen til visning av Østerveien 45 - en flott 5- roms selveierleilighet med sentral beliggenhet på Lund. Fra leiligheten er det gangavstand til det meste. Kvadraturen, Bystranda, Bertes, butikker, barneskole, ungdomsskole, videregående (KKG) og Universitet (UIA), mm. Jegersberg med badevann og flott turområde i nærområdet

I leiligheten finner vi entré, bad, fire soverom hvorav et brukes til tv- stue, åpen stue/ kjøkken, WC og bod.
Fra stuen er det utgang til balkong. Det medfølger parkeringsplass i kjeller

Fra felles trapperom, eller med heisadkomst fra parkering kjeller kommer man inn i leilighetens gang med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko.

Leilighetens hovedrom er rommet hvor vi har åpen stue/ kjøkken løsning. Her er det store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp. Fra rommet er det en hyggelig utsikt. I stuen er det god plass til stor sofagruppe med tilhørende møblement samt spisebord i overgangen mot kjøkken.
Kjøkkenet er praktisk plassert i rommet og har godt med oppbevaringsplass i over og underskap.

I leilighet er det fire gode soverom hvor alle rommene har plass til seng med tilhørende møblement samt garderobe. Et av soverommene har inngang fra stuen. De tre andre soverommene er praktisk plassert i "egen fløy"
Baderommet ligger like ved soverommene. Badet er flislagt og inneholder dusjhjørne, servant med oppbevaring, vegghengt toalett, skap samt opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Bad ble oppusset i 2017.

I gangen er det inngang til gjestetoalett/ WC.
Det er godt med oppbevaringsplass i innvendig bod.

Vannbåren varme gulv i stue, kjøkken og baderom.
 
Velkommen til visning og få en hyggelig opplevelse!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 122 kvm
P-rom inneholder: Entré, bad, soverom x 4, stue/kjøkken, WC.
S-rom: Bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2009 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Calling anlegg med TV.
Canal digital/fiber.
Det avholdes dugnader i sameiet.
Heis i bygget.

Det er en pågående rettsak i sameiet som kan medføre økte kostnader avhengig av sakens utfall. Kfr. megler v. spørsmål.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 21.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert. Bygningssakskyndigs konklusjon: Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i bra stand, følgende hovedtrekk kan nevnes: Inngangsdør, terrassedør og vinduer er i bra stand. Bad ble oppusset i 2017, det er etablert lokalfall til gulvsluket. Hulltaking ble utført i vegg mellom bad og entré, ingen synlig eller målbar fukt ble oppdaget. Kjøkkeninnredningen er i bra stand, induksjon platetopp er montert. Gulvhøyder ble kontrollert i stue/kjøkken og i entré, noe avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer. Røropplegget ligger rør i rør. Innvendig stoppekran er montert i rørskap. Vannbåren gulvvarme i leiligheten, kursoversikt anbefales montert. Boligventilasjon er montert, vanlig vedlikehold bør beregnes. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG2:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc: Det er avvik; Hulrom under gulvfliser.
Tekniske installasjoner > Vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.
Tekniske installasjoner > Vannbåren varme: Det er avvik: Kursoversikt mangler på røropplegget.


For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt 2: Bad pusset opp av tidligere eier i 2017.
Pkt 9: Skjeggkre sanert av sameiet i 2019.
Pkt 10: Lakkasje fra terrasse over, arbeid utført fra Tofire i mai 2021.
Pkt 14: Ladeanlegg/ladeboks for elbil, blir satt opp nye i 2022/23. Selger dekker kostnad.
Pkt 23: Tvist om deler av fellesarealet.
Pkt 24: Pågående sak, ref pkt over. Saken er vunnet av sameiet i tingretten, men anket til lagmannsretten.
Pkt 26: Skjeggkre i fellesareal eller i andre boliger. Sanert av sameiet i 2019.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Følg Østerveien oppover fra rundkjøringen på Lund. Ta første avkjøring inn til venstre etter gamle proviantlageret til forsvaret.

Beliggenhet

Sentral beliggenhet på Lund med gangavstand til det meste. Fra leiligheten er det gangavstand barneskole, ungdomsskole, videregående (KKG) og Universitet (UIA). Jegersberg med badevann og flott turområde i nærområdet. Metro bussholdeplass rett ved blokken. Butikker, treningssenter med svømmehall i umiddelbar nærhet.

Tomt

Areal: 1 885 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for sameie. Tomten er pent opparbeidet med diverse beplantning, plen og asfalterte veier.

Parkering

Fast parkeringplass i garasje. Det blir satt opp ladeanlegg/ladeboks for elbil i 2022/23. Selger dekker kostnad.
Gjesteparkeringsplasser utenfor inngangsparti.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Eiendommen mangler ferdigattest/midlertidig brukstillatelse ifølge opplysninger fra Kristiansand kommune. Manglende ferdigattest/brukstillatelse innebærer at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen. Det foreligger ferdigattest, tiltakstart: vesentlig endring/reparasjon datert 05.05.2010. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr. 921 "Reguleringsplan for Oddemarka Øst - Østerveien 45", datert 30.05.2007. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet privat vei. Offentlig vann og kloakk.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 286535 Tinglyst: 22.04.2010. Seksjonering.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 777504. Tinglyst: 25.06.2021. Bestemmelse om vei

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Hver eier er ansvarlig for å holde orden / rent i forbindelse med husdyrhold.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

DKS AS

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 144 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 790 000,-)) 156 620,- (Omkostninger totalt) 5 946 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 7.070,- pr. år for denne eiendommen.

Felleskostnader

Kr. 7 088,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftsutgifter kr. 4.280,-, kommunale avgifter (ekskludert eiendomsskatt), vaktmester / renhold / brøyting, strøm til fellesareal, felles forsikring av bygget, drift heis, forretningsførsel, styre- og revisjonshonorar, TV/Internett (kr. 525,- pr. mnd), forskudd fjernvarme akonto (kr. 1500,- pr. mnd.), utelys (kr 261,-),  styrking av egenkapital (522,-).

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 062 957,- for år 2020. Sekundær: Kr. 3 826 643,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Østerveien 45, Gnr. 152 Bnr. 2129 Snr. 7 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 47/1000

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Kjøleskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 47 31 35.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0349

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0349. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Johan Elieson, tlf. 46 47 31 35

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 115)
Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 5 750 000,-) (Kr. 58.000)
Tilrettelegging (Kr.14 500)
Totalt kr. (Kr.95950)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3064283