Flekkerøya

Østerøya 161

Prisantydning
6 750 000 kr
Omkostninger
185 750 kr
Totalpris
6 935 750 kr
Formuesverdi
1 448 774 kr
Formuesverdi sekundær
5 505 340 kr
Byggeår
2008
Internt bruksareal (BRA‑i)
280 ㎡
Bruksareal
290 ㎡
Tomteareal
1 251 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

En flott enebolig over 3 etasjer med solrike og lune uteområder. Nytt kjøkken og tilhørende garasje.

Om eiendommen

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i hele underetasjen og 1. etasje. Peisinnsats er montert i stua. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Parkering

Parkering i garasje ved siden av boligen og under huset samt på tomt. Frittstående garasje måler 20 kvm i BRA-e, ref. tilstandsrapport.

Beliggenhet

Sentralt beliggende på Østerøya med kort vei til skole, buss, idrettsanlegg, butikk m.m. Nærhet til sjøen med flotteste skjærgård.
Nærhet til skoler og barnehager:
Flekkerøy Skole 1-7.trinn og Lindebøskaugen Skole 8-10.trinn ca. 1,2 km fra eiendommen.
Det er 3 barnehager i nærområdeområdet på Flekkerøy.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på oppføring av enebolig inkl. garasje datert 22.09.2008. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens bebyggelse/innredning. Stue i underetasjen er godkjent som "disp.", og er således ikke godkjent som rom for varig opphold/beboelse. Frittstående garasje m/bod samt hagestue er ikke blitt søkt om/godkjent hos kommunen. Det gjøres oppmerksom på at garasjen ligger over eiendomsgrensa, på naboens tomt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vann. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller. Det gjøres oppmerksom på at Kristiansand kommune har rett til å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve til tilkobling til offentlig avløp.

Privat vei. Det foreligger tinglyst rettighet på eiendommen, bestemmelse om vei, hvor det fremkommer at eiendommen har rett til å anlegge og vedlikeholde vei over gnr. 2 bnr. 520 (Østerøya 163). Det gis tillatelse til å koble seg opp mot eksisterende kloakk- og avløpssystem tilhørende gnr. 2 bnr. 520.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 280 "Lindebø - Skålevik, areal A reg. pl.", datert 18.12.1974. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/2/644:
14.06.2016 - Dokumentnr: 528952 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Glitre Nett AS
Org.nr: 982 974 011
Avtale om grunnrettigheter til jordkabel - 12 KV kabelnr..: 3354, 3355
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

28.11.2005 - Dokumentnr: 22151 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:2 Bnr:520

01.01.2020 - Dokumentnr: 1431989 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:2 Bnr:644

28.11.2005 - Dokumentnr: 22152 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4204 Gnr:2 Bnr:520
Bestemmelse om vann/kloakkledning

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 168 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 185 750,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til Østerøya 161!

En flott enebolig over 3 etasjer med solrike og lune uteområder. Nytt kjøkken og tilhørende garasje.

Huset har følgende planløsning:
Hovedetasje: Flislagt gang/entrè. Godt med klesskap til oppbevaring av ytterklær og sko. Inngang til gjestetoalett. Stor og lys stue med plass til både sofagruppe og spisebord. Utgang til både hage og terrasse. Fliser med varme i gulv. Koselig peisovn som gir godt med varme. Stuen er åpen mot nytt flott kjøkken fra ikea med integrerte hvitevarer som ovn, kaffemaskin, oppvaskmaskin og kjøleskap/frys. Fra kjøkken er det inngang til vaskerom med innredning. Egen inngang.
2. etg.: Loftstue, 3 gode soverom hvorav hovedsoverom har utgang til en liten balkong, et romslig flislagt bad med badekar, dusjhjørne, vegghengt toalett og dobbelt servant med underskuffer.
Underetasjen: Trappegang, gjestetoalett, vinrom og innredet rom som i dag brukes som stue/soverom. Garasje samt egen inngang.

Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Arild Grundetjern AS den 29.01.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Boligen er bygd i 2008 og er stort sett i bra stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig har glasserte teglstein, takrenner og beslag fra byggetid normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes. Vinduer og dører er fra byggetid, vanlig vedlikehold bør beregnes. Vinduer i underetasjen er ufagmessig listet utvendig da det ikke er montert vannbord hverken over eller ved bunnen av vinduene, utbedringer bør beregnes.
Garasjedør er slitt, vedlikehold bør beregnes. Impregnert kledning er i stort sett bra stand, kledningen er utlektet og musebånd er montert. Kledningen trenger behandling, og østveggen er slitt i overflaten. Terrasse trenger stort sett vanlig vedlikehold, hulrom under gulvfliser flere steder og utbedringer bør beregnes. Rekkverk anbefales montert ved terrasse på østsiden nær bakken av sikkerhetsgrunner. Innvendig anbefales det å lagte inspeksjonsluke til øverste loft slik at man kan kontrollere rommet. Bad og vaskerom holder standard fra byggetid, vanlig vedlikehold bør beregnes. Det er bakfall på gulv til gulvsluket på bad, og stort sett flatt gulv i vaskerom. Det ble utført hulltaking i vegg inn mot våtrom og utforèt trevegg i gangen, ingen synlig eller
målbar fukt ble oppdaget. Det ble registrert noe fuktighet i grunnmuren i liten bod og i garasjen, nærmere undersøkelse bør beregnes. IKEA kjøkkeninnredning er fra 2022 og er i god stand, induksjon platetopp med integrert ventilator. Gulvhøyder ble kontrollert i 5 rom, avvik ble spesielt
registrert på soverom i underetasjen. Sikringsskap med automatsikringer. El-bil lader ble installert i 2022, nytt sikringsskap og el. anlegg ble lagt inn i stor bod/liten garasje i 2020. Røropplegget ligger rør i rør. Innvendig stoppekran er montert i teknisk rom. Vannbåren gulvvarme i hele underetasjen og 1. etasje. Peisinnsats er montert i stua. Utvendig bod inntil boligen er utett og rommet er fuktig da det er tilsig ved grunnen og hull i grunnmuren. Rommet holder en enkel standard og benyttes kun til oppbevaring av diverse uteting. Stor bod/garasje har teglstein på tak og kledningsbord/fasadestein som har normal slitasje. Garasjeport er i bra stand. Vindu og dør holder en enkel standard. Fliser på gulv. Eier opplyser om at sprekk i grunnmuren har vært slik nesten helt siden garasjen ble bygd, utbedringer bør beregnes. Noen takstein mangler og bør monteres. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."

Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):
Våtrom > Loft > Bad > Overflater Gulv. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det må foretas utbedring av fallforhold. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Vinduer i underetasjen.
Utvendig > Garasjedør.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
Innvendig > Radon.
Innvendig > Andre innvendige forhold.
Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Overflater Gulv.
Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt.
Våtrom > Loft > Bad > Sluk, membran og tettesjikt.
Våtrom > Loft > Bad > Sanitærutstyr og innredning.
Spesialrom > Underetasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
Tomteforhold > Drenering.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: integrerte hvitevarer på kjøkkenet.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11240011. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/2/644:
14.06.2016 - Dokumentnr: 528952 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Glitre Nett AS
Org.nr: 982 974 011
Avtale om grunnrettigheter til jordkabel - 12 KV kabelnr..: 3354, 3355
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

28.11.2005 - Dokumentnr: 22151 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:2 Bnr:520

01.01.2020 - Dokumentnr: 1431989 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:2 Bnr:644

28.11.2005 - Dokumentnr: 22152 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4204 Gnr:2 Bnr:520
Bestemmelse om vann/kloakkledning

Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr 2666. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

- Er det observert vann eller fukt i kjeller, krypkjeller eller underetasje?
Kjeller vegg mot nord har noe gjennomslag av fukt på veldig fuktige dager.

- Er det utført arbeid med drenering?
Drenering. Reidar Olsen. 2008.

- Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Montert el bil lader. Elektro importøren. 2022.
Kurs og sikringskap til garasje. Søgne elektriske. 2019.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: B581AFE2-F914-4A1D-BFFC-72667B4716DA Kategori: