Iveland

Osmundskleiv 7

Byggeår
1980
P-rom
241 ㎡
Bruksareal
252 ㎡
Totalt bruksareal
252 ㎡
Tomteareal
2 041 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Skaiå - innholdsrik enebolig med romslig og usjenert tomt - solrik terrasse - dobbel garasje - naturskjønne omgivelser

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Velkommen til Osmundskleiv 7! Innholdsrik enebolig med romslig og solrik tomt, beliggende luftig og usjenert til i et mindre boligområde på Skaiå i Iveland kommune. Fra eiendommen har man umiddelbar nærhet til søndagsåpen nærbutikk og barnehage. En kort kjøretur til Birketveit hvor man finner blant annet dagligvarebutikk, skole, idrettshall og flott idrettsanlegg.

Eiendommen er opprinnelig fra 1980. Tilbygg fra 1989. Boligen fremstår som vedlikeholdt, går over 2 plan og har følgende innhold:

1. etasje:
Entré/Hall:
Innbydende vindfang/entré med flislagt gulv. Varme i gulv. Videre kommer man inn i en større hall med trapp opp til 2. etasje. Hall med laminatgulv og eldre etasjeovn, samt varmepumpe fra 2022. Deler av hallen er godkjent som bod ihht godkjente bygningstegninger.

Soverom:
Soverom innredet som et kontor. Veggen på rommet er flyttet og det er blitt laget en gang fra entré/hall til kjellerstue.

Kjellerstue:
Praktisk kjellerstue med god plass til å innrede med sofagruppe og tilhørende møbler. Flislagt gulv med varme og vegger med villmarkspanel. Utgangsdør til hage/tomt.
Fra kjellerstuen kommer man inn i en nyoppusset grovgang/vindfang med utgangsdør. Flislagt gulv. Grovgang//vindfang er godkjent som bod (arb.rom) ihht godkjente bygningstegninger.

Fra grovgang/vindfang har man direkte inngang til vaskerom.

Vaskerom:
Vaskerom med gulvbelegg med varme. Inneholder vaskekum og varmtvannsbereder. Opplegg for vaskemaskin i rommet.

Bad:
Bad med flislagt gulv og i dusjsone, for øvrig brystpanel/trepanel og tapet. Varme i gulv og spotter i tak. Inneholder wc, søylevask og dusjnisje.

Soverom:
Rom innredet som soverom. Rommet er godkjent som bod ihht godkjente bygningstegninger.

Boder:
2 gode boder med gode lagringsmuligheter.

2. etasje:
Stue:
Romslig stue med store vinduer som gir mye naturlig lys. Fra stuen har man utgang til terrasse. Det er satt inn peisovn og varmepumpe. I stuen har man god plass til både spisegruppe og sofagrupper. Stuen er delt i to soner med dør i mellom. Laminatgulv og lysmalt panel.

Kjøkken:
Flott Ikea kjøkken fra 2022. Laminatgulv, samt gips på tak og vegger. Godt med skuffer og benkeplass. Integrert kjøleskap, platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn medfølger i handelen. God plass til spisebord under vindu.

Toalettrom:
Toalettrom med flislagt gulv med varme og lysmalt panel. Toalett og nyere innredning med vask. Direkte inngang til stort soverom.

Soverom:
3 gode soverom, det ene med inngang fra kjøkken og det andre fra toalettrom.

Dobbel garasje med 2 nye garasjeporter.

Alt i alt er dette en bolig som kan passe for blant annet familier og par i etableringsfasen - en bolig som bør sees!

Velkommen til påmeldingsvisning!

Oppvarming

Eldre etasjeovn i hall og varmepumpe fra 2022. Peisovn og varmepumpe i stue.
Varme i gulv i entré/vindfang (hovedinngang), kjellerstue, vaskerom, toalettrom og bad.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Annonsert visning vil bli godt skiltet fra Sørmegleren - Velkommen!

Parkering

Dobbel garasje. Forøvrig flere biloppstillingsplasser.

Beliggenhet

Stor, familievennlig enebolig beliggende i et hyggelig, lite boligområde på Skaiå. Her har man umiddelbar nærhet til søndagsåpen nærbutikk og gangavstand til barnehage. Har man barn i skolepliktig alder, har disse gratis skoleskyss til Iveland skole på Birketveit (1-10 trinn). I Birketveit finner man også kommunehus, dagligvarebutikk, bibliotek og legesenter, samt kirke, bedehus, idrettshall og flott idrettsanlegg. Nærområdet byr også på fine badeplasser, samt ypperlige turområder både sommer som vinter.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 31.07.1980. Ferdigattesten gjelder: Nybygg, bolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjente tegninger av boligen og tilbygg til bolig, datert 14.09.1978 og 28.08.1989, i Iveland Kommunes arkiver. Det foreligger ikke ferdigattest for tilbygg til bolig. Det foreligger ikke godkjente tegninger av garasje. Det foreligger heller ikke ferdigattest.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning.
Deler av hallen og grovgang//vindfang er godkjent som bod ihht godkjente bygningstegninger i kommunens arkiv.
Rom innredet som soverom i 1. etasje er godkjent som bod ihht godkjente bygningstegninger i kommunens arkiv.
De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse.

Kontor/soverom i 2. etasje er tegnet inn som kjøkken på godkjente tegninger. Rommet er godkjent som varig opphold/beboelse.

Noen vegger er flyttet, blant annet veggen på soverom/kontor i 1. etasje er flyttet og det er blitt laget en gang fra entré/hall til kjellerstue.
Utvendig er det ikke tegnet inn halvtak på boligen bak.
Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Offentlig vei og avløp. Vann fra privat brønn som deles med naboeiendommen. Pumpehuset står i bakkant av boligen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, tilhører detaljregulering for Skaiå, Iveland kommune, datert 12.10.2011.

Eiendommen grenser til område avsatt til LNF-område i kommuneplanen (landbruk, natur, fritid).

Nabovarsel fra kommunen som har planer om å lage snuplass mellom oss og Osmundskleiv 9 for søppelbil og brøytebil. Ikke noe som påvirker eiendommen. Hentet fra selgers egenerklæringsskjema, som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Kommentar konsesjon

Eiendommen er over to mål, og egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
62 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000,-))
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

78 720,- (Omkostninger totalt)

2 568 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatt (kr. 885,-)

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Henrik Løvdal den 17.10.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Enebolig med dobbel garasje på tomten på Iveland. Deler av boligen er pusset opp. Eldre taktekking. Hull under kilrenne er blitt tettet etter befaring. Vinduer og dører av eldre dato. Kjøkkeninnredningen er byttet i 2022. Bad og vaskerom av eldre dato. De må renoveres. Vann i fra privat brønn. Pumpehus ved siden av boligen. Avløpsvann til offentlig anlegg. Noen mindre oppgraderinger av elektrisk anlegg er gjort. Men en el-kontroll anbefales. Garasjen har fått nye porter. Det må det legges bort strøm til garasjen. Spørsmål ang. befaringen kan rettes direkte til utførende Takstmann hverdager fra kl.09.00 til 16.00 på mobil 913 23180. Evt. send mail med dine spørsmål til takstmann@henriklovdal.no Hele rapporten må leses.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG 3 Store eller alvorlige avvik:
Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Den valgte konstruksjonsutforming gir økt fare for skader

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom >Vaskerom
Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader.

Tomteforhold > Terrengforhold
Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren.

TG2 Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
Det er avvik: Noen plater er misfarget (sopp) etter vannlekkasje fra taket.

Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.

Utvendig > Vinduer
Det er avvik: Vinduer er å regnes som eldre. På grunn av vinduenes alder (glass) må det kunne forventes/tas høyde for noe risiko for å at glass kan punktere eller er punktert.

Utvendig > Dører
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Noen terrassebord er knekt/råte. Terrassebord har vanlig slitasje.

Utvendig > Utvendige trapper
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tekniske installasjoner > Varmesentral - 2
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Eldre elektrisk anlegg. Men noen oppgraderinger er gjort. Eier har bare papirer på det siste som er gjort. Delvis nytt strømnett lagt opp kjøkkenet, og nye sikringer til kjøkken, pluss ny jordfeilbryter. Montering av en lampe på kjøkkenet og et nytt strømuttak i gangen nede til varmepumpe. Elektrisk kontroll anbefales. Det er kun gjort en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.

Tomteforhold > Drenering
Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Integrert kjøleskap, platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn.

Diverse

Interessentene bes gjøre seg kjent med innholdet i vedlagt tilstandsrapport av Henrik Løvdal. Spørsmål ang. tilstandsrapporten skal rettes til takstmann Henrik Løvdal på tlf: 913 23180 på hverdager fra kl.09.00 til 16.00.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Boligen selges umøblert.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/15230026. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Disse dekker: Forbruksgebyr kloakk (kr. 2573,-), abonnement kloakk (kr. 7382,-), renovasjon (kr. 4934,-) og feiing (kr. 312,-).

Byggemåte

1980 i følge Iveland kommune.
Se vedlagt tilstandsrapport for byggemåte.

TV/Internett/Bredbånd

Internett (fiber) fra Altibox.

Sammendrag selgers egenerklæring

Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom?
Svar: Ja. Beskriv feilen og omfanget: Gulvbelegg på vaskerom har skader.

Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Svar: Ja. Nytt arbeid. Årstall: 2021.
Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Ufaglært.
Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte: Montert vannfilter.

Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt?
Svar: Ja. Beskriv feilen og omfanget: Tegn på fukt i yttervegg på boder.

Er det observert vann eller fukt i kjeller, krypkjeller eller underetasje?
Svar: Ja. Beskriv omfanget: Saltutslag på bunn av yttervegger i boder.

Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Svar: Ja. Nytt arbeid. Årstall: 2022.
Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Svar: Faglært.
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte:
Under renovering av nytt kjøkken, delvis nytt strømnett lagt opp kjøkkenet, og nye sikringer til kjøkken, pluss ny jordfeilbryter.
Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Elektrotema.
Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.

Nytt arbeid. Årstall: 2023.
Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte:
Montering av en lampe på kjøkkenet og et nytt strømuttak i gangen nede til varmepumpe.
Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Elpunkt.
Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.

Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende?
Svar: Ja. Spesifiser hvilken type: Brønn.

Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg?
Svar: Ja. Nytt arbeid. Årstall: 2022.
Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte:
Byttet til ny varmepumpe nede i gangen.
Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Olto varmepumpeservice.
Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.

Er det tegn på setningsskader eller sprekk i fliser?
Svar: Ja. Beskriv feilen og omfanget, samt hvilke tiltak som er gjort: Noen løse fliser i stua nede, og noen få sprukne pyntelister i dusj sone.

Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Svar: Ja.
Hva slags skadedyr og hva var omfanget?
Svar: Ved oppussing av kjøkkenet ble det funnet en del tegn på mus, men det er før vår tid. vi har ikke merket noe tegn på mus i huset når vi har hatt det.

Har du bygd på eller gjort om kjeller, loft eller annet til boligrom?
Svar: Ja. Nytt arbeid. Årstall: 2023.
Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Ufaglært.
Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte:
Gjort om en sovealkove og en liten gang, til en større grovinngang, med flislagt gulv.
Har du fått innvilget tillatelse fra kommunen for ombyggingen?
Svar: Nei, ikke søknadspliktig.

Nytt arbeid. Årstall: 2022.
Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Ufaglært.
Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte:
Nytt kjøkken. hele kjøkkenet ble revet, vegger, tak og gulv. gips på tak og vegger, nye lamper, nye skapstammer og fronter fra IKEA. alt av strøm er gjort av faglærte.
Har du fått innvilget tillatelse fra kommunen for ombyggingen?
Svar: Nei, ikke søknadspliktig.

Er det utført radonmåling?
Svar: Ja.
Når ble målingen utført og hva ble måleverdiene?
I 2016, fra forrige eier som skriver : 38 Bq (Dette var med viftestyrke 5, jeg målte også med viftestyrke 2, da økte målingen kun til 44 Bq) Det er radonbrønn installert på vaskerom.

Er det andre forhold av betydning eller sjenanse for eiendommen eller nærområdet?
Svar: Ja.
Beskriv nærmere hvilke forhold:
Nabovarsel fra kommunen som har planer om å lage snuplass mellom oss og Osmundskleiv 9 for søppelbil og brøytebil. ikke noe som påvirker eiendommen.

Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Svar: Ja.
Skriv opplysningene her:
Vannkran på baksiden av huset som er montert i husveggen, fungerer ikke. Men forrige eier mente den aldri var koblet til. Vi har ikke fått sjekket opp i om det stemmer.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Storebrand

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Provisjon (Kr.45 000)
Grunnpakke markedsføring (Kr.6 600)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Tilrettelegging (Kr.12 900)
Totalt kr. (Kr.74 985)
Eierskifteforsikring og tilstandsrapport kommer i tillegg.

Dersom eiendommen ikke omsettes, belastes oppdragsgiver for tilrettelegging, markedspakke og avtalte tillegg.
Solgt
Produktnr: 3DA2C6BE-C3B1-420B-B865-82EAA3225172 Kategori: