Ose

Osefeti 196

Prisantydning
2 890 000 kr
Omkostninger
105 550 kr
Totalpris
2 995 550 kr
Formuesverdi sekundær
993 750 kr
Byggeår
2019
Internt bruksareal (BRA‑i)
108 ㎡
Bruksareal
114 ㎡
Tomteareal
1 249 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Flott beliggende helårshytte på Ose - Naturskjønne omgivelser - Få meter fra vannkanten - Innlagt strøm, vann og avløp.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Godt utnyttet hytte med alt på ett plan. Stue med åpen kjøkkenløsning. Gang med oppbevaring og god plass til yttertøy. 4 soverom med totalt 12 sengeplasser. Bad med dusjkabinett, wc, baderomsinnredning med vask og oppbevaring, opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Toalett med wc og vask. Innvendig og utvendig bod.

Oppvarming

Vedovn og varmekabler. Varmeovn på det lille badet. Det er wifi-styrte termostater til varmekabler i stue, gang og bad.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

På egen eiendom

Beliggenhet

Hytta ligger i naturskjønne omgivelser nedenfor Reiårsfossen ved Ose ca. 1 time og 40 minutters kjøring fra Kristiansand, ca 1 time og 50 min fra Arendal. Den fine beliggenheten mot elva gir fri og helt fantastisk utsikt over de vakre omgivelsene. Nærområdet byr på idylliske turområder hele året, bade- og fiskevann samt oppkjørte skiløyper, akebakke og alpinbakke for barn. Det er ca. 40 minutters kjøring til Alpinanlegget på Brokke. Det er enkel adkomst helt frem til hytta.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest 25.06.2019. Ferdigattesten gjelder ny fritidsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk

Vei, vann og avløp

Oppkjørselen er privat vei. Kan avtale/bestille brøyting på app. En må påregne utgifter for dette.

Årlige utgifter til privat felles avløpssystem ligger på 7000 - 8000 kr, beregnet etter forbruk av vann.

Kommunale avgifter ca. kr 3779 kr. Vanngebyr går etter forbruk.

Reguleringsplan

Tinglyst rett til brygge.

Eiendommen er regulert til Fritidsbebyggelse, tilhører Reguleringsplan for Reiårsfossen Camping , ikraftsatt 22.06.2011, under kommuneplan 2011-2022, ikraftsatt 22.02.2011.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4220/15/94:
18.11.2010 - Dokumentnr: 905947 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4220 Gnr:15 Bnr:30


01.01.2020 - Dokumentnr: 439758 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0938 Gnr:15 Bnr:94


15.11.2013 - Dokumentnr: 992221 - Bestemmelse om bryggeplass
Rettighet hefter i: Knr:4220 Gnr:15 Bnr:30


19.04.2022 - Dokumentnr: 414189 - Bestemmelse om parkering
Rettighet hefter i: Knr:4220 Gnr:15 Bnr:30


Kommentar konsesjon

Det er ingen konsesjonsplikt på eiendommen. 

Kommentar odelsrett

Det hviler ikke odel på eiendommen.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 72.250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 16 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 92.550,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt i denne kommunen.

Nøkkelinformasjon

Standard

Stue og kjøkken i åpen løsning. Laminat på gulv, villmarkspanel på vegg. Det er peis i rommet som gir en lun og god atmosfære vinterstid. God plass til både sofagruppe og stort spisebord. Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer og laminert benkeplate. Det er to utganger til terrassen fra stue. Gang med fliser på gulv og villmarkspanel på vegg, god plass til å henge fra seg tøy. Stort, fint bad med fliser på gulv og baderomsplater på vegg. Stor varmtvannstank. Eget toalett med fliser på gulv og panel på vegg. 4 gode soverom, 1 med dobbeltseng, ett med familiekøye, ett med familiekøye og vanlig enkel køyeseng, ett med en enkel køyeseng. Alle soverom med laminat på gulv og panel i tak og på vegg. Innvendig og utvendig bod.

Utvendig:
Bygning oppført i tre over grunnmur av isolerte grunnmurselementer og støpt plate. Yttervegger med isolert bindingsverk kledd med ståendevillmarkskledning. Saltakkonstruksjon av W-takstoler, Taket er tekket med torv, undertak av Sarnafilduk e.l. og OSB-plater/fast dekke. Takrenner og nedløp av stål.
Vinduer med malte karmer og rammer av tre og 2 -lags isolerglass. Malt hovedytterdør, balkongdør og boddør i tre. Balkongdør har 2-lags isolerglass. Terrasser mot nord-øst (Otra) og ved inngangsparti.

Innvendig:
Laminat og flis på gulv. Panel på samtlige vegger og i himling. Heltredører som innvendige dører. Fritidsboligen har vedovn/peis tilkoblet elementpipe.

Våtrom:
Bad/vaskerom med fliser på gulv og våtromsplater på vegger. Malt panel i takhimling. Baderommet er innredet med toalett, dusjkabinett og innredning med nedfelt servant. Rommet kan også benyttes som kombinert vaskerom da det er montert opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet har fastmonterte hvitevarer ifm. av oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap, stekeovn, kombiovn og koketopp. Ellers kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Spesialrom:
Toalettrom med fliser på gulv, og panel på vegger og i takhimling. Rommet er innredet med skapinnredning med nedfelt vask og toalett.

Tekniske installasjoner:
Vann- og avløpsrør er av plast. Generell luftutskifting i boligen skjer ved naturlig ventilasjon fra vindusventiler og ved at vinduer åpnes. Ca. 200 liters varmtvannstank fra byggeår plassert i rom med sluk.


Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Mangler data den 08.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Fritidsboligen er oppført i henhold til vanlig byggeskikk og standard for byggeperioden og fremstår i god teknisk stand. Det ble generelt ikke oppdaget større tilstandssvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen på grunnlag av alder, utenom enkelte punkter som fremkommer i rapporten. Merk: Enkelte bygningsdeler kan være i god stand og helhetlig være vurdert/merket som TG1 i beskrivelsestekst, mens samme bygningsdel kan ha lokale avvik merket TG2.
Oppsummering av avvik som defineres som TG2 vises fra side 6 i rapporten. Det er ingen avvik som defineres som TG 3. Hele rapporten må leses.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Våtrom - Etasje - Bad/vaskerom - Overflater Gulv: Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fallløsning på våtrommet ihht. gjeldende TEK. Gulvet er delvis tilnærmet flatt og har kun målt 2 mm. fall mellom sluk og dør. I normal brukssituasjon vil våtrommet fungere så lenge det har dusjkabinett, men ny eier ønsker å dusje direkte på gulv må hele gulvet bygges om.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):

Innvendig - Overflater: Deler av gulvet i gang har noe bom/hulrom i fliser. Fliser med bom/hulrom er disponert for å løsne eller knekke ved trykk/støt.

Innvendig - Radon: Radonmålinger er ikke foretatt. Det er ikke fremvist dokumentasjon på tiltak mot radon. Eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert usikkert, men tett opptil område med aktsomhetsgrad "høy" eller "særlig høy".

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Innebygde hvitevarer medfølger, som kjøleskap/fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr/steketopp.

Randonmåling

Ikke foretatt radonmåling.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Velforening

Det er pliktet medlemskap i velforening. Velforeningen sørger for vedlikehold og brøyting av fellesvei. Vedlikehold av felles uteområder mm.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4220/15/94:
18.11.2010 - Dokumentnr: 905947 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4220 Gnr:15 Bnr:30


01.01.2020 - Dokumentnr: 439758 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0938 Gnr:15 Bnr:94


15.11.2013 - Dokumentnr: 992221 - Bestemmelse om bryggeplass
Rettighet hefter i: Knr:4220 Gnr:15 Bnr:30


19.04.2022 - Dokumentnr: 414189 - Bestemmelse om parkering
Rettighet hefter i: Knr:4220 Gnr:15 Bnr:30


Info kommunale avgifter

Denne eiendommen har følgende kommunale avgifter for 2024: Vanngebyr etter forbruk: kr 444,85. Abonnement vann: kr 2501,25. Vannmålerleie: kr 406,25. Feiing: kr 548 (ikke mva fra 2024). Ingen eiendomsskatt. Alle tall er inkl mva.

Byggemåte

Fritidsboligen er oppført i henhold til vanlig byggeskikk og standard for byggeperioden og fremstår i god teknisk stand. Det ble generelt ikke oppdaget større tilstandssvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen på grunnlag av alder,
utenom enkelte punkter som fremkommer i rapporten.

Info strømforbruk

Selger opplyser at de bruker ca 6600 kWh per år

Polisenummer

8850016

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Parabol

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
1 Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja! Det er ikke rett fall i våtsonen, ref takstrapport.

2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja!
2.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
2.1.2 Årstall: 2024
2.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært!
2.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Det er blitt byttet tak på det store baderommet, samt byttet panelplater i dusjsonen. Dette ble utført av byggherre i juni 2024 etter fem års kontrollen.
2.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Vidarbygginvest AS
2.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja!

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja!
10.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
10.1.2 Årstall: 2024
10.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært!
10.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte Byttet over til trådløse termostater i stue, store bad og gang
10.1.5 Hvilket firma utførte jobben? BK elektro AS
10.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja!

11 Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende? Ja! Hytta er tilknyttet hytteområdets renseanlegg.

19 Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen? Ja! Vi har sett spor etter mus på loft. Musebånd er etterjustert av byggherre etter femårskontrollen i juni 2024.

32 Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart? Ja!
Det kan forekomme knirk i laminatgulv.
Lite område bak sofa er blitt prøvebeiset med mørk farge.
Noe skjolder på fliser på det store badet.
Etter femårskontrollen er en dør til soverom byttet, samt noen fliser i gang tatt opp og skiftet grunnet dårlig heft. Alle fliser på det lille badet er skiftet ut grunnet dårlig heft.
Sikkerhetsventil på varmtvannstanken er blitt skiftet under byggherres ansvar.
Produktnummer: 85D75B87-0B43-4DD2-A54C-A1F1CC7B8823