Ose

Osefeti 110

Prisantydning
1 350 000 kr
Omkostninger
49 620 kr
Totalpris
1 399 620 kr
Formuesverdi
1 100 000 kr
Kommunale avgifter
5 098 kr / år
Byggeår
2013
P-rom
51 ㎡
Bruksareal
51 ㎡
Tomteareal
290 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Flott beliggende helårshytte få meter fra vannkanten - Garasje

Om eiendommen

Innhold

Hytte med alt på ett plan samt hems. Hytta inneholder vindfang, vaskerom, bad, gang, 2 soverom, stue og kjøkken i åpen løsning. Det er utgang til terrasse fra stue/kjøkken. Fra gangen er det trapp/stige opp til hemsen som i dag er innredet med sengeplasser. Eiendommen har tinglyst rett til parkeringsplass hvor det i dag er oppført en dobbelt garasje som deles med nabo.

Standard

Stue og kjøkken i åpen løsning. Det er peis i rommet og god takhøyde. Utgang til terrasse. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter av hardtre og laminert benkeplate. Oppvaskkum med 1-greps blandebatteri. Herdet glass over benkeplate mot vegg. Kjøl og fryseskap. Frittstående komfyr med keramisk koketopp. Kjøkken ventilator fra Gorenje, med utblåsningsrør ut i yttervegg. Vannstopp system under vask. Innredningen fremstår i god stand.

Bad med dusjkabinett, toalett, vask 60 cm med underskap og speil og lys. 30 cm høyskap inntil vask. Elektriske vifte på yttervegg og varmekabel i gulv. Ventil i vindu. Sokkelflis med baderomspanel. Fliser med varmekabler på gulv. Ingen målt fukt. Ingen tilkomst til sluk under dusjkabinett. Bein på kabinett hviler på sluk og kabinett kan ikke flyttes uten noe demontering. Membran observert på vaskerom og sannsynligheten for at det også er på bad er stor.

Vaskerom med 80 liter Ozo varmtvannstank, rør i rør vvs-skap på vegg med drenering til gulv. Hovedvann inntak med stoppekran. Vannmåler, trykkventil og vannstopp system. Sluk i gulv ved varmtvannstank. Vaskemaskin og tørketrommel. Fryseskap, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Sokkelflis med baderomspanel. Fliser med varmekabler på gulv. Det er observert membran i sluk med klemring. Ingen målt fukt.

Det er to soverom i hytta som i dag er innredet med 6 sengeplasser. Hemsen er i tillegg innredet med to sengeplasser.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm Sekundærrom: 0 kvm.
P-rom inkl: Vindfang, vaskerom, bad, gang, 2 soverom og stue/kjøkken

Hemsen er ikke målbar grunnet lav takhøyde. Gulvareal er 13 kvm.

Garasje:
Bra: 17 m² - P-rom: 0 m² - S-rom: 17 m²
S-rom inkl.: Garasje.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2013 i følge Bygland kommune.
Støpt plate mot grunnen. Isolerte støpte ringmurselementer. Etasjeskille av bjelkelag i tre. Yttervegger av isolert reisverk, asfaltplater, musestopp og kledd med liggende beiset kledning. Saltak med undertak av panel, membran og torv. Mønet tak i stue.

Garasje: Ringmur av betongblokker. Mur i bakkant mot terreng på 120 cm. Grunnmursplast mellom mur og terreng har løsnet noe og regn kan komme bak. Gulv av støpt betong med 5 cm fall. Åpne uisolerte vegger. Yttervegg vindtetting av duk og kledd med liggende beiset panel. Innvendig vegg mot nabogarasje er kledd med plater. Det er åpent over i takkonstruksjon mot nabogarasje. Åpent uisolert pult takkonstruksjon av takstoler. Takhøyder på 309-272 cm. Undertak av bord, tekket med sveiset papp. Plastbelagt stålplater over vindski mot taktekking. Takrenner av stål med nedløp til avløpsrør. Inngangsdør av tre. Henger litt mot dørterskel. Lite vindu av tre 99x49 cm på langvegg. Aluminiumsport 260 x 210 cm med portåpner. Utvendig lys. Lys i tak, kontakter på vegg. Felles strømmåler med nabogarasje.

Oppvarming

Varmekabler og vedfyring. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er fullverdiforsikret i IF med polisenummer: 1951731. Årlig forsikringspremie kr. 4.614,-.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 4.288 kwh.
Det er pliktig medlemskap i velforening. Kostnaden er ca. kr. 2 000,-. per år og inkluderer brøyting, vedlikehold av vei og vedlikehold av fellesområder.

Det gjøres oppmerksom på at hytta er ryddig og rengjort før visning, og  at den ikke vil bli ytterligere ryddet og rengjort før overtagelse.

Denne hytta og nabohytte i nr. 112 har hatt en privat avtale om felles robotklipper som er tilkoblet strøm på denne eiendommen, samt garasjeport som er tilkoblet strøm på naboeiendom. Eier av nabohytte er interessert i å fortsette denne avtalen.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Odd Kjell Skjørli den 07.04.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Hytten fremstår utvendig og innvendig i godt vedlikeholdt stand. Overflater fra byggeår. Det er ikke registrert eller avdekket noen behov for bygningsmessige strakstiltak utover normalt vedlikehold. Det nevnes likevel: Steinmasse under ringmurselementer har blitt vasket bort, og det er hulrom under elementer. Dette kan føre til setningsskader i ringmur og reisverk. Isoporen i ringmurselementene er synlige ned mot grunnen. Det er en fare for at maur og andre skadedyr kan påføre skade på isoporen. Fliser i vindfang har noe bom og har mistet feste til underlaget. Se ellers de enkelte postene i rapporten og kommentar avvik bakerst i rapporten.

Følgende avvik har fått TG2:
- Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet: Steinmasse under ringmurelementer har blitt vasket bort, og det er hulrom under elementer. Dette kan føre til setningsskader i ringmur og reisverk. Isoporen i ringmurselementene er synlige ned mot grunnen. Det er en fare for at maur og andre skadedyr kan påføre skade på isoporen.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Dødsbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Flott beliggende helårshytte på Ose, kun få meter fra vannkanten. Otra renner like forbi hytta og byr på fine badeplasser og gode fiskemuligheter. Hytta ligger på Reiårsvann Camping og har flott utsikt mot Reiårsfossen. Eiendommen er omringet av idyllisk natur og har utsikt mot både fjord og fjell. Flotte turområder og fiskevann ved Reiårsvann som er kun 10 minutter unna. Her er det også flott å gå på ski. Herfra kan man komme skikkelig opp på fjellet. Gode solforhold på tomten. Det er ca. 1,5 km til nærmeste dagligvarebutikk. Det er ca. 45 minutter til Evje sentrum med alle fasiliteter. Fra hytta er det ca. 30 minutters bilkjøring til Brokke Alpinsenter med alpinanlegg og skiløyper på vinterstid.

Tomt

Areal: 290 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering ved hytta. Det er i tillegg tinglyst parkeringsplass. Det er bygget garasje på parkeringsplassen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 17.07.2013. Ferdigattesten gjelder fritidsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Kommunen er kjent med at det er oppført garasje opptil 50 kvm på området Gnr. 15, bnr. 30. regulert til parkering. Det er ikke meldt inn til kommunen at disse bygga er oppført, så det er ikke videre opplysninger om bygget.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Campingplass, tilhører reguleringsplan Reiårsfossen camp, ikrafttredelsesdato 22.06.2011. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.
Eiendommen ligger innenfor aktsomhetsområde flom, og løsmasser N50/N250. Eiendommen ligger delvis innenfor aktsomhetssone radon, aktsomhetsgrad 2.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei. Kostnad for vedlikehold er inkludert i avgift til velforening. Offentlig vann. Tilknyttet felles privat kloakkanlegg. Pris for avløp varierer med bruken av vann, men følger kommunale satser. Selger opplyser om årlig kostnad på ca. kr. 6.000,-.

Heftelser / Rettigheter

Ingen tinglyste heftelser følger eiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2013/992221-1/200, tinglyst 15.11.2013 - Bestemmelse om bryggeplass
Dagboknr.: 2013/1020772-1/200, tinglyst 25.11.2013 - Bestemmelse om parkering
Dagboknr.: 2018/811527-1/200, tinglyst 29.05.2018 -  ** Transport
Dagboknr.: 2017/422439-1/200, tinglyst 24.04.2017 - Bestemmelse om parkering
Dagboknr.: 2019/143896-1/200, tinglyst 04.02.2019 -  ** Transport

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 33 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 350 000,-)) 49 620,- (Omkostninger totalt) 1 399 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 5 097,54 pr. år Kommunale avgifter inkl.: vanngebyr etter forbruk kr. 14,43,- per m3, Abonnement vann kr. 2.513,75,-, Vannmålerleie kr. 350,61,-, Hytterenovasjon kr. 1.793,75,- og feiing kr. 425,-. Kommunale avgifter vil variere utifra forbruk.

Eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Formuesverdi

Kr.  1 100 000,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Osefeti 110, Gnr. 15 Bnr. 161 i Bygland kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Selger

Jan Vidar Myhrer's bo v/fullmektig Roy Viktor Wattum Myhrer.

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, fryseskap/-boks, Komfyr/stekeovn/koketopp, oppvaskmaskin og vaskemaskin/tørketrommel.
Hytta selges som fremvist på visning og er ferdig vasket til visning. Robotklipper deles med nabo i nr. 112.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 dagen før visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

17-22-0033

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-22-0033. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen, tlf. 92 80 63 23

Vederlag

Foto tilvalg (drone, panorama, flyfoto mv.) (Kr.2 500) Digital grunnpakke Fritid (Kr.2 990) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 350 000,-) (Kr.49 000) Tilrettelegging (Kr.14 500) Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.80 060)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3057992