Bakken

Oscars gate 25B

Prisantydning
1 890 000 kr
Omkostninger
63 120 kr
Totalpris
1 953 120 kr
Formuesverdi
465 667 kr
Kommunale avgifter
17 834 kr /
Byggeår
1900
P-rom
91 ㎡
Bruksareal
101 ㎡
Tomteareal
375 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Halvpart av horisontaldelt 2-mannsbolig i 2.etg. 2 soverom. God planløsning. Attraktiv og sentral beliggenhet.

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten inneholder følgende:
- Trappegang, bod 1, bod 2, bad, soverom 1, soverom 2, kjøkken, stue og spisestue.

I tillegg til bodrom i kjeller.

Standard

Velkommen til Oscars Gate 25B!

ENTRE
Leiligheten har adkomst via koselig trappegang i 1.etg. Her er det malte gulv, malte vegger og lysmalt himling. I tillegg er det bod i 1.etg og 2.etg. Elektrisk anlegg finner du i gangen i 2.etg.

BAD
Pen bad med varme og fliser på gulv, fliser på vegger og lysmalt himling. Badet er utstyrt med servant med underskap, speil og sideskap, dusjkabinett og vegghengt klosett. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Hvitevarer på badet medfølger ikke i handelen.

SOVEROM 1 OG 2
I leiligheten er det 2 soverom av god størrelse. Her er det laminat på gulv, malte vegger og lysmalt himling. Hovedsoverommet har tilknytning til stor skyvedørsgarderobe med gode oppbevaringsmuligheter.

KJØKKEN
Pent kjøkken med gode lagringsmuligheter i over- og underskap. Kjøkkenet er utstyrt med ovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen - ikke kjøleskap. Her er det laminat på gulv, malte vegger og lysmalt himling

STUE OG SPISESTUE
Romslig stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Her er det god plass til tv-seksjon, sofagruppe, spiseseksjon og øvrig ønsket møblement. Her er det laminat på gulv, malte vegger og lysmalt himling.

Arealer med beskrivelse

P-ROM: 101 kvm
BRA: 91 kvm

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1900 i følge Skien kommune.

Påkostning og modernisering

- Taktekking, renner og beslag i 2008.
- Kjøkken fra IKEA 2007.
- Bad i 2008.
- Peisovn 2007.
- Begge soverom og begge stuer er modernisert med nye vegger, gulv og himlinger.
- Alle overflater er malt opp.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og peisovn. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er opprettet privat sameiet i Oscars Gate 25:

- Sameiebrøken er 45 prosent for Oscars Gate 25A og 55 prosent for Oscars Gate 25B. Sameiebrøk: 115/215

- Hver sameier har eksklusiv bruksrett til de deler av bebyggelsen som i henhold til oppdelingsbegjæringen er omfattet av vedkommende seksjon. Vinduer og verandaer tilhører hver seksjon. Tak, yttervegger, felles- rør og ledninger er felles ansvar.

- Begge seksjonene har felles boligforsikring, hvor en i sameie utnevnes som kontaktperson mot forsikringsselskapet og er hovedansvarlig for forsikringen.

Fellesutgifter til sameiet:
kr. 800 ,- i følge selger.
- Disse pengene går til drift av sameiet.

Det er fiber til leiligheten.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Tor Andrè Strøm den , og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Innvendig > Pipe og ildsted
Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Tomteforhold > Drenering

TG 2
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Vinduer
Innvendig > Overflater
Innvendig > Radon
Innvendig > Innvendige trapper
Innvendig > Innvendige dører
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Tomteforhold > Terrengforhold

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Skien sentrum kjører du Hesselberggata og tar til venstre i lyskrysset, inn på Vatner ring. Følg vegen videre inn på Hother Bøttgers gate forbi Grane idrettsanlegg, og ta til venstre inn Oscars gate. Du får boligen ligger på høyre hånd.  Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet på Bakken i Skien, med Bakkestranda og flott parkanlegg i umiddelbar nærhet. Området består av både nyere og eldre verneverdig bebyggelse, og fremstår som meget sjarmerende, med trivelig og barnevennlig bomiljø, uten gjennomgangstrafikk. Det er kort vei til butikker på Myren-området, via hyggelig gangbro.

Flere fritidstilbud i nærområdet som bla. Skagerak Arena, idrettsanlegg, treningssenter, badestrand, flotte rekreasjonsmuligheter samt gangavstand til kino, teater og Ibsenhuset. Det er gode bussforbindelser fra Myren, Hesselberggata og Skien sentrum.

Tomt

Areal: 375 kvm, Eierform: Eiet tomt
Romslig felles tomt som er delt inn i 2 parseller for hver seksjon, samt fellesareal gårdsplass. Se vedlegg om seksjonering

Parkering

Parkering på egen tomt. Ellers parkering etter områdets bestemmelser. Se seksjoneringen

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det finnes en ferdigattest for skifting av vinduer fra 1956.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til gang-/sykkelvei og boliger, tilhører reguleringsplan Reguleringsplan for Oscarsgt. - Asbjørnsgt. - Hjellevannet - Sundvegen (Bakken), 16.9.1984. I kommuneplan fra 16.06.2016 ligger boligen i et område avsatt til boligbebyggelse - nåværende, bevarings kulturmiljø og byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Kulturminnevernsplan. Det gjøres videre oppmerksom på at eiendommen er en del av kommunenes kulturminnevernplan. Planen har som hensikt å gi tydelige rammer for bevaring av kulturmiljøer, kulturlandskap og verneverdige bygg i Skien kommune, gjennom virkemidler i plan- og bygningsloven. Eiendommen er registrert som et B-objekt. Kontakt megler for mer informasjon.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
1907/900266-1/101 Bestemmelse om gjerde
Tinglyst: 28.01.1907
Overført fra: 3807-300/3178
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/416677-1/200 Seksjonering
Tinglyst: 23.05.2007 opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Grunn
Sameiebrøk: 115/215

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 47 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 890 000,-)) 63 120,- (Omkostninger totalt) 1 953 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 17 834,15

Formuesverdi

Primær: Kr. 465 667,- for år 2020. Sekundær: Kr. ,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Oscars gate 25B, Gnr. 300 Bnr. 3178 Snr. 2 i Skien kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
- Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.
- Hvitevarer på bad medfølger ikke i handelen.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 55 36 65.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0265

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0265. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Richard Løyning Arntsen, tlf. 90 55 36 65

Vederlag

Kommunale opplysninger (Kr.2 319) Servitutt (Kr.172) Servitutt gebyr (Kr.27,50) Markedspakke Telemark (brukt) (Kr.16 000) Oppgjørsgebyr (Kr.3 125) Pantattest selger (Kr.172) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 890 000,-) (Kr.58 590) Tilretteleggingshonorar (Kr.12 000) Totalt kr. (Kr.92 990,50)

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3062635