Grim

Olaf Isaachsens gate 1

Prisantydning
2 990 000 kr
Omkostninger
87 120 kr
Totalpris
3 077 120 kr
Kommunale avgifter
10 929 kr / år
Byggeår
1911
P-rom
93 ㎡
Bruksareal
96 ㎡
Tomteareal
297 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Flott del av tomannsbolig med sentral beliggenhet-2.etasjer-Parkering-2 boder.

Om eiendommen

Innhold

1.etg: Entré, kjøkken, bad, stue og 2 soverom.
Egen inngang til U.etg:
Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning og teknisk rom ved entré.
2 frittliggende boder på tomt.

Standard

Flott del av tomannsbolig med to etasjer. Boligen ligger sentralt til med populær beliggenhet og inneholder følgende rom med beskrivelse:
1.etg:
Inngangsparti til entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Fra entré kommer man til romslig kjøkken. Kjøkkenet inneholder komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin og servant. Kjøkkeninnredning med god benke- og skapplass er levert av IKEA(ca. 10 år gammelt). Fra kjøkken er det tilgang til bad og stue.
Badet(ca. 10 år gammelt)er flislagt med varmekabler og inneholder dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin(vaskemaskin medfølger salget), wc og servant med skapplass.
Stuen er romslig med god plass til sofagruppe og kommoder. Her er det vindusoverflater som gir godt med naturlig lys inn. Fra stuen er det tilgang til boligens to soverom.
På soverommene er det god plass til dobbeltseng og kommoder/garderobeskap. Garderobeskap på soverommet medfølger salget.

U.etg:
Hele etasjen er ikke godkjent for varig opphold og det er heller ikke godkjent to boenheter i boligen. Det er mulig å tilbakeføre enheten til en boenhet. Etasjen er godkjent som lager, gang, ved, wc og vask og er innredet til følgende rom:

Egen inngangsparti fra 1.etg. Man kommer først til entré med trapp ned til underetasjen. Her er det plass til kommoder/garderober med plass til yttertøy og sko. Det er lagt opplegg til vaskemaskin og to beredere(Beredere til 1 og under etg. og vaskemaskin følger salget). Fra gangen kommer man til flislagt bad og romslig stue med åpen løsning til kjøkken. På kjøkkenet medfølger komfyr og kjøleskap av hvitevarer. Innenfor kjøkkenet er det innredet et soverom.

Div:
- Det er lagt nytt utvendig tak i 2006.
- Det medfølger to utvendig boder bak huset.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 96 kvm
P-rom inneholder: 1.etg: Entré, kjøkken, bad, stue og 2 soverom. 2.etg: Entré, bad, soverom og stue med kjøkkenløsning. S-rom: Teknisk rom ved entré.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. underetasjen er innredet etter originale tegninger. Rommene er byggemeldt som henholdsvis lager, gang, ved, wc og vask. De ombygde rommene ER IKKE godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.
Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1911 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Elektrisk.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Boligen er p.t. utleid med beboere i u.etg og 1.etg.(henger ikke sammen) med 3 måneders oppsigelse. Boligen kan overtas tidligere, men leiekontraktene kan ikke sies opp med mindre enn 3 måneders oppsigelse. 1.etg leies ut for 10.000,- + strøm og u.etg. leies ut for 8.500,- + strøm.
- Den andre delen av boligen selges også. Det er oppsatt visning samtidig med mulighet til å se begge seksjonene.
- Sameiet består av de to seksjonene av boligen. Olaf isaachsens gate 1 snr. 1 og snr. 2. Uteområdet er fellesområde. Det skal settes opp en felleskonto sammen med eier i seksjon 2 med felleskostnader for byggforsikring, avfall sør og fremtidig vedlikehold. Eier av denne seksjonen har ansvaret for å ordne dette. Det anbefales å sette inn et viss startbeløp på denne kontoen.
- Radonmåling i 2014: 145 bakerell

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Daniel Knudsen den , og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG 3:
Bad 1.etg. - Totalvurdering av overflater: Det ble avdekket større sprekker i flis og flisfuger på befaringsdagen. Kostnadsestimat: Tiltak mellom 10.000 - 50.000
Bad 1.etg. - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: Det ble avdekket symptomer på svikt i tettesjiktet på befaringsdagen. Strakstiltak må påregnes. Kostnadsestimat: Tiltak mellom 50.000 - 100.000
Bad 1.etg. - Totalvurdering av fuktsøk: Det ble advekket forhøyede verdier ved søk inne på badet. Det ble advekket tegn til svikt i tettesjiktet på befaringsdagen.
TG 2:
Yttervegger / fasader: Isoleringen må antas være fra byggetiden og tilfredsstiller ikke dagens krav til isolering. Oppgraderinger av yttervegger, isolasjon, panel og overflater må påregnes. Ytterveggkonstruksjonen er fra byggeår. Konstruksjonen utført av tre over ringmur. Enkelte tegn til de punkter som nevnt over. Utvendig inspeksjon viser tegn til flere flater/ bord med råte og uttørking. Det observeres lite lufting i konstruksjonen. Vinduer / dører: Vinduer fra byggeår med 2-lags isolerglass fremstår med elde og slitasje for alder. Enkelte vinduer tar i karm og anbefales justert. Det registreres harde pakninger med påfølgende nedsatt tettefunksjon. Det ble ikke observert punkterte glass men det er tidvis vanskelig å påvise. Med tanke på alder er risikoen for dette økende i tiden som kommer. Løpende observasjoner anbefales. TG2 er gitt pga alder/slitasje på vinduer, vedlikehold/utskifting av vinduer må påregnes i tiden som kommer. Takkonstruksjon: Tg2 satt pga alder og slitasje. Takrenner og nedløp: Det gjøres oppmerksom på at det ikke regnet på befaringsdagen, slik at eventuelle svekkelser på rennerskjøter og rundt nedløpskum ikke var mulig å avdekke. Det ble avdekket bulker og skader på nedløpsrørene. Bad u.etg. - Totalvurdering av overflater: Tg2 satt pga alder. Bad u.etg. - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: Tg2 satt pga alder. Bad u.etg. - Totalvurdering av fuktsøk: Tg2 satt pga alder. Teknisk rom u.etg. - Totalvurdering av overflater: Tg2 satt pga alder. Teknisk rom u.etg. - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: TG 2 er gitt på bakgrunn av alder på fuktsikringen. Teknisk rom u.etg. - Totalvurdering av sanitært utstyr og ventilasjon: Tg2 satt pga alder. Teknisk rom u.etg. - Totalvurdering av fuktsøk: Bad 1.etg. - Totalvurdering av sanitært utstyr og ventilasjon: Kjøkken u.etg.: Det bemerkes at automatisk vannstopper og komfyrvakt ikke er etablert. Anbefales etablert som et sikkerhetstiltak. Kjøkken 1 etg.: En del fuktskader på skrog og fronter. Det bemerkes at automatisk vannstopper og komfyrvakt ikke er etablert. Anbefales etablert som et sikkerhetstiltak. VVS: TG-2 er satt med bakgrunn i alder på eldre rør og avløps installasjoner, som har oppnådd forventet normal brukstid.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger har ikke bodd i boligen.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun av faglært. vvs & industri as selger eiendommen.
2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Ja, ved renovering av badene.
11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun av faglært. Oppgradert anlegget med automat sikringer mm. Utført av Keas AS.
16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun av faglært. Nytt tak utvendig 2006. Arbeid utført: Byggmester Eivind Helle.
18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
- Ja, kjeller er innredet med stue/kjøkken, bad, soverom og gang.
21. Er det foretatt radonmåling?
- Ja, 145 Bekerell.
21.1 Radonmåling
- År 2014. Verdi 145 bekerell.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Meget attraktivt, sentralt og solrikt beliggende rett ved fantastiske rekreasjonsmuligheter med løypenett og badeplasser. Samtidig kun ca. 1 km fra Kristiansand sentrum / Kvadraturen. Like utenfor døren har en både Ravnedalen med Cafè Generalen, nydelig parkområde med underholdning og scene, og Baneheia som er et av byens mest populære friområde med badevann, flotte turstier og lysløype.

Tomt

Areal: 297 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på tomten. Det er fellesparkering for seksjon 1 og 2 på tomten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av alder. Det foreligger anmeldelse til Christianssands bygningskommisson. Det foreligger gokjenning av ombygging av 1.etg datert 10.03.1993. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.
Det foreligger ferdigattest datert 29.10.1958. Ferdigattesten gjelder innredning av bad og 2 wc.

At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. underetasjen er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som henholdsvis lager, gang, ved, wc og vask. De ombygde rommene ER IKKE godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

 Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Bolig, tilhører reguleringsplan PLAN NR. 15, datert stadfestet av innenriksdepartemantet 26.10.1942.
Planer under arbeid: Områderegulering av brønnstykket, møllevannsveien og Bellevue. Kontaktinfo: Frode Solheim Tlf: 48295411.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1958/310-1/93  Best. om vann/kloakkledn. Tinglyst: 23.01.1958 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 4204-151/1504
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, og er godkjent med kun en boenhet. Deler av boligen er i dag innredet som en egen utleiedel, endringen er ikke søkt omsøkt hos Kristiansand kommune. Rommene i  utleiedelen er godkjent som (hele u.etg) vask, gang,wc, ved og lagerrom og ER IKKE godkjent til varig opphold. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar risiko og ansvar for eventuelle pålegg/søknader som følger av dette.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er lovlig.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter må leses før budgivning.
Sameiet har ingen aktiv forretningsførsel, og har ikke utarbeidet regnskap, budsjett, husordensregler eller vedtekter.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)) 87 120,- (Omkostninger totalt) 3 077 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 10 929,22 pr. år Eiendomsskatt kr. 3.492,72,-, Vannabonnement og forbruk kr. 2.357,88,-, Kloakkabonnement og forbruk kr. 5.078,63,-.
Renovasjonskostnader som betales i sameiet felles er estimert til Kr. 4.680,86,- for året 2023.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3.492,72,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Selgers kostnader inkluderer strøm, internett, TV-abonnement, bygg- og innboforsikring. Beløp kan variere ut fra forbruk og valgt abonnement. Øvrige spesifiserte kostnader, herunder kommunale avgifter og eiendomsskatt vil komme i tillegg.

Felleskostnader

Det er felleskostnader ihht sameiets vedtekter. Det anbefales å sette opp en ordning sammen med seksjon 1 med sparing til fremtidig vedlikehold og dekking av felleskostnader. Se §3 og §4 i sameievedtektene. Beløpet justeres etter enstemmig beslutning av styret/eierne.

Felleskostnader inkluderer

Det er felles byggeforsikring, avfall sør(renovasjon) og fremtidig vedlikehold som skal være i felleskostnadene. Eier av denne enheten har hovedansvar for oppretting av felleskonto.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Formuesverdi

Primær: Kr. ,- for år 2021. Sekundær: Kr. ,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Olaf Isaachsens gate 1, Gnr. 151 Bnr. 1504 Snr. 1 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 1/2

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap x2, komfyr x2, vaskemaskin i 1.etg.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 98 00 90 08.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

12-23-0036

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/12-23-0036. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Marius Rønning, tlf. 98 00 90 08

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.10 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon fastpris:  (Kr.45.000)
Tilrettelegging (Kr.10.000)
Totalt kr. (Kr.73.335)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3070472