ØKSNEVIK

Øksnevikveien 31

Prisantydning
4 950 000 kr
Omkostninger
140 220 kr
Totalpris
5 090 220 kr
Formuesverdi
1 107 226 kr
Felleskostnader
4 000 kr / år
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
13 292 kr / år
Byggeår
2006
P-rom
128 ㎡
Bruksareal
151 ㎡
Tomteareal
901 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik hytte like ved sjøen | Båtplass | Nydelig sjøutsikt | Hagestue

Om eiendommen

Standard

Hytten holder en gjennomgående god standard basert på byggeår.
Det er variasjoner av parkett og tregulv, samt fliser med varmekabler. Panelte (malte) vegger og himlinger. Se ellers tilstandsrapport for mer informasjon.

Fiberkabel fra Altifiber. Kjøper må tegne eget abonnement.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 128 kvm, Bruksareal: 151 kvm Sekundærrom: 23 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 118 m²  - 2. etg. 33 m².
1. etasje - P-rom inkl.: Bad, stue/kjøkken, soverom, soverom 2, badstue, gang.
1. etasje - S-rom inkl.: Bod/vaskerom, hagestue.
2. etasje - P-rom inkl.: Stue, bad, soverom, soverom 2.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. På fasade med vinterhage er det satt inn ekstra vindu ved siden av balkongdør inn til boligen. Badet i 1. etasje er utvidet og deler av badet er godkjent som vaskerom/bod. Den ombygde delen er ikke godkjent for varig opphold. Det er etablert bad i 2. etasje ved deler av soverom og loftstue. Det ombygde rommet er godkjent for varig opphold. Det er satt inn vindu i tak på bad 2. etasje. Veranda er større enn på opprinnelige tegninger og er trolig ikke byggesøkt kommunen. Utvendig bod ved parkering er ikke byggemeldt kommunen. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Byggeår og byggemåte

2006 i følge Lindesnes kommune.

Oppvarming

Varmepumpe, samt vedovn/peisovn i 1 etasje. Ellers varmekabler i gang og bad 1 etasje, samt bad 2. etasje.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er pliktig medlemskap i Øksnevik hytteforening. Medlemskapet koster 4000,- pr år Avgiften inkluderer drift og vedlikehold av veier, felles avløpsanlegg, brygger m.m. Det er plikt til på delta på dugnad, men man kan kjøpe seg fri for kr 1000,-
Les mer om Øksnevik Hyttefelt på deres hjemmeside www.oksnevikhyttefelt.no.

Her finner man også vedtekter og annen nyttig informasjon.

Båtplass i fellesanlegg. Båtplassen er merket med nr 32 (T1) og ligger på den innerste bryggen i havna lengst sør. Båtplassen er tinglyst som båtplass til tomt 2F (som var betegnelsen på hyttetomten). Den enkelte båtplasseier har selv ansvaret for vedlikehold på sin utligger.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lindesnes Takst AS den 13.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Fritidsboligen ligger i ett etablert hytteområde i Øksnevik i Lindesnes Kommune.
Hytten ligger sørvestvendt med nydelige utsikts og solforhold.
Innholdsrik fritidsbolig med 4 soverom samt romslig kjøkken/stue og med egen hagestue ved terrassen.
Det er også etablert terrasser mot sør og vest med sol til sene kvelden.

Nevneverdige sammendrag av avvik:
-Det mangler rekkverk på støttemur ved nedkjørsel.
-Det er registrert svikt i bærebjelker/søyler på terrasser.
-Det er ikke påvist membransystem på bad 1 etasje og bod/vaskerom.
-Det er enkelte løse fliser og fuger på gulv hagestue.
 
Viktig momenter for interesserte kan være:
-Romslig fritidsbolig med nydelige utsikts og solforhold mot vest.
-Stor terrasse med egen hagestue.
-4 soverom.
-Romslig stue og kjøkken.
-Romslig loftsstue.
-Asfaltert nedkjørsel.

Ta gjerne kontakt med undertegnede på tlf. 4123 0081, eller på mail leif@lindesnestakst.no for utfyllende informasjon om rapporten.
Lykke til på visning.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold:
Brannslukningsapparat ikke funnet. Det mangler røykvarsler i 2 etasje.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer:
Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Det er ikke etablert rekkverk på forstøtningsmur.

TG2:
Utvendig > Nedløp og beslag:
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende
adkomst til pipe for feier. Takrenner er noe falmet i overflater.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-irør- system. Det mangler tettemuffer på vannrør i benkeskap kjøkken og bad 1 etasje.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
El anlegg fra byggeår med el skap plassert i gang. God kursoversikt og anlegget er levert av Spangereid elektro.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun av faglært. Beskrivelse byttet vasker på hovedbad. Arbeid utført av LIndesnes.

Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Ja, løse fliser i utestue.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende?
- Ja, ved bygging av utebod ved parkering, tømmermann kom og fikset i etterkant, tettet virket ok etterpå.

Tilleggskommentar:
- Skjev terrasse.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Lyngdal: Kjør mot Rosfjord, passer Rosfjord Strandhotell og kjør opp bakken. Ta til venstre like før svingen på bakketoppen og kjør over heia til Spangereid. Følg deretter veien mot Lindesnes og følg så beskrivelsen under.

Man kan også kjøre E39 til Vigeland. Ved Statoilstasjonen på høyre side, er avkjøringen fra E39 på venstre side. Deretter følges skilting til Lindesnes. Fra Statoilstasjonen er det ca 20 min kjøring (16 km) til Spangereid sentrum.

I Spangereid: Følg veien mot Lindesnes. Kjør rett frem i rundkjøringen ved Best bensinstasjon og følg veien i ca 500 meter. Ta til høyre (før Gare Næringspark) mot Gare og Øksnevik. Følg skiltene til Øksnevik Hyttefelt og følg Øksnevikveien ned mot fjorden. Hytten ligger på høyre side i bakken og er merket med til-salgs-plakat fra Sørmegleren.

Beliggenhet

Ypperlig beliggenhet med nydelig utsikt over Grønsfjorden.  Gode solforhold med blant annet sen kveldssol. Hytten ligger ca 70 meter fra sjøen (luftlinje) og har tilhørende båtplass. Veletablert og trivelig hyttefelt med felles sandstrand, badeplass med gressplen, ballbinge og volleyballbane. I tillegg er det brygger og svaberg hvor man kan både bade og fiske.

Fra Øksnevik er det kun 12 km ut til Lindesnes Fyr. I tillegg er det meget kort vei til andre aktiviteter som Båly hvor man blant annet finner hotell, butikk og Michelin restuaranten Under.

Det er ca 35 min til Mandal og 25 min til Lyngdal med alle fasiliteter. Til Kristiansand er det i underkant av 1,5 time med bil.

Tomt

Areal: 901 kvm, Eierform: Eiet tomt Størstedelen av tomten er pent opparbeidet med asfalterte adkomstarealer og terrasser.

Parkering

Parkering på egen tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 19.04.2006. Ferdigattesten gjelder fritidsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Det foreligger tillatelse av tilbygg, datert 26.03.2007. Tilbygg i 1. etasje. Beregnet bruksareal: 15,5 kvm.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan for Øksnevik, datert 11.12.2008. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Privat felles veinett i feltet.
Tilknyttet offentlig vann og privat avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Hytten har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut. Hytten er noe utleid sommeren 2023, men denne avtalen kan termineres for selgers regning om kjøper ønsker å overta hytten tidligere og uten utleie.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Lindesnes kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 123 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 950 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 140 220,- (Omkostninger totalt) 5 090 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 292 pr. år
Beløpet inkluderer målerleie (kr. 250,-), eiendomsskatt ( 8 461,-), hytterenovasjon (kr. 2.000,-) og abonnementsgebyr for vann- (kr. 1 604,-). Forbruk av vann kommer i tillegg til de faste kommunale avgiftene med hhv. kr. 14,73,- pr. m3.

Formuesverdi

Kr.  1 107 226,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Øksnevikveien 31, Gnr. 455 Bnr. 246 i Lindesnes kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: KJøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 23 89 76.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

55-23-0038

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/55-23-0038. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Audun Remesvik, tlf. 95 23 89 76

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.5 850) Oppgjør (Kr.7 100) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 950 000,-) (Kr.79 200) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.107 235)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3065000