OKSEVOLLEN

Oksevollveien 37B

Prisantydning
1 800 000 kr
Omkostninger
57 370 kr
Totalpris
1 857 370 kr
Formuesverdi
389 771 kr
Formuesverdi sekundær
1 403 175 kr
Felleskostnader
1 768 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
11 952 kr / år
Byggeår
1978
P-rom
70 ㎡
Bruksareal
70 ㎡
Tomteareal
5 414 ㎡
Etasje
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Sentrumsnær leilighet med solrik og lun balkong | 2 soverom | Egen garasje

Om eiendommen

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm.
P-rom inkl.: Gang, bad/vaskerom, soverom, soverom 2, stue, kjøkken. 

2 Boder i kjeller på tilsammen 17 kvm er ikke medregnet i arealoversikt. Det medfølger garasje på 15 kvm i felles anlegg ved parkeringsplassen. Denne er ikke medregnet i arealoversikt.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1978 i følge Lindesnes kommune.

Oppvarming

Basert på elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Fiber kan bestilles fra Telefon eller Altibox.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lindesnes Takst AS den 08.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leiligheten ligger på Oksevollen i Mandal med kort vei til alle sentrumsfasiliteter. Ligger i kort gangavstand til skoler og idrettsanlegg. Leiligheten ligger i ett etablert leilighetskompleks og inneholder 2 soverom, gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken. Det medfølger garasje og 2 boder i felles anlegg i kjelleren. Utvendige forhold blir ikke kommentert eller teknisk gjennomgått da det ansees som felles kostnader og felleseid.

Registrerte avvik:
-Det foreligger ingen dokumentasjon på utførte membranarbeider i våtrommet.
-Det er mangelfull membran på overflater bak dusjkabinett.
-Det anbefales el-tilsyn.
-Rekkverk på veranda er noe lavt etter dagens standard.
-VVS tank har fuktmerker rundt benkeskap.
-Det mangler brannslukningsapparat.
-Vinduer og dører fra byggeår.

Viktige momenter for interessenter kan være:
-Fellesanlegg med 2 boder i kjeller.
-Nærhet til alle sentrumsfasiliteter.
-Kort vei til skoler, svømmehall, idrettsanlegg og Furulunden med strender og utallige turstier.
-2 soverom
-Garasje i felles anlegg.
-Solrik veranda.

Ta gjerne kontakt med undertegnede for utfyllende informasjon, tlf. 412 30 081 Lykke til på visning

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom:
Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Overflaten har omfattende skader Fliser i våtsone bak dusjkabinett er ikke sluttført og eldre tapet fra byggeår er synlig. Det er ikke godkjent membran synlig i dette området.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold:
2 kilos apparat plassert i gang samt røykvarsler i gang.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Ja, Liten lekkasje fra vaskemaskin, da denne ble flyttet og montert over på ny kran.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun av faglært. Beskrivelse Flytting av servantskap, vaskemaskin og badekar som ble tatt ut til fordel av dusj. Arbeid utført av Hjorteland, Jacobsen.

Tilleggskommentar:
- Oppdaterte kurser på sikringer. Unngår brudd ved bruk av flere apparater.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Med bil fra Mandal sentrum tar du opp Brobakken og tar første til venstre på toppen. Følg Oksevollveien ca 200 m og ta til høyre inn til blokkene. Leiligheten ligger på høyre side og er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren. Til fots kan du ta trappene fra Gågata opp mot Uranienborg. På toppen går du rett fram og ned en liten bakke til Oksevollveien. Ta til venstre og du ser biokkene umiddelbart på høyre side.

Beliggenhet

Ligger flott til med fasade og balkong mot vest i et stille område kort fra sentrum. Det er gang/sykkelavstand til sentrum med alle fasiliteter, skoler, barnehage, idrettsanlegg og Furulunden med alle strendene. Her kan du sette fra deg bilen og nyte alt Mandal har å by.

Tomt

Areal: 5 414 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Parkering  i egen garasje i fellesanlegg.
Garasjen ligger ikke på egen matrikkel, styret holder oversikt over eierskapet til de enkelte garasjene.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 15.02.1978. Ferdigattesten gjelder boligblokk på 36 leiligheter. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjenning for garasjene fra hhv 1981 og 2000. Det foreligger ferdigattest datert i 2001 for garasjene oppført i 2000.
Det foreligger godkjenning til å oppføre carport/tak over søppeldunkene, datert 31.08.2010.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse (2700 m2), tilhører reguleringsplan Oksevollen, øst, datert 25.08.1971. Øvrig er regulert som Felles parkeingspass (512 m2),  gang-/sykkelvei (129 m2) og Felles avkjørsel (429 m2).

Eiendommen er også en del av detaljreguleringsplanen for Myrteigen barnehage, datert 10.11.2016 med Annen veggrunn - tekniske anlegg (148 m2), Kjøreveg (164 m2), Renovasjonsanelgg (1m2), Ras og skredfare (6m2) og Fortau (155 m2).  Dette innebærer av veien forbi blokken er regulert til adkomst (kjøreveg og fortau) til barnehagen. Det er regulert inn et nedgravd renovasjonsanlegg som er felles med bla. blokkbebyggelsen.

Deler av eiendommen omfattes også av  reguleringsplanen for Mandal sentrum, datert 14.09.2006 (1167 m2) og Reguleringsplaner under bakken: Mandal sentrum, datert 14.09.2006 - regulert til annet kombinert formål - forretning, trafikkområde, kontor, offentlig.


På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Deler av eiendommen er regulert til felles parkeringsplass, gang-/sykkelvei, felles avkjørsel, annen veggrunn - teknisk anlegg, kjøreveg, renovasjonsanlegg, fortau og boliger. Hensynsone: Ras- og skredfare.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
1976/634-2/39  Rettigheter iflg. skjøte    24.02.1976  Diverse rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt fra kommunen
Overført fra: 4205-52/453
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1977/1086-3/39  Erklæring/avtale    19.04.1977  PANTSETTELSESEKLÆRING   BELØP: NOK 5,000
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
2020/224616-1/200  Omnummerering ved kommuneendring    01.01.2020 00:00  1977/1086-2/39  Seksjonering    19.04.1977 
opprettet seksjoner: snr: 20
formål: Bolig
sameiebrøk: 97/3261
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 36 SEKSJONER

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.


Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Odel

Nei

Konsesjon

Lindesnes kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er ikke tillatt.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Her fremgår bla hvordan felleskostnader fordeles, ansvaret for vedlikehold av egen seksjon som bla inkluderer kjellerboder, vinduer, dører og ventiler m/åpning, balkong og andre private instalasjoner og garasjeanlegg.

Vedtekter, budsjett og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning. Dokumentene er vedlegg til salgsoppgaven.

Se mer informasjon om felleskostnader og eierfinansiering av vedlikehold under punktet Felleskostnader inkluderer.

Styregodkjennelse

Det kreves ikke styregodkjenning.

Forretningsfører

ADB Senteret

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 45 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 800 000,-)) 57 370,- (Omkostninger totalt) 1 857 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 11 952 pr. år
Beløpet inkluderer standard renovasjon (kr. 3 820,-), eiendomsskatt ( 3 274,-) og abonnementsgebyr for vann- (kr. 1 604,-) og avløp (kr. 2 354,-). Forbruk av vann og avløp kommer i tillegg til de faste kommunale avgiftene med hhv. kr. 14,73,- pr. m3 og kr. 33,64,- pr. m3

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3 274,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Felleskostnader

Kr. 1 768,- pr.mnd.

Felleskostnadene foredeles etter sameieprosenten. Felleskostnadene er vedtatt økt  med 10% fra 1/1-24.

Felleskostnader inkluderer

Felles byggforsikring, vaktmester, strøm i fellesareal, vedlikehold bygg, regnskap, vannmåler, renhold og brøyting.
 
I flg protokollen for årsmøtet 2023 vil det påløpe kostnader utover felleskostnadene for bla. ytre vedlikehold av blokkene iht en vedlikeholdsplan som ble vedtatt i 2020. Disse vil bli fordelt med en del fra sameiets fellesmidler og resten eierfinansiering. For denne andelen er det anslått at det vil påløpe underkant av kr 30.000,- for vedlikeholdet som gjelder maling/plating av bygget. Dette estimatet er ikke endelig og det kan påløpe ytterligere kostnader for seksjonen.

Årsmøtet vedtok at vinduene må males i 2023 ( i en bestemt farge). Det påhviler den enkelte seksonseier å utføre selv eller ved å bestille det som en tjeneste som sameiet har innhentet pris på.

Årsmøtet har utredet muligheten for å anlegge infrastruktur for ladestasjoner. Det ble vedtatt å opprette en ladestasjon som kan benyttes av seksjoneeierne i felleskap. Kostnadene til dette er ikke oppgitt.

Årsmøtet besluttet at det skulle innhentes pristilbud på vaktmestertjenester m/vask av fellesarealer. Kostnadene vil dekkes over fellesutgiftene.

Se ellers årsmøteprotokollen for 2023 (vedlagt prospektet) for mer informasjon.

Formuesverdi

Primær: Kr. 389 771,- for år 2021. Sekundær: Kr. 1 403 175,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Oksevollveien 37B, Gnr. 52 Bnr. 453 Snr. 20 i Lindesnes kommune. Sameiebrøk: 97/3261

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Ingen hvitevarer følger boligen.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 82 16 23.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

55-23-0068

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/55-23-0068. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Janne Clausen Ree, tlf. 95 82 16 23

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.4 892) Digital grunnpakke (Kr.6 600) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 800 000,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.81 477)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3069705