Kristiansand-Lund

Odins gate 19D

Prisantydning
5 700 000 kr
Omkostninger
16 628 kr
Andel fellesgjeld
188 474 kr
Andel fellesformue
992 kr
Totalpris
5 905 102 kr
Formuesverdi
733 180 kr
Formuesverdi sekundær
2 639 446 kr
Felleskostnader
3 836 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1954
P-rom
89 ㎡
Bruksareal
97 ㎡
Tomteareal
1 170 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

Delikat og nyrenovert(2021) rekkehus over 3 etasjer. Solrike uteplasser og biloppstillingsplass på tomt. 2 bad.

Om eiendommen

Standard

Delikat og totalrenovert rekkehus i 2021. Rekkehus sentralt og attraktiv beliggende på Lund. Boligen går over 3 etasjer + kaldtloft. Du kommer inn til en gang/entré med oppbevaringsmuligheter. Videre inn til hovedrommet i boligen, stue/kjøkkendel. Stue med god plass til sofagruppe og spisebord. Praktisk åpen stue/kjøkkenløsning. Delikat Sørlandskjøkken med mye skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin, kjøleskap og kaffemaskin. Kjøkkenvifte integrert i heltre benkeplate. Kjøkken med barløsning. Fra stue er det utgang til en stor solrik terrasse. Her er det god plass til utegrupper og deilige sommerdager kan nytes.
I stue er det malte gipsvegger og parkett på gulv. Spotter i tak.

I 2.etg. er det 3 gode soverom. Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Soverom 2 og 3 passer bra som barnerom, gjesterom eller walk-in-closet. Pent flislagt bad med varmekabler i gulv. Vegghengt wc, servant og dusjhjørne. Kaldtloft til oppbevaring.

I underetasje er det et flott romslig bad med varmekabler i gulv. Bad med dusjhjørne, servant, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin. Gjennom dør og fellesgang kommer du inn til et stort innredet rom og en stor bod. Underetasjen er ikke bruksendret og ikke godkjent til varig opphold.

Tilhørende biloppstillingsplass på tomt. Platting på fremside hus med morgensol.
Velkommen til visning!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 97 kvm Sekundærrom: 8 kvm.
Bra. pr. etasje.: Kjeller 12 m²  - 1. etg. 49 m²  - 2. etg. 36 m².

P-rom inkl:
Kjeller: Trapperom, gang, bad.
1.etg.: Vindfang, stue/kjøkken, trapperom.
2.etg.: Trapperom, gang, soverom, bad, soverom 2.

S-rom inkl.: 2.etg.: Garderoberom (opprinnelig soverom), trapperom til loft.

Det er kun trapperom, gang og bad i kjeller som er medtatt som areal i denne etasjen.
Bod, innredet rom og teknisk rom som kun har adkomst via fellesgang måler17 m2 kan medtas som tilleggsareal.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1954 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Ved og elektrisk til oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det fremkommer av styrets årsmelding for 2022 (datert 08.03.2023) at det på generell basis er vanskelig å si noe konkret på forhånd om når det vil bli
nødvendig/hensiktsmessig å utføre vedlikeholdsoppgaver. Det vil i tiden fremover forventes å ha fortsatt høye utgifter knyttet til vedlikehold av boligmassene.

Styret fikk fullmakt på årsmøtet  27.04.2023 til å refinansiere dagens lån i Sparebanken Sør med restlån på kr. 7.636.364,- . Dette lånet nedbetales i forbindelse med at nytt lån tas opp på kr. 10.670.000,- med 25 års løpetid. Det ble også gitt styret fullmakt til å pantsette eiendommen for lånebeløpets størrelse. Styreleder opplyser til Sørmegleren at dette vil gi et ubetydelig utslag, pga. lang sikt. Sørlandet boligbyggelag kan ikke gi noen konkrete tall på dette lånet før lånet er på plass og husleien er beregnet på hver enkelt andelsleilighet.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 22.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Boligen er bygd i 1954 og ble totaloppusset innvendig i 2021, vanlig vedlikehold bør beregnes utvendig. Følgende hovedtrekk kan nevnes:
Utvendig har H-pannen betongtakstein, takrenner og beslag som antas å være fra 1990-tallet normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes. Vinduer og dører er fra 2000-tallet og har normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes. Kledningen er i bra stand, slitasje på spredte kledningsbord/listverk. Terrasse er i bra stand, rekkverk anbefales montert ved trapp til terrasse av sikkerhetsgrunner. Innvendig er alle rom blitt oppusset i 2021. Det er etablert fall til gulvsluket på begge bad. Kjøkkeninnredningen er fra 2021 og er i god stand, induksjon platetopp med integrert
ventilator er montert. Gulvhøyder ble kontrollert i enkelte rom, noe avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer. Eier opplyser om at hele el. anlegget ble oppgradert i 2021. Røropplegget til vann ligger rør i rør og er fra 2021. Innvendig stoppekran er montert i rørskapet. Ved og elektrisk til oppvarming. Det er kun trapperom, bad og gang som er medtatt som areal i kjeller. Innredet kjellerrom, bod, teknisk rom som har inngang fra fellesgang kan medtas som tilleggsareal og måler 17 m2. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."

Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):
Utvendig > Utvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på undertak.
Utvendig > Nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
Utvendig > Takvindu på loft. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne.
Utvendig > Dører. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
Innvendig > Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Tomteforhold > Drenering. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av faglært. Håbesland rør byttet alt av rør og la inn rør-i-rør.

- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja, det er utført av Modus Mur og BOH Bygg.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av faglært. Mykjåland og Lindal Elektriske AS.

- Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering,
murerarbeid, tømrerarbeid etc)?
Ja. Isolering, plastring, stenderverk, nedføring av tak og påføring vegger, samt gulv - er gjort av eier.

- Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Lagt terrasse på ene siden av tomta, gjort av eier.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Beliggenhet

Meget sentral beliggenhet i er attraktivt område på Lund Området er godt etablert og det er mye barnefamilier i nærområdet. Det er kort vei til barnehager som Bamsebo, Lund barnehage og Roligheden, samt Wilds Minne skole og Lovisenlund barneskole, samt Oddemarka ungdomsskole. UIA er også innen få minutters gange. Den sentrale beliggenheten gjør også at boligen passer godt for folk i alle alder og livssituasjoner. Her finnes alt av servicetilbud, dagligvarebutikker, bakeri, kirke, frisør, legesenter og bensinstasjon i nærheten. Lund er et av Kristiansands mest populære boområder med sine gode friluftsmuligheter, nærhet til Kristiansand sentrum og samtidig tilbaketrukket i rolige omgivelser. Det er også verdt å nevne alle de fine turmulighetene med bla. lysløype i Jegersberg og bademuligheter på Bystranda og Bertesbukta med småbåthavn.

Tomt

Areal: 1 170 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Biloppstillingsplass på tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på rekkehus m/ 6 leiligheter datert 04.02.1954. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Underetasjen er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som henholdsvis mat, ved og hobbyrom. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Bad i 2.etg. er blitt utvidet inn i del av soverom (dusjhjørne). Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Det fremkommer av tilstandsrapport at det er påvist avvik i forhold til dagslysflate og branncelleinndeling ut i fra dagens byggteknisk forskrift: Lite dagslysflate i innredet kjellerom. Ingen brannvegg fra kjellergang ut i felleareal. Ingen brannvegg mot nabo på loft.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 24 "Agder allé del 2", datert 22.09.1950. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei og vann. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller. Det gjøres oppmerksom på at Kristiansand kommune har rett til å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve til tilkobling til offentlig avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 12768. Tinglyst: 14.06.2006. Bestemmelse iflg. skjøte. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt. Erklæring avtale. Frisikt i forbindelse med utkjørsel fra garasjer/biloppstillingsplasser.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyrehold etter avtale innenfor hver boenhet/rekke.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 700 000,- (Prisantydning) 188 474,- (Andel av fellesgjeld) 5 888 474,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 768,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 16 628,- (Omkostninger totalt) 5 905 102,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemsskap i Sørlandet Boligbyggerlag kr 750,- faktureres direkte fra Sørlandet Boligbyggerlag (kr 500,- i andelskapital og kr 250,- i årskontigent). Priser fra 01.01.2023.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter betales gjennom felleskostnader.

Eiendomsskatt

Inkludert i felleskostnader.

Felleskostnader

Kr. 3 836,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Avdrag (kr. 576,-) og renter (kr. 666,-) på felleslån, tilbygg (kr. 51,-) og driftskostnader (kr. 2543,-). Innenfor driftskostnader ligger kommunale avgifter, eiendomsskatt, renovasjon, felles forsikring på bygg, felles strøm, vedlikehold/serviceavtaler, styrehonorar, forretningsførsel m.m.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 188 474 pr. 24.04.23
Andel fellesformue kr. 992 pr. 24.04.23

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 114459845, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 24.04.2023: 2.82% pa.
Antall terminer til innfrielse: 21
Saldo per 24.04.2023: 1 827 732
Andel av saldo: 36 399
Første termin: 31.12.2003Første avdrag: 30.06.2011 (siste termin 30.06.2033)

Lånenummer: 30008376189, Sparebanken Sør
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 24.04.2023: 4.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 92
Saldo per 24.04.2023: 7 636 364
Andel av saldo: 152 076
Første termin/første avdrag: 25.06.2021 (siste termin 25.03.2046)

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 733 180,- for år 2021. Sekundær: Kr. 2 639 446,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Odins gate 19D, Andelsnr. 23 Orgnr. 954058905 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 47 60 06 02.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0163

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0163. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Henrik Lossius, tlf. 47 60 06 02

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 700 000,-) (Kr.57 000) Tilrettelegging (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.96 945)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3070807