Kristiansand-Lund

Oddernes Kirkevei 2

Prisantydning
7 190 000 kr
Omkostninger
195 620 kr
Totalpris
7 385 620 kr
Formuesverdi
1 423 131 kr
Formuesverdi sekundær
5 123 273 kr
Kommunale avgifter
15 771 kr / år
Byggeår
2016
P-rom
142 ㎡
Bruksareal
148 ㎡
Tomteareal
623 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Lekker nyere enebolig (2016) med sjenerøs takhøyde og svært pent opparbeidede uteområder. Carport. Velkommen!

Om eiendommen

Standard

Sørmegleren ved Ina Andersen ønsker deg velkommen til denne flott og innholdsrike eneboligen. Dette er en enebolig som er tegnet av arkitekt Flatnes og ble bygd i 2016. Fra Torridalsveien svinger du inn til en egen privat innkjørsel med flere biloppstillingsplasser. Får å komme videre inn til bolig må du gjennom en  sjarmerende port som er en kopi av porten ved Oddernes kirke. Boligen har en landlig og sjarmerende stil med mange vinkler. Huset er også bygd med tanke på å ha alt på en flate slik at det hverdagslielivet blir enkelt.

Etter at bilen er parkert i carporten kommer du videre bort til et steinbelagt inngangsparti med flotte plantede blomster på sommertid. Hyggelig og innbydende gang/entré med fliser på gulv. Her er det plass til oppbevaring av både ytterjakker og sko. Inngang til et gjestebad fra entré som inneholder wc, servant og dusjhjørne. Fra gang/entré kommer du videre inn til "perlen" i huset, nemlig stuen. Flott stue med en nydelig takhøyde som gir en god romfølelse. God plass til sofagruppe med tilhørende bord.  I stuen er det også en hyggelig vedovn som gir godt med varme på kalde vinterdager. Fra stue er det utgang til en hyggelig usjenert utestue med kule detaljer. Utestuen er malt/tagget med fargerike farger som bryter noe med den ellers tradisjonelle sørlandske stilen og gir huset et lekent og avslappende preg. Her kan deilige sommerdager nytes med venner og familie.

Praktisk åpen stue/kjøkkenløsning. Flott  HTH kjøkken med integrerte hvitevarer. Mye skap- og benkeplass. Kjøkkenøy hvor frokosten kan spises. Her ligger alt til rette for god matlaging. Fra kjøkken er det videre inngang til ny gang/vaskerom med utgang til carport. God plass til oppbevaring her.

I stuens andre del er det god plass til et spisebord med tilhørende stoler. Her er vinduene senket for å få minimalt med innsyn. Denne stuen kan også brukes som en tv-stue om ønskelig.

I boligens 1.etg. er det 2 gode soverom. Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og godt med garderobeplass. Meget behagelig takhøyde i hovedsoverom. Direkte inngang til flislagt bad som inneholder dusj, vegghengt wc, servant og badekar. Her er det en fryd å starte dagen. Soverom 2 i 1.etg. passer bra som barnerom eller gjesterom. Parkett på begge soverom.

I boligens 2.etg. kommer du opp til en tv-stue med god plass til sofagruppe. Dette er en perfekt plass for de eldre eller yngre for å få en ekstra hvile i den ellers travle hverdagen. Det er også et soverom i 2.etg. med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Mye oppbevaringsplass.

Huset ligger veldig sentralt med kort avstand til byen, universitetet og sykehuset. Det er mye lett tilgjengelig natur rundt forbi huset, både skog og vann. Nærmest oss finnes Gimle park, som er en liten perle her i byen. I selve parken finner man Gimle gård og Agder natur museum, små attraksjoner her på nedre Lund. Hvis man går litt lengre, når man fort Jegersberg, med sine flotte turstier og badeplasser.  Mot byen er det ikke langt til Kjøita og Otra elven, hvor man kan ta en forfriskende dukkert på en varm sommerettermiddag.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 142 kvm, Bruksareal: 148 kvm Sekundærrom: 6 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 112 m²  - 2. etg. 36 m².

P-rom inkl:
1.etg.: Entré, soverom, soverom 2, stue/kjøkken, spisestue, bad, vaskerom m/garderobe, bad 2.
2.etg.: Trapperom, loftstue, skap/gang, soverom.

S-rom inkl.: Teknisk rom i 1.etg.

Bod:
Bra: 7 m² - S-rom: 7 m²

Carport er på tegninger garasje. Det er laget carport som ikke er målbar. Men den er på 15 m2.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2016 ifølge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
 

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Henrik Løvdal den 11.04.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse av eiendommen:
Enebolig på Lund/Sødal. Carport og utvendig bod på tomten. Boligen er ok vedlikeholdt.

UTVENDIG
Taktekking med takstein fra byggetiden. Taknedløp og renner i metall. De går i lukket rør i bakken. Det er montert snøfangere over døren. TEK10 §10-3 sier "snøfangere skal monteres der snø- og isras fra tak kan skade personer, gjenstander, underliggende bygningsdeler eller installasjoner. Ok vedlikeholdt. Stående bordkledning. Kledningen er montert nærme bakken. Det anbefales at endeved behandles oftere. Den er utsatt for mer fukt. Takkonstruksjonen er lukket inne i himlingen. Vinduer i tre. Ok vedlikeholdt. Vinduer i loftsetasjen er ikke brann/rømningsvinduer. Dører i tre fra byggetiden. Ok vedlikeholdt. Terrasseplatting. Belegningsstein. Halvtak bak boligen i tre. Ok vedlikeholdt.

INNVENDIG
Boligen var bebodd og møblert på befaringsdagen. Alle flater var ikke tilgjengelig for inspeksjon. Ok vedlikeholdt. Etasjeskillere av tre. Mur mot bakken. Målt med laser på langt strekk i stuen. Oppleves som rett. Ut i fra byggetiden skal radonsperre ligge inne i gulvet. Peisovn. Peisovn med rørpipe. Eier opplyser om at feier ikke hadde noen merknader ved forrige kontroll. Trapp i tre fra byggetiden. Rekkverk på en side. Håndløper på veggen. Innvendige dører ok.

VÅTROM
Vaskerom m/garderobe
Vask montert i innredning. Fliser på gulvet. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekk i fra ventilasjonsanlegg. Veggplater og himling er i ok stand. I badet ble det målt med laser i fra gulvet ved døren til topp slukrist. Ikke tilstrekkelig fall mot sluket. Det er ikke laget oppkant ved døren. Ved inspeksjon i sluket er det vanskelig å se hvordan det er gjort med fuktsikring. Ok vedlikeholdt. Vann rant ok ut i fra vasken. Det trakk i fra ventil til ventilasjon. Avtrekksventilen er montert inne i garderoberom. Det er ikke laget hull i tilliggende vegg mot vaskerommet. Våtsonen ligger mot yttervegg.

Bad innforbi soverom.
Badekar. Avtrekk i fra ventilasjonsanlegg. Dobbel vask med innredning. Dusjnisje. Vegghengt toalett. Fliser på gulvet og vegger. Fliser på vegger. Ok.
I badet ble det målt med laser i fra gulvet ved døren til topp slukrist. Det var 27 mm fall på gulvet. Gulvet er senket ned i dusjen. Under badekaret er det lukket sluk. Luke i veggen inn til badekaret. Det er ikke tilstrekkelig tilgang til å renske sluket under badekaret. Slukrennen er tettet. Membran og slukmansjett kan ikke sjekkes. Ok vedlikeholdt. Vann rant ok ut i fra vasken. Det trakk i fra ventil til ventilasjon. Det er boret hull i motstående rom til dusjen. Det var ikke forhøye verdier målt i veggen. Målt med fuktmåler og pigger inne i veggen. Det var mindre enn 8 V%. Tørt.

Bad 2 ved inngangspartiet.
FDV-perm er levert med boligen. (Minnepenn). Fliser på vegger. Ok. I badet ble det målt med laser i fra gulvet ved døren til topp slukrist. Det var 34 mm fall på gulvet. I sluket er det synlig slukmansjett klemt i klemring. Ok vedlikeholdt. Vann rant ok ut i fra vasken. Det trakk i fra ventil til ventilasjon. Det er ikke boret hull i motstående rom til dusjen. Dusjen ligger mot annet bad og garderobeskap. Eier opplyser om at badet nesten ikke har vært brukt.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredningen er i ok stand. Eier opplyser om at hvitevarer er i ok stand. Testet kjøkkenviften. Den trakk luften ut.

TEKNISKE INSTALLASJONER
"Rør i rør" med skap for inspeksjon/vedlikehold. Rør ut av veggen for lekkasjevann/kondens. Avløpsrør i plast. Videre rør er skjult i vegg/gulv. Lufteventil av anlegg over taket. Staking av avløpsrør i sluket. Lufteventiler er plassert i himlinger. Ventiler trekker og blåser ut luft. Vvbereder på 200 liter fra 2016. Sluk i gulvet ved siden av berederen. Elektrisk anlegg fra byggetiden.

TOMTEFORHOLD
Boligen er bygget på flatere tomt. Byggegrunnen kunne ikke sjekkes. Ingen vesentlige sprekker i grunnmuren. Flater tomt rundt boligen. Synlige deler så ok ut. Informasjon er fra eier.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon. Det er ikke påvist avvik som krever umiddelbare tiltak.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Lindekleiv VVS as. Dette firma har utført alt arbeid på bad/våtrom.
- Hele boligen er nybygd i 2016.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i finn-annonsen.

Beliggenhet

Flott beliggenhet på Nedre Lund med kort vei til Kristiansand sentrum med alle bymessige fasiliteter. Fra eiendommen er det en kort spasertur over til Kvadraturen og det er kort avstand til nydelige turområder både i Baneheia og Jegersberg. Trygg skolevei til Lovisenlund barneskole, Oddemarka ungdomsskole, KKG videregående skole og Universitetet i Agder (UiA).

Tomt

Areal: 623 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Carport og flere biloppstillingsplasser på tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 10.05.2016. Ferdigattesten gjelder bolig, carport/bod, hagestue og støyskjerm. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.
 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr. 437 "Espelund, Gnr. 39 Bnr. 7, 58, 74 og 88, Kristiansand", datert 20.03.1985. Det foreligger en mindre endring av reguleringsplanen datert 19.11.2019.
Plan under arbeid: Detaljreg. for Arenfeldts vei 5. Torridalsveien - Bernt Holms vei. Plankontakt. Borgi tlf. 47 26 00 23, Nilsen tlf. 38 10 80 24.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 7263. Tinglyst: 26.05.1995. Erklæring/avtale. Bestemmelse om vann/kloakkledning.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Konsesjon

Nei


 

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

7 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 179 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 190 000,-)) 195 620,- (Omkostninger totalt) 7 385 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 15 771 pr. år
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 2666. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 8160,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 423 131,- for år 2020. Sekundær: Kr. 5 123 273,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Oddernes kirkevei 2, Gnr. 39 Bnr. 109 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Forretning

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/stekeovn/koketopp, kjøleskap/kombiskap og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 47 60 06 02.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-21-0076

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-21-0076. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Ina Andersen, tlf. 94 78 11 88

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.3 990)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 8 250 000,-) (Kr.99 000)
Tilrettelegging (Kr.16 400)
Totalt kr. (Kr.129 875)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3047472