Tvedestrand

Odden 41

Byggeår
1885
P-rom
69 ㎡
Bruksareal
70 ㎡
Tomteareal
404 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Lyngør: Renoveringsobjekt - strandeiendom med enebolig og anneks - egen brygge og hage

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Enebolig med vindfang og trappegang, to stuer og meget enkelt kjøkken i 1. etasje. I 2. etasje er det to soverom og stue. Anneks med to innganger, baderom og toalettrom, 2 soverom, enkelt kjøkken og stue.


Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 70 kvm Sekundærrom: 1 kvm.
Bra. pr. etasje.: Hovedetg.: 53 m² - Loftsetg.: 17 m²
P-rom inkl: Hovedetg.: entre/vindfang, trappegang, 2 stuer og kjøkken. Loftsetg.: trappegang, stue og 2 soverom.
S-rom inkl.: Hovedetg.: kott under trapp. Loftsetg.: bod og kott.

Boligen har en enkel planløsning.

Forutsetningen for måleverdig høyde i henhold til Norsk standard 3940, er minimum 190 cm og minimum 60 cm mellom målepunktene.
Videre forutsetter standarden at måleverdige arealer og rom skal være utført med gangbart gulv og omsluttende konstruksjon. Kryprom/kjeller og hoveddelen av loftsetasjen med arealer under skråtakene er derfor ikke inkludert i arealberegningen.

Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig. Loftsetasjens utforming, i kombinasjon med rom uten måleverdig høyde og ulike veggtykkelser mellom rommene, medfører påregnelige avvik i arealutmålingen. Arealene kan og vil sannsynligvis derfor avvike mer enn 2%.

Det foreligger ikke tegninger. Det er derfor uvisst om boligens planløsninger og fasader samstemmer med den opprinnelige bruken. Det tilbygde vindfanget er tilført i etterkant av oppføringsperioden. Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger som tilsier at bygget er formelt omsøkt eller byggemeldt. Kjøper/eier må være oppmerksom på verneplanen som er utarbeidet for området, i forhold til eventuelle endringer/tiltak på eiendommen.
Vinduene i boligen overholder ikke dagens krav til alternativ rømning. Det er vinduenes netto-åpningsmål som legges til grunn for vurderingen.

Anneks:
Bra: 45 m² - P-rom: 45 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: stue, kjøkken, entre/vindfang, 2 soverom, bad og toalettrom.
Kjeller med bod.

Forutsetningen for måleverdig høyde i henhold til Norsk standard 3940, er minimum 190 cm. Kryprom og kjellerboden er derfor ikke inkludert i arealberegningen. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger på annekset, men de stemmer ikke med dagens bruk. Bodrommet har utgått til fordel for entre, soverom og baderom. Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger som tilsier at bruksendringene er formelt omsøkt. Vinduene i bygningen overholder ikke dagens krav til alternativ rømning. Det er vinduenes netto-åpningsmål som legges til grunn for vurderingen.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Vedovn av støpejern i loftsetasjen er ikke tilkoblet. Det er emeljert vedovn av støpejern i stuen i hovedetasjen. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Eiendommen ligger på Lyngør, og det er kun adkomst via egen båt eller rutebåt/taxibåt fra Gjeving Brygge, ca 5 minutter.

Parkering

Eiendommen har tilgang til en parkeringsplass ca 5 minutter fra Gjevingbrygga. Det er ikke båtplass på Gjeving tilhørende eiendommen. Gjeving Marina kan kontaktes for informasjon om evt leie av båtplass og parkering.

Eiendommen har egen brygge med plass til flere båter.

Beliggenhet

Eiendommen ligger idyllisk til i vakre Lyngør. Solrik beliggenhet med fantastisk utsikt over sundet. Lyngør er en øygruppe som består av øyene Holmen, Steinsøya, Odden og Lyngørsiden, og som tidligere har blitt kåret til Europas best bevarte tettsted, en av Europas ti beste øyer å besøke. Dette er ekte sørlandsidyll med gamle, hvitmalte sørlandshus tett i tett i vannkanten, med skipperhus, loshus, spisestedet Seilmakerfruens kro, og egen landhandel.

Eiendommen ligger på øyen Odden og har strandlinje mot Lyngørsundet, som er hovedfartsåren gjennom Lyngør. Sommerstid er det et yrende båtliv her, og en fantastisk skjærgård byr på blankskurte svaberg med muligheter til bading og rekreasjon. Øysamfunnet er også et eldorado for fiskere. Videre er det veldig populært å padle mellom øyene. Fra Lyngør kan man ta båt eller rutebåt til fastlandet (Gjeving, ca 5 min) hvor man også finner flere restauranter, hotell, butikker og marina. Fra Gjeving er det ca. 20 til Tvedestrand og Risør, samt ca. 30 minutter til et av landets fineste golfanlegg, Nes golfpark på Nes Verk

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av alder. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig avløp via privat avløpskum. Det er innlagt vann i boligen, men røret til utslagsvask er defekt så det må byttes. Det er innlagt vann til annekset. Eiendommen får drikkevann (sommervann) fra Krokvåg Vannverk SA, som er et privat vannverk under foretaksform sameie. Hovednettet eies av Krokvåg og stikkledningen inn til annekset eies av huseier. Årlig kostnad for vann på kr 2800,-.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse og tilhører reguleringsplan Områdeplan for Lyngør, Tvedestrand kommune, sist revidert 18.05.2022. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4213/82/151:
15.06.1979 - Dokumentnr: 2138 - Bestemmelse iflg. skjøte
Allemannsvei i vest-øst må ikke stenges


25.07.2023 - Dokumentnr: 795367 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331


19.03.1979 - Dokumentnr: 1102 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4213 Gnr:82 Bnr:17
EIENDOMEN HAR TIDLIGERE HATT FESTENUMMER


01.01.2020 - Dokumentnr: 127756 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0914 Gnr:82 Bnr:151


Kommentar konsesjon

I Tvedestrand kommunene er det nullgrenseforskrift med en geografisk avgrensing. Dette innebærer boplikt på Sandøya, Lyngør og Borøya. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

7 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,-))

203 970,- (Omkostninger totalt)

7 703 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3292,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen har oppgraderingsbehov og vurderes som renoveringsklar. Innvendige gulver er utført med tregulver og belegg. Veggflatene er utført med trepanel og malte plater. Det er benyttet malt trepanel og slette malte plater i tak / himlinger.

Enkel kjøkkenløsning i boligens hovedetasje, med over- og underskapsinndredning i malt utførelse. Det er avsatt plass til komfyr og montert utslagsvask med enkel manuell vannpumpe. Innredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Videre er det to stuer, trappegang og vindfang. Hele boligen innvendig er malt i lyse farger og fremstår sjarmerende, men med mye behov for renovering. I 2. etasje er det stue og to soverom, med tregulv og vegger malt i pastellfarger.

I annekset er det to soverom, hvorav det ene har plass til dobbeltseng. Begge rom har tregulv. Det er enkelt baderom med dusj, og separat toalettrom, begge med belegg på gulvet og plater på veggene. Rommet er klart for renovering. Videre er det enkel kjøkkeninnredning med benkeplate, og utslagsvask. Fra stuen er det fantastisk utsikt til sundet og plass til enkel møblering. Hele annekset er klart for renovering.

Se forøvrig tilstandsrapport.


Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Espen Martinsen den 11.07.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Enebolig fra perioden 1877/1878, oppført i halvannen innredet etasje og krypkjeller. Taktekkingen ble i følge eier skiftet i perioden rundt 2003. Videre blir det opplyst at røropplegg i Anneks og elektriske anlegg i hovedhuset ble påkostet i 2006. Vindusrammene i
hovedhuset ble rehabilitert i 2016. Kjøper må være oppmerksom på naturlige aldringssvekkelser for aktuelle bygningsdeler. Det er hovedsakelig ytterkledning, hovedinngangsdører, det elektriske spredningsnettet og dreneringen som legges til grunn for vurderingen. Det må påregnes forebyggende tiltak mot kondensfukt i kjeller / krypkjeller. Anneks ble ombygget/bruksendret og oppgradert i perioden rundt 1983. Planløsningen samstemmer ikke fullt ut med den omsøkte bruksendringen. Bygningene har et helhetlig behov for oppgradering og vurderes som renoveringsklare.
Byggtekniske merknader er kommentert i rapportens enkelte avsnitt. Rapporten må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3 - store eller alvorlig avvik:
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Konstruksjonene har skjevheter. Det er ingen lufting i konstruksjonen. ildekkede skråtak mot innredede boligrom kan være tidvis utsatt for kondensfukt og betegnes
derfor som risikokonstruksjon. Utlufting av konstruksjonen er begrenset til
konstruksjonsmessige luftlekkasjer. Det ble registrert boreganger etter treskadeinsekter i deler av konstruksjonen. Det er ikke etablert dampsperresjikt
mot innredede boligrom.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble registrert boreganger etter stripet borebille i konstruksjonen mot kjellerrommene. Kryprommet er utsatt for kondensbelastning / kondensfukt mot tilstøtende skillekonstruksjon.

Innvendig > Krypkjeller
Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det er registrert skader etter aktivitet av skadedyr. Det er påvist synlig vann i krypkjeller eller synlige tegn på innsig av vann i krypkjeller. Det er manglende fuktsperre på bakken. Krypkjelleren har risiko for ytterligere skadepotensiale. Krypkjelleren har kondensutfordringer. Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Det ble målt 27-28% vektprosent i kontrollerte deler av skillekonstruksjoner / trekonstruksjonene mot kryprommet. Her skal bemerkes at fibermetningspunktet for nåletre ligger på 28% vektprosent.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er avvik:
Det er ikke innlagt vann i boligen. Det må påregnes etablering av innvendig vannrørsopplegg i boligen.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er avvik:
Avløp er ikke tilknyttet kloakkpumpen i annekset. For øvrig er det ikke innlagt avløp i boligen. Det må påregnes kommende tilkobling til kloakkpumpe på eiendommen.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Det må påregnes oppgradering av brannslukningsapparater og røykvarslere.

Tomteforhold > Terrengforhold
Terreng faller inn mot bygning.

TG2 - avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Taktekking
Det er avvik:
Synlig slitasje i tilknytning til vindskier og vannbord. Asfaltbelegget over den tilbygde hovedinngangen har passert sin forventede brukstid.

Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på
byggemeldingstidspunktet. Det ble registrert overflaterust i tilknytning til takrennekroker.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er avvik:
Varierende grad av slitasje. Det mangler musetetting i tilknytning til kontrollerte deler av veggfoten. Kledningen er utført uten dryppkant i bunn. Konstruksjonens nedre deler er utsatt for kondensbelastning fra kryprommet. Videre ble det målt høyt fuktinnhold / vektprosent i nedre del av konstruksjonen.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Vinduene mangler tettepakninger. Vinduer med enkle glassfelt er særlig utsatt for innvendig kondensering i den kalde årstiden. Det ble registrert knust glassfelt i kjellervindu.

Utvendig > Kjellerdør
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det ble registrert friksjon mellom terskel og dørblad. Det mangler utvendig terskelbeslag.

Utvendig > Hovedinngangsdører
Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
Dørene har synlig slitasje, utettheter og etterjusteringsbehov.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er avvik:
Naturlige aldringssvekkelser for utvendige betongkonstruksjoner. Deler av konstruksjonene har noe sprekker.

Utvendig > Brygge
Det er avvik:
Det ble registrert sprekker og setninger i steinbryggen. Konstruksjonen mot sjøbunnen er utsatt for utvasking. Trebryggen fremstår i redusert forfatning og vurderes som moden for utskiftning. Vurderingen omfatter også fortøynings-stang. Den overbygde delen vurderes som renoveringsklar.

Innvendig > Overflater
Det er avvik:
Enkelte merker etter mekaniske oppheng / innfestinger på veggflatene, tørkespalter mellom gulvbordene, stedvis gulvknirk og lokale slitasjesymptomer. Det ble registrert enkelte gulvbord uten innfestinger. Synlig tapetslitasje i stue.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Pipevanger er ikke synlige. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Deler av pipeløpet er forblendet (ikke 4 tilgjengelige sider). Det ble registrert utilstrekkelig / ufagmessig
forblending av hull etter røykrørsgjennomføring i hovedetasjen.

Innvendig > Innvendige trapper
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Åpent elektrisk anlegg, tilknyttet nyere tavleskap i soverom, loftsetasje. I følge eier ble anlegget oppgradert i 2006. Tavleskapet er utført med automatsikringer og nyere
automatisk strømmåler. Tilgjengelig kursfortegnelse i tavleskapet. Det er fremlagt anleggsinformasjon, datert 20.09.2006. Det mangler (samsvarserklæring, risikovurdering og sluttkontroll). Ingen tilgjengelige kontrollrapporter fra det lokale el-tilsynet.

Tomteforhold > Drenering
Det er avvik:
Terrengforholdene i kombinasjon med datidens tekniske løsninger, medfører at det passerer overvann gjennom deler av kryprommet. Løsningen medfører økt grad av kondensbelastning i kjellerrommet

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser. Det ble registrert noe riss og sprekksymptomer,
hovedsakelig i tilknytning til mørtelfuger. Deler av steinfugene har løsnet.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Stakittgjerde har påløpt vedlikehold / rehabiliteringsbehov.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Det er avvik:
Deler av anlegget er frostutsatt i den kalde årstiden. Det foreligger ingen tilgjengelige dokumentasjon eller servicehistorikk på anlegget. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt for avløpspumpe.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Eiendommen selges møblert, uten hvitevarer.

Diverse

Årlig strømforbruk utgjør i følge selger ca kr 9000,-. Eiendommen er forsikret i Jernbanens Bank og Forsikring, med polisenummer 92836. Årlig forsikringspremie er kr 2972,-

Det er frivillig medlemsskap i velforening, med årlig avgift på kr 150,-. Veien blir brøytet/måkt.

Eiendommen selges fullt møblert, slik den står på visning.

SEFRAK: Bygningen er Sefrak-registrert på grunn av bygningenes alder. I forbindelse med restaurering/ombygging vil fylkets kulturminnevern ha uttalelsesrett. De ønsker generelt at gamle bygninger blir bevart, og stiller krav til materialvalg og utforming. SEFRAK er først og fremst et generelt kulturhistorisk register som kanskje særlig har verdi som kildemateriale for lokal historie. Men det blir også benyttet av forvaltningen som et utgangspunkt for å finne ut hvor det kan være verneverdig bebyggelse. Det at en bygning er registrert i SEFRAK gir den ikke automatisk noen vernestatus. Oppføring i registeret innebærer heller ikke i seg selv spesielle restriksjoner for hva som kan gjøres med et hus. Det finnes mye tilgjengelig informasjon på www.riksantikvaren.no.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4213/82/151:
15.06.1979 - Dokumentnr: 2138 - Bestemmelse iflg. skjøte
Allemannsvei i vest-øst må ikke stenges


25.07.2023 - Dokumentnr: 795367 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331


19.03.1979 - Dokumentnr: 1102 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4213 Gnr:82 Bnr:17
EIENDOMEN HAR TIDLIGERE HATT FESTENUMMER


01.01.2020 - Dokumentnr: 127756 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0914 Gnr:82 Bnr:151


Info kommunale avgifter

Kr. 13 943 pr. år
Dette inkluderer avgift til avløp og eiendomsskatt, samt renovasjon til RTA. I tillegg kommer avgift for sommervann til Krokvåg vannverk på kr 2800,-.

Byggemåte

Tilgjengelige opplysninger tilsier at boligen ble oppført i perioden 1877/1878. Det er SEFRAKregistreringen som legges til grunn for tidsangivelsen. Boligen er oppført i laftet tømmer. Utvendige overflater er utført med stående malt kledning. Taket er en plassbygget saltakskonstruksjon med gjennomgående kvist. Tildekkede skråtak mot innredede rom.
Opprinnelig oppføringsår for annekset er ikke kjent. Tilgjengelige opplysninger tilsier at

bygningen ble ombygget / bruksendret i perioden rundt 1982/1983. Bygningen har vedlikeholdsetterslep, oppgraderingsbehov og vurderes som renoveringsklar. Den vertikale ytterkonstruksjonen over grunnmuren er oppført i bindingsverk av tre. Utvendige overflater er utført med stående malt kledning.
Hovedbryggen er oppført i naturstein. Enkel trebrygge oppført på trepilarer i sjøen. Delvis overbygget trekonstruksjon på steinbryggens vestlige side. Se forøvrig tilstandsrapport.

Sammendrag selgers egenerklæring

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja.
Sprekk i puss (stua).

7. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja.
Sprekk i mur (anneks), skjeve gulv i 2. etasje.

8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja.
Maur og råte?

10. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Lagt delvis pappsløyfer, lektertegl på huset (ca 2003).

10.1 Har det vært utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag? Hvis ja; beskriv hvilke tiltak som er utført.
Takrenner og beslag.

11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja.
Montert kloakktank m pumpe - elektrisk arbeid.

11.1 Hvem er arbeidet utført av? Evt firmanavn og navn på håndverker opplyses.
Tvedestrand Elektro - Erling Olsen rørlegger

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital grunnpakke (Kr.9 000)
Oppgjør (Kr.11 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 7 500 000,-) (Kr.112 500)
Tilrettelegging (Kr.14 500)
Totalt kr. (Kr.148 485)
Solgt

Kontakt megler

Produktnr: BB0ADDBC-6D0C-4C2E-85BA-EAB04A0E6457 Kategori: