LJOSLAND

Oddan 30

Prisantydning
1 000 000 kr
Omkostninger
45 300 kr
Totalpris
1 045 300 kr
Formuesverdi
306 038 kr
Byggeår
1989
Internt bruksareal (BRA‑i)
45 ㎡
Bruksareal
48 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Klassisk og velholdt hytte på nydelig utsiktstomt |Solrikt og usjenert med fine terrasser og flotte uteområder

Om eiendommen

Oppvarming

Vedovn i stuen. Ellers basert på annen elektrisk oppvarming.


Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Mandal er det ca 105 km : følg fylkesvei 455 til Kyrkjebygd. Følg skilting til Ljosland, ca 22 km fra Kyrkjebygd.
Fra Kr. sand er det ca 110 km: følg riksvei 9 mot Evje. På Hægeland ta av mot Bjelland på fylkesvei 462 og videre mot Kyrkjebygd på fylkesvei 455. Følg skilting til Ljosland, ca 22 km fra Kyrkjebygd.
Fra Stavanger er det ca 225 km: følg E39 til Helleland og ta inn på fylkesvei 42 forbi Tonstad til Kvåle. Her tar du til venstre inn på fylkesvei 4040. Følg denne til du treffer på fylkesvei 455 ved Geitskaret. Sving til venstre og følg skilting til Ljosland, ca 22 km fra Kyrkjebygd.
Like før du kommer til grenda tar du til venstre inn på parkeringsplassen til Oddan (skiltet). I enden av parkeringsplassen er en liten grusvei (mot vest). Følg den til toppen og ta stien til høyre mot nord. Fra parkeringsplassen er det ca 300 meter på grusvei/ sti til hytten.
Hytten kommer på rett frem og er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren. Det vil være skiltet på fellesvisningen.

Parkering

Parkering på felles parkering ved innkjøring til hyttefeltet.

Beliggenhet

Nydelig beliggenhet på toppen av hyttefeltet med utsikt til fjellheimen, alpinanlegget, Ljoslandsvatnet og grenda på Ljosland med sine kulturlandskap.

Ljosland er inngangsporten til den norske fjellheimen og utgangspunkt for flere av DNT's merkede løyper. Vinterstid er det over 90 kilometer med oppkjørte løyper i høyfjellsterrenget, hvor de høyeste ligger på rundt 1000 moh. Løypene går bla rundt Skoræ som er Sør-Norges høyeste topp på 1041 moh. Det er flere rundløyper hvor noen av dem er lagt i terreng som også kan brukes på uværsdager. Alpinanlegget ligger midt i hytteområdene og har flere nedfarter, off-pisteløyper, eget barnetrekk, varmestue med salg av mat og skiutleie. Ljosland er ansett som et snøsikkert område.

I grenda på Ljosland er det aktiv gårdsdrift med blant annet sau, en dagligvarebutikk og Ljosland Fjellstove som tilbyr overnatting og mat, enten du vil spise i restauranten eller ta det med til hytten. Sommerstid er det flotte svaberg og badekulper i elven nedenfor Fjellstova . Ljoslandsvatnet og Farvatnet innbyr også til bading.

Ljosland er en helårsdestinasjon og utenfor vintersesong er det er gode muligheter for aktiviteter som padling (egen kano- og kajakkutleie), sykling, bading, fiske, flere turstier og kort vei til DNT's merkede løyper. Det ryktes om flere gode multeområder i terrenget rundt Ljosland.

Se www.ljoslandinfo.no for ytterligere info om destinasjonen, skisenteret og snøparadiset Ljosland. Her får du også værmelding og bilder fra live web-cam.
Se www.fjellstova.com for mer informasjon om overnatting, butikk, catering og aktiviteter på Ljosland.
Se www.skisporet.no for oversikt over skiløypene.
På FaceBook-siden "Ljosland 1041 - folk med kjennskap og vennskap til Ljosland" finner man mange tips og idéer til turer og aktiviteter på Ljosland.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger byggeløyve for hytten datert 27.10.1988. Løyvet oppstiller at det skal utstedes ferdigattest før tiltaket kan tas i bruk, dette forligger ikke.
Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens bebyggelse ved at hytten er bygget speilvendt i forhold til tegningene som er sendt inn sammen med søknaden. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Det foreligger byggemelding for tilbygget datert 19.09.2002.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann/avløp. Det er vannposter flere steder i feltet hvor man henter vann. Den nærmeste posten er ca 150 meter fra hytten. Hytteierne er pålagt å delta i drift og vedlikehold av anlegget, dette gjøres gjennom medlemskap i hyttevelet.
Vei: Fylkesvei 4032 fram til felles parkeringsplass. Gangadkomst inn til hytta fra felles parkeringsplass på Oddan ca 300 meter på grusveg/sti. Hytteierne er pålagt å delta i drift og vedlikehold av vei/parkering/sti-anlegget, dette gjøres gjennom medlemskap i hyttevelet.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF (Natur-, landbruk- og friluftsområder), og er en del av kommuneplanens arealdel, datert 01.11.2007. I områder som er lagt ut til LNF er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m. 
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4224/7/4/4:
14.12.1988 - Dokumentnr: 5930 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 80 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 900
LEIEN KAN REGULERES
KONTRAKTEN KAN IKKE OVERDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
Gjelder denne registerenheten med flere


01.01.2020 - Dokumentnr: 1016092 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1026 Gnr:7 Bnr:4
Gjelder denne registerenheten med flere


Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 25000,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 16 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 45300,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Leif Vinsjevik den 29.02.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Fritidsboligen ligger i ett område med spredd fritidsbebyggelse på Oddan like før Ljosland i Åseral kommune. Fritidsbolig ligger usjenert til med gode solforhold. Parkering på felles parkeringsplass for området. Inneholder 2 soverom, bod, wc rom samt stue/kjøkken. Hytten er tilbygget med bod og utvidet stue i 2002.

Viktig momenter for interesserte kan være:
-Usjenert beliggenhet.
-Nydelige solforhold.
-Nærhet til Ljosland fjellstove og skitrekk.
-2 soverom.
-Nytt tilbygg i 2002.
-Nytt yttertak i 2010
-Nytt kjøkken i 2002.

• Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Mottatte tegninger er speilvendt i forhold til dagens planløsning. Det foreligger kun enkel skisse fra tilbygg og utvidet stue i 2002 men tiltak er byggemeldt kommunen. Det er lite dagslys i ett soverom etter dagens forskrifter.

Følgende avvik har fått TG3: 
Det mangler rekkverk på utvendig trapp.
Enkel tretrapp fra terrasse og ut i hagen.
Vurdering av avvik:
• Det er ikke montert rekkverk. Det mangler rekkverk i trapp og på toppen av trapp ved terrasse.
Konsekvens/tiltak.
• Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

Følgende avvik har fått TG2: 
-Enkelte pilarer for hytte og bod bør sjekkes og eventuelt utbedres.
-Det er nedbøy i takkonstruksjon.
-Det mangler lufting av veggkonstruksjon samt så må enkelte kledningsbord skiftes.
-Det mangler mekanisk avtrekk på toalettrom.
-Det anbefales el-tilsyn på fritidsboligen.
-Det er avvik på pipe/ildsted.
-De fleste overflater utvendig er fra byggeår.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap, fryseskap, komfyr

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Velforening

Oddan Vel - utgifter til vedlikehold og drift av infrastruktur som vei/parkering/vann/skiløyper, som er tinglyste forpliktelser i festekontrakten, ivaretas gjennom medlemskap i velforeningen.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4224/7/4/4:
14.12.1988 - Dokumentnr: 5930 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 80 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 900
LEIEN KAN REGULERES
KONTRAKTEN KAN IKKE OVERDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
Gjelder denne registerenheten med flere


01.01.2020 - Dokumentnr: 1016092 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1026 Gnr:7 Bnr:4
Gjelder denne registerenheten med flere


Info kommunale avgifter

Beløpet dekker feiekontroll, (440,-) og hytterenovasjon/ regulert felt HÅR IKS, (3534,-).

Byggemåte

Taktekke med shingeltak . Undertak av takbord. Ifølge eier er taktekke nytt i ca. 2012 og er montert av fagfolk. Sperretak med takbord. Moønedrager synlig i stue. Ved utvidelse av stue er bærepunkt for drager flyttet til ved siden av pipe. Det er skjult konstruksjon og ukjent type lufting. Overgang fra hovedhytte og videre til utvidet bod er ujevn og har ett synlig søkk i overflaten. Bindingsverk fra byggeår med vindtetting av papp , utlekting samt malt liggende trekledning. Ytterkledning er jevnlig etterbehandlet gjennom årene. Det er montert tverrlekt i bunn av kledning som hindrer god luftgjennomstrømning bak kledning. Malte trevinduer med 2 lags glass. Vinduer i gavlvegg mot sør er nye i 2017 , ellers er vinduer fra byggeår. Malt hoveddør og boddør samt malt terrassedør med 2 lags glass. Dør til bod er enkel trelem fra 2002. Alle dører er fra byggeår. Terrasser i tre med trerekkverk med høyde 84 cm eller lavere. Forskjellig alder på terrasser. Bærepunkter på terrasser er noe mangelfull med enkel utførelse. Rekkverk virker noe løs flere plasser. Trebjelkelag med bærende gulv av furubord. Ved punktvis høydesjekk er det påvist høydeavvik opp mot 15 mm gjennom etasjen. Pusset elementpipe med vedovn i stue. Sotluke i stue.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Fiber fra Telenor er lagt ca 10 m fra hyttevegg. Kjøper må selv legge de siste meterne og inn i hytten.

Sammendrag selgers egenerklæring

Tak, yttervegg og fasade
3. Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? Ja.
4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja.
4.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid. 4.1.2 Årstall: 2012.
4.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært.
4.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Lagt ny shingel.
4.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Torsland.
4.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Nei.

Andre opplysninger
32. Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart? Ja.
Skriv opplysningene her: Skiftet vinduer på sydvegg. Skiftet skadede pillarer. Har bygget utebod på 16m2 som henger sammen med hytta. Har bygget på stue ca.10m2 ved å flytte yttervegg.
Har skiftet takrenner samtidig som vi fikk lagt ny shingel. Har fått satt på pipehatt samtidig.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: B6C21A54-6539-4C8F-B7F3-828823F5E649