Vestsida

Norrønagata 20

Prisantydning
3 990 000 kr
Omkostninger
115 620 kr
Totalpris
4 105 620 kr
Formuesverdi
910 599 kr
Kommunale avgifter
22 716 kr / år
Byggeår
1900
P-rom
153 ㎡
Bruksareal
175 ㎡
Tomteareal
390 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Påkostet enebolig med egen ungdomsdel. Sentralt og trivelig område.

Om eiendommen

Innhold

1. Etasje: Vindfang, trapperom, 2 stuer, 2 kjøkken, gang, soverom og bad.
2. Etasje: Gang, bad, kontor, 3 soverom og kott.
Kjeller: Trapperom, bad/vaskerom og 3 boder.

Sportsbod.

Standard

1. Etasje
Vindfanget er innredet med skyvedørsgarderobe for oppbevaring av yttertøy og sko. Varmekabler på gulv.

Boligen har to stuedeler, noe som gir ekstra fleksibilitet og møbleringsfrihet. Den første stuen er romslig med god plass sofagruppe og øvrig møblement. Rommet er lyst og luftig med store vindusflater. Her det det laminat på gulv, panel på vegger og malt slett himling. Den innerste stuen passer utmerket som spisestue, og har god plass til både langbord og annet møblement. De store vindusflatene slipper inn godt med naturlig dagslys, og gir rommet en hyggelig atmosfære. Utgang til veranda. Fra dette rommet er det inngang til kjøkkenet. Rommet har laminat på gulv, panel på vegger og malt slett himling.

Kjøkkenet er romslig, med pen kjøkkeninnredning fra IKEA med profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap, samt god arbeidsplass. Laminat på gulv, panel på vegger og malt slett himling.

2. Etasje
Baderommet har innredning med servant, overskap med speil og badekar. Vinylbelegg med varmekabler på gulv, våtromsplater på vegger og panel i himling.

I denne etasjen er det 3 soverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og har plassbygde hyller. Soverom II har plass til seng og er innredet med garderobeskap. Soverom III er romslig med god plass til seng og øvrig møblement. Rommene har laminat på gulv og er malt i behagelige farger.

Kontoret har laminat på gulv og panel på vegger og i himling.

Kjeller
Bad/vaskerommet er innredet med utslagsvask og dusjkabinett, samt opplegg til vaskemaskin. Støpt gulv, mdf-plater på vegger og panel i himling.

3 boder med gode oppbevaringsmuligheter.

Ungdomsdel:
Ungdomsdelen har entrè, soverom, stue/kjøkken og bad.

Stuen er innredet med enkelt hybelkjøkken og har plass til øvrig møblement.

Baderommet har innredning med servant, overskap med speil og toalett. Vinylbelegg med varmekabler på gulv, våtromsplater på vegger og mdf panel i himling.

Soverommet har plass til seng og øvrig møblement. Laminat på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 153 kvm.
Bruksareal: 175 kvm.
Sekundærareal: 22 kvm.

Sportsbod på 14 kvm.

P-rom inneholder:
1. Etasje: Vindfang, trapperom, 2 stuer, 2 kjøkken, gang, soverom og bad.
2. Etasje: Gang, bad, kontor og 3 soverom
Kjeller: Trapperom og bad/vaskerom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som

Byggeår og byggemåte

1900 i følge Porsgrunn kommune.

Oppvarming

Varmepumpe, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Marco Gozzi den 21.10.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3:
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
- Innvendig > Rom under terreng.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
- Våtrom > Generell > Bad/vaskerom.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Nedløp og beslag.
- Utvendig > Takkonstruksjon/loft hovedtak.
- Utvendig > Takkonstruksjon/loft.
- Utvendig > Vinduer.
- Utvendig > Dører.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
- Utvendig > Utvendige trapper.
- Innvendig > Overflater.
- Innvendig > Etasjeskille mot kjeller.
- Innvendig > Radon.
- Innvendig > Pipe og ildsted.
- Innvendig > Innvendige trapper.
- Innvendig > Innvendige dører - hybel.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken.
- Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken 2.
- Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken 2.
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - hybel.
- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter.
- Tomteforhold > Forstøtningsmurer.
- Tomteforhold > Terrengforhold.
- Utvendig > Veggkonstruksjon.
- Innvendig > Etasjeskille mot 1. etasje.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Porsgrunn: kjør over Porsgrunnsbrua mot Vessia, og ta til venstre i lyskrysset ved Porsgrund Porselen. Følg vegen og ta så til høyre inn på Norrønagata etter ca. 290 meter. Fortsett i cirka 190 meter, og boligen ligger på venstre hånd.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen har en sentrumsnær og rolig beliggenhet mot enden av Langgata. Her bor du i et hyggelig boligfelt bestående av eneboliger i et attraktivt område av Porsgrunn. Her er det gangavstand til Porsgrunn sentrum og alle fasiliteter. Dagligvarehandelen gjør du unna på Spar PP-senteret eller Kiwi på Porsgrund Porselen, der du også finner apotek, treningssenter, legesenter, fysioterapi, tannlege og mye mer. Trenger du større utvalg ligger Down Town like over broen.

Med så kort vei til sentrum er det enkelt å benytte seg av de mange mulighetene, spesielt langs elvepromenaden. Her finner du blant annet spisesteder som Jonas B. Gundersen, Øya Spiseri, Michel Seylmagers Hus og Kafé Osebro, som har fantastiske muligheter til å sitte utendørs sommerstid. Er du ikke sulten, er det likevel å anbefale å ta seg en spasertur langs elvebredden!

Tar du på deg røffere sko er det fine turmuligheter i marka nord for Langgata, og turen til Kverndammen er populær!

Tomt

Areal: 390 kvm, Eierform: Eiet tomt

Relativt flat tomt som er opparbeidet med plen, beplantning og gruset gårdsplass.

Parkering

Parkering i gårdsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen av ukjent årsak i følge Porsgrunn kommune. Det er trolig grunnet boligens alder, da flere boliger fra denne tidsepoken ofte mangler ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.
Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).

Det foreligger ferdigattest datert 01.02.2019. Ferdigattesten gjelder tilbygg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Tilbygget er bygget utvendig som vist på tegninger, men innvenndig er det hybel - den er ikke på tegninger og ikke godkjent. Avvik fra plantegninger og faktisk bruk.  Kontakt megler for mer informasjon.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 13.06.2019.

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen, plannavn "RV36".

Kulturminnevernsplan. Det gjøres videre oppmerksom på at eiendommen er en del av kommunenes kulturminnevernplan. Planen har som hensikt å gi tydelige rammer for bevaring av kulturmiljøer, kulturlandskap og verneverdige bygg i Porsgrunn kommune, gjennom virkemidler i plan- og bygningsloven. Eiendommen er registrert som et B-objekt. Kontakt megler for mer informasjon.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1913/950076-1/101  Bestemmelse om gjerde  
Tinglyst: 14.05.1913

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 115 620,- (Omkostninger totalt) 4 105 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 22 716 pr. år

Formuesverdi

Primær: Kr. 910 599,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Norrønagata 20, Gnr. 200 Bnr. 1873 i Porsgrunn kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0267

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0267. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,12%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116

Kontakt megler

Varenummer: 3063153