Valle

Nordibøvegen 92

Prisantydning
2 290 000 kr
Omkostninger
73 720 kr
Totalpris
2 363 720 kr
Formuesverdi
408 851 kr
Formuesverdi sekundær
1 471 862 kr
Byggeår
1960
P-rom
229 ㎡
Bruksareal
295 ㎡
Tomteareal
938 ㎡
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik enebolig nær Valle sentrum - dobbelt garasje

Om eiendommen

Innhold

Boligen går over tre etasjer og er innholdsrik. I 1. etasje er det innredet leilighet med egen inngangsdør. Det er også dobbelt garasje på eiendommen med innredet hems, ikke isolert. 1. etasje inneholder stue, bad/vaskerom, kjøkken, trapperom, 2 rom innredet som soverom, entre, gang og vindfang. Det er også 1 bod i denne etasjen. I 2. etasje er det kjøkken, gang, bad/vaskerom, 2 soverom, trapperom og stue. I 3. etasje er det gang, soverom, trapperom og stue.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.
Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. I 2. etasje er bad utvidet fra originale tegninger. Noen dører er også flyttet. Dagens innredning i 1. etasje stemmer ikke med godkjente tegninger. 1. etasje er i dag innredet som en leilighet, dette er ikke søkt eller godkjent. Megler har ikke mottatt godkjente tegninger av 3. etasje og kan derfor ikke kontrollere om dagens bruk samsvarer med hva som er godkjent hos kommunen. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Oppvarming

Elektrisk. Varmepumpe, panelovner og varmekabler på bad. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering i dobbelt garasje og på egen tomt.

Beliggenhet

Eiendommen har en solrik og trivelig beliggenhet nær Valle sentrum. I Valle sentrum finner man bl.a. butikker, skole, barnehage og bensinstasjon samt kirke og kulturhus. Ekspressbuss fra Hovden/Haukeli til Kristiansand stopper i Valle. Flott terreng i området med gode turmuligheter både sommer- og vintertid. Det er nærhet til fine badeplasser. En kjøretur på ca. 15 minutter kan ta deg til Brokke alpinsenter hvor det også er fine skiløyper.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse, tilhører reguleringsplan Områderegulering Valle Sentrum, ikrafttredelse 26.06.2013. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Eiendommen ligger innenfor faresone flomfare, hensynssonenavn H320_1.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, og er godkjent med kun en boenhet. Deler av boligen er i dag innredet som en egen utleiedel, endringen er ikke søkt omsøkt hos Valle kommune. Grunnet manglende tegninger kan ikke megler kontrollere hva rommene i boligen opprinnelig er godkjent som. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar risiko og ansvar for eventuelle pålegg/søknader som følger av dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4221/42/76:
24.02.1962 - Dokumentnr: 100284 - Bestemmelse om veg


30.06.1970 - Dokumentnr: 101077 - Skjønn
Gjelder denne registerenheten med flere


20.03.1987 - Dokumentnr: 101262 - Rettighet
Rettighetshaver: Valle Skianlegg AS
Org.nr: 842 596 572
LEIE AV AREAL
LEIE-TID: 40 ÅR


18.01.2022 - Dokumentnr: 63703 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


06.09.1991 - Dokumentnr: 102517 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4221 Gnr:42 Bnr:1
EIENDOMEN HAR TIDLIGERE HATT FESTENUMMER


01.01.2020 - Dokumentnr: 803731 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0940 Gnr:42 Bnr:76


Økonomi

Omkostninger kjøper

2 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,-))

73 720,- (Omkostninger totalt)

2 363 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Nøkkelinformasjon

Standard

Kjøkken i 1. etasje. Innredningen har slette fronter og heltre benkeplate. Det er integrerte hvitevarer og ventilator i skap.

Bad/vaskerom i 1. etasje av noe eldre dato, med belegg på gulv og malte plater på vegger med ventilasjon fra ventil i yttervegg. Bad/Vaskerom inneholder toalett, dusjkabinett, innredning med vask og opplegg for vaskemaskin. Badet fungerer greit med dagens standard, men det må påregnes å oppgradere badet innen kort tid.

Pent kjøkken i 2. etasje med slette fronter og laminat benkeplate. Det er integrerte hvitevarer og ventilator i skap.
Hyggelig stue med peisovn i 2. etasje. Her er det god plass for både sofagruppe og spisebord. Utgang til terrassen fra stua.

Bad/vaskerom i 2. etasje. Badet er fra 2017 med fliser på gulv og baderomsplater på vegger med ventilasjon fra vifte i yttervegg. Noe svellinger nederst i plateskjøten i dusjen. Plater må byttes.

Boligen er i dag innredet med 3 soverom. Det er to rom i 1. etasje som er innredet som soverom, det er ikke søkt eller godkjent innredet leilighet i 1. etasje.

Boligens innvendige flater har normal slitasje. Elementpipe med pusset og malte overflater, peisovn montert i stuen og vedovn i leiligheten. Ilfast plate mangler på gulvet under feieluken. Brannslukkingsapparat i leiligheten er eldre enn 10 år og det mangler apparat i boligdelen samt noe røykvarslere.

Følgende oppgraderinger er gjort av selger:
Bad i 2. etasje ble pusset opp i 2017.
El-anlegg ble oppgradert i 2021.
Kjøkken ble pusset opp i 2017.
Verandavindu og dør ble byttet i 2017.
Kjøkken nede ble satt inn i 2014.


Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lars Tore Mesel den 25.01.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Enebolig oppført rundt 1960 med tilhørende garasje. Boligen har leilighet i 1. etasje samt inngangsparti til boligdelen i 2. og 3. etasje. Det er nyere kjøkkeninnredninger og bad i 2. etasje. Noen kommende oppgraderinger må påregnes etter behov.

Følgende avvik har fått TG3:
- Utvendig - nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Takrenner og nedløpsrør fra byggeår, som har gått ut på sinn naturlige levetid. Takstige og beslag ned mot taket er dekket av snø på befaringen.
- Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm over en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20mm over en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt noe horisontalavvik i bjelkelagskonstruksjonen med opptil 3,5 cm høydeforskjell på gulv i stue i 3 etasje. Noe høydeforskjeller 2 etasje med 2 cm i stue.
- Våtrom - Generell - Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Tekniske installasjoner - branntekniske forhold: Brannslokkingsapparat er eldre en 10 år.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig - veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er noe vedlikeholdsbehov av utvendig overflater. Utvendige overflater har normal slitasje og med stedvis oppsprekking av kledningsbord i tilknytning til veggfoten samt råteskader i noen bord og belistning.
- Utvendig - vinduer: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Mange av vinduene har gått ut på sinn naturlige levetid og er av varierende kvalitet og alder. Det må påregnes og skifte vinduer de kommende åra.
- Utvendig - dører: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Dører fra byggeår med noe varierende slitasje terrassedør i 3 etasje med enkelt glass.
- Utvendig - balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser: Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Terrasser er delvis dekket med snø på befaringen og alder og kvalitet på underliggende membran er ukjent. Rekkverk er for lavt.
- Innvendig - radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendig - pipe og ilsted: Ildfast plate mangler på gulvet under feieluken.
- Innvendig - innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er liten frihøyde i trappeløp Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trapper med noe manglende sikring etter dagens krav.
- Innvendig - Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Våtrom - overflater vegger og himling - bad/vaskerom: Det er tegn på fuktskader i nedkant av våtromsplater. Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Noe svellinger nederst i plateskjøten i dusjen.
- Tekniske installasjoner - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Eldre opplegg i 1 etasje.
- Tekniske installasjoner - Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
- Utvendig - takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er ikke lufting fra kott bak knevegger og opp mot møne. Mye istapper ved takfoten tyder på dårlig lufting av konstruksjonen.
- Innvendig - overflater: Varierende slitasje på overflater. Noe overflater med større bruks og aldersslitasje.
- Garasje: Garasjen holder en normal standard med tanke på antatt byggeår. Overflater er greit vedlikeholdt.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4221/42/76:
24.02.1962 - Dokumentnr: 100284 - Bestemmelse om veg


30.06.1970 - Dokumentnr: 101077 - Skjønn
Gjelder denne registerenheten med flere


20.03.1987 - Dokumentnr: 101262 - Rettighet
Rettighetshaver: Valle Skianlegg AS
Org.nr: 842 596 572
LEIE AV AREAL
LEIE-TID: 40 ÅR


18.01.2022 - Dokumentnr: 63703 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


06.09.1991 - Dokumentnr: 102517 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4221 Gnr:42 Bnr:1
EIENDOMEN HAR TIDLIGERE HATT FESTENUMMER


01.01.2020 - Dokumentnr: 803731 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0940 Gnr:42 Bnr:76


Info kommunale avgifter

Kr. 13 028,62 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer: Avløp kr. 3.811,-, feiing kr. 475,-, renovasjon kr. 4.498,-, vann kr. 4.082,-. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Tjenesten vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.
Oppgitt totalbeløp er prognose for 2021. Se vedlagt dokument fra kommunen.

Byggemåte

Byggår er antatt ca. 1960.
Undertak av takbord, papp, sløyfer og lekter tekket med betongtakstein. Takrenne og nedløp av plast. Pipebeslag, luftehatt og takstige av plastbelagt stål. Veggkonstruksjonen er bindingsverk med utvendig kledning av stående malt panel samt eternittplater på vegger av bindingsverk/lettklinkerbetong i 1 etasje. Takkonstruksjonen er en plassbygget saltakkonstruksjon av taksperrer, med lufting fra gavl. Vinduer hovedsakelig fra byggeår og 1978 med normal slitasje. 2 nye vinduer i stue 2 etg. Terrassedekke i impregnert treverk med rekkverk i malt treverk.

Garasje med støpt såle, bindingsverk med utvendig stående malt trekledning. Plassbygde takstoler med undertak av takbord, papp, sløyfer og lekter tekket med betongtakstein. Takrenner og nedløpsrør av plast. Vinduer, dør og port i malt treverk.

Info strømforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på 16.000 kwh.

Polisenummer

695115

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Utført av Oddvar Homme flislegger. Nytt bad 2etg, nye vannrør/avløpsrør lagt av meg selv(rørlegger.ny støp og membran.gjort i 2017.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Ja, nytt rørirør anlegg på badet 2etg.
7. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Ja, 3 etg er gulv litt skjeve. Litt løs murpuss på veggen ute.
10. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, liten lekkasje ved pipebeslag. Dette er fikset.
11. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Tettet pipebeslag 2019.
12. Kjenner du til om det er/har vart utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Utført av Knut Hovet installasjoner. Varmekabler på bad 2017.
13. Kjenner du til om det utfort kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)? - Ja, Periodiskkontroll, gjort av rejlers,utbedret av Knut Hovet installasjoner 2014.
19. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel e.l? - Ja, innredet leilighet i 1. etg, ikke søkt godkjent av kommunen.
21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? - Ja, innredet leilighet i 1.etg.
22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? - Ja, mangler søknad av leilighet til kommunen.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Forsikringsselskap

Frende

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til 2,70 % inkl. mva, minimum kr. 49.000,-.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 13.000,-, oppgjørshonorar kr 7.100,- og digital grunnpakke kr 2.990,-. I tillegg belastes selger for direkte utlegg. 
 
Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca. kr 84 920,00,- inkl. mva.
Produktnr: 261F7092-6451-4AC8-BFEB-1638B8FC2D88