Midt-Telemark

Nordbølia 49

Prisantydning
5 800 000 kr
Omkostninger
161 470 kr
Totalpris
5 961 470 kr
Formuesverdi
1 170 033 kr
Byggeår
2020
P-rom
164 ㎡
Bruksareal
170 ㎡
Tomteareal
950 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Moderne og meget pen enebolig med høy standard (2020). 4 sov og 2 bad. Dobbelgarasje. Solrikt.

Om eiendommen

Innhold

Boligen inneholder:
1. Etasje: Entrè, gangsone, bad, trapperom, vaskerom, soverom, stue, spisestue og kjøkken.
2. Etasje: Trapperom, gang, bad, 3 soverom, stue og garderobe.

Dobbelgarasje med avdelt bodrom/hobbyrom

Beskrivelse av boligen:
Moderne og meget pen enebolig med høy standard og kvalitetsmessig materialvalg både utvendig og innvendig. Boligen er delikat innredet og har god planløsning. Innvendig er det moderne farger på overflater og en pen håndverksmessig utførelse i alle rom.

1. Etasje
Hyggelig inngangsparti med plass til utemøbler. Entreèn gir et godt førsteinntrykk av boligen, og har plass til å henge og sette fra seg yttertøy og sko. Videre innover i gangen er det plass til ekstra oppbevaring under trappen. Laminat på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Stuen er innbydende med plass til sofagruppe og øvrig møblement, samt egen sone for spisegruppe i tilknytning til kjøkkenet. De store vindusflatene gir rommet godt med naturlig lysinnslipp, samtidig som rommet føles lyst og luftig. Det er montert peisovn mellom stuen og kjøkkenet, som varmer godt på kalde kvelder og gir en hyggelig atmosfære til rommet. Fra stuen er det utgang til solrik terrasse og hage. Laminat på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Kjøkkenet ligger i en delvis åpen løsning mot stuen. Stilren og tidsriktig kjøkkeninnredning fra Drømmekjøkken med slette fronter og foliert benkeplate. Det er gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap, samt god arbeidsplass. Integrert oppvaskmaskin og kjøl/frys. Det er montert komfyrvakt. Laminat på gulv, malte overflater på vegger og plater med downlights i himling.

Pent baderom innredet med servant med skuff, vegghengt toalett og dusjhjørne. Innredningen på begg bad er fra Drømmekjøkken, og av samme type som kjøkkeninnredningen. Flis på gulv med varmekabler, våtromsplater på vegger og plater i himling.

Praktisk vaskerom med innredning med nedfelt vaskekum. Opplegg for vaskemaskin, samt liten dusjsone. Utgang til hage. Rommet har belegg på gulv, våtromsplater på vegger og plater i himling.

Soverommet er innredet med stor skyvedørsgarderobe med gode oppbevaringsmuligheter. Laminat på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

2. Etasje
Koselig stue som kan brukes som tv-stue, eller andre bruksområder som hobbyrom, kontor eller barne- og ungdomsavdeling. Den gode takhøyden får rommet til å virke stort og luftig. Laminat på gulv, malte overflater på vegger og malt himling med downlights.

Delikat og romslig baderom innredet med servant med skuffer, vegghengt toalett, badekar og dusjhjørne. Flis på gulv med varmekabler, våtromsplater på vegger og plater i himling.

I denne etasjen er det 3 soverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og øvrig ønsker møblement, samt tilgang til garderoberom. Utgang til altan. Rommet har teppe på gulv og er malt i en behagelig farge på veggene. De to andre soverommene har plass til seng og øvrig møblement. Det ene rommet er innredet med garderobeskap. Begge rommene har laminat på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Oppvarming

Peisovn, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Bø sentrum følger man RV36 (Bøgata). Følg vegen rett frem og ta etter hver til venstre inn på Nordbøvegen. Følg vegen i ca. 1,2 km og ta av vil venstre inn på Nordbøbergja. Følg vegen og ta 3. avkjørsel til venstre inn på Nordbølia. Man vil etter hvert få boligen på høyre hånd.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og gårdsplass. Det er montert lader for el-bil i garasjen

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et nytt boligfelt på Nordbøåsen, ca. 4 km fra Bø sentrum. Eiendommen ligger høyt og fritt, med gode solforhold. I nærområdet finner man flere turmuligheter, med blant annet lysløype med fantastiske turløyper sommer som vinter. Bø sentrum byr på et stort utvalg av butikker og servicetilbud, samt Universitetet i Bø. Om sommeren er det flere bademuligheter i området, mest kjent er fornøyelsesparken Bø Sommarland.
På vinterstid byr Lifjell på alpinanlegg og milevis med oppkjørte løyper.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 05.05.2020. Ferdigattesten gjelder enebolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Bod på tegning i 2 etg. er ikke bygget, arealet er lagt til stuen. Eier Nils Tore Halleråker informerte om at dette er godkjent av kommunen

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp.

Privat veg i realsameiet.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-frittliggende småhusbebyggelse, tilhører reguleringsplan "Endring av områdereguleringsplan for Nordbøåsen, B1-B3 og K2-K3", datert 12.09.2016.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, uybyggingsvolum, funksjonskrav og idrettsanlegg-nåværende, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 21.06.2021.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3817/54/102:
17.11.2016 - Dokumentnr: 1067898 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Midt-Telemark Kommune
Org.nr: 920 297 293
Avtale om renovasjonspunkt
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

5 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
145 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 800 000,-))

161 470,- (Omkostninger totalt)

5 961 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Oddvard Aarnes den 03.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3:
- Tomteforhold > Forstøtningsmurer.
- Tomteforhold > Terrengforhold.

Følgende avvik har fått TG2:
- Våtrom > Overflater gulv > Bad/wc.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/wc.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom.
- Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82230016. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3817/54/102:
17.11.2016 - Dokumentnr: 1067898 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Midt-Telemark Kommune
Org.nr: 920 297 293
Avtale om renovasjonspunkt
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Sammendrag selgers egenerklæring

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Litt skeivt i garasje, som er utbedret høsten 2022.
12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner?
Kontroll i 2022, feil utbedret. Var en stikkontakt som ble byttet og to deksel i sikringsboks inne og ute som ble påsatt.
19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av
eiendommen eller av dens omgivelser?
Ja. Nabotomt er solgt og det skal bygges der.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,1%, Tilretteleggingshonorar kr 13 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-
Produktnr: 57CC7B7E-C48B-4DDB-BACC-8E4F3F5C141F