Birkenes

Nordåsvegen 27

Prisantydning
3 990 000 kr
Omkostninger
116 750 kr
Totalpris
4 106 750 kr
Formuesverdi
848 098 kr
Formuesverdi sekundær
3 222 773 kr
Byggeår
1973
Internt bruksareal (BRA‑i)
183 ㎡
Bruksareal
226 ㎡
Tomteareal
1 704 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Sjelden mulighet med sentral og tilbaketrukket beliggenhet - Tomt på 1,7 mål med nydelig utsikt - Innredet bod - Lysthus

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Boligen går over to etasjer og har følgende innhold:
Underetasje: Entré, Hall m/trapp, Soverom (ikke omsøkt), Toalettrom, Stue, Bod, Bod 2, Vaskerom
1. etasje: Gang, Stue, Kjøkken, Soverom, Soverom 2, Bad
I tillegg er det garasje (mangler ferdigattest) tilknyttet huset på 21 kvm.

I hagen er det frittstående bod på 22 kvm. Det er også lysthus på tomten med nydelig utsikt til natur og blant annet Bersevannet og Flaksvatn.

Oppvarming

Boligen oppvarmes via 3 varmepumper ellers vedovn og peis plassert i underetasjen. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Parkering

Parkering i garasje eller på egen tomt.

Beliggenhet

Nordåsvegen 27 ligger ideelt til med en perfekt blanding av sentral og tilbaketrukket beliggenhet på Birkeland. Eiendommen er plassert i et fredelig nabolag, noe som gir en rolig atmosfære, samtidig som den er kun en kort spasertur fra Birkelands sentrum. Dette sikrer enkel tilgang til blant annet butikker, kafé og idrettsplass, som alle bidrar til et aktivt og praktisk hverdagsliv.

Skoleveien er trygg og godt tilrettelagt for barna, med sikre gangstier som leder direkte til nærliggende skoler. Dette gjør Nordåsvegen 27 til en ideell beliggenhet for familier som verdsetter både sikkerhet og nærhet til essensielle fasiliteter.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger stemplede tegninger av påbygg garasje samt frittstående bod fra 2004 og 2005. Boden er ikke søknadspliktig og krever derfor ikke ferdigattest.
Det gjøres oppmerksom på at det ikke foreligger ferdigattest på garasjen som ble oppført i 2005. Søknadspliktige tiltak skal avsluttes med ferdigattest for at det lovlig kan benyttes. Kjøper overtar risiko / kostnader forbundet med manglende ferdigattest på garasjen.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Deler av peisestue i underetasje er innredet og bruksendret fra opprinnelige tegninger. Rommet er byggemeldt som vedbod. Det ombygde rommet ER IKKE godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Det er bygget karnapp i stue 2. etasje som ikke fremgår av originale tegninger. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Soverom i underetasje er innredet og bruksendret fra opprinnelige tegninger. Rommet er byggemeldt som garasje. Det ombygde rommet er IKKE omsøkt og godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til "Boligbebyggelse", tilhører reguleringsplan "Birkeland Sentrum", datert 03.11.2016. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4216/88/477:
10.01.1973 - Dokumentnr: 111 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4216 Gnr:88 Bnr:80

05.04.2006 - Dokumentnr: 188784 - Grensejustering
Gjelder denne registerenheten med flere

22.08.2013 - Dokumentnr: 701719 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0928 Gnr:88 Bnr:849

16.12.2013 - Dokumentnr: 1091423 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0928 Gnr:88 Bnr:819

01.01.2020 - Dokumentnr: 1213526 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0928 Gnr:88 Bnr:477

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 99 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 116 750,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

INNVENDIG
Laminat, fliser og teppe på gulv. Malte eller tapetserte vegger, stedvis malt panel. Takess i himlinger. Boligen har innvendig lakka tretrapp fra byggeår, med teppe belagt i trinn og med rekkverk og håndlist på vegg. Glatte lettdører stedvis med utenpåliggende profiler som innvendige dører.

VÅTROM
Eldre baderom fra 1991 med vinylbelegg på gulv og eldre våtromsplater på vegger. Takess i himling. Rommet er innredet med baderomsinnredning, toalett og dusjnisje. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Eldre vaskerom med belegg mulig fra opprinnelig byggeår på gulv. Malte veggoverflater og takess i himling. Rommet er innredet med benk, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning fra 1993 med profilerte fronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet har fastmonterte hvitevarer ifm. av oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap, stekeovn og koketopp. Ellers kjøkkenventilator med avtrekk ut.

SPESIALROM
Toalettrom med vinylbelegg på gulv, malte og tapetserte vegger og takess i himling. Rommet er innredet med vask og toalett.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Eldre vannrør av kobber mulig hovedsakelig fra byggeår. Synlige avløpsrør er av plast. Generell luftutskifting i boligen skjer ved naturlig ventilasjon fra vindusventiler og ved at vinduer åpnes. Ca. 120 liters varmtvannstank fra 1992 plassert i rom med sluk. Boligen varmes opp via 2 varmepumper ellers vedovn og peis plassert i underetasjen.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lossius Takst AS den 25.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Boligen er oppført i henhold til vanlig byggeskikk og standard for byggeperioden og fremstår i god teknisk stand. Det ble generelt ikke oppdaget større tilstandssvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen på grunnlag av alder, utenom enkelte punkter som fremkommer i rapporten. Oppsummering av avvik som defineres som TG2 og TG3 vises fra side 6 i rapporten. Hele rapporten må leses.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Det er avvik:
- Det er skjevheter/sig i gulv i karnapp og i gulv i påbygd stuedel mot vest. Det ble registrert nærmere 15 mm. på 1 m. lengde.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Våtrom > 1. etasje > Bad > Generell
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsone på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Våtrommet har for øvrig fungert OK for dagens eier frem til nå.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Våtrom > Underetasje > Vaskerom > Generell
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Nedløp og beslag
Det er avvik:
- Det mangler snøfangere på taket. Mulig svak takvinkel og ru overflate på takstein ivaretar snøsikring, men dette er ikke kontrollert.
- Enkelte renner, nedløp og beslag er mulig over 25 år, noe som tilsier at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.

Utvendig > Vinduer
Det er avvik:
- Flere vinduer er over 50 år. med naturlig svekkelser deretter. For vinduer som har passert 25 år regnes det at over halvparten av forventet levetid er utgått på pakninger/gummilister, bevegelige deler og isolerglass.
- Enkelte eldre vinduer var noe vanskelig å åpne, mulig grunnet maling eller lite bruk.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er avvik:
Utvendig trapp har en del overflateslitasje.

Utvendig > Garasje
Det er avvik:
- Det ble registrert fuktskjolder på undersiden av taktro (garasje himling) Dette er en indikasjon på at taket ikke er helt tett, eller mangler tilstrekkelig lufting.
- Noe lokale områder med fuktvandring i grunnmur registrert.

Innvendig > Overflater
Det er avvik:
- Det ble registrert lokale områder med bruksslitasje på gulv.
- Det ble registrert noe oppsprekking i hjørner på karnapp. Symptom på bevegelse.
- Det er støvkondens i takhimling i 2. etasje. Dette er en indikasjon på at det trekker kaldluft mellom isolasjon og takplater, som skaper kondensmerker når rom varmes opp.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er avvik:
- Det er ikke 2 eller 4 synlige sider av pipen i 2. etasje. Om pipen er av murstein kreves det 4 synlige sider, om det er elementpipe kreves det 2 synlige sider.

Innvendig > Innvendige trapper
Det er avvik:
- Åpninger mellom trinn er større enn dagens forskrifter tillater. (maks 10 cm.)
- Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav tillater for rekkverk i trapper. Løsningen ansees å være klatrebart for barn.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er avvik:
- Vannrør er over 50 år og vurdering er derfor basert på alder på eldre kobberrør med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen registrerte symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er avvik:
- Vurdering er basert på alder da avløpsrørene har passert 25 år. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er avvik:
- Varmtvannstank er over 20 år, dvs. at over halvparten av forventet levetid er utgått.

Tomteforhold > Drenering
Det er avvik:
- Deler eller hele dreneringen er fra byggeår, dvs. at over halvparten av forventet levetid er utgått.
- Det mangler klembeslag i topp av synlig grunnmursplast. Løsningen utgjør risiko for at regnvann kan trekke inn langs grunnmuren i perioder med nedbør og vind.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Det er avvik:
- Det kan ikke utelukkes at utvendige vann/avløpsledninger er fra byggeår (over 25 år). Det vil si at over halvparten av forventet levetid er utgått.

TG2 - AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK:
Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er avvik:
- Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er avvik:
- Det ble registrert noe skjevheter/ujevnheter i takkonstruksjon. Ukjent årsak.
- Bjelkelag mellom oppvarmet rom og kaldtloft har mindre isolasjonsmengde enn hva som er vanlig i dag, samt at det kan se ut til at det er utett for kald luft som trekker inn i overgang mellom tak og yttervegg. Dette er en medvirkende årsak til at det er støvkondens på takplater i 2. etasje som omtalt i punkt for innvendige overflater. Ellers manglet enkelte isolasjonsmatter på loftet.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad

Innvendig > Radon
Det er avvik:
- Det er ikke fremlagt dokumentasjon på radonmålinger. Boligen ligger for øvrig i et område skravert gult, som betyr aktsomhet "moderat til lav" iht. DSA, som vil si, "lite sannsynlig skadelig", eller "normale forekomster".
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad

Innvendig > Innvendige dører
Det er avvik:
- Enkelte dørblad står noe skjevt eller har bøy mellom dørblad og karm og må ettertrekkes ved lukking.
- Enkelte dørblad tar borti karm ved lukking.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad

Våtrom > Underetasje > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom
Det er avvik:
- Hulltaking er ikke nødvendig da vegger må åpnes for utskifting av vannrør som har passert 50 år.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad

Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning
Det er avvik:
- Det ble ikke registrert lekkasjevarsler på kjøkkenet.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad

Spesialrom > Underetasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon
Det er avvik:
- Toalettrommet har kun naturlig avtrekk fra ventil, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Ingen hvitevarer medfølger handelen.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4216/88/477:
10.01.1973 - Dokumentnr: 111 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4216 Gnr:88 Bnr:80

05.04.2006 - Dokumentnr: 188784 - Grensejustering
Gjelder denne registerenheten med flere

22.08.2013 - Dokumentnr: 701719 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0928 Gnr:88 Bnr:849

16.12.2013 - Dokumentnr: 1091423 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0928 Gnr:88 Bnr:819

01.01.2020 - Dokumentnr: 1213526 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0928 Gnr:88 Bnr:477

Info kommunale avgifter

Dekker forbruksgebyr for vann og avløp, abonnementsgebyr vann og avløp samt feie/tilsynsgebyr
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 5110.

Byggemåte

Bygning oppført i tre over grunnmur av pussede betongblokker og støpt plate. Bjelkelag mellom etasjer av tre. Yttervegger med isolert bindingsverk kledd med stående kledning. Saltakkonstruksjon med prefabrikkerte W-takstoler tekket med betongtakstein. Undertak av taktro (fast dekke), takpapp, sløyfer og lekter. Takrenner, nedløpsrør og beslag er av plast og stål. Vinduer og dører med malte karmer og rammer. Vindusglass og balkongdør har isolerglass.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Boligen har innlagt fiber.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Eiendommen selges med fullmakt. En fullmaktshaver har ikke nødvendigvis detaljert kunnskap om eiendommen, med den risiko det innebærer. Det kan derfor være feil og mangler ved eiendommen som det ikke er spesifikt opplyst om. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
- Fullmaktshaver fyller ut alene
Har du som fullmaktshaver bodd i boligen? Hvis ja, hvor lenge? Oppgi også eventuelt andre relevante opplysninger. Ja, fra 1973 -1986 (hos mine foreldre).
- Oppussing bad og kjøkken ble utført for 30+ år siden utført av faglært.
- Det ble skiftet papp, lekter og lagt nye takstein utført av faglært i 2001.
- Er det observert vann eller fukt i kjeller, krypkjeller eller underetasje?
Ja: Sett skjolder i tapet i peisestuen, avventer takstmann sin analyse.
- Ved restaurering og påbygging av stue og karnapp ble det drenert langs muren under vegger mot syd og halve vest veggen. Utført av faglært i 2006.
- Ved restaurering og ombygging av stue ble det lagt nytt elektrisk opplegg her. Utført av Elektroxperten AS i 2006. Dokumentasjon foreligger.
- Er det eller har det vært nedgravd oljetank på eiendommen?
Ja
Beskriv tilstanden og om tanken er tømt/sanert eller fylt igjen?
Sanert og fylt igjen
- Garasje omgjort til soverom utført av faglært.
Det er innvilget tillatelse fra kommunen på tiltaket.
Produktnummer: 8A93AC17-A081-4B42-9DB5-C670133392D8