Arendal

Nils Hjelmtveits vei 9

Prisantydning
5 490 000 kr
Omkostninger
153 720 kr
Totalpris
5 643 720 kr
Formuesverdi
1 172 425 kr
Formuesverdi sekundær
4 220 730 kr
Byggeår
1954
P-rom
267 ㎡
Bruksareal
279 ㎡
Tomteareal
612 ㎡
Etasje
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik enebolig med godkjent utleiedel - Tinglyst rettighet til brygge like ved - Dobbel garasje m. verksted

Om eiendommen

Innhold

2. etasje: To romslige stuer med nydelig utsikt over neskilen til Frisøya Her er det store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Gode møbleringsmuligheter. Lyst kjøkken med profilerte fronter og laminat benkplate. Utstyrt med integrert oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. Flislagt bad/vaskerom fra 1999 ifølge eier, ingen dokumentasjon på utførelse. Badet er utstyrt med toalett, vask med innredning, dusjnisje, opplegg til vaskemaskin og utslagsvask. Soverom med skyvedørsgarderobe. Trapperom og gang.

1.etasje:
Stue med store vindusflater. Kjøkkenrom der kjøkkenet er fjernet, det er lagt opp rør opplegg og strøm til nytt kjøkken. Det har vært en tidligere vannskade der innredning ble fjernet og vegger, gulver ble utbedret. 2 romslige soverom. Bad med fliser på gulv og plater på vegger. Utstyrt med toalett, vask med innredning og dusjnisje. Entré, gang og trapperom.

U. etg: 3 boder benytte som soverom (bruken fra sekundær rom til primær rom er ikke omsøkt.), bad/vaskerom, gang og 3 boder. Bad/ vaskerom utstyrt med dusjnisje, badekar, toalett, opplegg for vaskemaskin og vask med innredning. Her er det fliser på gulv og fliser/ panel på vegger. Taket på to av soverommene (mot øst) er foret ned med lydbøyle.
Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. 3 soverom er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som henholdsvis arbeidsrom, vedbod og matbod. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Dobbel garasje med romslig verksted over.

Enhver tid eier av Gnr. 52 Bnr. 359 i Arendal Kommune skal ha varig og eksklusiv bruksrett tul 6 meter strandlinje på Gnr. 52 Bnr. 354 i Arendal Kommune. Arealet skal benyttes til grunn for brygge m.v. for den til enhver tid eier av Gnr. 52 Bnr. 359. Viser til rettighet som følger eiendommen: 2008/590665-1/200 Erklæring/avtale 17.07.2008. Her er det oppført brygge med utrigger og sjøbu.

Bra. pr. etasje.: Underetasje 77m² - 1. etg. 104m² - 2. etg. 98m².
P-rom underetasje inkl: 3 soverom, gang og bad/vaskerom.
P-rom 1. etg. inkl: Gang, trapperom, 2 soverom, stue, kjøkken (uinredet), bad/vaskerom og entre.
P-rom 2.etg. inkl: Trapperom, gang, soverom, 2 stuer, kjøkken og bad/vaskerom.
S-rom inkl.: Boder.

Underetasje der planløsning er forandret og bruken fra sekundær rom til primær rom er ikke omsøkt. Planløsning 1. 2. etasje der enkelte forandringer med vegger er utført i forbindelse med ombygging i henhold til planløsning datert 1998.

Vurderes ikke utfra overflater å inneha lyd/brannskille i henhold til dagens forskrifter med egne boenheter.

Ene soverommet i underetasje med lite vindu har ikke lysforhold eller rømning. Lavere takhøyde i deler av underetasje pga. nedforet.

Garasje:
Bra: 63m² - S-rom: 63m²
S-rom underetasje inkl.: dobbel garasje.
S-rom loftsetasje inkl.: bod/verksted.

Bod:
Bra: 5m² - S-rom: 5m²
S-rom inkl.: Bod.

Eier opplyser om privat avtale med grunneier om tillatelse til brygge/bod. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på avtale eller kommunale dokumenter på tiltaket.

Oppvarming

Eletrisk og vedfyring.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Følg hovedveien til Eydehavn Torv som ligger 11 km øst forArendal sentrum. Ta så ned til venstre mot Buøya. etter avkjørsel til Buøya, ta første vei til høyre. Følg denne veien til man kommer frem til boligen som ligger på høyre side av veien. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning. Velkommen!

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og på egen grunn.

Beliggenhet

Boligen ligger i et hyggelig og sjønært boligområde med spredt bebyggelse. Lett tilgjengelig med båt ut i skjærgården. Her er det kort vei til buss, båthavn og butikk. Fin utsikt til sjøen, Frisøya og områdene rundt. Flotte tur og bademuligheter i nærområdet. Ca 10 km fra Arendal sentrum.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger byggetillatelse datert 12.10.1082. Byggetillatelsen gjelder tilbygg våningshus.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Det er installert vannmåler i boligen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, tilhører reguleringsplan Eydehavn, datert 03.01.1983. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har utleiedel.
Planløsningen er innholdsrik og appellerer til mennesker i ulike livssituasjoner. Her kan familien vokse, barna få egen ungdomsavdeling, besteforeldre flytte inn, eller boligdrømmen gå i oppfyllelse ved at en av enhetene leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4203/52/359:
13.09.2023 - Dokumentnr: 994848 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331

03.11.1949 - Dokumentnr: 1748 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4203 Gnr:52 Bnr:2

21.12.1998 - Dokumentnr: 9772 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0906 Gnr:52 Bnr:455

01.01.2020 - Dokumentnr: 1906212 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0906 Gnr:52 Bnr:359

17.07.2008 - Dokumentnr: 590665 - Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:4203 Gnr:52 Bnr:354
Bruksrett til 6 meter strandlinje.
Med flere bestemmelser

Økonomi

Omkostninger kjøper

5 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 800 000,-))

153 720,- (Omkostninger totalt)

5 643 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jens Christian Edvardsen den 20.09.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig fra 1954. Rom under terreng med fuktproblematikk som må sees i sammenheng med utvendig manglende fuktsikring, drenering, isolering av grunnmur. Liggende bordkledning med manglende innfelte vassheller over vinduer, råteskade på bord, manglende lufting. Saltak konstruksjon som vurderes underdimensjonert utfra dagens krav med synlige skjevheter ved besiktelse i takkonstruksjon. Fuktmerker der eier opplyser om fått utført utbedringer med pipebeslag, videre undersøkelser må eventuelt utføres. Kjellerdør der utbytting eller tiltak vil være påregnelig. Etasjeskille med skjevheter utover standardens krav til godkjente måleavvik ble registrert. Ildsted i 1. etasje er defekt i henhold til opplysninger fra eier, pipe tildekket med tapet. Våtrom i boligen med mangler, skader, eldre røranlegg der renovering vil være påregnelig innen rimelig tid og etter dagens bruk. Sikringsskap der kabilinnføring ikke er tettet, ingen dokumentasjon på utførelse er fremlagt. Eldre brannslukningsapparat (over 10 år) Sammendrag er ikke utfyllende for rapportens innhold og må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 - Store eller alvorlige avvik:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Ved nivellering i underetasje ble det registrert 70 mm skjevheter. Kapillært oppsug fra grunn i såle vurderes tilstede med fuktproblematikk. Videre skjevheter utover standardens krav til godkjent måleavvik pga. alder må påregnes.

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Pipevanger er ikke synlige.
Det er avvik: Eier opplyser om ildsted i underetasje ikke kan brukes og utbytting må vurderes eller renovering.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking Det er påvist indikasjoner på noe
fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist fuktighet i oppforet tregulv i
underetg/kjeller, og det er derfor ikke foretatt hulltaking.

Våtrom > Generell > Bad/vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ikke oppkant ved dør, ikke 25 mm høydeforskjell. Eldre røranlegg. Manglende våtsoner på vegger med panel, vindu i våtsone Mekanisk ventilasjon anlagt i våtsone.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom
Det er i hulltakingen påvist fukt/råteskader Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Utforet murvugg mot dusjnisje. Fuktigheten som er påvist vurderes å være kapillært oppsug fra grunn.

Våtrom > Generell > Bad/vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ikke våtsoner på vegger utenom deler av dusjnisje. Ikke oppkant eller membran på gulver utenfor dusjnisje. Sluk i dusjsnisje, ikke hjelpesluk utenfor dusjnisje og ved lekkasje fra øvrige vanninnstallasjoner vil vann renne ut i tilstøtende rom. Eldre røranlegg.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken (uinnredet)
Det er ikke påvist noen form for ventilering av kjøkkenrommet (lukket rom).

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Røykvarslere og brannslukningsapparat observert.

Tomteforhold > Drenering
Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.

Tomteforhold > Terrengforhold
Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren.

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.

Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Konstruksjonene har skjevheter. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket
effekt av dampsperrefunksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Underdimensjonert utfra dagens krav, skjevheter/nedbøyninger registrer.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Vassheller over vinduer ikke innfelte eller anlagt beslag.

Utvendig > Dører
Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Fuktproblematikk i underetasje der tiltak med overflater for utbedring av bakenforliggende
konstruksjoner vil være påregnelig. Sprekker og løse fliser i gang 1. etasje Videre påregnelig bruksslitasje, opphengsskader der renovering må vurderes individuelt og etter den enkeltes behov.

Innvendig > Radon
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kartet kan ikke benyttes til å forutsi radonkonsentrasjonen i enkeltbygninger. Den eneste måten å få sikker kunnskap om radon i en bygning, er å gjennomføre en måling. Radon i inneluft avhenger ikke bare av geologiske forhold, men også av bygningens konstruksjon og drift, samt kvaliteten av radonforebyggende tiltak.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Ikke 1:50 lokalt i dusjnisje 80 cm fra sluk.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Småskader på kjøkken etter bruk der renovering, lokal
utbedring må vurderes individuelt.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/ kombiskap, Fryseskap, Komfyr/ stekeovn/ koketopp, Oppvaskmaskin, Fryseskap Whirlpool i bod kjeller.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4203/52/359:
13.09.2023 - Dokumentnr: 994848 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331

03.11.1949 - Dokumentnr: 1748 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4203 Gnr:52 Bnr:2

21.12.1998 - Dokumentnr: 9772 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0906 Gnr:52 Bnr:455

01.01.2020 - Dokumentnr: 1906212 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0906 Gnr:52 Bnr:359

17.07.2008 - Dokumentnr: 590665 - Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:4203 Gnr:52 Bnr:354
Bruksrett til 6 meter strandlinje.
Med flere bestemmelser

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Pkt. 1: Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Bad 2. etasje: Løse fliser på gulv i dusjhjørne. Utbedret. Bad 1. etasje: Fukt i vegger dusjhjørne. Utbedret. Bad kjeller: Lekk i skjøt kobberrør bak veggpanel. Utbedret.

Pkt. 2: Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Svar: Ja.
Pkt. 2.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Bad 2. etg.
Pkt. 2.1.2: Årstall.
Svar: 1999.
Pkt. 2.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 2.1.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: snekkerarbeid, rørarbeid, sveist membran, elektro, flislegging.
Pkt. 2.1.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Svein Thorsen, P.A.Halvorsen, El-team, Tom Jensen Murmesterforretning A
Pkt. 2.1.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 2.2.1: Navn på arbeid.
Svar: Bad kjeller.
Pkt. 2.2.2: Årstall.
Svar: 1999.
Pkt. 2.2.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært og ufaglært.
Pkt. 2.2.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Rørarbeid, elektro.
Pkt. 2.2.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: P.A.Halvorsen, El-team.
Pkt. 2.2.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 2.2.7: Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte.
Svar: Trearbeid, støpearbeid, membran, fliser.

Pkt. 3: Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Lekkasje under luftelyre på tak. Utbedret.

Pkt. 4: Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Svar: Ja.
Pkt. 4.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Utbedring tak.
Pkt. 4.1.2: Årstall.
Svar: 1998.
Pkt. 4.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 4.1.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Fornyet papp, tak opprettet, nye lekter og sløyfer, nye takstein, nye beslag og renner.
Pkt. 4.1.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Byggmester Svein Thorsen.
Pkt. 4.1.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 4.2.1: Navn på arbeid.
Svar: Utbedring yttervegg.
Pkt. 4.2.2: Årstall.
Svar: 1998.
Pkt. 4..2.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 4.2.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Reisverk utforet , isolert totalt 15 cm GLAVA. Vindplater, utlekting, ny liggende kledning.
Pkt. 4.2.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Byggmester Svein Thorsen.
Pkt. 4.2.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 4.3.1: Navn på arbeid.
Svar: Utbedring vinduer.
Pkt. 4.3.2: Årstall.
Svar: 1998.
Pkt. 4.3.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 4.3.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Samtlige vinduer i hele bygget skiftet, utenom koblet vindu i baderom 1. etg.
Pkt. 4.3.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Byggmester Svein Thorsen.
Pkt. 4.3.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 4.4.1: Navn på arbeid.
Svar: Nye vassheller på hovedhus og bod.
Pkt. 4.4.2: Årstall.
Svar: 2011.
Pkt. 4.4.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 4.4.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Svar: Fornyet blikk på tak.
Pkt. 4.4.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Agder Kobber & Blikk AS.
Pkt. 4.4.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.

Pkt. 7: Er det observert vann eller fukt i kjeller, krypkjeller eller underetasje?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Enkelte steder, noe fukt i grunnmur, og i bærende skillevegger i kjelleretasje. Fukten kommer til syne som saltdannelse enkelte steder på innside av grunnmur.

Pkt. 8: Er det utført arbeid med drenering?
Svar: Ja.
Pkt. 8.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Drenering - Østvendt vegg.
Pkt. 8.1.2: Årstall.
Svar: 2013.
Pkt. 8.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Ufaglært.
Pkt. 8.1.7: Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte.
Svar: Benyttet minigraver for forbedring av drenering lang østvendt grunnmur

Pkt. 10: Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Svar: Ja.
Pkt. 10.1.1: Navn på arbeid.
Svar: 2. etg - Ombygging.
Pkt. 10.1.2: Årstall.
Svar: 1999.
Pkt. 10.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 10.1.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Lagt opp nytt anlegg med nytt inntak og nytt sikringsskap i forbindelse med ombygging av etasjen. Varmekabler i badet. Lagt opp nye kontaktpunkter.
Pkt. 10.1.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: El-Team.
Pkt. 10.1.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 10.2.1: Navn på arbeid.
Svar: 1. etg - Ombygging.
Pkt. 10.2.2: Årstall.
Svar: 1999.
Pkt. 10.2.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 10.2.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Nødvendig omlegging av kabler ifm. med ombygging i 2. etg/oppføring av tilbygg i 1. etg. Varmekabler i gang/entre 1. etg. Nytt sikringsskap.
Pkt. 10.2.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: El-Team.
Pkt. 10.2.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 10.3.1: Navn på arbeid.
Svar: Kjeller - Ombygging.
Pkt. 10.3.2: Årstall.
Svar: 2000.
Pkt. 10.3.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 10.3.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Lagt opp nye kontaktpunkter, og installert varmekabler i badet. El anlegget i denne etasjen ble styrt av sikringsskapet i andre etasje på dette
tidspunktet.
Pkt. 10.3.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: El-Team.
Pkt. 10.3.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 10.4.1: Navn på arbeid.
Svar: 2. etg - Jordfeilbryter.
Pkt. 10.4.2: Årstall.
Svar: 2014.
Pkt. 10.4.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 10.4.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Skiftet jordfeilbryter.
Pkt. 10.4.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Caverion.
Pkt. 10.4.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 10.5.1: Navn på arbeid.
Svar: 3-fase - Utvendig snekkerverksted.
Pkt. 10.5.2: Årstall.
Svar: 2003.
Pkt. 10.5.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 10.5.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Anslått årstall. Lagt opp til 3fase inn til utvendig snekkerbod. Ny sikringsboks installert i kjeller, knyttet opp mot kjelleretasje og utvendig
snekkerbod. Sikringsboksen i denne etasjen er koblet mot sikringsskapet i 2. etasje.
Pkt. 10.5.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: El-Team.
Pkt. 10.5.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 10.6.1: Navn på arbeid.
Svar: 1. etg - Klargjøring for ny kjøkkeninstallasjon.
Pkt. 10.6.2: Årstall.
Svar: 2020.
Pkt. 10.6.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 10.6.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Forberedelse til ny kjøkkeninnredning. Dette var kun en klargjøring, og tilkoblingen er ikke utført pt, da kjøkkenet ennå ikke er installert. Her blir
det lagt opp til fremtidig kurs for platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og lys på kjøkken. Automatsikringer montert.
Pkt. 10.6.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Hisøy Elektro.
Pkt. 10.6.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 10.7.1: Navn på arbeid.
Svar: Periodisk kontroll.
Pkt. 10.7.2: Årstall.
Svar: 2005.
Pkt. 10.7.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 10.7.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Ingen feil eller mangler ble avdekket ved kontrollen.
Pkt. 10.7.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Agder Energi.
Pkt. 10.7.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.

Pkt. 12. Har det vært feil på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Tett soil-rør i vegg fra andre etasje medførte lekkasje i kjøkken 1. etasje og soverom kjeller. Skaden utbedret av ansvarlig foretak Polygon ved Forsikrings oppgjør.

Pkt. 13: Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Svar: Ja.
Pkt. 13.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Bad, kjeller - Nytt avløpsrør.
Pkt. 13.1.2: Årstall.
Svar: 2000.
Pkt. 13.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 13.1.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Lagt opp til nye avløpsrør (toalett, dusj, vask) tilkoblet eksisterende avløpsrør i bad, kjeller.
Pkt. 13.1.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: P.A. Halvorsen & Sønn AS.
Pkt. 13.1.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 13.2.1: Navn på arbeid.
Svar: Installasjon - Vannmåler - Kjeller.
Pkt. 13.2.2: Årstall.
Svar: 2021.
Pkt. 13.2.3. Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 13.2.4. Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Installert vannmåler ved inntak- bad,kjeller.
Pkt. 13.2.5. Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Carlsen VVS.
Pkt. 13.2.6. Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 13.3.1: Navn på arbeid.
Svar: Utskifting av soilrør mellom øverste og nederste plan.
Pkt. 13.3.2. Årstall.
Svar: 2020.
Pkt. 13.3.3. Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 13.3.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Ifm forsikringssak ble det bestemt å skifte ut eksisterende Soilrør mellom øverste og nederste etasje. Dette var arbeid utover forsikringsoppgjøret.
Pkt. 13.3.5. Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Egil Bringsverd eftf. VVS AS.
Pkt. 13.3.6. Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.

Pkt. 17: Er det tegn på setningsskader eller sprekk i fliser?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Synlig sprekk i grunnmur, syd, omtrent midt på grunnmurens lengde. Oppdaget første gang cirka 2018.

Pkt. 18: Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Oljebrenner i kamin, første etasje, demontert 2012. Ildstedet har ikke vært i bruk etter dette. Ildstedet kan ikke benyttes. Dagtank og rør opplegg fjernet.

Pkt. 19: Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Små forekomster av sølvkre på baderom. Ikke observert siste tre år. Forekomster av skrukketroll i vindfang kjeller.

Pkt. 21. Har det vært mugg, sopp eller råte i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Råte i ett kledningsbord, øst vegg. Utbedret.

Pkt. 23. Mangler boligen eller andre bygninger brukstillatelse eller ferdigattest for søknadspliktige tiltak?
Svar: Ja.
Beskrivelse: I forbindelse med ombygging av bolig i år 2000 ble to boder omgjort til soverom i kjelleren. Disse ble ikke innsøkt til kommune.
Østvendt terrasse forlenget, ca. 15 kvm, 2005. Tiltaket ikke innsøkt til kommune.

Pkt. 24: Har du bygd på eller gjort om kjeller, loft eller annet til boligrom?
Svar: Ja.
Pkt. 25.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Bruksendring boder til soverom.
Pkt. 25.1.2. Årstall.
Svar: 2000.
Pkt. 25.1.3. Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært og ufaglært.
Pkt. 25.1.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Opplegg til nye kontaktpunkter og brytere.
Pkt. 25.1.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: El-Team.
Pkt. 25.1.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 25.1.7: Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte.
Svar: Omgjort boder til soverom i kjeller. Lagt inn ekstra isolasjon i nye soverom, og tilrettelagt for lydisolasjon i himling.
Pkt. 25.1.8. Har du fått innvilget tillatelse fra kommunen for ombyggingen?
Svar: Nei.

Pkt. 32: Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Svar: Ja.
Beskrivelse: 3 vinduer skiftet i utvendig bod, 2016. Bryggeanlegg med naust innsøkt til kommune og godkjent, 2003. Loft i hovedhus etterisolert over himling i 2. etasje, og nytt lagringsgulv ble lagt på loft, utført cirka 2010. Nytt terrasse gulv på vestvendt terrasse, 2023.

Vilkår og betingelser

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Oppgjør (Kr.10 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 5 800 000,-) (Kr.92 800)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Grunnpakke markedsføring inkl. avisannonse (Kr.10 900)
Totalt kr. (Kr.130 085)
Produktnr: DC995227-1DD0-441A-8197-C1FA07DDB703