Kristiansand

Nikkelveien 7

Prisantydning
3 470 000 kr
Omkostninger
16 628 kr
Andel fellesgjeld
518 453 kr
Andel fellesformue
25 229 kr
Totalpris
4 005 081 kr
Formuesverdi
928 043 kr
Formuesverdi sekundær
3 340 956 kr
Felleskostnader
8 449 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2004
P-rom
99 ㎡
Bruksareal
99 ㎡
Tomteareal
2 882 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
2
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Om eiendommen

Pen 99 kvm. leilighet med stor solrik terrasse med sjøutsikt- Heis og p-plass i kjeller- Veldrevet borettslag!

Om eiendommen

Innhold

Pen, praktisk og funksjonell leilighet med stor solrik terrasse og fin utsikt over sjøen fra terrassen. Leiligheten ligger i 3. etasje med heis direkte opp til inngangsdøren fra både garasjekjeller og inngangsparti.

Romslig gang med downlights i tak og skyvedørsgarderobe.

Romslig flislagt bad/wc med varme i gulv, downlights i tak, boblekar med steamdusj og servant med romslig baderomsinnredning.

Seperat vaskerom med vask og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel.

Lys, pen og romslig stue med downlights i tak, god plass for spisestue og utgang til stor, solrik terrasse med sjøutsikt og sol fra formiddag til kveld.

Kjøkken med downlights i tak, flott Strai kjøkkeninnredning med god skap/benkeplass, integrerte hvitevarer (oppvaskmaskin, komfyr og koketopp), frittstående kjøleskap og praktisk kjøkkenøy.

2 gode soverom hvorav et har skyvedørsgarderobe og et har garderobeskap.

Garasjeplass med el-billader i kjeller.

1 bod i 1. etasje.

Arealer med beskrivelse:
Primærrom: 99 kvm, Bruksareal: 99 kvm

P-rom: Gang/stue/kjøkken, bad, vaskerom/bod og 2 soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Varme i gulv på bad/wc, samt radiatorfyring. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra E39: Sving av i rundkjøring ved Meieriet og følg Eigevannsveien inn i Nikkelveien, blokkene ligger godt synlig på høyre hånd på toppen av Nikkelveien. Fra Grim: Følg Tinnheiveien til toppen og sving ned til venstre inn i Messingveien og ta første til venstre og inn i Nikkelveien. Blokkene ligger da på venstre side. Det vil bli godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisninger

Parkering

Fast parkeringsplass i lukket garasjeanlegg i kjeller med el-billader. Parkeringsplassen er gunstig plassert like ved heisen. Automatisk portåpner inn til garasjeanlegget og heis opp til etasjen med leiligheten. Felles gjesteparkering på utsiden av blokken.

Beliggenhet

Leiligheten har fin utsikt over sjøen og området rundt fra den solrike terrassen. Sol fra formiddag til langt utpå kvelden. Boligen har en sentral beliggenhet i forhold til Tinnheia Torv som ligger i gangavstand med servicetilbud som stor ny Rema 1000 butikk med åpningstid fra 07-23 på ukedager og Fritidssenter. Gangavstand til Karl Johans Minne barneskole (nyrenovert), barnehage, idrettshall, badevann og flott turterreng i umiddelbar nærhet. Gode bussforbindelser med fire avganger pr. time på dagtid og to på kveldstid i ukedagene. Nydelig turterreng i umiddelbar nærhet. Kun 3 km. til Kvadraturen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 06.02.2010. Ferdigattesten gjelder blokk / bygård / terrassehus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig og tilhører reguleringsplan nr. 754, Tinnheia terrasse, datert 06.11.02. Reguleringsformål: Bolig. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Plan i nærområdet: Skogen borettslag, plan nr. 1502, detaljregulering, datert 03.03.21, revidert 10.12.2021. Det skal bygges flere nye blokker.

Plan under arbeid: Områderegulering Tinnheia bydel.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

982791391/33:
26.06.2023 - Dokumentnr: 673155 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331


Info energiklasse

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Prisantydning og omkostninger


3 470 000,- (Prisantydning)
518 453,- (Andel av fellesgjeld)

3 988 453,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 768,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)

16 628,- (Omkostninger totalt)

4 005 081,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemsskap i Sørlandet Boligbyggerlag kr 750,- faktureres direkte fra Sørlandet Boligbyggerlag (kr 500,- i andelskapital og kr 250,- i årskontigent). Priser fra 01.01.2023.

Nøkkelinformasjon

Standard

Pen og særdeles velholdt leilighet med god og funksjonell planløsning. Stor, solrik terrasse med sjøutsikt. Populært og veldrevet Borettslag. Borettslaget har egen brøyteavtale, vaktmestertjeneste og avkjølt søppelrom.

Bør sees!

Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av thomas adler olsen den 30.06.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Andelsleilighet beliggende i 3. etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 2005. Leiligheten fremstår i normal god stand og vedlikeholdt. Innvendige overflater er blitt malt og nye parkett-gulver lagt for ca. 2 år siden. Øvrige bygningsdeler er i fra byggeår, samt våtrommene og kjøkkeninnredningen.

For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom/bod. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.

Diverse

Styret innkaller til dugnader. Beboerne oppfordres til å delta på disse.

Kabel-tv og renhold av fellesarealer er inkludert i fellesutgifene.

Ang. nabotomt. Her har det vært forslag om bygging av leiligheter. Dette har blitt nedstemt og Borettslaget vil opparbeide tomten som et grøntanlegg og ekstra gjeste-parkering. Borettslaget eier idag tomten det refereres til.

Fremtidig vedlikehold, ref. protokoll 2022:

Det er fortsatt noen vegger igjen i garasjene som har behov for maling, og det er behov for maling av gulvet i søppelrommet. Styret vurderer også fortløpende om vi skal starte prosessen med å legge på ny papp på takene. En plan kan være å ta takene i nr. 5 først siden de er eldst, og så takene til nummer 7 et år senere, og takene til nummer 9 et år etter det igjen. Kostnadene ved dette vil påvirke hvor fort dette skal gjennomføres. VEF vil utføre en del vedlikehold i garasjen i nr. 9 etter vanninntrengingen vi har hatt der.

Taktekkerfirmaet anbefaler at brl. ikke venter for lenge med å legge nytt tak. Tidligere regnet man 25-30 års levetid for papptak, men erfaringer tilsier at man bør vurdere nytt tak fra rundt 20 år, og det nærmer seg raskt. Det bør budsjetteres for en oppstart av dette arbeidet for 2024, og en plan kan være å legge nytt tak på blokkene i nr. 5 i 2024, tilsvarende for nr. 7 i 2025, og nr. 9 i 2026. Dette for å spre de store kostnadene en slik jobb medfører.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.

Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0274. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

982791391/33:
26.06.2023 - Dokumentnr: 673155 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331


Polisenummer

SP588181

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 6: Lekkasje i tak i 6.etg. Utbedret av fagfolk.

Pkt. 9: Har ikke sett noe men har hørt at det er observert rotter ute på eiendommen. Det er flere år siden jeg har hørt noe. Her er skadedyrfirma engasjert. Kjenner ikke til sopp/råteskader/insekter/skadedyr.

Pkt. 11: Det er stadig kontroll på anlegget av firma som er innleid. Vet ikke firmanavn, men det har styret full kontroll på. Dette er service/kontroll/utbedring.

Pkt. 12: Her utføres kontroller av el-anlegget i hht. forslag fra fagfolk. Det er kun godkjente firma som foretar slike kontroller.

Pkt. 13: Jeg abonnere på elbillading hos firma som leverer ladebokser og strøm til hver parkeringsplass.

Pkt. 16: Det har vært vannlekkasje fra tak ned i leilighet øverst. Dette ble reparert. Arbeid utført av:Vennesla entreprenør.

Tilleggskommentar:

Leiligheten er velholdt og Tinnheia Terrasse Borettslag er veldrevet. Ved behov for vedlikehold av bygningsmassene benyttes utelukkende

velrenommerte firma. Miljøet i borettslaget er meget godt

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Forsikringsselskap

If skadeforsikring NUF

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

digital grunnpakke (kr.6 950)
oppgjør (kr.11 900)
panterett med urådighet brl. - statens kartverk (kr.480)
provisjon (forutsatt salgssum inkl. f.gjeld: 3 988 453,-) (kr.67 803,70)
tilrettelegging (kr.15 500)
eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - selger (kr.6 215)
totalt kr. (kr.108 848,70)
Produktnr: 2DAD6C94-0FF4-4FBB-ADEA-3F5FEB7596C6