Drangedal

Neslandstunet 18B

Prisantydning
990 000 kr
Omkostninger
7 210 kr
Andel fellesgjeld
436 360 kr
Andel fellesformue
9 602 kr
Totalpris
1 433 570 kr
Formuesverdi
453 467 kr
Formuesverdi sekundær
1 632 480 kr
Byggeår
2004
P-rom
77 ㎡
Bruksareal
82 ㎡
Tomteareal
2 890 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Om eiendommen

Praktisk vertikaldelt tomannsbolig med sentral beliggenhet på Neslandstunet i Drangedal

Om eiendommen

Innhold

1.Etasje: Gang, stue/ kjøkken, 2 soverom, bad og bod.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp elektrisk og ved vedfyring. Samt med varmepumpe.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det er etablert område på framsiden av huset som er asfaltert, dette gir god tilkomst og parkering til eiendommen.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Neslandsvatn i Drangedal kommune, med god eksponering mot Krokenveien. Stedet er sentralt, samtidig som det omkranses av storslått og naturskjønn Telemarksnatur. Eiendommen grenser til Neslandsvatn, og nede ved vannkanten er det brygge, koselige sittebenker og fine friområder. Om sommeren ligger bade- og fiskeplassene som perler på en snor, enten man benytter seg av nærliggende fasiliteter eller reiser ut mot fjorden.

Fra eiendommen er det ca. 15 minutters kjøring til Kil sentrum i Kragerø - en perle innerst i Kilsfjorden. Plassen preges av gammel trehusbebyggelse, brygger og smale gater som skaper en svært idyllisk atmosfære. Stedet gir mulighet for båtliv og sommerhygge langs bryggene. Med båt er det kort vei til de mange øyene i den vakre skjærgården, som for eksempel Skåtøy og velkjente Jomfruland.

Det er også kort vei til Kragerø sentrum. Sommerstid har byen et yrende folkeliv, med blant annet festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

En fin kjøretur unna eiendommen ligger Hulfjell gård idyllisk til like ved innsjøen. På gården er det over tjue forskjellige dyreraser, en ni meter høy klatrevegg, vanntrampoline med sklie, hoppeslott og flere andre aktiviteter for barn i alle aldre. I tillegg er det åpen kiosk og muligheter for grilling.

Tokevassdraget setter sitt preg på den sørlige deler av kommunen, og er et padleeldorado med sine mange elver, vann og øyer hvor det er fine muligheter for overnatting i telt. Ellers kan Drangedal by på et rikt utvalg av turløyper i variert terreng og med ulik vanskelighetsgrad. Områder med svaberg og kilometervis med stier i heia gjør også kommunen til et mekka for terrengsykkel.

Gautefall Skisenter ligger ca. 40 minutters kjøring unna, med muligheter til å utfolde seg i et majestetisk fjellandskap. Anlegget er en yndet familiedestinasjon med fokus på barn og barnefamilier. Her er det 14 nedfarter, 2 stolheiser, 3 skitrekk og 1 rullebånd. I tillegg er det Ski Lodge, kafé, lekeplass, SkiShop og selvfølgelig fasiliteter for afterski. Foretrekkes langrennsski har området også oppkjørte skiløyper.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 08.06.2004. Gjenstående arbeid: 2 stk. leiligheter igjen innvendig og grunnarbeid. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan "Regulerings bestemmelser for Neslandsvatn sentrum", datert. 01.11.2011. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Viser til punkt 3.1 i gjeldende reguleringsbestemmelser hvor det bla. står følgende:

1) Innenfor området kan det oppføres eneboliger og leilighetsbygg.

2) Tillatt utnyttelse av tomtene er for området BYA = 25%.

3) Boligbebyggelsen skal oppføres pg plasseres i hennhold til pbl. §29-4. Eventuelle andre bygninger på tomta skal ha samme tak/ takvinkel som hovedhuset. Høyder måles i henhold til TEK 10 § 6-2.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål

Kommentar konsesjon

Drangedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Kommentar odelsrett

Ingen odel.

Økonomi

Omkostninger kjøper

990 000,- (prisantydning)
436 360,- (andel av fellesgjeld)

1 426 360,- (pris inkl. fellesgjeld)

omkostninger
480,- (tingl.gebyr brl-skjøte - statens kartverk)
480,- (tingl.gebyr pantedokument brl - statens kartverk)
6 250,- (gebyr utlysing forkjøpsrett)

7 210,- (omkostninger totalt)

1 433 570,- (totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Gang:
Romslig entre med god plass til å henge fra seg jakker og sko.

Kjøkken:
Kjøkkenet har folierte skrog og mdf fronter, godt med skapplass og avsatt plass til hvitevarer.

Stue:
Stue har belegg på gulv og takess i himling.I stuen er det god plass til sofagruppe. Her er det også en vedovn som varmer godt på kalde vinter dager samt flere store vinduer som slipper inn rikelig med dagslys og gir en god romfølelse.

Soverom:
Boligen har to romslige soverom med god plass til seng og skap til oppebavring. Begge soverommene har belegg på gulv og takess i himling.

Bad:
På badet er det våtromsbelegg, på veggene er det våtromsplater og takess i himling. Badet er utsyrt med dusjhjørne, toalett, vask, baderomsinnredning, skap til rør-i-rør system og opplegg for vaskemaskin.
Boligen er rullestol vennlig og det er ikke oppkant fra bad til soverom.

Boligselgerforsikring

selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.

Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-23-0035. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Byggemåte

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jacob U. Ramberg den 18.04.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Ramberg Takst ble kontaktet av Anne Helene Kokkersvold og Frank Nilsen-Bjelkevik for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av vertikaldelt tomannsbolig med adresse Neslandstunet 18B i Drangedal kommune. Det er fint vær på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten. Vær oppmerksom på at det bare er innvendig forhold, terrasse og vindu/dører i yttervegg som er omtalt i denne rapporten. Når det gjelder øvrige bygningselementer viser en til sameiet. Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje. TG: 2 er gitt til Vinduer, dører, terrasse, overflater, radon, elanlegg og veggplater og baderomsinnredning på baderom. TG: 3 er gitt til gulv mot grunn og brannteknisk. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold."

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG 3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Brannslange under kjøkkenvask og brannslukningsapparat registrert. Kun registrert røykvarsler på soverom, mangler røykvarsler som ser stue og kjøkken.
Kostnadsestimat: Under 10 000

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Vinduer
Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Utvendig > Dører
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er registrert en skade på terrassedør.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Innvendig > Radon
Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad
Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er avvik:
Det er registrert sprekker i plateskjøter på baderom.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er påvist skader på innredning.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer og fjernavleser.
Kursoversikt og samsvarserklæring på fjernavleser registrert.

Det er ikke fremvist samsvarserklæring på elbillader, og det er registrert løse ledninger på kjøkken.
Kostnadsestimat: Under 10 000

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. en bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet

Budgivning

alle bud skal inngis skriftlig til megler. det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. benytt "gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av bankid. når første bud er gitt vil du motta en sms-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. budforhøyelser kan også gis ved å trykke "gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.5 150)
Innhenting av meglerpakke fra KBBL (Kr.3 500)
Fornyelse annonse Finn.no JULI 23 - IKKE JUNI 23 (Kr.2 200)
Digital grunnpakke (Kr.7 600)
Energimerking av eiendom (Kr.1 500)
Oppgjør (Kr.10 900)
Overtakelse av eiendom (Kr.1 500)
Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 1 426 360,-) (Kr.80 000)
Tilrettelegging (Kr.16 900)
Totalt kr. (Kr.129 730)
Produktnr: B3672388-244F-4D28-A96F-CA327A051C1C