Meierkollen

Nedre Meierbakken 1

Prisantydning
4 800 000 kr
Omkostninger
136 470 kr
Totalpris
4 936 470 kr
Formuesverdi
1 197 624 kr
Formuesverdi sekundær
4 311 446 kr
Byggeår
1988
P-rom
200 ㎡
Bruksareal
221 ㎡
Tomteareal
790 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Pen og praktisk familiebolig med påkostet kjøkken i svært attraktivt område nær Kollmyr skole

Om eiendommen

Oppvarming

Gulvmodell varmepumpe i stue, der det også er murt peis med peisinnsats. Ellers elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Skien: kjør i retning Gulset via Gulsetringen. Ta avkjøringen inn mot Meierkollen og Einaren, og følg Meierkollen i cirka 550 meter. Boligen ligger på hjørnet mellom Meierkollen og Nedre Meierbakken, og er merket med til salgs-plakat fra Sørmegleren. Fellesvisninger vil bli skiltet.

Beliggenhet

Eiendommen har en rolig og barnevennlig beliggenhet på Meierkollen, et av Skiens mest attraktive boligområder, med kort avstand til Kollmyr barneskole og Gulset ungdomsskole. Her er det også flere barnehager i nærområdet, blant annet Einaren og Kollmyr barnehage få minutter fra boligen.

Gulset Idrettsforening har klubbhus og fotballanlegg på området ved Kollmyr skole. Idrettsforeningen tilbyr i tillegg til fotball også håndball, turn, ski og volleyball. I Gulsethallen på samme område er det treningssenter og svømmehall i tillegg til treningsrom for Skien bryteklubb. Gangavstand også til helårs skihoppbakke i Hasselbakken, og det kjøres vinterstid opp skiløyper i lysløypa med utgangspunkt fra Gulsethallen. Turmuligheter for gåturer på merkede turstier og bademuligheter i Åletjern, Tvittingen og Trytetjenn.

Gulsetsenteret har flere forretninger og tjenester, og det er gode bussforbindelser fra Gulsetringen, med hyppige avganger til hyggelige priser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 21.03.1991. Ferdigattesten gjelder nybygg bolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

På bygningstegninger er loftsetasje vist som "uisolert kaldt loft / mulighet for senere utnyttelse". Denne delen er i dag innredet, men det er ikke kjent om bruken er omsøkt eller om dette krever søknad.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig og hører til "reguleringsplan for Meierkollen" med tilhørende bestemmelser datert 20.11.1986. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3807/2/1136:
09.09.1987 - Dokumentnr: 15981 - Best. om adkomstrett


11.08.1987 - Dokumentnr: 13832 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3807 Gnr:2 Bnr:7


01.01.2020 - Dokumentnr: 1595576 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0806 Gnr:2 Bnr:1136


Økonomi

Omkostninger kjøper

4 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
120 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 800 000,-))

136 470,- (Omkostninger totalt)

4 936 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen har en praktisk planløsning, der alle funksjoner er tilgjengelig på hovedplanet. Fra stor, gruslagt gårdsplass og gangsti er det inngang til en romslig hall med plass til yttertøy for gjester og beboere. Det er montert PAX-garderobe fra IKEA, med plass til oppheng av klær og lagring i skuffer og hyller.

Dobbeldøren fra hall til stue med glass tar deg inn den store stuen, som er inndelt i tre soner. Her er det god plass til en sosial sofagruppe med nærhet til peisen, og i hjørnet av stuen er det en lun, men likevel romslig, tv-krok. Her er det plass til stor sofagruppe og tilhørende stor TV på vegg. Utgang til terrassen fra denne delen av stuen.

Spisestuedelen forbinder stuen med den åpne kjøkkenløsningen i motsatt hjørne av tv-kroken. Kjøkkenet er spesielt gjennomtenkt og påkostet, med en moderne og meget delikat kjøkkeninnredning fra Designa. Her er det en barløsning med plass til to personer for de raske måltidene eller leksene, vendt mot arbeidsplassen på kjøkkenet.

Innredningen har høyskap på en side, og langs veggene er det godt med naturlig lys fra store vindusflater, og store benkeflater. Med integrert induksjonstopp med ventilator er det ingen vegghengte skap eller apparater på veggene her. Koketoppens ventilator drar matos og damp elegant ned fra kjelene på platen.

For øvrig er det montert både stekeovn og kombinert mikrobølgeovn og stekeovn. Her kan du steke to ting samtidig, og stekeovnen har innfellbar dør, som plasserer døren ut av veien og trukket inn under ovnen når du skal ta ut og inn stekeplatene.

Ved barløsningen er det montert Norcool vinkjøler. Av andre hvitevarer så er det montert integrert oppvaskmaskin og kombi kjøl-/fryseskap.

Innerst i hjørnet er det spiskammers bak dører lik som ellers av kjøkkeninnredningen. Dette rommet har selger brukt til oppbevaring og et ekstra kjøleskap, og det er en liten benkeplate med plass til kaffemaskin. Praktisk løsning for å lagre større, løse kjøkkenapparater, tørrvarer og mer.

Kjøkkenet har spileplater på vegger og i himling, og det er integrert ledlist i himlingen ved koketoppen og stekeovnene.

1. etasje inneholder i tillegg to soveværelser. Hovedsoverommet har PAX-garderobe, og ellers plass til dobbeltseng. Utgang til lufteveranda fra soverommet.

Soverom 2 er dagens barnerom. Også dette har god størrelse, og plass til seng og skrivepult. PAX garderobeløsning også her.

Baderommet har eldre standard. Helfliset med gulvvarme, og det er montert dobbel servantseksjon, dusjkabinett og wc. Godt med oppbevaringsplass i servantseksjonen, som også har tilhørende speilskap på vegg.

I tilknytning til hallen er det også et gjestetoalett med toalett og servant.

I 2. etasje er det en trappegang med plass til kontorpult eller oppbevaring. Videre er det innredet et soverom, som egner seg spesielt godt som ungdomsrom. Her er det plass til både dobbeltseng og sofa med TV, eller skrivepult. Godt med lys fra takvinduer og ordinære vinduer på vegg. I tilknytning til dette rommet er det en liten bod eller garderoberom.

Beveger man seg ned i underetasjen er det et garderoberom med en stor PAX-garderobe. Enkel måte å oppbevare garderoben for hele året tilgjengelig. I etasjen er det også et trimrom/kjellerstue og en oppbevaringsbod med utgang ut til hagen. Til dette bør det etableres en annen type trapp opp til bakkenivå.

Baderommet i etasjen har dusjkabinett, servantseksjon og toalett. Flislagt gulv og panelplater på vegger. Separat vaskerom har innredning med benkeplass, og ellers plass til å tørke klær i rommet.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: integrerte hvitevarer.

Diverse

En av eiendommens eiere er ansatt i Sørmegleren Telemark, men arbeider i en annen filial. Personen har ingen befatning med oppdraget. Dette er i henhold til eiendomsmeglingslovens § 5-3, 1. og 6. ledd.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81230015. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3807/2/1136:
09.09.1987 - Dokumentnr: 15981 - Best. om adkomstrett


11.08.1987 - Dokumentnr: 13832 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3807 Gnr:2 Bnr:7


01.01.2020 - Dokumentnr: 1595576 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0806 Gnr:2 Bnr:1136


Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer gebyr for renovasjon, vann, avløp og feiing/tilsyn.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til kr 25 000,00 inkl. mva. i provisjon.
;arkedspakke kr 16.000,- . I tillegg belastes selger direkte utlegg. 
Produktnr: 08625BE9-C424-4D23-8FD0-236A8491FB2C