Kristiansand-Hånes

Nedre Brattbakken 23

Prisantydning
3 590 000 kr
Omkostninger
101 620 kr
Andel fellesformue
3 216 kr
Totalpris
3 691 620 kr
Formuesverdi
740 278 kr
Formuesverdi sekundær
2 665 000 kr
Felleskostnader
3 202 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
6 052 kr / år
Byggeår
2017
P-rom
71 ㎡
Bruksareal
71 ㎡
Tomteareal
4 031 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

HÅNES PANORAMA-LEKKER 3-ROMS SELVEID HJØRNELEILIGHET M/ STOR SOLRIK USJENERT TERRASSE-FLOTT SJØUTSIKT-GARASJEPLASS-HEIS

Om eiendommen

Innhold

Lekker oppgradert hjørneleilighet fra 2017 med flott beliggenhet på enden av bygget. Lyst, moderne og svært smakfullt. Stor solrik usjenert terrasse med sol på morgen/formiddag og fra ettermiddag og til sent på kveld.

Det spesielle med leiligheten er de store vindusflatene fra stue og kjøkken som vender mot en fantastisk utsikt over Topdalsfjorden, Hamresanden og området rundt. Moderne Strai kjøkken med alt integrert utstyr som kjøl/frys, komfyr med induksjon og oppvaskmaskin.

Leiligheten har en god og funksjonell planløsning.

1. etasje:
Romslig gang med downlights i tak og garderobeplass, lys pen og romslig stue med nydelig utsikt og god plass for spisestue. Åpen kjøkkenløsning med lekker Strai kjøkkeninnredning med god skap/benkeplass og integrerte høykvalitets hvitevarer (komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys). Utgang fra stue til stor solrik terrasse med sol på morgen/formiddag og fra ca. kl 1500 og til solen går ned sommerstid. 2 gode soverom hvorav hovedsoverom har skyvedørsgarderobe og soverom to har garderobeskap og praktisk kontorløsning.  Romslig flislagt bad/wc med downlights i tak, dusjhjørne, baderomsinnredning og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel.
Vaskerom/bod med opplegg til vaskemaskin/tørketrommel.

Fast garasjeplass med automatisk portåpner og bod i kjeller.

Bod og p-plass er gunstig plassert i forhold til heis.

Hånes senter er i umiddelbar nærhet.

Det er ca. 10 km. til sentrum av Kristiansand. Kort kjøretur til Kjevik Lufthavn (7,5 km.) og til Sørlandssenteret (5 km.).

Standard

Leiligheten holder gjennomgående meget høy standard og er innredet med eksklusive materialvalg.

Store vindusflater mot den nydelige utsikten sikrer optimale lys- og flotte utsiktsforhold. Som følge av at leiligheten ligger på enden av bygget og ikke noe nabobygg på østsiden er det tilnærmet helt usjenert både med tanke på innsyn i stue og på terrassen. Dette gir leiligheten den uslåelige kombinasjonen av flott utsikt, høy standard samt solrik og usjenert terrasse.

Dette er en leilighet som bør sees for å få det rette inntrykket!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 71 kvm

P-rom: Gang, bad, vaskerom/bod, stue/kjøkken og 2 soverom. Alle rom er p-rom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2017 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

vannbåren varme i gulv i stue/kjøkken, gang og bad/wc.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Det er kun en leilghet i etasjen.

- Praktisk sportsbod i kjeller ved garasjeplassen.

- Dørcalling med automatisk døråpner.

- Heis med direkte adkomst til leilighetens etasje fra både garasjekjeller og inngangsparti.

- Vaktmester og renhold av fellesareal er inkludert i månedlige felleskostnader.

- Balansert ventilasjonsanlegg.

- Pliktig medlemsskap i velforening / huseierforening.

- Det avholdes dugnad etter styrets beslutning. Dersom en andelseier ikke kan delta til fastsatt tid, vil dugnad kunne gjennomføres på annen dag etter
styrets samtykke. Styret fastsetter eventuelt andre ordninger dersom enkelte ikke kan delta i slik fellesinnsats.

Det gjøres oppmerksom på at boligen er ryddig og rengjort før visning, og  at den ikke vil bli ytterligere rengjort før overtagelse. Vil bli tømt for inventar og løsøre.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas A. Olsen, takstmann den 04.11.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Leilighet beliggende i 1.etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 2017. Leiligheten fremstår i normal god stand, og bygningsdeler er i fra byggeår, samt våtrommene og kjøkkeninnredningen. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak.

Sammendrag selgers egenerklæring

Eiendommen er et dødsbo, og egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt.

Dødsbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand sentrum kjør mot Sørlandssenteret. Ta avkjørsel mot Søm/Hånes. Følg veien mot skiltet Hånes til Hånesveien. Ta til venstre inn Nedre Brattbakken ved Hånes senter. Inn blindveien og blokken vil ligge som første blokk på høyre side. Det vil bli godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisning..

Beliggenhet

Solrik og flott bleiggenhet på Hånes Panorama 2. Leiligheten ligger flott plassert  i et nyere leilighetskompleks, sentralt på Hånes. Gangavstand til Hånes senter via snarvei og ca. 500 meter til busstopp. Hamresanden, kun en spasertur unna, med sandstrender, vollyballbaner og store grøntareal. Perfekt for avkobling fra hverdagen i sola eller avkjøling i sjøen. Kort avstand til Solvika kunstgressbane og Håneshallen. Kort kjøretur til Kjevik Lufthavn (7,5 km) og til Sørlandssenteret (5 km). Det er ca. 10 km til sentrum av Kristiansand.

Tomt

Areal: 4 031 kvm, Eierform: Eiet tomt
Flott opparbeidet felles eiertomt for sameiet. Tomten er flott opparbeidet med blomster, kunstgress, beplantninger og hyggelige fellesområder.

Parkering

Fast parkeringsplass i byggets kjeller. Her har man en praktisk sportsbod ved siden av garasjeplass. Godt med gjesteparkeringsplasser utenfor blokkene.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 08.04.2021. Ferdigattesten gjelder oppføring av frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig og tilhører reguleringsplan detaljregulering for Hånes E/1, felt D, datert 05.09.2011, samt mindre reguleringsendring, Hånes E/1, felt D, datert 02.05.2014 og 27.06.2014. Det foreligger rammetillatelse - utenomhusplan datert: 29.04.2013.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 570240-1, 2 og 3. Tinglyst: 08.07.2014. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikehold ledninger m.m. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler, bebyggelse, gjerde og spillvann/ drensvann/ overvann/ stikkrenner, m.m. Bestemmelse iflg. skjøte: Pliktig medlemsskap i velforening / huseierforening.
Dagboknr.: 620283. Erklæring/avtale. Rettighetshaver: HÅNES PANORAMA AS. Bestemmelser om fri benyttelse av eiendommen, eventuelle fellesområder, midlertidig for atkomst og plassering av utstyr/rigg m.m. i utbyggingsfasen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1222414. Tinglyst: 28.10.2022. Bestemmelse om parkering og vedlikehold.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel. Dersom en eier ønsker å leie ut boligen til andre, må styret orienteres.

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Selger har fremlagt energiattest for eiendommen. Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt på vilkår som opplyst i husordensreglene. Den enkelte dyre- eller fugleeier er ansvarlig for at det ikke er til sjenanse for andre beboere.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-)) 101 620,- (Omkostninger totalt) 3 691 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 6 052 pr. år Eiendomsskatt for år 2022. Beløpet faktureres direkte til eier, og betales ikke via felleskostnadene.

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 3925,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Vann og kloakk er inkludert i fellesutgiftene.

Felleskostnader

Kr. 3 202,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftsutgifter kr. 2523,- kommunale avgifter, felles forsikring på bygg, forretningsførsel, vedlikehold, vaktmestertjenester, energi/strøm fellesareal, dugnadsbidrag kr. 50,-, telenor TV/Bredbånd kr. 529,-, parkering kr. 100,-, styre- og revisjonshonorar.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen fellesgjeld i sameiet.
Andel fellesformue kr. 3 216 pr. 07.11.22

Formuesverdi

Primær: Kr. 740 278,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 2 665 000,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Nedre Brattbakken 23, Gnr. 63 Bnr. 1161 Snr. 59 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 71/5490

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Selger

Tore Kristian Fanebust's bo v/fullmektig Kent Fanebust.

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0421

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0421. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 115) Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 590 000,-) (Kr.64 620) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.103 155)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3066311