Hånes

Nedre Brattbakken 11

Prisantydning
5 990 000 kr
Omkostninger
162 120 kr
Andel fellesformue
3 942 kr
Totalpris
6 152 120 kr
Formuesverdi
939 743 kr
Formuesverdi sekundær
3 383 074 kr
Felleskostnader
4 673 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2014
P-rom
97 ㎡
Bruksareal
115 ㎡
Tomteareal
4 031 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Flott 4-roms selveid hjørneleilighet med nydelig utsikt, gode solforhold og innglasset balkong. Garasjeplass. Heis

Om eiendommen

Standard

Velkommen til visning av Nedre Brattbakken 11 - en flott 4- roms selveierleilighet med gjennomgående planløsning og sentral beliggenhet på Hånes. Leiligheten ligger flott plassert i enden av bygget, med en nydelig sjøutsikt.

I leiligheten finner vi gang, tre soverom, to baderom, teknisk rom/ vaskerom og stue/kjøkken med utgang til innglasset balkong. På motsatt ende, er det utgang til balkong fra hovedsoverom.

Det medfølger parkeringsplass i kjeller. Bod tilknyttet parkeringsplassen.

Fra felles trapperom, eller med heisadkomst fra parkeringskjeller kommer man inn i leilighetens gang med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko.

Leilighetens hovedrom er rommet hvor vi har åpen stue/ kjøkken løsning. Her er det store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp. Fra rommet er det en nydelig utsikt. I stuen er det god plass til stor sofagruppe med tilhørende møblement samt spisebord i overgangen mot kjøkken.

Kjøkkenet er praktisk plassert i rommet og har godt med oppbevaringsplass i over og underskap.

I leilighet er det tre gode soverom hvor alle rommene har plass til seng med tilhørende møblement samt garderobe. Fra hovedsoverommet er det utgang til balkong samt inngang til privat baderom.
Baderom nummer to har inngang fra leilighetens gang. Begge baderommene er flislagt og inneholder dusjhjørne, servant med oppbevaring og vegghengt toalett.

Vegg i vegg med baderommet i gangen er det et praktisk vaskerom/ teknisk rom med oppbevaringsmuligheter.

Vannbåren varme i enkelte rom. Boligventilasjon er montert i leiligheten.

Velkommen til visning og få en hyggelig opplevelse!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 97 kvm, Bruksareal: 115 kvm

P-rom: Gang, soverom x 3, bad, bad, stue/kjøkken.
S-rom: Teknisk rom, innglasset balkong.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2014 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Sentralfyring med radiatorer.
Vannbåren gulvvarme i enkelte rom.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det avholdes dugnad etter styrets beslutning.
1 bod i kjeller.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 03.01.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i bra stand og er nylig malt opp i noen rom, enkelte ting er kommentert. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Vinduer og balkongdør er i god stand og er aluminums-kledd på yttersiden. Skyvedør ved innglasset balkong er av PVC og ble skiftet i 2017 pga. reklamasjon. Strai kjøkkeninnredning med induksjon platetopp er i bra stand, slitasjemerke i benkeplate. Fall til gulvsluk på begge bad er iht. krav. Det er noe småsprekker i veggfliser på bad, og liten setningssprekk i vegg i teknisk rom som tyder på noe setning i blokka/leiligheten. Kontrollert gulv i 3 rom, noen avvik ble registrert. Røropplegget ligger rør i rør, kontrollskap for røropplegget er montert i teknisk rom. Sikringsskap med automatsikringer, dokumentasjon for utførte arbeider ligger oppbevart i sikringsskapet. Vannbåren gulvvarme i enkelte rom. Innglasset balkong er medtatt i samlet arealmåling. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått  TG2:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er avvik: Ett vindusglass er knust.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Andre innvendige forhold: Det er avvik: Sprekker i fliser på bad og liten setningssprekk i teknisk rom.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad v/soverom Det er påvist sprekker i fliser. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad v/gang: Det er påvist sprekker i fliser.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt 8: Etter tilstands rapport er det sprekk i mur vaskerom og i enkelte fliser.
Pkt 16: Byg inn Glassveranda av Lumon TLF nr 22323388.
Pkt 23: Det er utarbeidet en takst rapport.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Solrik og flott beliggenhet på Hånes Panorama. Leiligheten ligger flott plassert  i et nyere leilighetskompleks, sentralt på Hånes. Gangavstand til Hånes senter via snarvei og ca. 500 meter til busstopp. Hamresanden, kun en spasertur unna, med sandstrender, vollyballbaner og store grøntareal. Perfekt for avkobling fra hverdagen i sola eller avkjøling i sjøen. Kort avstand til Solvika kunstgressbane og Håneshallen. Kort kjøretur til Kjevik Lufthavn (7,5 km) og til Sørlandssenteret (5 km). Det er ca. 10 km til sentrum av Kristiansand.

Tomt

Areal: 4 031 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Det medfølger 1 parkeringsplass i garasjekjeller. Bod tilknyttet parkeringsplassen. Godt med gjesteparkeringsplasser utenfor blokkene.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 07.04.2021. Ferdigattesten gjelder for tiltaket slik det er beskrevet i rammetillatelse av 29.4.2013, igangsettelsestillatelse for hele tiltaket er gitt 19.6.2013. Endring av tillatelse gitt 25.2.2014 og midlertidigbrukstillatelse ble gitt 3.12.2019. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan Hånes E/1, felt D, datert 05.09.2011. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 570240-1-2-3 Tinglyst: 08.07.2014 - Bestemmelse om vann/kloakkledning. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Bestemmelse om bebyggelse. Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m. Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Bestemmelse om gjerde. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Bestemmelse iflg skjøte.
Dagboknr.: 620283 Tinglyst: 24.07.2014 - Erklæring/avtale. Bestemmelser om fri benyttelse av eiendommen, eventuelle fellesområder, midlertidig for atkomst og plassering av utstyr/rigg m.m. i utbyggingsfasen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt på følgende vilkår: Det er båndtvang hele året for alle typer dyr som luftes ute, innenfor sameiets eiendom.  Ekskrementer fjernes umiddelbart og kastes i egnede søppelkasser innenfor sameiets eiendom.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,-)) 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 120,- (Omkostninger totalt) 6 152 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 3.925,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 6.983,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet faktureres direkte til eier, og betales ikke via felleskostnadene.

Felleskostnader

Kr. 4 673,- pr.mnd.
Neste endring fellesutgifter: 01.03.2023.
Kr 4.703,- pr. mnd

Felleskostnader inkluderer

Driftskostnader (kr 3094,-); vaktmestertjenester, vedlikehold/serviceavtaler, forsikring, komm.avgifter, strøm i fellesarealer, forr.fører/styre/revisjonshonorar, Dugnadsbidrag (kr 50,-), Telenor, TV/Bredbånd (kr 529,-), Parkering (kr 100,-), Energimåler (kr 900,-).

Andel fellesgjeld / Fellesformue

pr. 08.12.22
Andel fellesformue kr. 3 942 pr. 08.12.22

Formuesverdi

Primær: Kr. 939 743,- for år 2020. Sekundær: Kr. 3 383 074,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Nedre Brattbakken 11, Gnr. 63 Bnr. 1161 Snr. 3 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 103/5490

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komiskap, stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 47 31 35.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0410

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0410. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Johan Elieson, tlf. 46 47 31 35

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 215)
Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 5 990 000,-) (Kr.68885)
Tilrettelegging (Kr.14 500)
Totalt kr. (Kr.106 935)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3065920