Grøtsund

Nedre Bæra 12

Prisantydning
3 980 000 kr
Omkostninger
119 800 kr
Totalpris
4 099 800 kr
Formuesverdi
932 787 kr
Byggeår
1975
P-rom
175 ㎡
Bruksareal
181 ㎡
Tomteareal
1 038 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Flott beliggende enebolig med gode solforhold. Utleiemulighet. Alt på en flate.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Hoveddel
Vindfang med plass til å henge og sette fra seg yttertøy og sko. Praktisk inngang til toalettrommet. Videre innover i gangen er det skyvedørsgarderobe for ekstra oppbevaring. Flis på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Stuen har plass til sofagruppe og øvrig ønsket møblement. Rommet er innredet med peisovn som varmer godt på kalde kvelder og gir en lun atmosfære til rommet. Store vindusflater slipper inn godt med naturlig dagslys. Parkett på gulv med varme folie og malte overflater på vegger og i himling. "Hagestuen" har store vindusflater som gir rommet godt med naturlig dagslys. Utgang til delvis overbygget uteplass mot vest med gode solforhold. Flis gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Romslig kjøkken med plass til spisegruppe. Kjøkkeninnredning er fra Sigdal, og har profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap, samt god arbeidsplass. Integrert komfyrtopp, komfyr og micro, samt opplegg for oppvaskmaskin og kjøleskap. Kitchenboard mellom benk og overskap ved vask. Det er montert varmepumpe. Rommet har parkett på gulv med varme folie og malte overflater på vegger og i himling.

Baderommet er innredet med servantinnredning med dobbel vask, dusjkabinett og vegghengt toalett. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og panel med downlights i himling.

Kombinert bad og vaskerom innredet med servant, vegghengt toalett og dusjvegger. Opplegg for vaskemaskin. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og takess i himling.

I hoveddelen er det 2 soverom. Begge rommene har plass til dobbeltseng og øvrig ønsket møblement. Parkett på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

I gangen ved soverommene og badene er det flere garderobeskap med gode oppbevaringsmuligheter.

Hybel
Entreèn er innredet med skyvedørsgarderobe med gode oppbevaringsmuligheter. Flis på gulv med varmekabler og malte overflater på vegger og i himling.

Lys stue med plass til sofagruppe og øvrig ønsket møblement, samt spisegruppe i tilknytning til kjøkkenet. Stuen er innredet med enkel kjøkkeninnredning med slette fronter og laminert benkeplate. Opplegg til komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Laminat med varmekabler på gulv, mdf plater på vegger og takess plater i himling.

Baderommet er innredet med servantinnredning, dusjkabinett og toalett. Opplegg for vaskemaskin. Flis på gulv med varmekabler, flis/våtromsplater på vegger og mdf plater i himling.

Soverommet har plass til seng og øvrig møblement, og har innbygget skap. Laminat på gulv med varmekabler, mdf plater på vegger og takess plater i himling.

Oppvarming

Peisovn og varmepumpe, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning

Parkering

Parkering i garasje, samt i egen gårdsplass.
Det er montert lader for el-bil.

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget idyllisk til ved Telemarkskanalen, på Grøtsund. Her går M/S Henrik Ibsen og M/S Victoria rett på nedsiden. Boligen ligger stille til i blindveg, i et barnevennlig og attraktivt boligområde. Solrik og skjermet uteplass. Det er gangavstand til bussholdeplass, samt gang og sykkelvei til sentrum av Skotfoss med skole, barnehage og dagligvareforretning. I nærområdet har man Kulturstien, samt fine turløyper i Dalsbygda, Fantekjerringkollen, Åletjern og Gulsetmarka. Det er ca. 4 km til Skien sentrum med alle fasiliteter og servicetilbud. Samme avstand til STHF, Handelsbyen Herkules, Skien Fritidspark og Kjørbekk handelsområdet.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatese datert 02.11.1976. Brukstillatelsen gjelder enebolig, gjenstående arbeid: for badebasseng gjenstår en del arbeider, puss av grunnmur utvendig, noen mindre belistningsarbeider utvendig, noe planeringsarbeider, flammefast plate på gulv foran peis, noen mindre belistningarbeid innvendig, tilfredsstillende avslutning over tak for bad og wc rom.

Det foreligger godkjent bruksendring for sekundær leilighet i 2013.
Det foreligger ikke tegning eller ferdigattest på tiltaket.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse:
Fra opprinnelig plantegning fra 1974 forekommer det avvik iht rominndeling på de fleste rom. Fløy med soverom/bad er tegnet som et basseng rom. Leilighet er ikke tegnet inn.
Det foreligger nye tegninger fra 1989. Dette ses å være en planlagt ombygging av boligen samt tilbygget 2.etasje. Ingen av disse endringer ses å være gjennomført.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan "Regulerings- og bebyggelsesplan over Kampekastet/Grøtsund.", datert 19.01.1972.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende og flomfare, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Det er innredet hybel i boligen, med egen inngang. Det foreligger godkjent bruksendring for sekundær leilighet i 2013.
Det foreligger ikke tegning eller ferdigattest på tiltaket

Tinglyste heftelser og rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 99 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 16 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 119 800,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av #takstmann.oppdrag¤ den #takstdato.oppdrag¤, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:#kommentartakst.oppdrag¤ Enebolig fra 1976 med alt på en flate samt sekundær leilighet. Boligen har blitt påkostet på 2000 tallet med nye kjøkken, nytt stue/kjøkkengulv, brorparten av boligens trykkvannsrør inkl fordeler skap er byttet samt flere avløpsrør.
Det bemerkes at brannskille mellom leilighet og bolig ikke er godkjent og det må påregnes oppgradering av boligens utvendige overflater. Etter befaring 17.03.2023 frem til 06.02.2023 har eier utført/utbedret følgende. Defekt vrider på kjøkkenvindu, malt utvendige veggfasader to strøk. Alle vinduer er malt opp utvendig (dette pågår på befaring 02.06.2023) Takrenner er malt og lekkasje ved inngangsparti er midlertidig tettet. Elektrisk portåpner til garasjeport er utbedret.

Følgende avvik har fått TG3:
- Utvendig > Stuevindu gavelvegg - leilighet.
- Utvendig > Inngangsdør leilighet.
- Innvendig > Overflater - leilighet.
- Våtrom > Generell > Bad/vaskerom.
- Våtrom > Ventilasjon > Bad.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Takoverbygg til leilighet.
- Utvendig > Taktekking.
- Utvendig > Nedløp og beslag.
- Utvendig > Veggkonstruksjon.
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft.
- Utvendig > Vinduer.
- Utvendig > Dører.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
- Innvendig > Overflater.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
- Innvendig > Radon.
- Innvendig > Pipe og ildsted.
- Innvendig > Krypkjeller.
- Innvendig > Innvendige dører.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken.
- Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken.
- Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken.
- Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.
- Tomteforhold > Drenering.
- Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82230146. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Sammendrag selgers egenerklæring

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Punkt 2: Utført arbeid på våtrom. Gulvstøp, flis & varmekabler samt dusj & WC.
Punkt 3: Har hatt blåsebil til åpning av tett kloakk fra hus til avløpskum i gata i 2016.
Punkt 5: Hadde noe problem m/fukt i kjeller/svømmebasseng for noen år siden grunnet innsig av vann i overgang vegg/gulv. Dette ble reparert for ca fem år siden og etter etter har det vært helt tørt.
Punkt 7: Dårlig trekk i peis/pipe. Monterte for mange år siden en ventilator på pipa, ikke vært benyttet på mange år.
Punkt 11: En del arbeider i forbindelse med varmekabler, kjøkken mm i 2002 og 2013.
Punkt 17: Leilighet på ca 55 m2 m/egen inngang, kjøkken/stue, bad og ett soverom.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 2CA2451A-4D60-425C-B4AD-8F1CD87AE71D Kategori: