Visning etter avtale.

Natriumveien 16

Prisantydning
4 590 000 kr
Omkostninger
130 620 kr
Totalpris
4 720 620 kr
Formuesverdi
1 076 203 kr
Formuesverdi sekundær
3 874 332 kr
Kommunale avgifter
12 771 kr / år
Byggeår
1975
P-rom
184 ㎡
Bruksareal
201 ㎡
Tomteareal
410 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Tinnheia-Meget tiltalende påbygd enebolig med solrik usjenert opparbeidet tomt og garasje i rekke. Barnevennlig tun.

Om eiendommen

Innhold

Svært pen, innholdsrik og påbygd enebolig over 3 etasjer med god planløsning og følgende innhold:

Påbygd gang, stor nyoppusset hall med innebygde garderobeskap, lys, pen og romslig påbygd nyoppusset vinkelstue med spisestuedel, rentbrennende nyere vedovn og utgang til stor solrik terrasse med hage. Stuen har store vindusflater, noe som gjør den ekstra lys og trivelig. Romslig kjøkken med velholdt kjøkkeninnredning med nyere fronter og god skap-/benkeplass, hvitevarer (oppvaskmaskin og komfyr) og god spiseplass. Separat toalett med vask.

2. etasje: Gang, lekkert totalrenovert flislagt bad/wc fra 2018 med varme i gulv, ledlys i tak, dusjkabinett, vegghengt toalett og servant med ny baderomsinnredning.  3 gode soverom hvorav 2 har romslige innebygde garderobeskap og 1 har utgang til solrik veranda.
U. etasje med egen inngang direkte til romslig nyoppusset gang/stort innredet rom med vinduer, varme i gulv og ledlys i tak. Stort og romslig nyoppusset innredet rom med vinduer og varme i gulv som brukes som tv-stue, stort vaskerom og 3 boder. Bortsettingsloft.

Standard

Meget tiltalende og innholdsrik påbygd bolig med meget god og funksjonell planløsning. Det er gjort betydelige oppgraderinger siste år.

Det kan blant annet nevnes:
- Nytt totalrenovert bad/wc i 2. etasje fra 2018
- Nye flotte 1 stavs Tarkett i store deler av boligen + innvendig trapp i 2019
- Nye flotte profilerte innerdører i hele boligen i 2019.
- Ny elektrisk ubrukt markise i stue i 2021.
- Nyoppussede overflater i hele 1. etg. (kostbar Novalin original tapet) og panelplater i u. etg.

Boligen er meget pen og velholdt og bør sees for å få det rette inntrykket.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 184 kvm, Bruksareal: 201 kvm

Bra. pr. etg.: U. etg.: 71 kvm. 1. etg.: 90 kvm. 2. etg.: 40 kvm.

P-rom 2. etg.: Gang, bad og 3 soverom.
P-rom 1. etg.: Vindfang, gang, toalettrom, kjøkken og stue.
P-rom u. etg.: 2 innredede rom, mellomgang og vaskerom. S-rom u. etg.: 3 boder.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1975 i følge Kristiansand kommune. 1982 (inngangsparti) og 1985 (stue).

Oppvarming

Varmepumpe fra 2018, Jøtul rentbrennende nyere vedovn i stue, eldre peis i innredet rom i kjeller (ikke i bruk grunnet fyringsforbud da peisen er åpen uten innsats), gulvvarme i bad i 2. etg, i hall, i to rom i u.etg. som benyttes som oppholdsrom samt elektrisk oppvarming.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Merknad i feierrapport: I6 (bakvegg for tynn på peis). S4 (avstand mellom skorstein og brennbart materiale er for liten). I6 (bakvegg i peis kjeller for tynn). Samtlige avvik gjelder kun u. etg. De to innredede rommene i kjeller er ikke godkjent som rom for varig opphold.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas A. Olsen, takstmann den 03.05.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Boligen ble oppført i 1975 og påbygd ved inngangspartiet i 1980/81 og stuen ble utvidet i 1985. Boligen fremstår i normal god stand og vedlikeholdt ut i fra alder, bla. er baderommet i loftsetasjen renovert i 2017, plast-vannrør i rør-rør system montert, kjøkkeninnredningen i fra byggeår oppgradert i
2010 og bla. flere innvendige overflater oppgradert i 2018 i forbindelse med sanerings/reparasjonsarbeider utført av Recover etter lekkasje i fra oljetank/anlegg. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG3 i rapporten (store eller alvorlige avvik):
Våtrom - Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak er ikke opplyst her.

Sammendrag selgers egenerklæring

Eiendommen er et dødsbo, og egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt.

Dødsbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand ta E18 mot Vesterveien. Ta til høyre i første rundkjøring ved Samsen. Ta så første til venstre mot Tinnheia. På toppen av Tinnheia følger man veien rett frem over sletta helt til enden av veien. Etter ca. 700 meter, ved begynnelsen av turområdet, tar du inn til Natriumveien. Det vil bli skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisninger.

Beliggenhet

Boligen har en sentral beliggenhet i forhold til Tinnheia Torv som ligger i gangavstand med servicetilbud som stor ny Rema 1000 butikk med åpningstid fra 07-23 på ukedager og Fritidssenter. Gangavstand/gang-sykkelsti til Karl Johans Minne barneskole (nyrenovert), stor barnehage, Vigørhallen, populært badevann og flott turterreng i umiddelbar nærhet. Gode bussforbindelser med 4 avganger pr. time på dagtid og 2 på kveldstid i ukedagene. Nydelig turterreng i umiddelbar nærhet. Kun 3 km. til Kvadraturen. Gang- og sykkelsti direkte til Kvadraturen.

Tomt

Areal: 410 kvm, Eierform: Eiet tomt
Flott lettstelt pent opparbeidet solrik eiertomt som er meget pent opparbeidet med blant annet stor koselig ny usjenert terrasse på baksiden av boligen fra 2019 og terrasse og hage på fremsiden av boligen. Sol fra morgen til sen kveld. Pent opparbeidet hage med blomster, hekker, plen og beplantninger. Tomten ligger høyt og fritt og grenser mot flott friareal på østsiden av boligen.

Det gjøres oppmerksom på at boligen ligger delvis over tomtegrensen til naboeiendommen (nr. 14), samt boligen til nabo i nr. 18 ligger delvis over tomtegrensen på denne eiendommen.

Parkering

Garasje i rekke og i gate etter offentlig gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 22.10.1980. Ferdigattesten gjelder: enebolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det foreligger godkjenning for oppføring av tilbygg datert: 21.03.1985.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 278, Tinnheia område H og M, Natriumveien, stadfestet 30.04.1974. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Ingen heftelser følger.
Ingen rettigheter funnet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel. Selger opplyser at flere av nabohusene har innredet utleiedel med egen inngang via eksisterende dør til u. etg.
En evt. søknad om godkjenning av hybel er på ny eiers regning og risiko.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 114 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 590 000,-)) 130 620,- (Omkostninger totalt) 4 720 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 12 771 pr. år
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 2.666,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Kr. 4.363,- for år 2022 er inkludert i de årlige kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 076 203,- for år 2020. Sekundær: Kr. 3 874 332,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Natriumveien 16, Gnr. 151 Bnr. 1489 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Selger

Else Margrethe Klauset's bo v/fullmektig Nina Aurdal.

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmasin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0174

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0174. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 590 000,-) (Kr.68 850) Tilrettelegging (Kr.14 500) Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.101 270)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3059905