Herøya

Myrvanggata 9

Prisantydning
2 790 000 kr
Omkostninger
86 220 kr
Totalpris
2 876 220 kr
Formuesverdi
443 090 kr
Kommunale avgifter
17 244 kr / år
Byggeår
1955
P-rom
113 ㎡
Bruksareal
131 ㎡
Tomteareal
767 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

VISN 13.06 Påkostet og fin halvpart av vertikaldelt tomannsbolig sentralt på Herøya med 3 sov - Dobbeltgarasje

Om eiendommen

Standard

Vertikaldelt tomannsbolig beliggende i et svært sentralt område på Herøya. Boligen er godt vedlikeholdt de siste årene og fremstår som en fin familiebolig med romslige utearealer, stor garasje fra 2020 og arealeffektive rom. Opparbeidet innkjørsel ble masseutskiftet i 2018. Avløpsledning til offentlig nett er rørfornyet i 2018.

Vindfang ble i 2018 bygget inn fra opprinnelig veranda i 2. etasje og inneholder panel på vegger og vinyl på gulv med varmekabler. Her kan man enkelt henge fra seg ytterklær og sko. Fra vindfang går man inn til trappehall og videre til stueparti. Stuen fremstår som lys og luftig med nyere laminat på gulv og malt panel/dekortapet på vegger. Stuen har en fin arealløsning hvor man har god plass til spisegruppe og sofaseksjon. Varmepumpe er installert i rommet, samt en peisovn.

Videre har etasjen et trivelig kjøkkenrom med innredning fra 2009. Innredningen er av profilerte fronter og med laminert benkeplate. Platen har stålkum med ett grep blandebatteri. Det er fliset på vegg under overskap. Innredning som integrert komfyr, microovn, oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap medfølger i handelen.

Fra trappehall går man opp til den øvrige etasjen med bad og 3 soverom. Etasjen ble i 2018 pusset opp og fremstår som moderne og med pene overflater. Et lyst og smakfullt bad ble også pusset opp i samme tidsrom med baderomsplater på vegger og flisbelagt gulv med varmekabler. Rommet er innredet med servant med vask, vegghengt toalett og dusjkabinett. Baderomsskap/skuffer har godt med lagringsplass.

Hovedsoverom fremstår svært romslig med laminat på gulv og panel på vegger. Rommet er pyntet med dekorvegg i trepanel som også strekker seg ut i gangparti. Det er god plass og opplegg for garderobeløsning i rommet. Soverom 2 ble utvidet i 2018 og med nyere overflater. Soverom 3 med laminat på gulv og panel på vegger.

I kjelleretasje har boligen en trivelig kjellerstue som idag er innredet med stor TV- og sofaseksjon. Rommet har parkett på gulv og panel på vegger. Videre har kjeller vaskerom med betongvegger og gulv med sluk. Rommet har plass og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, og er innredet med benk- og hylleløsning. De resterende rommene i kjeller består av bodrom. Etasjen har takhøyde på ca. 2 meter.

Ute har boligen en stor og romslig dobbeltgarasje med høyt møne og plass til verktøysavdeling. Rundt boligen er det bygget en meget romslig veranda/terrasse med fantastiske solforhold. Det er stående en utebod med god plass til stasjonering av utemøbler/puter/hageredskaper etc.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 113 kvm. Bruksareal: 131 kvm. Sekundærrom: 18 kvm.

Boligen går over to plan og inneholder:
1. etg: Vindfang, hall, stue og kjøkken.
2. etg: Gang/trapperom, bad og 3 soverom.
Kjeller: Gang/trapperom, vaskerom og kjellerstue.

S-rom utgjør: Boder i kjeller.

Dobbeltgarasje på 44 kvm.

Byggeår og byggemåte

1955 i følge Porsgrunn kommune.

Påkostning og modernisering

Boligen har hatt en jevnlig oppgradering de siste 5 årene og boligen synes godt vedlikeholdt.
- Oppgradert innkjørsel.
- Bygget dobbelt garasje med to porter.
- Bygget inn vindfang og veranda i 2. etasje for mer praktisk areal innvendig.
- Pusset opp 2. etasje overflater og bad i 2018.
- Rørfornying avløpsnett.
- Påbygget terrasse ute.
- Oppgradert uteområdene med beplantning og inngjerdet deler av eiendommen.

Oppvarming

Boligen varmes opp av varmepumpe i stue, peisovn i stue, varmekabler på bad i 2. etasje og forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 11.05.23 11:16, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2:
- Utvendig > Veggkonstruksjon
- Utvendig > Vinduer i kjeller fra byggeår
- Utvendig > Veranda
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
- Innvendig > Radon
- Innvendig > Pipe og ildsted
- Innvendig > Rom Under Terreng
- Innvendig > Innvendige trapper
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad
- Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom
- Tekniske installasjoner > Vanntrykk
- Tekniske installasjoner > Varmepumpe
- Tomteforhold > Drenering
- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter

TG3:
- Våtrom > Generell > Vaskerom: Vaskerom må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav: Estimat: 100.000 - 300.000,-

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Oversikt selgers svar i egenerklæringsskjema:

Punkt 1: Målt fukt på bad i takstrapport når jeg kjøpte huset. Bad er totalrenovert etter dette.
Punkt 2: Badet er totalrenovert med hjelp av elektriker, rørlegger, flislegger og med støtte fra byggmester, men er gjort på egeninnsats. Har dokumentasjon på gulv med membran, og enkelte kvitteringer på materiell som er brukt.
Punkt 2.1: Membran ble lagt av Lumibygg. Sluk og rør er byttet av rørlegger.
Punkt 3: Har vært tilfeller hvor avløpsrøret fra huset og til veien (stikkledningen) har gått tett, men dette er det lagt ny rørfornying i. Etter dette har det ikke tettet seg.
Punkt 4: Har vært tilfeller hvor avløpsrøret fra huset og til veien (stikkledningen) har gått tett, men dette er det lagt ny rørfornying i. Etter dette har det ikke tettet seg. Rørfornying er utført av Olimb rørfornying. Det er lagt nytt rør i rør system i hele boligen. Dette er gjort av rørlegger uten dokumentasjon.
Punkt 8: Det er en sprekk i muren ute i vedboden. (Ved utvendig kjellertrapp).
Punkt 11: Det er byttet sikringsskap i 2009. Det er lagt opp nytt el-anlegg i hele 2.etg, garasje og gang i 1.etg. Dette er gjort selv (utdannet elektriker).
Punkt 14: Gårdsplass har vært gravet opp og det har blitt byttet til drenerende masser i forbindelse med bygging av garasje.
Punkt 16: Det er bygd en dobbelgarasje Denne har jeg bygd selv på dugnad med hjelp av byggmester. Terrassebord er skiftet ut på øvre del av terrasse i 2019.
Punkt 18: Overbygd balkong er bygd inn og gjort om til gang og soverom.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et stille og svært sentralt område på Herøya med gåavstand til det meste. Dagligvarehandel finnes ca. 50 meter på andre siden av veien. Kort vei er det også til Klevstrand barneskole og Tippen barnehage. Forøvrig har området mange fine turområder, eksempelvis Versvika eller Frierstien som strekker seg fra Herøya til Brevik. Gode bussforbindelser langs Herøyavegen. Generelt er området godt tilrettelagt for barnefamilier hvor man kan sende barna avgårde til fotballbanene eller fritidsområdene i nærmiljøet.

Tomt

Stor og slett tomt med mye grøntareal fremstår som lettstelt og fin. Her har man muligheter for god plass til beplantning. Romslig platting med nydelige solforhold. Tomten er generelt godt inngjerdet og adskilt fra nabogrenser. 

Areal: 767 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering i dobbelt garasje eller i grusbelagt innkjørsel.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse av ukjent årsak ifølge Porsgrunn kommune. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til sentrumsformål, og tilhører reguleringsplan "Herøya", datert 29.03.2012. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen ligger innenfor et område som inkluderer eller berører eiendommen, se vedlagt planstatus i salgsoppgave.

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen med PlanID: 38061413 og plannavn: RV36 Skjelsvikdalen - Skyggestein. Målet med prosjektet er å avlaste dagens vegnett, bedre framkommeligheten og bidra til attraktiv by- og næringsutvikling. Det anbefales og lese seg opp på planen på Porsgrunn kommune sine hjemmesider.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1956/500777-1/101  Erklæring/avtale 08.05.1956 
Bestemmelse om samvirke vedkommende vertikalt delt bolig
Gjelder denne registerenheten med flere

1957/500655-1/101  Bestemmelse om bebyggelse 02.05.1957 
Erkl.mellom bnr 294 og 295 om rett til å oppføre
våningshus inntil felles grense
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Gjelder denne registerenheten med flere

1983/2851-1/101  Erklæring/avtale 23.02.1983 
RETTIGHETSHAVER: NORSK HYDRO AS
RETT TIL MINERALE FOREKOMSTER
Overført fra gnr 55 bnr 309

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)) 86 220,- (Omkostninger totalt) 2 876 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 17 244 pr. år Kommunale avgifter betales månedlig og inkluderer eiendomsskatt, vann- og avløp, renovasjon og feietilsyn.

Formuesverdi

Primær: Kr. 443 090,- for år 2021. Sekundær: Kr. ,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Myrvanggata 9, Gnr. 55 Bnr. 295 i Porsgrunn kommune.

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.
2 lamper i stue medfølger ikke. 
Høyskap og kommode på soverom medfølger ikke.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 98 83 27 82.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-23-0073

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-23-0073. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rose Røstberg, tlf. 98 83 27 82

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 39.000,-, Tilretteleggingshonorar kr 13.000,-, samt Markedspakke kr 16.000,-.

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3070673