Stabbestad/Myra

Myraveien 5

Prisantydning
2 200 000 kr
Omkostninger
71 470 kr
Totalpris
2 271 470 kr
Kommunale avgifter
3 777 kr / år
Byggeår
1974
P-rom
58 ㎡
Bruksareal
58 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Hyggelig, velholdt hytte i idylliske omgivelser. Tomt på 2 mål, gode solforhold, enkel adkomst og strøm/vann.

Om eiendommen

Innhold

Planløsning
1. etasje: Entré/gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.
Annet: Bod.

Standard

Entré
Fritidsboligen har adkomst via en innbydende entré/gang som gir et godt førsteinntrykk. Rommet har bred skyvedør ut til uteplass, hvitmalte veggflater og pent gulv. Entreen ligger delvis åpent mot stuen, og har også god plass til garderobeskap.

Stue
Hytta har en lys og hyggelig stue som ligger i delvis åpen løsning til kjøkkenet. Rommet har gode vindusflater som supplerer rikelig med naturlig lys, pent gulv og hvitmalte veggflater. I stuen er det montert både varmepumpe og peisovn, som gir både god og energiøkonomisk oppvarming. Rommet har også god plass til sofaløsning i hyggelige omgivelser.

Kjøkken
Ved stuen er det et moderne og bruksvennlig kjøkken som ble installert (ikke nytt) i 2019. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrineskap, lys under overskap og laminert benkeplate med oppvaskkum av stål. For øvrig er det ventilator over kokesone, samt nisjer til komfyr og kjøleskap.

Bad/wc/vaskerom
Fritidsboligen har et praktisk bad som er utstyrt med Jets vakuumtoalett med tilknytning til septiktank på 2100 liter og dusjkabinett. Rommet har grått belegg på gulv og hvit tapet på veggene. Innredningen består av heldekkende servant, hvit skuffeseksjon, matchende høyskap og stort speil. På badet er det også nyere varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.
Alt som er installert på badet av wc, dusj og servant er nytt fra juni 2020 inkl. røranlegg.

Soverom, bod og garderobe
Hytta har to fine soverom som har god plass til møblement utover seng. Rommene er holdt i lyse, tidsmessige farger, har pene gulv og gode vindusflater. På ett av soverommene er det montert garderobeskap med hvite fronter. I tillegg har fritidsboligen en frittstående bod, som kan brukes til ekstra lagring.

Byggeår og byggemåte

1974 i følge Kragerø kommune.

Oppvarming

Det er montert varmepumpe og peisovn i stuen. Ventilasjonen er hovedsakelig naturlig, samt mekanisk avtrekk fra kjøkken. Sikringsskapet har automatsikringer. For øvrig har hytta varmtvannsbereder fra 2020. Det er nytt sikringsskap med automatsikringer fra juni 2020.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kort fortalt
- Meget hyggelig, velholdt hytte.
- Ligger i idylliske omgivelser.
- Omkranset av turmuligheter.
- Enkel adkomst, vei helt frem.
- Pen tomt som er på 2 mål.
- Stor terrasse, gode solforhold.
- Moderne kjøkken installert (ikke nytt) i 2019.
- Hyggelig stue med peisovn.
- Også varmepumpe i stuen.
- Et praktisk bad med Jets vakuumtoalett med tilknytning til septiktank på 2100 liter.
- To lyse og fine soverom.
- Både innlagt strøm og vann.
- Takplater er byttet i 2021/22.
- Nytt røranlegg i 2020.
- Varmtvannsbereder fra 2020.
- Elanlegg rehabilitert i 2020.
- Oppført bod i 2019.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 20.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Renato Grassi for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte med adresse Myraveien 5 i Kragerø kommune. Det er fint vær på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten. Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje. Det er noen punkter som har fått TG:2, det er yttervegger, vinduer, dører, overflater, etasjeskille, radon, feieluke, innerdør, kjøkken innredning og pilarer. TG:3 er gitt til takkonstruksjon, trapper ute og bad. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Utvendige trapper
Våtrom > Generell > Bad

TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Dører
Innvendig > Overflater
Innvendig > Radon
Innvendig > Pipe og ildsted
Innvendig > Innvendige dører
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken

TG2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Beliggenhet

Hytta ligger i naturskjønne og idylliske omgivelser, ca. 3 km sørøst fra Stabbestad fergekai i Kragerø Kommune. Her får du det optimale ferieparadis som byr på et rikholdig utvalg av opplevelser for liten og stor - både til lands og til vanns.

Fritidseiendommen ligger på fastlandet med bilvei helt frem. I tillegg er det bilfergeforbindelse fra Kragerø sentrum til Stabbestad fergekai. I nærområdet finner man aktiviteter som tennis, golf, minigolf, båtliv, bading, fotballbane, lekeplass og sykling for å nevne noe.

Nær fergekaia ligger Kragerø Resort og Kragerø Golfpark. Den flotte 18-hulls golfbanen ble etablert i 2003 og og anses som en av Norges beste og mest særegne golfbaner. Banen holder internasjonal standard og har klimatiske forhold som gir en lang sesong. Hotellet og banen har vunnet flere kåringer som beste golf-resort. Her kan du dyrke sporten, og finpusse teknikken fra tidlig morgen til sen kveld, i vakre omgivelser.

Kragerø Resort byr også på et innholdsrikt badeanlegg, kajakkutleie, treningssenter, et moderne tennisanlegg og et flott spa-anlegg som innbyr til velvære. Badeplassene ligger ellers som perler på en snor med Landvik, Stabbestranda og Vestre Stabbestad som de nærmeste.

Kragerø byr på et unikt landskap, som passer perfekt for sykling. Sykkelstiene er godt tilrettelagte og passer for hele familien, både den erfarne og for nybegynneren. For å oppleve Kragerøs vakre skjærgård har øyhopping blitt en populær aktivitet. På listen over attraksjoner som bare må oppleves er Jomfruland nasjonalpark, Skåtøy Kafe, Krigsminnet Krikken og nydelige Kragerø by med sine hyggelige restauranter.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Joker Westgaard, som ligger i ca. 8 min unna med bil. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er en liten biltur til Alti Kragerø i Sannidal som innehar 20 butikker og virksomheter. Apotek og vinmonopol finner du i sentrum.

Sommerstid har Kragerø sentrum et yrende folkeliv. Her arrangeres det festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og ferge. Nærmeste holdeplass er Myra, som ligger bare 260 meter unna. Fra Stabbestad går det ferge til byen og ulike øyer i skjærgården flere ganger daglig, og denne bruker ca. 10 minutter til Kragerø sentrum. Med bil tar det ca. 3 min til Stabbestad, 23 min til Sannidal, 33 min til Kragerø, 60 min til Porsgrunn og 68 min til Arendal.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Uteområde
Eiendommen har en stor og pen tomt på 2 mål, som kan by på gode solforhold i flotte omgivelser. Rundt hytta er tomten opparbeidet med romslig plen, diverse beplantning og grusarealer. Ellers bestå tomten av naturtomt med fjell i dagen og naturlig vegetasjon.

Ved inngangspartiet er det bygd en stor terrasse på ca. 100 kvm i 2020, som også har adkomst fra entreen. Uteplassen har eget utekjøkken med kum og plass til grill, terrassebord på dekke og trehvitt rekkverk. Ved inngangspartiet er det et lite felt skiferheller på dekke. Videre er det platting/uteplass ved utebod/annekset.

Parkering

Det er adkomstvei frem til tomten, og gode parkeringsmuligheter på gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatese datert DATO.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF (Natur-, landbruk- og friluftsområder), og er en del av kommuneplanens arealdel. I områder som er lagt ut til LNF er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m.

Vei / Vann / Avløp

Privat.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
0/901015-1/31  Erklæring/avtale
1968/1771-1/31  Registrering av grunn  29.10.1968

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

1969/1154-2/31  Bestemmelse om veg  
04.07.1969

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 55 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 200 000,-)) 71 470,- (Omkostninger totalt) 2 271 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 3 777 pr. år Kommunale avgifter inkluderer; Renovasjon, feieavgift og eiendomsskatt (fritid).

Eiendomsskatt

inkl i de kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

tv/internett: ca. 700,- til 1200,- pr mnd
Strøm : ca. 10 000,- kwh pr. år
Forsikring : ca 3-5000,- pr år.
Tømming av septikktank kan variere etter bruk.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Myraveien 5, Gnr. 9 Bnr. 99 i Kragerø kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 48 85 55 51.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0108

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0108. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Kent Andersen, tlf. 48 85 55 51

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.5 990) Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 200 000,-) (Kr.63 800) Tilrettelegging (Kr.15 900) Totalt kr. (Kr.99 175)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3061177