Kragerø

Myraveien 5

Prisantydning
1 990 000 kr
Omkostninger
66 750 kr
Totalpris
2 056 750 kr
Byggeår
1974
P-rom
58 ㎡
Bruksareal
58 ㎡
Tomteareal
1 000 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Hyggelig, hytte i idylliske omgivelser. Tomt på 2 mål, gode solforhold, enkel adkomst og strøm/vann.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1. etasje: Entré/gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.

Annet: Bod.

Oppvarming

Peis og elektrisk oppvarming.

Beliggenhet

Adkomst

se kartutsnitt.

Parkering

Det er adkomstvei frem til tomten, og gode parkeringsmuligheter på gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Hytta ligger i naturskjønne og idylliske omgivelser, ca. 3 km sørøst fra Stabbestad fergekai i Kragerø Kommune. Her får du det optimale ferieparadis som byr på et rikholdig utvalg av opplevelser for liten og stor - både til lands og til vanns.

Fritidseiendommen ligger på fastlandet med bilvei helt frem. I tillegg er det bilfergeforbindelse fra Kragerø sentrum til Stabbestad fergekai. I nærområdet finner man aktiviteter som tennis, golf, minigolf, båtliv, bading, fotballbane, lekeplass og sykling for å nevne noe.

Nær fergekaia ligger Kragerø Resort og Kragerø Golfpark. Den flotte 18-hulls golfbanen ble etablert i 2003 og og anses som en av Norges beste og mest særegne golfbaner. Banen holder internasjonal standard og har klimatiske forhold som gir en lang sesong. Hotellet og banen har vunnet flere kåringer som beste golf-resort. Her kan du dyrke sporten, og finpusse teknikken fra tidlig morgen til sen kveld, i vakre omgivelser.

Kragerø Resort byr også på et innholdsrikt badeanlegg, kajakkutleie, treningssenter, et moderne tennisanlegg og et flott spa-anlegg som innbyr til velvære. Badeplassene ligger ellers som perler på en snor med Landvik, Stabbestranda og Vestre Stabbestad som de nærmeste.

Kragerø byr på et unikt landskap, som passer perfekt for sykling. Sykkelstiene er godt tilrettelagte og passer for hele familien, både den erfarne og for nybegynneren. For å oppleve Kragerøs vakre skjærgård har øyhopping blitt en populær aktivitet. På listen over attraksjoner som bare må oppleves er Jomfruland nasjonalpark, Skåtøy Kafe, Krigsminnet Krikken og nydelige Kragerø by med sine hyggelige restauranter.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Joker Westgaard, som ligger i ca. 8 min unna med bil. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er en liten biltur til Alti Kragerø i Sannidal som innehar 20 butikker og virksomheter. Apotek og vinmonopol finner du i sentrum.

Sommerstid har Kragerø sentrum et yrende folkeliv. Her arrangeres det festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og ferge. Nærmeste holdeplass er Myra, som ligger bare 260 meter unna. Fra Stabbestad går det ferge til byen og ulike øyer i skjærgården flere ganger daglig, og denne bruker ca. 10 minutter til Kragerø sentrum. Med bil tar det ca. 3 min til Stabbestad, 23 min til Sannidal, 33 min til Kragerø, 60 min til Porsgrunn og 68 min til Arendal.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatese datert DATO.

Vei, vann og avløp

Privat.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF (Natur-, landbruk- og friluftsområder), og er en del av kommuneplanens arealdel. I områder som er lagt ut til LNF er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3814/9/99:
Dokumentnr: 901015 - Erklæring/avtale
DIVERSE SERVITUTTER - UFULLSTENDIG SPESIFISERT OVERFØRT FRA
HOVEDBØLET (MFL) - KAN INNEHOLDE PENGEHEFTELSER.

15.06.2022 - Dokumentnr: 643806 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt

29.10.1968 - Dokumentnr: 1771 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3814 Gnr:9 Bnr:4

01.01.2020 - Dokumentnr: 370056 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0815 Gnr:9 Bnr:99

04.07.1969 - Dokumentnr: 1154 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:9 Bnr:4

Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Kommentar odelsrett

Ingen odel.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 49 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 66 750,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Myraveien 5 er en hyggelig og velholdt hytte med god planløsning hvor alt er på samme plan. Eiendommen ligger i naturskjønne og idylliske omgivelser ca. 3 km sørøst fra Stabbestad fergekai, omkranset av nydelige turmuligheter til lands og til vanns. Hytta har en stor og pen tomt på 2 mål som kan by på gode solforhold dagen lang, og ved hytta er det bygd en stor terrasse på 100 kvm i 2020. Det er adkomstvei helt frem og parkering på tomt.

Inne har fritidsboligen et lyst og fint fargevalg, og det er gode vindusflater som gir bra med lys. Det er en hyggelig stue med varmepumpe og peisovn, som ligger i delvis åpen løsning til et bruksvennlig kjøkken. Videre har hytta praktisk bad med Jets vakuumtoalett og dusjkabinett, to fine soverom og utebod/anneks. For øvrig er det innlagt strøm og vann.

Standard

Entré

Fritidsboligen har adkomst via en innbydende entré/gang som gir et godt førsteinntrykk. Rommet har bred skyvedør ut til uteplass, hvitmalte veggflater og pent gulv. Entreen ligger delvis åpent mot stuen, og har også god plass til garderobeskap.

Stue
Hytta har en lys og hyggelig stue som ligger i delvis åpen løsning til kjøkkenet. Rommet har gode vindusflater som supplerer rikelig med naturlig lys, pent gulv og hvitmalte veggflater. I stuen er det montert både varmepumpe og peisovn, som gir både god og energiøkonomisk oppvarming. Rommet har også god plass til sofaløsning i hyggelige omgivelser.


Kjøkken
Ved stuen er det et moderne og bruksvennlig kjøkken som ble installert (ikke nytt) i 2019. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrineskap, lys under overskap og laminert benkeplate med oppvaskkum av stål. For øvrig er det ventilator over kokesone, samt nisjer til komfyr og kjøleskap.

Bad/wc/vaskerom
Fritidsboligen har et praktisk bad som er utstyrt med Jets vakuumtoalett med tilknytning til septiktank på 2100 liter og dusjkabinett. Rommet har grått belegg på gulv og hvit tapet på veggene. Innredningen består av heldekkende servant, hvit skuffeseksjon, matchende høyskap og stort speil. På badet er det også nyere varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.

Alt som er installert på badet av wc, dusj og servant er nytt fra juni 2020 inkl. røranlegg.

Soverom, bod og garderobe
Hytta har to fine soverom som har god plass til møblement utover seng. Rommene er holdt i lyse, tidsmessige farger, har pene gulv og gode vindusflater. På ett av soverommene er det montert garderobeskap med hvite fronter. I tillegg har fritidsboligen en frittstående bod, som kan brukes til ekstra lagring.

Diverse

Kort fortalt
- Meget hyggelig, velholdt hytte.
- Ligger i idylliske omgivelser.
- Omkranset av turmuligheter.
- Enkel adkomst, vei helt frem.
- Pen tomt som er på 2 mål.
- Stor terrasse, gode solforhold.
- Moderne kjøkken installert (ikke nytt) i 2019.
- Hyggelig stue med peisovn.
- Også varmepumpe i stuen.
- Et praktisk bad med Jets vakuumtoalett med
tilknytning til septiktank på 2100 liter.
- To lyse og fine soverom.
- Både innlagt strøm og vann.
- Takplater er byttet i 2021/22.
- Nytt røranlegg i 2020.
- Varmtvannsbereder fra 2020.
- Elanlegg rehabilitert i 2020.
- Oppført bod i 2019.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/ gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3814/9/99:
Dokumentnr: 901015 - Erklæring/avtale
DIVERSE SERVITUTTER - UFULLSTENDIG SPESIFISERT OVERFØRT FRA
HOVEDBØLET (MFL) - KAN INNEHOLDE PENGEHEFTELSER.

15.06.2022 - Dokumentnr: 643806 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt

29.10.1968 - Dokumentnr: 1771 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3814 Gnr:9 Bnr:4

01.01.2020 - Dokumentnr: 370056 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0815 Gnr:9 Bnr:99

04.07.1969 - Dokumentnr: 1154 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:9 Bnr:4

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer; Renovasjon, feieavgift og eiendomsskatt (fritid).

Byggemåte

Hytta er ifølge takstmannesrapoort oppbygget på pilarer og har trebjelkelag. Reisverk i tre med liggende bordkledning. Saltak med sperrer i tre og taktekking av
bølgeblikkplater lagt rett på takshingel. Inngangsdør i tre med glassfelt. Skyvedør i tre med glassfelt. Malte trevinduer med 2-lags isolerglass. Vindu i tre med enkeltglass.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/ personvern.

Sammendrag selgers egenerklæring

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Punkt 2: Alt av rør, innredning og varmtvannsbereder er nytt og installert av fagmann (2020).
Punkt 3: Det var litt vannlekkasje fra tak (pipebeslag) før jeg kjøpt hytta i desember 2015.
Punkt 4: Pipebeslag ble reparert. Lekkasjen stoppet da pipebeslag ble reparert i 2016. Reparasjonen krevde ikke faglært arbeider, men ble utført av folk med mye kunnskap om fag (2016).
Punkt 10: Nytt sikringsskap og alt av elektrisk (kabler, stikkontakt, osv.) er nytt. Arbeidet utført i juni 2020.
Punkt 11: Pumpekum (Tilgang til vannkilde på 181 meters dyp).
Punkt 13: Alt av rør er nytt (2020).
Punkt 16: Installasjon av varmepumpe (2020).
Punkt 18: Ny vedovn ble installert og pipebeslag ble reparert i 2016.
Punkt 21: Det var råte treverk rund pipen som ble erstattet av nytt treverk i.f.m. reparasjon av pipebeslaget.
Punktv 31: Naboen har tilgang til sin skogeiendom gjennom langs siden av hagen (ca, 15 mt. strype). Brukt meget sjelden (1 til 2 ganger i året) og har ingen
betydning for bruk av hagen.
Produktnummer: F08F51E4-43FD-4C6F-9BEC-01ADC5A93106 Kategori: