Kristiansand-Voie/Vågsbygd/Andøya/Møvik

Møvikbakken 2

Prisantydning
5 390 000 kr
Omkostninger
150 620 kr
Totalpris
5 540 620 kr
Formuesverdi
998 315 kr
Formuesverdi sekundær
3 593 932 kr
Kommunale avgifter
14 703 kr / år
Byggeår
1960
P-rom
175 ㎡
Bruksareal
193 ㎡
Tomteareal
1 844 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Ytre Vågsbygd-Tiltalende arkitekttegnet enebolig med 1,8 mål solrik flott opparbeidet tomt-Dobbel garasje-Barnevennlig

Om eiendommen

Innhold

Meget tiltalende oppgradert enebolig med nydelig beliggenhet på et høydedrag med med lite eller ingen innsyn. Boligen har en flott opparbeidet tomt med flott innglasset hagestue og stor solrik usjenert terrasse med sol fra morgen til kveld.

Dobbel garasje og godt med p-plasser på gårdsplass.

Boligen er over to etasjer + bortsettingsloft og inneholder:

1. etasje:
Entré, hall med med skyvedørsgarderobe, kjellerstue med utgang til hage, lekkert flislagt bad/wc fra 2013 med varme i gulv, dusjhjørne, servant med innredning og toalett, 2 gode soverom, vaskerom med godt med innredning, innredet bod med vindu som brukes som arbeidsrom, hobbyrom, matbod og bod.

2. etasje:
Gang, lys, pen og romslig stue med spisestuedel, flott peisovn og utgang til solrik hagestue og videre til terrasse og hage. Kjøkken (åpen løsning mot stue) med lekker kjøkkeninnredning med god skap/benkeplass, integrerte hvitevarer ( stekeovn, stekeovn med dampkoker, gass og induksjonsplater, oppvaskmaskin og kjøleskap), avtrekksvifte, samt praktisk kjøkkenøy med god spiseplass. Lekkert og romslig flislagt bad/wc med varme i gulv, dobbel dusj og eksklusiv Dansai baderomsinnredning.
2 gode soverom hvorav et av dem brukes som walk-in closet.

Bortsettingsloft.

Utvendig bod under terrasse.

- Ny dobbel garasje
- 2 renoverte flislagte bad/wc
- Lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer og kjøkkenøy.
- De fleste vinduer er byttet
- Ny isolasjon i de fleste vegger.
- Rør i rør i kjøkken, bad i 2. etg og på vaskerom

Barnevennlig i rolig gate. Kort vei til barne og ungdomsskole, barnehage, butikk og bussholdeplass. Kort vei til sjøen og flott turterreng på Møvik og i Voieskogen.

Bør sees!

Standard

Meget tiltalende arkitekttegnet innholdsrik enebolig med meget god planløsning og stor solrik parkmessig opparbeidet tomt.

Bør sees for å få det rette inntrykket!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 175 kvm, Bruksareal: 193 kvm

Bra. pr. etg.: 1. etg.: 75 kvm. 2. etg.: 100 kvm.

P-rom 2. etg.: Stue/kjøkken, bad, soverom og garderoberom.
P-rom 1. etg.: Hall/gang, bad, gang, vaskerom, hobbyrom og 2 soverom.
S-rom 1. etg.: 2 boder.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1960 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

3 varmepumper ( en utedel), flott peisovn i stue, varme i gulv på begge bad/wc, samt elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas A. Olsen, takstmann den 27.04.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Boligen ble oppført i 1960 og frittliggende garasje bygd på eiendommen i 2014. Det er krypkjellere under del av boligen med tilgang via luke i gulvet foran inngangsdøren i 1.etasje. Det er utført oppussing, oppgraderinger av boligen i 2010/2011, bla. er alle vinduer skiftet ut, begge baderommene ble renovert, Kvik-kjøkkeninnredning montert, innvendige overflater oppgradert m.m. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 1: Bad nede ble renovert i 2011.
Pkt. 2: Nye membraner og fliselegging. Totalrenovering VVS og elektrisk i 2011. Moi rør / Li1/Per Tormod Andersen. Noe kosmetisk er utført av ufaglært, ved tilsyn av fagkyndig.
Pkt. 4: Vannkran gårdsplass skiftet. Avløp ned under i kjeller skiftet.
Pkt. 6: Brannmur har fra byggetid vært tildekket i trapp.
Pkt. 10: Skiftet nedløp på takrenner. Utført av huseier.
Pkt. 11: Satt inn 3 varmepumper. Trekt nye kabler, satt inn automat og inntakssikringer. Li1 og AB-elektro Søgne i 2011/2012. Passiv energi varmepumper. El-anlegg sjekket for 2 år siden.
Pkt. 12: Varmepumper skifter i 2020.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand: kjør til Møvig skole. Ta første til høyre etter skolen. Ta deretter første til høyre og eiendommen ligger da på høyre side.
Det vil bli skiltet med SØRMEGLEREN visningsskilt ved fellesvisning.

Beliggenhet

Solrik og usjenert beliggenhet på Møvik. Her er det kort vei til buss, butikk, Sjøstrand barneskole og Møvik ungdomskole. Mummidale Barnehage er ca. 300 meter unna, lege/tannlege og butikker ligger i nærområdet. Usjenert beliggenhet ca. 5 min. gange til Ternevik båthavn og Møviksstranda. Det er ca. 7,5 km. til Kvadraturen.

Tomt

Areal: 1 844 kvm, Eierform: Eiet tomt
Lys og luftig unik lettstelt hjørnetomt med svært lite innsyn. Tomten er lettstelt og flott opparbeidet med stor, solrik og usjenert parkmessig opparbeidet unik hjørnetomt med stor solrik hellebelagt terrasse, stor plen, flere sorter med frukttrær, prydbusker, blomster, hekker og beplantning.
Utebod/vedbod under terrasse.

Parkering

Stor nyere dobbel garasje fra 2014 med automatisk portåpner og godt med biloppstillingsplasser på tomten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 01.03.1960, som gjelder for enebolig. Ferdigattest datert 04.03.2016 gjelder for garasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bebyggelse og anlegg og tilhører kommunedelplan 2011-2055, vedtatt av bystyret 22. juni og 7. sept. 2011, endret 21.09.16. Hensynssone: Rød og gul støysone (veitrafikk). På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 3546 Tinglyst: 27.07.1959 - Bestemmelse om veg.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 134 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 390 000,-)) 150 620,- (Omkostninger totalt) 5 540 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 14 703 pr. år
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 3.005,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5.764,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 998 315,- for år 2020. Sekundær: Kr. 3 593 932,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Møvikbakken 2, Gnr. 7 Bnr. 94 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, fryseskap/-boks (et av de som står nede), oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp. Lysekrone i trapp og på kjøkken følger ikke med. Klipper (traktor) og snøfreser kan medfølge dersom ønskelig (med sine mangler).

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0165

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0165. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 390 000,-) (Kr.91 630) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.123 465)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3058836