Justneshalvøya

Moltestien 23

Prisantydning
5 790 000 kr
Omkostninger
161 750 kr
Totalpris
5 951 750 kr
Formuesverdi
1 239 730 kr
Formuesverdi sekundær
4 710 975 kr
Byggeår
2015
Internt bruksareal (BRA‑i)
173 ㎡
Bruksareal
178 ㎡
Tomteareal
207 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Lekker familiebolig med hybel - Gode sol- og utsiktsforhold - Solrike uteplasser - Svært barnevennlig i blindvei

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Nyere, lekkert rekkehus i attraktive Moltestien på Justneshalvøya, kun ca. 7 km. fra Kristiansand sentrum.

Romslig familiebolig med hybel med mulighet for gode leieinntekter. Gjennomgående bolig med moderne interiør og god planløsning utnytter arealet optimalt. Solrik takterrasse med særdeles gode solforhold og sjøutsikt, i tillegg til fire flotte lune uteplasser både på øst og vestsiden av boligen.

Carport og utvendig bod.

1. etasje:
Romslig flislagt gang med garderobeplass. Romslig stue med god plass til både sittegruppe og spiseseksjon i tilknytning kjøkken. Gjennomgående bolig med store gode vindusflater sørger for mye lys og en behagelig romfølelse. Utgang til solrike lune uteplasser på begge sider sikrer sol fra morgen til kveld. Delvis åpen kjøkkenløsning mot stuen med flott kjøkkeninnredning god skap og benkplass, integrerte hvitevarer (induksjonstopp, kjøl/fryseskap, stekeovn, og oppvaskmaskin). Lekkert flislagt bad/wc med badekar, vegghengt wc og flott baderomsinnredning.

2. etasje:

Romslig loftsstue med utgang til solrik takterrasse med flott sjøutsikt og 2 gode soverom, hvorav ett har skyvedørsgarderobe.

U. etasje:
Gang, stort praktisk flislagt bad 2/vaskerom med godt med innredning, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. Romslig soverom.

Hybel med egen inn/utgang og egen stor solrik uteplass:

Suveren utleiedel meg egen uteplass. Lys og pen stue med åpent kjøkken. Lyst og trivelig soverom. Pent flislagt baderom, fornuftig innredet med dusjkabinett, WC og baderomsinnredning. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Soverom. Det er i tillegg innredet innvendig bod i hybel.

Utleiedel er for tiden ikke utleid men antatt utleiepris er ca. kr. 9.500,- pr. mnd. inkludert strøm (naboer leier ut til denne prisen). Selger bruker i dag hele boligen selv.

Innvendig er boligen lys og innbydende, med gjennomgående høy standard i alle rom. Store vindusflater med godt lysinnfall gjør rommene særdeles lyse og luftige. Ypperlig familiebolig i et populært og svært barnevennlig bo-område.

Bør sees!

Oppvarming

Varmepumpe i 1. etasje og varmekabler på to bad og vaskerom, samt elektrisk oppvarming

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Carport + parkering på tomten.

Beliggenhet

Nyt tilværelsen i Barnas bydel - Justneshalvøya.

Meget barnevennlig og attraktiv beliggenhet på solrik tomt toppen av Justneshalvøya, kun ca. 7 km. fra Kristiansand sentrum. Umiddelbar nærhet til Drømmestien og Trollstien. Nyere boligfelt mellom Topdalsfjorden og Gillsvann, godt tilrettelagt for barnefamilier og unge i etableringsfasen. Boligen ligger i et rolig område med friområder, lekeplasser, fotballbane basketballbane og sandvolleyballbane i nærheten. Kort vei til UiA, dagligvareforretning på Fagerholt, bussholdeplass, barnehage, barneskole og ungdomsskole. I nærområdet finner man også gode bademuligheter i sjø og ferskvann, samt et av byens flotteste turterreng i Jegersberg. Bussholdeplass like ved med avganger ca. hver 30 minutt. Det er kun ca. 7 km (køfrie) til Kristiansand sentrum, 10 minutter med bil eller ca. 30 minutter på sykkel. Korte avstander til treningssenter, golfbane, Hamresanden, dyreparken og ellers alle fasiliteter. Rema 1000 og Coop Extra på Fagerholt er nærmeste butikker, ca. 2 km. unna. Coop Extra på Fagerholt har søndagsåpent. Jokerbutikk på Justvik. For øvrig kort og effektiv reisevei til flere av byens store arbeidsplasser i Sørlandsparken eller Kvadraturen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 01.10.2015. Ferdigattesten gjelder bolig i rekke med carport. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Privat vei. Vei til eiendommen etablert over naboeiendom. Veiretten er ikke tinglyst. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med å formalisere avtale vedr. veirett og evt. tinglysning av denne påhviler kjøper.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr. 899-D detaljplan for Justneshalvøya felt C3, godkjent av bystyret i Kristiansand 16.01.2013. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

En mindre del av eiendommen grenser til friområde. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging m.m.

Adgang for utleie

Boligen har hybel. Hybel er i dag ikke utleid men har en antatt utleieverdi på Kr. 9.500,- pr. mnd. 
Boligen er godkjent som en boenhet.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser og rettigheter: Ingen heftelser eller rettigheter registrert.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommentar konsesjon

Det er ingen konsesjonsplikt på eiendommen. 

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 144 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 161 750,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 07.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato 02.05.2024. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Beskrivelse av eiendommen:
Boligen ble oppført i 2015 og har carport og utvendig bod ved inngangspartiet. Del av underetasjen benyttes til praktikantdel. Boligen fremstår generelt i normal god stand
og vedlikeholdt. Bygningsdeler er i fra byggeår, samt våtrommene og kjøkkeninnredningene. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Dører - 2.
Innvendig > Overflater - 2.
Innvendig > Radon.
Våtrom > Underetasje > Bad > Overflater vegger og himling - 2.
Kjøkken > Underetasje > Stue/kjøkken > Avtrekk.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.

Miele kombiskap i leilighet i sokkeletasje følger ikke med i handelen.

Diverse

Boligen er godkjent som en boenhet.

Randonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt. 

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser og rettigheter: Ingen heftelser eller rettigheter registrert.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Totalt kr. 17 957,-. Beløpet inkluderer eiendomsskatt og gebyr for vann og avløp.

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 4.396. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja, nytt arbeid 2023. Utført av faglært. Byttet kledningsbord på innvendig rekkverk på veranda i 2. etasje i
2023. Firma som utførte arbeidet var Krag Eiendom. Har ikke dokumentasjon på arbeidet.

17 Er det tegn på setningsskader eller sprekker i for eksempel grunnmur eller fliser? Ja, Noen setningssprekker i vegg under vindu mot veranda i 2. etasje, i tak i loftsstue, på vegg til venstre over åpning mot vindu i stue i 1. etasje, på vegg til venstre for dør mot gang i stue og i bjelkelag over vifte på kjøkken, samt i overgang mellom vegg og tak, over dør mot soverom (hoveddel) i sokkeletasje, over dør og i overgang til tak på soverom i praktikantdel, over og til høyre for dør inn mot vaskerom og i overgang mellom tak, dør og vegg på vaskerom.

19 Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen? Ja, Det har vært forekomster av skjeggkre på vaskerom i hoveddel og bad i praktikantdel, samt på ett av soverommene i 2. etasje. PELIAS Norsk Skadedyrkontroll behandlet hele boligen 29/4-24, og problemet skal nå være løst.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: B2BFAB4C-2437-4D09-B45C-FABE33282BA1