Farsund

Moloveien 2B

Prisantydning
3 450 000 kr
Omkostninger
98 950 kr
Totalpris
3 548 950 kr
Formuesverdi
603 143 kr
Formuesverdi sekundær
2 171 315 kr
Byggeår
2016
Internt bruksareal (BRA‑i)
125 ㎡
Bruksareal
125 ㎡
Tomteareal
797 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

NY PRIS! Moderne innredet vertikaldelt tomannsbolig med flott utsikt og solrik beliggenhet.

Om eiendommen

Oppvarming

Oppvarming via varmepumpe, vedovn og for øvrig elektrisk oppvarming. Balansert ventilasjonsanlegg.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Farsund sentrum følg F43 ut mot Vanse og videre ut mot Borhaug. Etter Bausjestranden ta til venstre inn Volleveien. Etter ca. 300 meter ta til høyre inn Moloveien. Boligen ligger på venstre side og er merket med salgsplakat fra Sørmegleren.

Parkering

Utvendig parkering ved boligen og i carport.

Beliggenhet

Meget solrikt beliggende bolig på en vestvendt tomt. Boligen ligger i et nyere boligområde i utkanten av et godt etablert boligfelt. Området er meget barnevennlig og det ligger flere lekeplasser i nærheten. Naturskjønt nærområde med kort avstand til Bausjestranden og Bispen. Barnehage, skole, butikk med bakeriutsalg, restaurant, fiskeutsalg og utallige turmuligheter ligger i nærområde. Kyststien er et flott turløype som går fra Lista Fyr til Loshavn. Turen er en flott naturopplevelse, og kan enten tas som en dagstur, eller stykkes opp i flere løyper. Kyststien går rett ved boligen

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Ferdigattesten gjelder for gnr. 33, bnr. 606 - snr. 1 og 2 - Moloveien 2A og 2B - "Nybygg, tomannsbolig".

At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Carporten har blitt kledd inn på østsiden. Tiltaket er ikke byggemeldt.
I godkjente tegninger er dagens vaskerom omtalt som bod. Rommet har sluk og benyttes i dag til annet formål enn opprinnelig godkjenning.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst via privat vei.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, tilhørende reguleringsplan "Tjørveneset Boligfelt" (PlanID: 02102), datert 09.05.2006.

Det skal bygges 3 Tomannboliger i front mot sjøen. Kjøper må pålage seg at man mister deler av utsikten mot syd. Tegninger kan fås av megler.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser registrert.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for heftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Grunndata som følger eiendommen:

2018/826363-1/200 Seksjonering 31.05.2018 21:00
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 124/248

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.


Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 86.250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 98 950,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten faktureres sammen med kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Moderne bolig med tiltalende fremtoning og spesielt flott utsikt, gjennomgående god standard og en smart planløsning. Gulvene er belagt med klikkvinyl og veggene er tapetsert, malt huntonitt- og gipsvegger.

Boligen går over 2 plan med soveromsavdeling i 1. etasje.

Kjøkken og stue ligger i boligens 2. etasje og har åpen løsning som gir fere muligheter for personlig tilpasning av boligen.

Kjøkkenet fra Aubo med fronter i "trelook". Løsningen og utformingen gir rom for en god og variabel arbeidsplass. Her kan man være en del av det sosiale, selv om man står på kjøkkenet. Integrerte hvitevarer fra AEG.
Ønsker man langbord for større sosiale lag gir planløsningen god og naturlig mulighet for dette ved kjøkkenet.

Hele andre etasje har høy himling, noe som gir en god romfølelse, mye naturlig lys og god atmosfære. De store vindusflatene byr på nydelig utsikt som også kan nytes ute på den romslige verandaen.
Stuen har flere innredningsmuligheter og en stor solrik veranda gjennom en stor skyvedør. Flott vedovn sentrert i stua som gir godt med varme og stemning på kalde dager.

Praktisk toalettrom med belegg på gulv og malte huntonittplater på vegg.

I 1. etasje finner man boligens bad. Badet har belegg på gulv med varmekabler og baderomsplater på vegg. Rommet er utstyrt med baderomsinnredning, toalett og avdelt dusjnisje med glassvegg.
Boligens tre soverom ligger også i 1. etasje, hvorav to er vendt mot utsikten. Hovedsoverommet har egen utgang til en støpt terrasse på boligens fremside.

Vaskerom (godkjent som bod) har egen inngang fra carport som også kan benyttes som grovinngang.
______________

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av John Terje Knutsen den 17.11.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: "Boligen på Moloveien 2 er en del av en vertikaldelt tomannsbolig. Boligen ble byggesøkt og oppført i i 2016 og består av to etasjer. Bygget i sin helhet fremstår i god teknisk stand. Det er enkelte forhold som er registrert som man må påregne utbedringer. Det som spesielt kan nevnes er pakning / tetting eller fug rundt avløpsrør på våtrom, her er det glipe, noe som kan føre til skade ved en eventuell lekkasje. Tappekran på varmtvannsbereder lekker. Viser for øvrig til rapportens enkelte punkter som må nøye gjennomgås."

Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):

Våtrom > 1 Etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt.
Vurdering av avvik: Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Konsekvens/tiltak: Løsningen/utførelsen rundt rørgjennomføringer gir fare for fukt inn i konstruksjoner. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Våtrom > 1 Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Vurdering av avvik: Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Konsekvens/tiltak • Løsningen/utførelsen rundt rørgjennomføringer gir fare for fukt inn i konstruksjoner. Det må foretas lokale tiltak for å utbedre utettheter på våtrommet. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):

Utvendig > Nedløp og beslag: Renner, nedløp og takbordbeslag i natureloksert aluminium. Vurdering av avvik: Det er avvik: Utradisjonell løsning i sammenføyning fra nedløp til renne igjennom vindski. Man bør vurdere en alternativ løsning.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Takterrasse over beboelsesrom. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. • Det er påvist andre avvik: Avrenning av rust langs innfestning på rekkverk. Konsekvens/tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Boligen har installert en varmtvannstank på ca 200 liter. Tanken er fra 2018 Vurdering av avvik: Det er avvik: Tappekran lekker. Konsekvens/tiltak Tiltak: Lekkasje må stoppes. Kostnadsestimat: Under 10 000.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Alle integrerte på kjøkkenet.

Randonmåling

Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre og dokumentasjon foreligger.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser registrert.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for heftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Grunndata som følger eiendommen:

2018/826363-1/200 Seksjonering 31.05.2018 21:00
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 124/248

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.


Info kommunale avgifter

Beløpet er stipulert, da eiendomsskatten blir endret, da ferdigattesten nylig er utgitt. Beløpet inkluderer vann, avløp, renovasjon, målerleie og branntilsyn- og feiegebyr. Avgiften varierer avhengig av forbruk.

Byggemåte

Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Renner, nedløp og takbordbeslag i natureloksert aluminium. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Bygningen har trevinduer med aluminiumsbekledning og 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdører og balkongdør i tre med aluminiumsbekledning. Takterrasse over beboelsesrom.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt inn fiber

Sammendrag selgers egenerklæring

Under følger en kort oppsummering av selgers egenerklæringsskjema. For fullstendige opplysninger vises det til vedlagte egenerklæring.

16 Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg? Ja, Utbygger rettet opp feil på ventilasjon da det manglet avsug på
vaskerom. Utført av Karlsen Anlegg AS, 2023.

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Gjensidige.
Produktnummer: B291EA0D-412E-40D2-8D4C-27F4C7E154B1 Kategori: