Farsund

Moloveien 2B

Prisantydning
3 590 000 kr
Omkostninger
106 220 kr
Totalpris
3 696 220 kr
Formuesverdi
603 143 kr
Formuesverdi sekundær
2 171 315 kr
Byggeår
2016
P-rom
124 ㎡
Bruksareal
124 ㎡
Tomteareal
797 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Moderne innredet vertikaldelt tomannsbolig med flott utsikt og solrik beliggenhet.

Om eiendommen

Innhold

Primærrom: 124 kvm, Bruksareal: 124 kvm

- 1. etasje -
BRA: 60 kvm, P-rom: 60 kvm.
P-rom inkl.: Gang, 3 soverom, vaskerom (godkjent som bod) og bad.

- 2.etasje -
BRA: 64 kvm, P-rom: 64 kvm.
P-rom inkl.: Stue, kjøkken og toalettrom.

Kommentar fra takstmann:
Rommet bod/vaskerom, i følge tegninger har takstamnn valgt å definere som et P-rom
Rommet inneholder utstyr som tilsier at det har en annen bruk en kun lagring.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Oppvarming

Oppvarming via varmepumpe, vedovn og for øvrig elektrisk oppvarming. Balansert ventilasjonsanlegg.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Farsund sentrum følg F43 ut mot Vanse og videre ut mot Borhaug. Etter Bausjestranden ta til venstre inn Volleveien. Etter ca. 300 meter ta til høyre inn Moloveien. Boligen ligger på venstre side og er merket med salgsplakat fra Sørmegleren.

Parkering

Utvendig parkering ved boligen og i carport.

Beliggenhet

Meget solrikt beliggende bolig på en vestvendt tomt. Boligen ligger i et nyere boligområde i utkanten av et godt etablert boligfelt. Området er meget barnevennlig og det ligger flere lekeplasser i nærheten. Naturskjønt nærområde med kort avstand til Bausjestranden og Bispen. Barnehage, skole, butikk med bakeriutsalg, restaurant, fiskeutsalg og utallige turmuligheter ligger i nærområde. Kyststien er et flott turløype som går fra Lista Fyr til Loshavn. Turen er en flott naturopplevelse, og kan enten tas som en dagstur, eller stykkes opp i flere løyper. Kyststien går rett ved boligen

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Ferdigattesten gjelder for gnr. 33, bnr. 606 - snr. 1 og 2 - Moloveien 2A og 2B - "Nybygg, tomannsbolig".

At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Carporten har blitt kledd inn på østsiden. Tiltaket er ikke byggemeldt.
I godkjente tegninger er dagens vaskerom omtalt som bod. Rommet har sluk og benyttes i dag til annet formål enn opprinnelig godkjenning.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst via privat vei.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, tilhørende reguleringsplan "Tjørveneset Boligfelt" (PlanID: 02102), datert 09.05.2006.

Det skal bygges 3 Tomannboliger i front mot sjøen. Kjøper må pålage seg at man mister deler av utsikten mot syd. Tegninger kan fås av megler.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser registrert.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for heftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Grunndata som følger eiendommen:

2018/826363-1/200 Seksjonering 31.05.2018 21:00
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 124/248

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.


Økonomi

Omkostninger kjøper

3 590 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-))
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))

106 220,- (Omkostninger totalt)

3 696 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten faktureres sammen med kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Moderne bolig med tiltalende fremtoning og spesielt flott utsikt, gjennomgående god standard og en smart planløsning. Gulvene er belagt med klikkvinyl og veggene er tapetsert, malt huntonitt- og gipsvegger.

Boligen går over 2 plan med soveromsavdeling i 1. etasje.

Kjøkken og stue ligger i boligens 2. etasje og har åpen løsning som gir fere muligheter for personlig tilpasning av boligen.

Kjøkkenet fra Aubo med fronter i "trelook". Løsningen og utformingen gir rom for en god og variabel arbeidsplass. Her kan man være en del av det sosiale, selv om man står på kjøkkenet. Integrerte hvitevarer fra AEG.
Ønsker man langbord for større sosiale lag gir planløsningen god og naturlig mulighet for dette ved kjøkkenet.

Hele andre etasje har høy himling, noe som gir en god romfølelse, mye naturlig lys og god atmosfære. De store vindusflatene byr på nydelig utsikt som også kan nytes ute på den romslige verandaen.
Stuen har flere innredningsmuligheter og en stor solrik veranda gjennom en stor skyvedør. Flott vedovn sentrert i stua som gir godt med varme og stemning på kalde dager.

Praktisk toalettrom med belegg på gulv og malte huntonittplater på vegg.

I 1. etasje finner man boligens bad. Badet har belegg på gulv med varmekabler og baderomsplater på vegg. Rommet er utstyrt med baderomsinnredning, toalett og avdelt dusjnisje med glassvegg.
Boligens tre soverom ligger også i 1. etasje, hvorav to er vendt mot utsikten. Hovedsoverommet har egen utgang til en støpt terrasse på boligens fremside.

Vaskerom (godkjent som bod) har egen inngang fra carport som også kan benyttes som grovinngang.
______________

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av John Terje Knutsen den 17.11.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Boligen på Moloveien 2 er en del av en vertikaldelt tomannsbolig. Boligen ble byggesøkt og oppført i i 2016 og består av to etasjer. Bygget i sin helhet fremstår i god teknisk stand. Det er enkelte forhold som er registrert som man må påregne utbedringer. Viser for øvrig til rapportens enkelte punkter som må nøye gjennomgås."

Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):

Utvendig > Nedløp og beslag:
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Basert på målsatte tegninger, er taket 28 grader. Kravet for snøfangere på tak med ru overflate, er fra 27 grader og opp. Deler av taket har ikke snøfanger. Utradisjonell løsning i sammenføyning fra nedløp til renne igjennom vindski.

Våtrom > Ventilasjon > Annet rom med sluk/vaskerom:
Rommet har ingen ventilasjon.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: FYLL INN

Randonmåling

Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre og dokumentasjon foreligger.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser registrert.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for heftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Grunndata som følger eiendommen:

2018/826363-1/200 Seksjonering 31.05.2018 21:00
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 124/248

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.


Info kommunale avgifter

Beløpet er stipulert, da eiendomsskatten blir endret, da ferdigattesten nylig er utgitt. Beløpet inkluderer vann, avløp, renovasjon, målerleie og branntilsyn- og feiegebyr. Avgiften varierer avhengig av forbruk.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt inn fiber

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 11: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun av faglært (Lister Varmepumpe). Installasjon av ny varmepumpe.

Pkt. 11.1: Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
- Ja.

Pkt. 19: Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser?
- Ja. Skal nok bygges to hus der det er støpt bankett. Når er uvist. (Se meglers kommentar under reguleringsplan)

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Oppgjørs-og visningshonorar (Kr.11 900)
Digital Markedspakke Synlig (Kr.7 450)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 3 590 000,-) (Kr.45 000)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Totalt kr. (Kr.79 835)
Produktnr: B291EA0D-412E-40D2-8D4C-27F4C7E154B1