Kristiansand-Grim

Møllevannsveien 26

Prisantydning
3 490 000 kr
Omkostninger
99 620 kr
Andel fellesformue
3 359 kr
Totalpris
3 589 620 kr
Formuesverdi
800 868 kr
Formuesverdi sekundær
2 883 125 kr
Felleskostnader
3 119 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
4 015 kr / år
Byggeår
2016
P-rom
63 ㎡
Bruksareal
68 ㎡
Tomteareal
1 611 ㎡
Etasje
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Flott 3-roms selveierleilighet med en sentral beliggenhet. Solrik balkong. Garasjeplass med elbillader. 2 boder. Heis.

Om eiendommen

Standard

Gang/entré:
Hyggelig gang/entré med parkett på gulv. Garderobeløsning til oppbevaring av sko og yttertøy. Dør-calling.

Stue/kjøkken:
Romslig stue med god plass til sofagruppe og tilhørende bord. Leiligheten har fine vindusflater som gir godt med lys til rommet. Mellom stue og kjøkken er det plass til et spisebord. Her kan nydelige middager spises med venner og familie. Fra stue er det utgang til en balkong med god plass til utemøblementer. Her kan deilige sommerdager nytes.

Praktisk åpen stue/kjøkkenløsning. Aubo kjøkken med mye skap- og benkpelass. Kjøkkenet inneholder integrerte hvitevarer og alt ligger her tilrette for matlaging. Malte flater på vegger og parkett på gulv. Akustikkhimling i tak som gir en god romfølelse og en mer behagelig lyd i rommet.

Soverom:
Leiligheten inneholder 2 romslige soverom, med god plass til seng og garderobeskap. På hovedsoverom er det inngang til oppbevaringsrom/bod, som i dag brukes som walk-in closet. Soverom 2 passer bra bra som barnerom eller gjesterom.

Bad:
Pent bad med vannbåren gulvvarme. Baderommet inneholder servant, wc, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Det er også en innvendig bod i leiligheten, samt i kjeller.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 68 kvm Sekundærrom: 5 kvm.
P-rom inkl: Gang, stue/kjøkken, soverom, bad, soverom 2.
S-rom inkl.: Bod.

Romarealer oppgitt i nettomål: Gang: 3,4 m2, stue/kjøkken: 34 m2, soverom 1: 11,7 m2, bod: 4,9 m2 (inkl. rom mellom bod og baderomskabin), bad: 5,8 m2, soverom 2: 6,4 m2.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2016 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Radiatorer fra fjernvarme fra Å energi. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

På generell basis er det vanskelig å si noe konkret på forhånd om når det vil bli nødvendig/hensiktsmessig å utføre vedlikeholdsoppgaver. Etter styrets oppfatning er det rimelig å forvente noe fasadevask og overflatebehandling av panelvegger i nær fremtid. Generelt vedlikehold av heis, brannvarslingsanlegg, sprinkleranlegg, ventilasjonsanlegg og el-kontroll etc. blir ivaretatt av serviceavtaler.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 12.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i god stand, følgende hovedtrekk kan nevnes: Ytterdører og vinduer er i god stand, inngangsdør bør justeres da døra tar i dørterskel. Det er etablert lokalfall til gulvsluket på bad. Hulltaking ble ikke utført på bad da det er baderomskabin montert. AUBO kjøkkeninnredning er i god stand, induksjon platetopp ved komfyr. Gulvhøyder ble kontrollert i 3 rom, ingen store avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer. Røropplegget ligger rør i rør. Innvendig stoppekran er montert i rørskapet på bad. Sentralfyring med radiatorer. FLEXIT boligventilasjon er montert, vanlig vedlikehold bør beregnes. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."

Følgende avvik har fått TG2:
Utvendig > Dører. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av faglært. EK Elektro. Fikset ringeklokke/hustelefon.

- Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
Ja. Satt inn våren 2022.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i finn-annonsen.

Beliggenhet

Solrikt og meget attraktivt beliggende med kort gangavstand til Kristiansand Sentrum. Idda Park ligger svært sentralt med Meny, Idda Arena, Grim Kirke og Grim Torv i umiddelbar nærhet. Det er gangavstand til Ravnedalen, Baneheia med turstier og badevann. Her har man alt man trenger av fasiliteter innen kort gangavstand fra leiligheten!

Tomt

Areal: 1 611 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Parkeringsplass i felles garasjekjeller med tilhørende elbillader.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 31.03.2017. Ferdigattesten gjelder for Idda Park - Møllevannsveien 26 - 34 leiligheter. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor-formål og tilhører reguleringsplan nr. 1077 "Idda", datert 18.03.2009. Det foreligger en mindre endring av reguleringsplanen datert 25.03.2010 og 10.12.2015.

Plan under arbeid i nærområdet: Områderegulering for Brønnstykket, Møllevannsveien og Bellevue, v/ plankontakt Solheim tlf. 48 29 54 11.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 558164. Tinglyst: 21.06.2016. Best. om adkomstrett. Bestemmelse om rett til gang- og kjøreadkomst.
Dagboknr.: 558164. Tinglyst: 21.06.2016. Erklæring/avtale. Gjelder gjensidig rett til bruk av areal.
Dagboknr.: 481004. Tinglyst:08.05.2017. Bestemmelse om parkering. Gjelder gjensidig rett til parkeringsplasser for gnr. 151 bnr. 2904, bnr. 2947 og bnr. 2937 snr. 1-34.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Grønn C.

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt på følgende vilkår:
- Det er båndtvang hele året for alle typer dyr som luftes ute, innenfor sameiets eiendom.
- Ekskrementer fjernes umiddelbart og kastes i egnede søppelkasser innenfor sameiets eiendom.

Den enkelte dyre- eller fugleeier er ansvarlig for at det ikke er til sjenanse for andre beboere.
Det er ikke tillatt å mate fugler eller dyr fra veranda, svalgang eller annet fellesareal.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)) 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 620,- (Omkostninger totalt) 3 589 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 4 015 pr. år
Gjelder eiendomsskatt. Dette faktureres direkte til seksjonseier, og betales ikke gjennom felleskostnader.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 4015,- for år 2023 for denne eiendommen. Beløpet faktureres direkte til seksjonseier.

Felleskostnader

Kr. 3 119,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Altifiber TV/bredbånd (kr. 310,-), energiserviceavtale målerdata Techem (kr. 88,-), parkeringsplass (kr. 100,-) og driftskostnader (kr. 2621,-). Innenfor driftskostnader ligger kommunale avgifter (ekskl. eiendomsskatt), renovasjon, felles strøm, renhold av fellesareal, vaktmestertjenester, forsikring på bygg, vedlikehold/serviceavtaler, styrehonorar, forretningsførsel m.m.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen fellesgjeld. Andel fellesformue kr. 3 359

Formuesverdi

Primær: Kr. 800 868,- for år 2021. Sekundær: Kr. 2 883 125,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Møllevannsveien 26, Gnr. 151 Bnr. 2937 Snr. 18 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 682/24667

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: integrerte hvitevarer.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 47 60 06 02.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0191

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0191. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Henrik Lossius, tlf. 47 60 06 02

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 490 000,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.78 835)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3070941