Holum

Møglandsveien 194/196

Prisantydning
450 000 kr
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Tomt
Enhet P-rom BRA Totalpris
55230137 477 720 kr

Oversikt

2 store frittliggende boligtomter | Østvendt med nydelig utsikt mot Krossen/Holum.

Om eiendommen

Beskrivelse av tomt

Tomtene selges som råtomter

Beliggenhet

Beliggenhet

I LNFR -område 1,7 km vest for Holum sentrum. Adkomst fra hovedvei som er Møglandsveien. Tomtene er skiltet med Sørmegleren "Til salgs" plakat og ligger på venstre hånd, vis-s-vis høyre avkjørsel skiltet til Upsaker. Ca. 2 minutters kjøring fra Holum i retning Møglandsvatnet/Gjervollstad.

Areal

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Offentlige opplysninger

Vei, vann og avløp

Adkomst fra offentlig vei; Møglandsveien. Stikkvei inn til eiendommene er privat og grovopparbeidet. Avkjørselstillatelse?

Ikke tilknyttet offentlig vann/avløp. Påkoblingsavgift til Holum Vannverk SA kr 21.500,- (2023). Vannavgift kr. 1.950,- for 2023 med fritt forbruk. Det er forventet en økning i avgiften for 2024. (https://holumvannverk.no/)


Renseanlegg ved innkjørsel Aurebekk. Strøm til renseanlegg ligger til huset som er bygd. Her ligger også påkoblingspunkt for vann. Se kart og avtale vedr vann, avløp m.m. bak i prospektet.

Strøm. Trafo ved Møglandsveien hvor det i dag er 4 eiendommer tilkoblet. Kapasitet til flere/2 hus til?

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til delareal LNRF areal og følger Kommuneplanens arealdel 2023-2035, ikraftsatt 07.09.2023. Etter forrige rullering av kommuneplanen ble formålet "LNF - med adgang for spredt boligbygging" tatt ut av planen. Dette betyr at kjøper må søke om dispensasjon fra kommuneplanen til oppføring av bolig. Tegninger og planer av aktuell bolig må legges ved en slik søknad og dagens satser for denne typen dispensasjonssøknad er kr 19500,- Beløpet betales av kjøper.
Lindesnes kommune opplyser at dersom dispensasjon blir gitt, må man påregne at det blir på vilkår av at bestemmelsene til kommuneplanen punkt 3.4 bokstav b (spredt boligbygging) blir fulgt.

Budgiver/kjøper må i et bud ta forbehold om at det vil bli gitt dispensasjon til oppføring av bolig på tomten. Kontakt megler for mer informasjon.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4205/99/292:
18.12.2013 - Dokumentnr: 1100989 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4205 Gnr:99 Bnr:13


01.01.2020 - Dokumentnr: 1740991 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1002 Gnr:99 Bnr:292


Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 11 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500

Sum omkostninger: kr 12 250,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Det vil også tilkomme omkostninger vedrørende dispensasjonssøknad og tilkobling til vann/avløp/strøm.

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Lindesnes kommune.

Nøkkelinformasjon

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave med vedlegg. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Visning

Produktnummer: 0B03981C-F23F-4C25-9B63-BD19FA791F14 Kategori: