Moflata

Moflatvegen 49 E

Prisantydning
2 450 000 kr
Omkostninger
73 620 kr
Totalpris
2 523 620 kr
Formuesverdi
555 251 kr
Felleskostnader
1 906 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
10 702 kr / år
Byggeår
1996
P-rom
73 ㎡
Bruksareal
77 ㎡
Tomteareal
4 607 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Pent oppusset 3-roms selveier i attraktivt boligområde på Moflata. Ingen fellesgjeld - 2 parkeringsplasser.

Om eiendommen

Standard

Velkommen til Moflatvegen 49E.

En trivelig selveier leilighet med svært sentral beliggenhet med ca. 3,5 km inn til Skien sentrum. 

Boligen er lys og fin med en praktisk planløsning som gir en god opplevelse av størrelsen på leiligheten. 
Adkomst til leiligheten er via overbygget svalgang. 

Entré:
Laminat lagt i 2020 og malte overflater på vegger. Downlights i slett malt himling lagt opp i 2020.

Soverom I:
Laminat på gulv, samt malte vegger og himling.

Soverom II:
Romslig soverom med laminat på gulv, samt malte vegger og himling. Her kan man innrede rommet med dobbeltseng og garderobeskap om ønskelig. 

Bad:
Stort bad med flis og varmekabler i gulv, malt tapet på veggene og takess i himling. Rommet inneholder toalett, dusjkabinett og plass til vaskenisje. Det er montert ny baderomsinnredning og speil i 2023.

Stue:
Den åpne stue-kjøkken løsningen gjør at leiligheten føles meget praktisk og romslig. De store flatene gjør det enkelt å møblere. Stuen har grå en-stavs laminat lagt i 2020, samt malte vegger og himling,

Kjøkken:
Det ble satt inn ny hvit høyglans Ikea innredning i 2020. Sammenhengende laminat fra stue og inn til kjøkkenet. Her er det integrerte hvitevarer som kjøl/frys, induksjon steketopp, komfyr og oppvaskmaskin.

Leiligheten har en innvending bod og en utvendig bod med god lagringsplass. Innvendig bod har luke opp til loft som ikke er beregnet til lagring. 

Arealer med beskrivelse

Bruksareal: 77 kvm
Primærom: 73 kvm
Sekundærrom: 4 kvm

P-rom inneholder:
Entré, bad, 2 soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong.
Sekundærareal:
Innglasset veranda og bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1996 i følge Skien kommune.

Påkostning og modernisering

Leiligheten fikk en oppgradering i 2020. Det er lagt ny laminat på gulv i entré, stue/kjøkken og soverom.
Overflater i gang, soverom, bad, kjøkken og stue er malt i 2020-2023.

Oppvarming

Boligen varmes opp av elektrisk oppvarming og varmekabler på bad. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

VEDLIKEHOLD
2019 - Nye beredere og vannstoppere
2018 - Malerarbeid Bygg C

EL BILLADING
Det er i 2020 lagt opp ladepunkt for elbilladere. Ta kontakt med styret for mer informasjon rundt dette.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av takstmann Vidar Numme den 17.01.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG2:
-Vinduer
-Balkonger, terrasser og rom under balkonger
-Andre utvendige forhold
-Innvendige overflater
-Radon
-Innvendige dører
-Overflater og innredning, kjøkken
-Tekniske installasjoner, vannledninger
-Tekniske installasjoner, avløpsrør
-Tekniske installasjoner, ventilasjon
-Tekniske installasjoner, varmtvannstank
-Tekniske installasjoner, elektrisk anlegg

TG3:
-Takkonstruksjon/loft
-Bad
-Tekniske installasjoner, branntekniske forhold

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør inn mot Fritidsparken og ta så første til venstre. Kjør så helt inn til enden av gata. Bygget ligger rett frem. Boligen er merket med tilsalgs Sørmeglerens "til salgs" plakat og det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisning.

Beliggenhet

Boligen ligger i et trivelig og veletablert boligområde på Klosterskogen rett ved Fritidsparken i Skien. Det er ca. 3,5 km inn til Skien sentrum med alle fasiliteter. Nærmeste dagligvare er Rema 1000 på Moflata eller Meny Saga på Gråten. Nærmeste barnehage er Klosterskogen barnehage. Moflata barneskole, Gimsøy ungdomsskole, Hjalmar Johansen vgs,  fritidsparken og akrobat treningssenter ligger innen gangavstand.

Tomt

Areal: 4 607 kvm, Eierform: Fellestomt
Flat tomt med asfaltert innkjørsel og utvendig biloppstillingsplass. Boligene er inngjerdet og skjermet med hekk på fremsiden. Noe grøntareal ut fra 1. etasje. 

Parkering

Boligen disponerer to parkeringsplasser. En ute på siden av bygget (E4) med mulighet for lading av EL-bil, og en inne i oppvarmet parkeringskjeller i bygget foran med avsatt plass innerst rett frem og på høyre side idet man kjører inn. 

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatese datert 10.06.1996. Brukstillatelsen gjelder nybygg leilighet, gjenstående arbeid: utenomhusplan må opparbeides og ferdigstilles.

Det foreligger ferdigattest datert 22.09.2014. Ferdigattesten gjelder trappeheis. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig/forretning, boliger, felles avkjørsel og privat vei, tilhører reguleringsplan for eiendommene g.nr. 217 b.nr. 271 og 329 samt deler av gamle Bjørntvedtvn., datert 25.06.1992.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen, plannavn "Detaljregulering - Moflataprosjektet".

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1996/6540-1/101  Resek/deling av seksjon  
Tinglyst: 28.05.1996 
Oppdelt seksjoner: 19 stk. 

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Selger har fremlagt energiattest for eiendommen F-rød.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Skien Boligbyggelag
Boligen tilhører Sameiet Moflata Atrium og Skien Boligbyggelag er forretningsfører.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 450 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
61 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,-))

73 120,- (Omkostninger totalt)

2 523 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 10 702 pr. år

Felleskostnader

Kr. 1 906,- pr.mnd.

Felleskostnadene har følgende fordeling:
Felleskostnader: kr. 1906,-

Garasjeplass (Forfaller hver 3. mnd.) kr. 1250,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader faktureres månedlig, og inkluderer bygningsforsikring, drift og vedlikehold av fellesarealer og honorar til styre og forretningsfører.

Formuesverdi

Primær: Kr. 555 251,- for år 2021. Sekundær: Kr. ,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Moflatvegen 49 E, Gnr. 217 Bnr. 271 Snr. 19 i Skien kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Hvitevarer medfølger handelen. 
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 49 11 58.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-23-0003

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-23-0003. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Tina Vinje, tlf. 95 49 11 58

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Fastpris kr. 35 000,-, Tilretteleggingsgebyr kr. 12 000,-  samt Markedspakke kr. 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3067589