Skien - Gimsøy, Klosterskogen, Gråten

Mobakken 13

Prisantydning
7 500 000 kr
Omkostninger
203 970 kr
Totalpris
7 703 970 kr
Formuesverdi
1 500 854 kr
Kommunale avgifter
45 826 kr / år
Byggeår
1988
P-rom
293 ㎡
Bruksareal
345 ㎡
Tomteareal
1 172 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Særdeles innholdsrik villa med basseng ut mot elva! Arkitekttegnet familiebolig. Utsikt og meget gode solforhold.

Om eiendommen

Innhold

Underetg.: Vindfang, vaskerom, hall, bad, badstue, kino, gang, toalettrom, boder og garasje med bod.
1. Etasje: Stue, kjøkken, stue/trapperom, 2 soverom, hagestue, bad og kjølerom.
2: Etasje: 3 soverom, gang/trapperom, bad og bod.

Standard

Velholdt og innholdsrik familiebolig, med en nydelig og pent opparbeidet tomt. Boligen er en flott familiebolig med blant annet 5 soverom, 3 bad og flere stuer. Praktisk planløsning over tre etasjer. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt. Boligen har flere boder med gode oppbevaringsmuligheter og sentralstøvsuger med uttak i hver etasje.

Underetg.
Vindfang med plass til å henge og sette fra seg yttertøy og sko. Flis på gulv med varmekabler og malte overflater på vegger og i himling. I vindfanget er det praktisk tilliggende vaskerom med bod, samt videre adkomst til hall. Hallen er romslig med plass til ønsket møblement, og er innredet med peisovn som varmer godt på kalde kvelder. Flis på gulv med varmekabler og malte overflater på vegger og i himling. Utang til uteplass med boblebad.

Delikat baderom fra 2019. Rommet er innredet med servant med skuffer, toalett og dusjnisje med glassdører. Flis på gulv med varmekabler, baderomsplater på vegger og plater i himling. Inngang til badstue. Badstuen er oppbygget med sitteplass/benk i to høyder.

Stilig kinorom som passer utmerket for å samle hele familien for en spennende filmopplevelse. Rommet har teppe på gulv og er malt i mørke farger for å skape den ultimate filmopplevelsen.

Praktisk vaskerom innredet med benkeskap og utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vinylbelegg på gulv, flis/malt strie på vegger og plater i himling.

Toalettrommet er innredet med toalett og servantskap. Flis på gulv, tapet på vegger og plater i himling.

1. Etasje
Stor og innbydende stue/spisestue, med flere soner som gir ekstra fleksibilitet og møbleringsfrihet. Rommet oppleves lyst og luftig, og har utgang til hagestue. Her er det god plass til hyggelige sammenkomster med hele familien. Rommet har parkett på gulv, malte overflater på vegger og plater i himling. Delen ved inngangen til kjøkkenet passer utmerket som spisestue, og har god plass til både langbord og annet møblement. Her er det montert varmepumpe. Ett platå ned fra spisestuen er stuen. Her er det god plass til sofagruppe og øvrig ønsket møblement. Rommet er innredet med peis, som varmer godt på kalde kvelder og gir en lun atmosfære. Plassbygget hyller/skap med gode oppbevaringsmuligheter. Parkett på gulv, malte overflater på vegger og plater i himling.

Hagestuen har store vindusflater som gir rommet godt med naturlig dagslys. Rommet er innredet med italiensk mat-/pizzaovn. Laminat på gulv med gulvvarme, panel på vegger og panel med downlights i himling. Utgang til uteplass og bassengområdet med gode solforhold og flott utsikt!

Romslig og pent kjøkken med plass til spisegruppe. Kjøkkeninnredning typ Epoq fra 2020 med profilerte fronter og benkeplate av stein. Det er gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap, samt god arbeidsplass. Integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Det er montert lekkasjestopper. Flis på vegg under overskap. Tilliggende kjølerom. Fra kjøkkenet er det utgang til delvis overbygget veranda mot vest. Rommet har parkett på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Baderommet er innredet med servantskap med oppbevaringsmuligheter, toalett, badekar og dusjkabinett. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og plater i himling.

I denne etasjen er det to soverom. Hovedsoverommet er romslig, men god plass til dobbeltseng og øvrig ønsket møblement. Rommet er innredet med skyvedørsgarderobe med gode oppbevaringsmuligheter. Fra soverommet er det inngang til baderommet og utgang til uteplass. Det andre soverommet har plass til seng og øvrig ønsket møblement. Innredet med garderobeskap. Begge rommene har parkett på gulv og er malt i lyse farger.

2. Etasje
Baderommet er innredet med servantskap, toalett og dusjnisje med glassdører. Det er god plass til oppbevaring i innredning med profilerte fronter. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og plater i himling.

I denne etasjen er det 3 soverom. Soverommene er av god størrelse, og har plass til seng og øvrig møblement. Det ene rommet har utgang til  veranda. De to største soverommene har parkett på gulv og tapet/malte overflater/ på vegger og i himling. Det siste soverommet har teppe på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 293 kvm.
Bruksareal: 345 kvm.
Sekundærareal: 52 kvm.

P-rom inneholder:
Underetg.: Vindfang, vaskerom, hall, bad, badstue, kino, gang og toalettrom.
1. Etasje: Stue, kjøkken, stue/trapperom, 2 soverom, hagestue og bad.
2: Etasje: 3 soverom, gang/trapperom og bad.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1988 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av den , og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3:
- Innvendig > Overflater med flis.
- Våtrom > Generell > Bad.
- Våtrom > Generell > Bad.
- Våtrom > Generell > Vaskerom.
- Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom.
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon.

Følgende avvik har fått TG3:
- Utvendig > Snøfanger.
- Utvendig > Veggkonstruksjon.
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft.
- Utvendig > Vinduer fra byggeår.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
- Innvendig > Radon.
- Innvendig > Rom under terreng.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
- Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Kjølerom.
- Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
- Tomteforhold > Drenering.
- Tomteforhold > Forstøtningsmurer.
- Tomteforhold > Terrengforhold.
- Tomteforhold > Oljetank. 

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner?
Ja, kun av faglært. Koblet opp strøm til boblebad og egen kurs. Johansen Elektro.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt på Gråtenmoen i et populært og barnevennlig område. Det er gangavstand til skoler og barnehager, samt handelsområde på Saga med bla. matbutikker, vinmonopol, blomsterbutikk og apotek. Kort kjøreveg til Sykehuset Telemark, Herkules kjøpesenter og Skiens sentrumsområder med alle byens fasiliteter. God bussforbindelse med hyppige avganger til både Skien og Porsgrunn. Handelsområdet på Kjørbekk ligger en liten kjøretur unna, hvor det er et stort utvalg av butikker. Med utgangspunkt i Skien Fritidspark har man flotte turområder samt et rikt utvalg av aktivitetsmuligheter i nærområdet.

Tomt

Areal: 1 172 kvm, Eierform: Eiet tomt

Pent opparbeidet tomt med plen, prydbusker og flere solrike uteplasser. Belegningsstein i gårdsplassen.

Parkering

Parkering i garasje og gårdsplass.
Det er montert lader for el-bil i garasjen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 06.12.1990. Ferdigattesten gjelder bolig.
Det foreligger ferdigattest datert 01.09.2020. Ferdigattesten gjelder påbygg hagestue.
Det foreligger ferdigattest datert 27.04.2023. Ferdigattesten gjelder svømmebasseng og støttemur.

At slike attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til bevaring kulturmiljø, boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum, funksjonskrav og ras- og skredfare , og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.

Kulturminnevernsplan. Det gjøres videre oppmerksom på at eiendommen er en del av kommunenes kulturminnevernplan. Planen har som hensikt å gi tydelige rammer for bevaring av kulturmiljøer, kulturlandskap og verneverdige bygg i Skien kommune, gjennom virkemidler i plan- og bygningsloven. Eiendommen er registrert i hensynssone C. Kontakt megler for mer informasjon.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Kartutsnitt for planen kan fås ved henvendelse til megler.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

7 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 203 970,- (Omkostninger totalt) 7 703 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 45 826,44 pr. år

Eiendommen har vannmåler.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 500 854,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Mobakken 13, Gnr. 300 Bnr. 2844 i Skien kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-23-0024

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-23-0024. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,2%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3067446