TINNHEIA

Messingveien 9

Prisantydning
3 190 000 kr
Omkostninger
96 750 kr
Totalpris
3 286 750 kr
Formuesverdi
793 099 kr
Formuesverdi sekundær
3 013 777 kr
Byggeår
1969
Internt bruksareal (BRA‑i)
108 ㎡
Bruksareal
108 ㎡
Tomteareal
1 075 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Praktisk enebolig med alt på en flate - Meget solrik usjenert tomt - Barnevennlig - Carport

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Solrik beliggenhet med fin utsikt mot friarealet. Boligen ligger fint plassert med lite innsyn fra omgivelsene i et veletablert boligområde ca. 4 km. til Kvadraturen.

Stor solrik usjenert tomt!

Praktisk enebolig med alle beboelsesrom på en flate i tillegg til bortsettingsloft.

1. etasje:
Entre, gang, kjøkken, lys, pen og romslig stue med spisestuedel og utgang til terrasse. bad/wc med dusjkabinett og nyere innredning, 3 gode soverom, separat vaskerom med vask og opplegg vaskemaskin/tørketrommel og 2 romslige boder.

Bortsettingsloft.

- Ny kjøkkeninnredning i 2022
- Nymalt bolig i 2019.

Trenger oppussing!

Oppvarming

Varmepumpe, vedovn i stue, samt elektrisk oppvarming.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand: Kjør vestover på E-18 og følg skilting mot Tinnheia før Vågsbygdporten. Ta til venstre inn på Tinnheiveien og følg denne til toppen. Ta til høyre nedover Messingveien nedover bakken og boligen ligger på venstre side etter avkjørsel 2 til Titanveien. Se forøvrig kartbeskrivelse på FINN.no. Det vil bli godt skiltet ved fellesvisninger

Parkering

Frittliggende garasje og parkering på tomt.

Beliggenhet

Boligen har en sentral beliggenhet i forhold til Tinnheia Torv som ligger i gangavstand med servicetilbud som stor Rema 1000 butikk og Fritidssenter. Gangavstand til Karl Johans Minne barneskole, barnehage, idrettshall, badevann og flott turterreng i umiddelbar nærhet. Gode bussforbindelser med hyppige avganger til sentrum. Sykkelavstand til Kvadraturen med alt av fasiliteter samt UiA. Busstopp like utenfor døren med gode forbindelser til sentrum og byens resterende bydeler. Ellers er Kristiansand sentrum med alle byens fasiliteter en kort sykkeltur unna.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 22.05.1970. Ferdigattesten gjelder enebolig - Messingveien 9. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest for garasje, datert 21.09.1971.
Garasje ligger på grense til naboeiendommen gnr. 151 bnr. 1.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som bebyggelse og anlegg, og er en del av kommuneplanens arealdel for Kristiansand 2024-2035 som ble vedtatt i bystyret 28/2-24. Planer under arbeid: Områderegulering for Tinnheia bydel.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut i sin helhet.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
24.02.1970 - Dokumentnr: 1605 - Bestemmelse om vann/kloakkledning.
16.02.2006 - Dokumentnr: 3265 - Bestemmelse iflg. skjøte. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Info energiklasse

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 79 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 96 750,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 21.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato 02.04.2024. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Boligen ble oppført i 1969 med frittliggende garasje på eiendommen. Det er lav krypkjeller i fra byggeår under boligen med tilgang via mindre luke utvendig i grunnmuren under terrassen. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet. 

Følgende avvik har fått TG3: 
Utvendig > Nedløp og beslag: Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Sink/stål-takrenner m/nedløp, sink-luftelyrer og sink-pipebeslag ved tak i fra byggeår har div. værslitasje, rust etc. ut i fra alder og det er lekkasje rundt pipebeslaget på kaldtloftet. Det ble målt ca. 36 vekt% fukt ved piggmåling i merker på befaringen. Besiktigelse er foretatt i fra bakkenivå og takrenner og takbeslag er ikke kontrollert. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Oppgraderinger, utskiftinger kan påregnes ut i fra alder. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

Innvendig > Innvendige dører - 2: Vurdering av avvik: Det er avvik: Dørbladet til det ene soverommet har en del skade, og dørbladet til baderommet har løs finer i bunn. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Utskifting av dører kan påregnes. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Generell: Vaskerommet er i fra byggeår og har malt betong-gulv, malte platevegger og himlingsplater på innvendig tak. Sluk med stålrist i gulvet
og røropplegget er i fra byggeår. Og plast-vaskekum, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder på 198 liter produsert i 2016 er montert. Vaskerommet har ventil i ytterveggen og ventil i himling og luftespalte i dørterskelen for tilluft til rommet. Gulvet har litt fall og det ble målt høydeforskjell på over 25 mm. i fra topp dørterskel til topp sluk i gulvet under vasken på befaringen. Vaskerommet har ikke membraner, og overflater har div. merker etc. og det var noe målbar fukt i betonggulvet med fuktindikator på overflater i vaskerommet på befaringen. Renovering av vaskerommet kan påregnes ut i fra alder, mht. membraner, sluk og røropplegg i fra byggeår. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Følgende avvik har fått TG2: 
Utvendig > Taktekking.
Utvendig > Veggkonstruksjon - 2.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft.
Utvendig > Vinduer.
Utvendig > Dører.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
Innvendig > Overflater.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
Innvendig > Radon.
Innvendig > Pipe og ildsted.
Innvendig > Krypkjeller.
Innvendig > Innvendige dører.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater vegger og himling.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning - 3.
Tekniske installasjoner > Vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
Tomteforhold > Drenering.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter.
Tomteforhold > Terrengforhold.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.
Tomteforhold > Oljetank.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Diverse

Merknad fra feierapport 14.12.2018 - M1: Mangler lys loft.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
24.02.1970 - Dokumentnr: 1605 - Bestemmelse om vann/kloakkledning.
16.02.2006 - Dokumentnr: 3265 - Bestemmelse iflg. skjøte. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Info kommunale avgifter

Totalt kr. 11 357,-. Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift og gebyr for vann- og avløp.

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 2.986. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 2: På badet er det skiftet toalett og vask. Satt inn dusjkabinett. Tatt ned stråleovn og satt opp panelovn. Satt inn ny kontakt. På vaskerom er det skiftet varmtvannstank. På badet ble arbeid utført av Bademiljø. Vaskerom: vet ikke. Elektrisk arbeid på badet ble utført av Elektroimportøren.
Pkt. 4: Skiftet kledning på begge møner og noen andre steder på huset. Huset er malt. Skiftet vannbord og brystkledning. Arbeid utført av: Emil Svendsen og co. Bygg og rehabilitering.
Pkt. 9: Skiftet sikringsskap. Arbeid utført av Frustøl Elektro AS.
Pkt. 14. Varmepumpen stoppet.
Pkt. 15: Det ble utført arbeid på varmepumpen av Varmepumpeservice.
Pkt. 18: Etter at det ble skiftet kjøkken kom det inn mus. Det ble tettet rundt røret under vasken. Ingen mus etter dette.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 5E5F0A8D-89F1-4A72-B5EA-8A31187D8F3D