Kragerø

Mersseilsvingen 4

Prisantydning
5 300 000 kr
Omkostninger
148 970 kr
Totalpris
5 448 970 kr
Formuesverdi
830 300 kr
Byggeår
1996
P-rom
99 ㎡
Bruksareal
99 ㎡
Tomteareal
491 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Nydelig feriehus med solrike uteplasser, båtplass og p-plass. Store vinduer, peisovn, 2 stuer og 3 soverom.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1. etasje: Entré, stue, kjøkken og bad/wc/vaskerom.
2. etasje: Tv-stue og 3 soverom.
Annet: Utebod.

Oppvarming

Oppvarming er med peisovn i stuen og panelovner i øvrige rom. Varmtvann er fra en 120 liters bereder som er plassert i benkeskap på kjøkkenet. Boligen har naturlig ventilasjon, men det er avtrekk fra bad og kjøkken. Sikringsskapet har automatsikringer og i 2015 ble det installert fjernavleser. Det er montert nye varmeovner i stuen med app styring slik at man kan sette på varm før man ankommer hytta.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se veibeskrivelse på kartutsnitt. Det er ca. 25 min kjørevei fra E-18.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det medfølger parkeringsplass rett ved boligen. Øvrig parkering er etter områdets gjeldende bestemmelser.

Det medfølger en båtplass i felles bryggeanlegg rett nedenfor eiendommen. Selger opplyser at de har en plass med bredde på cc 4,2m og er merket med C8. Mulighet for vinteropplag av båt på parkeringsplass etter søknad til velforeningen. Det betales kr 1.248,- pr. år til båtforeningen for vedlikehold av båtplassen.

Det er opparbeidet 2 ladepunkter for el-bil som administreres av hytteforeningen. Dersom man ønsker tilgang til ladestasjonen betales det en årskontingent på kr 1.000,-. Det tas forbehold om endringer i kontingenten.

Beliggenhet

Haslumkilen Havn er et intimt familieparadis, som ligger godt beskyttet innerst i Stølefjorden. En idyll for barn med sandstrand og rolig farvann, perfekt for lek, bading og andre vann aktiviteter. Samtidig er det bare noen minutter (i både bil og båt) til Kragerøs fantastiske ytre skjærgård, til holmene utenfor "gamle " Portør, eller til Stangnes - et vakkert friluftsområde med hav og svaberg, som ikke ligger mer enn ca. 2 km fra eiendommen, 25 min å gå. Ca. 1 km til Levang nærbutikk, og ca. 4 km til ærverdige Portør med bl.a. et nydelig spisested. Portør ligger ut mot havet, bare beskyttet av noen få holmer og skjær - disse er ikke bebygget, og brukes hyppig av båtfolk. På late solskinnsdager er disse holmene perfekt for bare å nyte det gode liv. Området er også et yndet rekreasjonsområde for veldig mange som liker å føle elementene - noe som gir en enorm frihetsfølelse. Portør er et av Kragerøs mest populære utfartsmål. Kanskje ikke så rart med tanke på de vakre omgivelsene, samt at man kommer seg helt ut til Skagerak.

Dagligvarehandelen kan gjøres i nærbutikken Joker på Levang eller om man drar til Kragerø sentrum, der Spar i Kirkebukta har flere bryggeplasser. Ved brygga finner du også Kiwi.

Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier eller om man dra til Amfi Kragerø i Sannidal som innehar 20 butikker og virksomheter.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder, og man burde absolutt teste ut Smauet Kragerø og Nordraaks matverksted og gjestehus. Sistnevnte byr på mat laget med kjærlighet av sesongbaserte, rene og naturlige råvarer - eller spise reker rett fra fiskebrygga og besøke de ulike markedene som arrangeres. Nytt av året er Ruffen Bar hvor det serveres mat og forfriskninger.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det pågår en sak med kommunen da ingen av hyttene i hyttebyen har fått utstedt ferdigattest ved sluttførelse. Det har vært vanlig praksis i kommunen ikke å utstede ferdigattest til fritidsboliger bygget på denne tiden i kommunen. Styret i velforeningen kjører saken med kommunen på veiene av alle hytteeierne og det fremstår som kommunen ønsker å finne gode pragmatiske løsninger på saken.

Vei, vann og avløp

Det er adkomst fra offentlig vei, og eiendommen er tilknyttet offentlig vann. Avløp er koblet til felles, privat renseanlegg. Isolert inntak til vann med varmekabler

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, og er en del av reguleringsplanen Haslumkilen havn - endring, vedtatt 04.03.99 og Kommuneplanens arealdel - regulert til LNFR området. Reguleringsplanen presiserer at området skal fremstå som en "Sørlandsby" i miniatyr og utforming og materialvalg samt fargevalg skal gjenspeile "Sørlandsbypreget". Alle utvendige anordninger skal byggemeldes før igangsettelse. I området hvor bygget er plassert er det godkjent maksimalt totalt BYA på 4500kvm for alle enhetene, og reguleringsplanen angir ikke mer konkret utnyttelse enn dette. Det tillates kun kjøring av nyttelast og nødvendig transport innenfor området. Alle arbeider skal byggemeldes. Se reguleringskart og bestemmelser som er vedlagt prospektet for mer utfyllende informasjon.

I reguleringsbestemmelser står bl.a. følgende: Betongmurer bør fortrinnsvis forblendes med naturstein. Det tillates oppført stakittgjerder i tre og Kragerø-rekkverk i stål. Levegger med høyde/bredde over 150 cm. skal ha åpne felter/"raster" som gir et luftig preg. Utbygging av treterrasser må begrenses til å dekke funksjon utvendig sittegruppe. Eksisterende terreng må i størst mulig grad ivaretas. Vesentlig del av opparbeidet privat uteareal bør bestå av grøntareal/eksisterende terreng og vegetasjon. Arker og takoppløft må vurderes ut ifra husets dimensjoner og linjer og bør holdes så knappe som mulig. Tilbygg utover det som er vist i bebyggelsesplan er dispensasjon fra denne. Balkonger skal være maksimalt 160 cm ut fra vegg. Tak skal ha teglstein/betongstein. Utvendig bruk av farger skal godkjennes av hovedutvalg for plan og bygg. Kun kjøring av nyttelast og nødvendig transport er tillat innenfor området. Parkering på anviste og oppmerket område. Fellesområde for småbåthavn og bade-/aktivitetsområder i sjøen. Innafor angitte områder i plan tillates ikke motorisert båttrafikk. Private antenner og parabol tillates ikke.

Kommuneplanen gjelder foran reguleringsplan.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3814/7/315:
15.08.2023 - Dokumentnr: 868566 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


23.10.1996 - Dokumentnr: 2826 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3814 Gnr:7 Bnr:304


01.01.2020 - Dokumentnr: 589294 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0815 Gnr:7 Bnr:315


Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 132 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 148 970,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Hytten fremstår som godt vedlikeholdt og ivaretatt. Eiendommen er hatt et godt vedlikehold gjennom eiers eiertid.
Hytta har hovedsakelig malte furugulv, med unntak av badet som har flislagt gulv. Ellers består overflatene hovedsakelig av malt panel på både vegger og i himlinger.

Entré
Boligen har inngang fra en velkomsttram med smijernsgjerde og dekke av skifer. Innenfor venter en romslig entré som gir et godt førsteinntrykk. Entreen har tregulv, panelvegger og himling med panel, og overflater ble malt i 2021/2022 for et mer moderne, men likevel sjarmerende preg. Det er plass til yttertøy i et hvitt garderobeskap med rammefronter. Fra entreen er det dør inn til stua og badet, samt trapp opp.

Stue
Boligen har en stor og nydelig stue med mange vinduer og tofløyet dør ut til terrassen. Vinduene gir flott, gjennomgående lys fra flere retninger og gjør det hele svært luftig og innbydende. Gulv og vegger er gråmalte.
Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, hvor det er plass til å samle familie og venner rundt et spisebord. Rommet har også plass til sofagruppe og mere til uten at det virker overmøblert. I den ene sonen er det peisovn med flammebilde som kan ses fra flere vinkler i rommet.

Kjøkken
Kjøkkeninnredningen er montert langs to vegger i L-form og har hvitmalte fronter. Benkeplaten er i laminat og har nedfelt, dobbel oppvaskkum med avrenningsfelt. I benken er det også avsatt plass til komfyr under en ventilator, og det er opplegg for oppvaskmaskin.

Loftstue
I andre etasje er det en koselig loftstue med skråtak og tofløyet dør ut til verandaen. Loftstuen har plass til sovesofa, tv og annet, og er derfor et utmerket ekstrarom for filmkvelder, gaming og overnattingsgjester. Overflatene er gråmalte. Loftstuen har også plass til hjemmekontor.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har et pent, delvis flislagt bad med nytt inventar i 2021. Innredningen består av et skuffemøblement med hvite høyglansfronter og heldekkende servant. Over er det speil med integrert belysning. Badet har også et dobbelt skap over plassen til vaskemaskinen. Videre er det toalett og dusjkabinett med skyvedører i glass.

Soverom og garderobe
Boligen har tre gode soverom i andre etasje, malt i ulike farger for et mer personlig preg. Hovedsoverommet har plassbygd sengegavl for dobbeltseng, og det er montert nattlys på hver side av gavlen. Det er stor lagring bak sengegavel på soverommet i tillegg til stor kommode for klesoppbevaring.

Utebod:
Meget praktisk utebod på 8. kvm i tilknytning til uteplassen på siden av hytten, med god plass til oppbevaring.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Alle hvitevarer på kjøkken medfølger.

Diverse

Det er utarbeidet ordensregler for Haslumkilen Havn samt havnereglement. Det oppfordres til å sette seg inn i dette regelverket for evt. budgivning. Disse ligger vedlagt prospekt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77230019. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Velforening

Haslumkilen Havn

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3814/7/315:
15.08.2023 - Dokumentnr: 868566 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


23.10.1996 - Dokumentnr: 2826 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3814 Gnr:7 Bnr:304


01.01.2020 - Dokumentnr: 589294 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0815 Gnr:7 Bnr:315


Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter innehar renovasjon fritid, vannavgift, feieavgift og eiendomsskatt

Byggemåte

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 22.08.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje. TG: 2 er gitt til: taktekking, veggkonstruksjon, takkonstruksjon, vinduer, ytterdører, terrasser, innvendige dører, vannledninger, avløpsrør, varmtvannstank, el-anlegg, drenering og terrengforhold. TG: 3 er gitt til: utvendig trapp og baderom. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3: Store eller alvorlige avvik.
Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Det er registrert fall på over 0.5m uten rekkverk. Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

Bad: Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon.

Gulv har overflate av flis. Vegger har overflater av flis og trepanel. Himling har overflate av trepanel. Vask med baderomsinnredning, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin på baderom. Baderomsinnredning, toalett og dusjkabinett ble skiftet i 2021. Badet fungerer til dagens bruk, og konstruksjonsmessig er rør og avløp ført gjennom gulv og ført synlig i krypkjeller. Konstruksjonen er lett å overvåke, men husk at levetiden på tettesjikt er oppbrukt og for å få TG:1 må badet renoveres. Ingen unormale fuktindikasjoner ble identifisert på befaringsdagen.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak.
Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Det er registrert en knekt takstein.

Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er registrert stedvis dårlig tettelist.

Utvendig dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.

Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Stedvis tar dører i karm.

Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer og fjernavleser. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder.

TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak.
Veggkonstruksjon: Det er registrert lite lufting til veggkonstruksjon, liten åpning mellom vannbrett og bunnen av bordkledning. Det er registrert stedvis svertesopp på bordkledning. Det er registrert stedvis små sprekker og vær/aldersslitasje på bordkledning.

Takkonstruksjon/Loft: Fra inspeksjonsluke ser de synlige delene av takstolene og isolasjonen bra ut. Det er registrert merker på sutaksplater.

Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Terrengforhold: Terrengforhold leder vann mot konstruksjonen, dette er løst med en fuktsikring og en betongkant, dette er forklart under punktet "Drenering".

Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Info strømforbruk

Strømforbruk: Ca. 7-8000 kWh pr. år. Dette avhenger av bruken av eiendommen.

Polisenummer

1541682

TV/Internett/Bredbånd

Tv og bredbånd fra Altibox

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Selger anfører bl.a. følgende i egenerklæringsskjema: Skifte av toalett etter lekkasje fra sisterne. Skifte av toalett og kontroll av vannforsyning baderom til servant og dusjkabinett.
I vår eierperiode har vi ikke sett antydning til fukt eller utettheter. Fra egenerklæring til forrige eier fra 2021 står følgende: Pkt 1: Terrasse i 2 etg. bygget i 2011. Papp ble utett i 2017. Utbedret av byggmester Frank Jørgensen Pkt 2: Lekkasje ned pipe. Pipebeslag skiftet, vann tørket opp. Arbeid utført av Tarald Jørgensen Blikk.
Vi har hatt noen sukkermaur i 1.etg våren 2023. Disse forsvant fort ved utplassering av maurbokser og ved en behandling med vanningsmiddel mot maur utendørs
Det oppfordres interessenter og les selgers egenerklæring før evt. budgivning. Egenerklæringsskjema legger vedlagt prospekt.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Storebrand

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Kontakt megler

Produktnr: 8CB2845D-707A-44C9-912A-3518F365F69D Kategori: