Kristiansand

Meieribakken 24

Prisantydning
3 890 000 kr
Omkostninger
113 720 kr
Totalpris
4 003 720 kr
Formuesverdi
832 613 kr
Formuesverdi sekundær
2 997 406 kr
Byggeår
1988
P-rom
139 ㎡
Bruksareal
142 ㎡
Tomteareal
395 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Tiltalende og innholdsrik bolig med 2 lekre bad, 4 sov, loftstue og stue- Garasje- Barnevennlig- Nær Tangvall

Om eiendommen

Innhold

Velkommen til Meieribakken 24, en lekker og sentrumsnær familiebolig med garasje.

Solrik og pent opparbeidet tomt. Stor, solrik platting og noe hage. Trygg skolevei og flere barnehager i nærheten gjør dette til en perfekt bolig for en barnefamilie. Sentral beliggenhet midt i mellom Tangvall og Lunde.

1. etasje:
Flislagt vindfang med garderobeskap. Gang. Romslig stue med downlights, god plass for spisestue, vedovn og utgang til stor, solrik og usjenert platting med peisovn. Kjøkken med lekker kjøkkeninnredning, downlights, god skap/benkeplass, integrerte hvitevarer fra 2020 (stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin, mikro-ovn og kjøleskap). Totalrenovert flislagt bad/wc fra 2020 med dusjsone, dobbel servant med innredning og vegghengt wc. Praktisk vaskerom. Romslig soverom med garderobeskap.

2. etasje:
Gang, loftstue, flott flislagt bad/wc med varme i gulv (renovert i 2016), downlights, dusjhjørne og baderomsinnredning. 3 gode soverom. Bortsettingskott og bortsetting i knevegger.

Varme i gulv i hele 1. etg og på bad/wc i 2. etg..

To nyere varmepumper.

Romslig garasje med automatisk portåpner, hems og bod i bakkant.

Arealer med beskrivelse:
Primærrom: 139 kvm, Bruksareal: 142 kvm

P-rom 2. etg.: Gang, bad, loftstue og 3 soverom.
P-rom 1. etg.: Vindfang/gang, bod/vaskerom, gang, bad, kjøkken, stue og soverom.
S-rom 1. etg.: Bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Varme i gulv i hele 1. etg + bad/wc i 2. etg, vedovn i stue, 2 nyere varmepumper, samt elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand: Sving av til Søgne/Tangvall, kjør gjennom første rundkjøring, ta deretter til høyre og følg veien ta så andre vei til venstre inn i Eiketjønnveien så med en gang til høyre inn Meieribakken.

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Garasje + godt med parkeringsplasser på tomten.

Beliggenhet

Barnevennlig, solrikt og sentralt beliggende i etablert boligområde nær Tangvall og Lunde. Nærhet til flott turterreng og Eiketjønna med bademuligheter sommerstid og skøyteis vinterstid. Kort vei til skoler, barnehager, Lunde og Tangvall sentrum.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 07.03.1989. Ferdigattesten gjelder bolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godtattmelding for igangsettelse av tilbygg, datert: 10.12.2003. Det foreligger ikke ferdigattest for tiltaket.
Det foreligger godtattmelding for igangsettelse av garasje til bolig. Det foreligger ikke ferdigattest for tiltaket.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan sak nr. 167 / 87 B, datert 08.09.1987, bebyggelsesplan for meieribakken (12 boligenheter). På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut i sin helhet.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Ingen heftelser følger.
Ingen rettigheter funnet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info energiklasse

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Økonomi

Omkostninger kjøper

3 890 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
97 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 890 000,-))

113 720,- (Omkostninger totalt)

4 003 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Meget tiltalende bolig med god og funksjonell planløsning.

Bør sees!

Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 13.09.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Boligen ble oppført i 1988 og 2 kvister/takopplett ble påbygd i 2001 og tilbygg ved stuen i 2004, og frittliggende garasje ble oppført på eiendommen i 2002. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG3 i rapporten (store eller alvorlige avvik):
Våtrom > Generell > Bod/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
Utvendig > Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
Utvendig > Veggkonstruksjon - 2: Det er avvik: Det ble ikke registrert musebånd/"lusinger" i bunn bak trekledningen i fra byggeår og på utsatte steder har trekleningen værslitasje, flass, mykt treverk etc. bla. på vannbord/vindskier, på vannbord på vinduer på bla. gavl-veggen mot garasjen m.m.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er avvik: Tram i trekonstruksjoner ved inngangspartiet og terrasse ved stuen i trekonstruksjoner med terrassebord og rekkverk har div. værslitasje.

Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det nederste trappetrinnet har for lavt opptrinn, ca. 9 cm. i motsetning til resterende trinn med opptrinn på ca. 21-22 cm.
Innvendig > Innvendige dører: Det er avvik: Innvendige dører har normal slitasje, dørblad til vindfang/gang var ikke montert på befaringen, enkelte dører har litt loddavvik, dørblad til soverom i loftsetasjen tar litt i mot sidekarmen og kiler er slått inn under foring/dørlister av ukjent årsak.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det ble registrert litt små sprekk i noen fuger, litt "boom" i noen gulv fliser bla. foran innredningen, toalett, litt ujevnt monterte fliser, litt ujevne siliconfuger ved gulv/vegger. Alle fliser er ikke kontrollert for "boom".
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring.
Våtrom > Ventilasjon > Bad: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Store gulv fliser, og litt "boom" i enkelte ble registrert, samt litt ujevne silicon-fuger ved gulv/vegger. Alle fliser er ikke kontrollert for "boom".
Våtrom > Ventilasjon > Bad: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin, mikro-ovn og komfyr/stekeovn/koketopp.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Ingen heftelser følger.
Ingen rettigheter funnet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 2: Skiftet rør og lagt membran i 2020, utført av HK Rør Vågsbygd.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 950)
Oppgjør (Kr.11 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 3 890 000,-) (Kr.58 350)
Tilrettelegging (Kr.15 500)
Totalt kr. (Kr.93 285)
Produktnr: 6D6BA72A-42B0-440B-B274-DD54E46CAA56