Viland

Matkronvegen 170

Prisantydning
990 000 kr
Omkostninger
45 050 kr
Totalpris
1 035 050 kr
Formuesverdi sekundær
332 645 kr
Byggeår
1982
Internt bruksareal (BRA‑i)
54 ㎡
Bruksareal
76 ㎡
Tomteareal
620 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Oppgradert hytte med svært usjenert beliggenhet - Flott utsikt - Vann med pumpe og nytt kraftig solcelleanlegg - Badstue

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Hytta har alt på en flate og inneholder vindfang, bod, rom med vask, toalettrom med biotoalett, kjøkken med grei skap/benkeplass med gasskomfyr og kjøleskap, 2 soverom med totalt 6 sengeplasser.
Anneks med badstu, dusjmuligheter og oppbevaring. Redskapsbod.

Oppvarming

Oljeovn og vedovn

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Det er bomvei til hytta. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Felles parkeringsplass ca 200-300 meter fra hytta.

Beliggenhet

Helårshytte med flott beliggenhet ved Viland ca. 350 meter over havet. Hytta ligger usjenert til, høyt og fritt med en flott utsikt. Området byr på fine turopplevelser både sommer og vinter. Det er flere fine bade -og fiskevann i området. Det er flotte oppkjørte skiløyper i nærheten på Tveit/Stangerås som ligger ca. 20 minutter unna med bil. Det er ca. 30 minutter i bil til Evje hvor du blant annet finner dagligvarebutikker, apotek, restauranter og aktiviteter for hele familien. Eikerapen ligger ca. 30 minutter unna med bil, her finnes alpinsenter. Fra Kristiansand er det ca. 1 time og 20 minutters kjøretur. Det er bomvei til hytta. Hytta ligger ca 200-300 meter fra parkeringsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men den er registrerte som "Tatt i bruk" i matrikkelen.

Det foreligger søknad og godkjent bygging av hytte, 23.08.1982. Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger.

Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse.

Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Eiendommen har innlagt vann fra brønn. Tiltaket er ikke omsøk. Vanntilførsel gjennom yttervegg er krever utslippstillatelse fra kommunen. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuelle pålegg eller søknader til kommunen påhviler kjøper.

Selger opplyser at de deler brønn med 3-4 naboer. Det er installert elektrisk pumpe som gir vann på kjøkken og på baderom. Varmekabler i alle vannrør.

Privat vei blir brøytet på vinterstid. For brøyting av vei og parkeringsplass, strøing og fylling av strøkasser betaler selger kr 2500 per år.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhørende reguleringsplan Matkroni Ø (Viland), planId: 197905, ikraftsatt 25.06.1979, supplert av Kommuneplanens bestemmelser, planId 201701. Kommuneplan Evje og Hornnes 2020-2030, ikraftsatt 27.02.2020.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4219/36/38:
10.06.2024 - Dokumentnr: 1546015 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


19.07.1982 - Dokumentnr: 102412 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4219 Gnr:36 Bnr:13


01.01.2020 - Dokumentnr: 723091 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0937 Gnr:36 Bnr:38


Kommentar konsesjon

Det er ikke krav om søknad om konsesjon.

Kommentar odelsrett

Det hviler ikke odel på eiendommen.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 24 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 16 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 45 050,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt på fritidseiendommer i Evje og Hornnes kommune.

Nøkkelinformasjon

Standard

Hytta er oppført i 1982 og har alt på ett plan. Hytta og bod er oppført med liggende kledning. Anneks er oppført med stående kledning. Nyere stor terrasse som skaper mang forskjellige fine soner. Terrassen er beiset senere åt. Hyttas innvendige flater er panel og hovedsakelig fra byggeår. Stort sett alle flater utvendig og innvendig er malt de siste årene. Det er skiftet gulv og lagt laminat i stue, gang, wc og vaskerom. Eldre tregulv på soverommene. Nytt kjøkken.

I følge selger er det montert nytt og kraftig solcelleanlegg. Det følger også et lite aggregat. Det er skiftet fra manuelle til elektrisk pumpe som sørger for vann i vask på kjøkken og vaskerom.

Vindfang med dør til wc-rom med biotoalett - lufterør som føres over tak tilkoblet toalettkasse. Hytta har også ett rom med vask.

Fra vindfang/gang kommer man også inn til den romslige stua med plass til både sofagruppe og spisebord. Her er det peisovn og åpen kjøkkenløsning. Ny fin kjøkkeninnredningen med benkeplate av laminat. Integrert koketopp med gass og frittstående kjøleskap. Fra stua er det utgang til den flotte terrassen.

Det er to soverom i hytta med totalt 6 sengeplasser. Et soverom med dobbeltseng og et med to køysenger.

Anneks med badstue, bod og mulighet for å dusje.

Vedbod med god oppbevaring.

Tekniske installasjoner: Nyere vannpumpe og opplegg for vann i rom med vask, kjøkken, samt vannkran utenfor anneks. Avløpsrør av plast. Generell luftutskifting i hytten skjer ved naturlig ventilasjon fra vindusventiler og ved at vinduer
åpnes. I tillegg har selger montert et solcelledrevet ventilasjonsanlegg med to ventiler i stuen. Hytten har ikke varmtvannsbereder. Vann i kraner er kun kaldtvann. Hytten har solcelledrevet strømtilførsel med 4 stk. 12 V, 136 Ah batterier plassert i utvendig bod.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lossius Takst AS den 24.06.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato, 29.06.2024. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
 
Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det mangler rekkverk i områder der høydeforskjell er over 50 cm. og fallunderlag er hardt dekke (fjell).

Tekniske installasjoner - Branntekniske forhold: Brannslukkeapparat og røykvarslere ble ikke registrert. (Kostnadsestimat vist under er noe misvisende. Nytt apparat koster normalt 600-700 kr. pr. stk.)

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):

Utvendig - Nedløp og beslag: Renner, nedløp og beslag er over 25 år, noe som tilsier at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Takrenner ligger noe ujevnt og har bøy. Det kan ikke utelukkes noe utettheter, drypping ved
regnvær.

Utvendig - Dører: Balkongdør er mulig fra opprinnelig byggeår og har noe utvendig slitasje på treverk, henger noe i karm, samt at over halvparten av forventet levetid er utgått på isolerglass.

Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Ved inspeksjon under hytten ble det registrert noe sig/bøy i stubbloftsplater og åpen isolasjon i skjøter. Slik konstruksjonen er nå er den heller ikke tett for mus/gnagere. Se eget punkt vedr. mus.

Innvendig - Pipe og ildsted: Det mangler ubrennbar plate under/foran sotluke og denne står for nært brennbar materiale.

Innvendig - Andre innvendige forhold: Av tidligere salgsopplysninger fremkommer det at det tidligere har vært observert muselort inne i hytten ved lengere fravær. Bak kledningsbord og i stubbloftsplater under bjelkelag ble det registrert
åpninger som er store nok til at mus kan komme seg inn. Det kan ikke utelukkes skjulte skader i konstruksjon.

Kjøkken - Etasje - Stue/kjøkken - Overflater og innredning: Det er ikke montert komfyrvakt, gass sensor eller lekkasjevarsler på kjøkkenet.

Kjøkken - Etasje - Stue/kjøkken - Avtrekk: Det er ikke avtrekksvifte i nærhet av kokesone. Kun naturlig lufting fra vindusventil, eller at vindu åpnes.

Tomteforhold - Utvendig vann- og avløpsledning: Vannkvaliteten i brønn er ikke kontrollert/testet og bør ikke brukes som drikkevann uten at det foreligger dokumentasjon tilfredsstillende vannkvalitet.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):

Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på oppbygging av tak.

Utvendig - Vinduer: Vinduer har passert 25 år, noe som tilsier at over halvparten av forventet levetid er utgått på pakninger/gummilister, bevegelige deler og isolerglass. På grunn av vinduenes alder må det kunne forventes/tas høyde for noe risiko for at isolerglass kan punktere eller er punktert. Det ble imidlertid ikke registret symptom av punktering på befaringsdagen.

Innvendig - Overflater: Det mangler noe ferdigstillelse av malerarbeider og listing i enkelte rom.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Randonmåling

Det er ikke foretatt radonmåling.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4219/36/38:
10.06.2024 - Dokumentnr: 1546015 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


19.07.1982 - Dokumentnr: 102412 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4219 Gnr:36 Bnr:13


01.01.2020 - Dokumentnr: 723091 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0937 Gnr:36 Bnr:38


Info kommunale avgifter

Inkludert i de kommunale avgiften er: Hytterenovasjon for 2023, kr 2087,50. Feiing/tilsyn fritidseiendom for 2023, kr 962,50.

Byggemåte

Utvendig:
Hytte oppført på starten av 80-tallet i tre, bygd over pilarer av Leca. e.l.. Hytten har bjelkelag, bindingsverk og takkonstruksjon i tre. Svak skrånet saltak tekket med takshingel. Takrenner, nedløpsrør og beslag på taket av plast og stål. Vinduer med malte karmer og rammer av tre med 2-lags glass. Malt hovedytterdør og balkongdør. Balkongdør har 2-lags isolerglass. Større terrasse med trapper oppført i tre overflatebehandlet med beis.

Innvendig:
Laminat på gulv, overflatebehandlet panel på vegger og i takhimling. Profilerte malte tredører som innvendige dører.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet har fastmonterte hvitevarer ifm. av koketopp med gassbluss.

Spesialrom:
Toalettrom med biotoalett. Lufterør som føres over tak tilkoblet toalettkasse. Septiktank har flere kamre som kan rulleres fra utsiden, under hytten.

Info strømforbruk

Det er ikke innlagt strøm. Elektrisitet kommer fra solcellepanel.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Parabol

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja!
10.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
10.1.2 Årstall: 2022
10.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
10.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Solcellene
10.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Solcelekraft
10.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja!

11 Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende? Ja - Brønn!

13 Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja!
13.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
13.1.2 Årstall: 2021
13.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
13.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Oppgradert vannforsyning fra håndpumpe til elektrisk pumpe
13.1.5 Hvilke firma utførte jobben? Eget arbeid
13.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja!

Se selgers egenerklæringsskjema for mer utfyllende informasjon.
Produktnummer: 41796C44-902B-4B71-9800-A130A8F58D5E