LUND

Marviksveien 69

Prisantydning
4 930 000 kr
Omkostninger
135 620 kr
Totalpris
5 065 620 kr
Formuesverdi
781 919 kr
Formuesverdi sekundær
2 814 909 kr
Kommunale avgifter
13 720 kr / år
Byggeår
1947
P-rom
158 ㎡
Bruksareal
166 ㎡
Tomteareal
136 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

Pent og innholdsrikt "Møller Stray" rekkehus over 4 etasjer - Lettstelt tomt med stor terrasse - 2 kjøkken og 2 bad

Om eiendommen

Innhold

Meget pent og velholdt `Møller Stray" rekkehus med super beliggehet på Lund. Boligen ligger sydvendt, har stor, solrik terrasse med masse sol. De fleste av boligene i området er bebodd av barnefamilier, anses området for å være særdeles barnevennlig.

1. etg: Entre, gang, kjøkken med pen profilert innredning, hvitevarer ( komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin og Side by Side kjøl/fryseskap og spiseplass. Lys pen og romslig stue med flott peisovn og utgang til stor solrik terrasse.

2..etg.: Gang, pent flislagt utbygd bad med varme i gulv, downlights, dusjhjørne, hjørneboblekar og dobbel servant med innredning. Praktisk vaskeromsløsning skjult bak skyvedører. 3 gode soverom

Loft. Stort innredet loftsrom med veluxvindu. Store kott.

Underetasje: Bod.

Underetasje: Består av gang, 2 innredede rom hvorav et har kjøkkenkrok med hvitevarer og flislagt bad med opplegg til vaskemaskin.

U.etg er for tiden utleid kr. 8.000,- pr mnd.

Lofts og underetasjen er ikke søkt godkjent for varig opphold hos kommunen.

Tomten er pent opparbeidet med solrike uteplasser på begge sider av boligen. Sol fra morgen til kveld.

Parkering på fremsiden av boligen.

Standard

Meget velholdt og innholdsrik familiebolig med meget god og funksjonell planløsning.

Bør sees!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 158 kvm, Bruksareal: 166 kvm

Bra. pr. etg.: U. etg.: 47 kvm. 1. etg.: 48 kvm. 2. etg.: 48 kvm. Loft: 23 kvm.

P-rom u. etg.: Gang, innredet bod som brukes som stue/kjøkken, bad og bod som benyttes til soverom.
P-rom 1. etg.: Vindfang, gang, kjøkken og stue.            .
P-rom 2. etg.: Gang, bad og 3 soverom.
P-rom loft: Loftsrom.
S-rom u. etg.: Bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1947 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Varme i gulv på bad/wc, flott vedovn i stue (ny innvendig pipe), samt elektrisk oppvarming. Ny varmepumpe i kjellerl i 2022.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Velforening. 2 dugnader i året.
- Innvendige felles rør ble våren 2022 oppgradert av Norva24.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 23.11.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Rekkehus oppført i 1947 i mur/betong konstruksjoner. Det meste av kjelleren benyttes som utleiedel som ikke er godkjent av kommunen for varig opphold, samt loftet. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på undertak.
Utvendig > Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er avvik: Yttervegger er oppført i mur/teglstein med utvendig malt murpuss i fra byggeår. U-verdi/isolasjon i ytterveggene er ikke kontrollert av undertegnede. Utvendige malte murpuss fasader fremstår generelt i normal stand og vedlikeholdt ut i fra alder, noen mindre sprekker ble registrert og vedlikehold kan påregnes ut i fra alder. Besiktigelse er foretatt i fra bakkenivå og overflater er ikke fullstendig kontrollert. Eier opplyste at boligen ble malt utvendig for 4 år siden.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
Utvendig > Vinduer - 2: Det er avvik: Forrige rapport opplyser at tak vinduer med 2.lags glass på loftet er i fra 1990-tallet. Vinduene har normal slitasje, vedlikehold kan påregnes og ut i fra alder kan punktering oppstå i glassene. Fuktsøk innvendig rundt vinduene ga ikke unormale fuktverdier på befaringen. Lukkede konstruksjoner og utvendig tetting, beslag etc. er ikke kontrollert. Tak vinduene er ikke type rømningsvinduer og kjeller vinduer gir for lite dagslys forhold for rommene ihht. forskrifter og krav.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Rom Under Terreng:Det er avvik: Rommene i kjelleren har innvendig påforing i trekonstruksjoner mot grunnmuren og grunnmuren er ikke synlig innvendig for kontroll. Det ble ikke registrert merker, fukt på de innvendige overflater i kjelleren som var mulig å besiktige på befaringen, men flere overflater er ikke kontrollert grunnet møbler, innredninger, lagrede gjenstander og forbehold om mangler må tas. Ytterlige kontroll anbefales. Eier opplyste at det kom inn overvann i sommer under ekstremt styrt regn og at skaden ble utbedret som egeninnsats, og bla. nye laminat-gulver er lagt. Lukkede konstruksjoner er ikke kontrollert av undertegnede, bortsett i fra hulltaking i bunn av påforet bakvegg i mot grunnmuren i boden hvor det ble målt 21 vekt% fukt ved piggmåling i bunnsvillen som er fuktig. I tillegg var det målbar fukt i betonggulver med fuktindikator på befaringen, fukt i  betonggulver har sammenheng med fukt oppsug i fra grunnen i betong-gulver som ikke har plast/fuktsperrer montert. Generelt er rom under terreng og påforede vegger i trekonstruksjoner mot grunnmur utsatte konstruksjoner mht. kondens, fukt med påfølgende skader i lukkede konstruksjoner.
Innvendig > Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Innvendig > Innvendige dører: Det er avvik: Innvendige dører i fra byggeår har normal slitasje med bla. noe slitasje i låsekasser til soverom i 2.etasje, lit skjevt dørblad og lyd/branndør er ikke montert mellom boenheter i kjelleren.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring.
Våtrom > Ventilasjon > Bad: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.Dørkarm har ikke luftespalte for tilluft til rommet og ventil i fra byggeår i vegg i skyveskapet er nesten skjult av taklisten.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er påvist avvik i fuger.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
Våtrom > Ventilasjon > Bad: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Tomteforhold > Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Det er avvik: Grunnmuren er oppført i betong, ingen større sprekker ble registrert i synlig grunnmur på
befaringen.
Tomteforhold > Terrengforhold: Det er avvik: Boligen ligger på flat tomt og terreng har begrensede muligheter for avrenning.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak. Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak er ikke opplyst her.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 4: Blåst inn strømpe i avløpsrør under hele rekken, samt stikkrør ut fra boligen til hovedledningen. Arbeid utført av: Egeland og Norva.
Pkt. 5: Fikk inn overvann i sommer under ekstremt styrt regn.
Pkt. 7: Utbedret pipen med syrefast rør fra topp til bunn.
Pkt. 8: Noe skjevhet i gulv i kjeller etasje. Små sprekker i murpuss enkelte steder.
Pkt. 9: Har hatt sølvkre I kjeller. Ikke sett noen mer etter tettning I overgang vegg/gulv, og nytt gulv.
Pkt. 16: Har lagt nye terrassebord og litt kledningsbord på terrassen. Utført av ufaglært / egeninnsats / dugnad.
Pkt. 18: Innredet loft og kjeller.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand sentrum kjører man over den gamle Lundsbroa. Ta rett frem i lyskrysset for deretter og ta til høyre inn Marviksveien i neste lyskryss. Følg Marviksveien forbi Shell bensinstasjon og ta til venstre inn Johan Øydegardsvei i bunnen av bakken. Rekken er første inn til høyre.
Fellesvisning vil bli skiltet med Sørmegleren visningsskilt.

Beliggenhet

Boligen ligger i meget etablert boligområde med gangavstand til Kvadraturen. Da de fleste av boligene i området er bebodd av barnefamilier, anses området for å være svært barnevennlig. Det har alltid vært et stabilt, rolig og vennlig bomiljø i nærområdet. Kort skolevei til Wilds Minne barneskole samt lekeplasser og ballbinge i umiddelbar nærhet. Helgehandelen så vel som hverdagshandelen kan gjøres på en av de mange dagligvareforretningene på Marvikssletta, kun ett par hundre meter fra boligen. Ønskes ferske bakervarer til lørdagsfrokosten, er utvalget rikelig og
fristende hos nærmeste lokale baker, Torgrim Hansen, i tøffelavstand fra boligen. Dersom man ønsker å benytte seg av en av bydelens fantastiske friareal, kan det trygt anbefales å legge løpeturen eller søndagsturen med familien til Jegersberg. Late sommerdager bør tilbringes i Bertesbukta hvor bademulighetene for store og små er særdeles gode.
Foruten ovennevnte fasiliteter ligger boligen med gangavstand til UiA, Oddemarka ungdomsskole, barnehager og bussmetro.

Tomt

Areal: 136 kvm, Eierform: Eiet tomt
Solrik tomt med stor terrasse og utgang fra stue. Foran huset er det solrik uteplass med belegningstein.
2 utvendige boder, 1 ved inngangsparti og 1 på terrasse.

Parkering

Biloppstillingsplasser på fellesområde på fremsiden av boligen ved adkomst. Plassen er anlagt på kommunal grunn. Parkeringen/rettigheten er ikke tinglyst, men er i alle år benyttet av eierne til boligene.

Ellers gateparkering etter offentlige bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 30.06.1948. Ferdigattesten gjelder rekkehus, blokk 1. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Loft er innredet som loftstue og har vært brukt som loftstue. Kjeller er innredet som hybel med egen inngang. Hverken loftsetasje eller kjeller er søkt
godkjent og kan således ikke benyttes til beboelse (rom for varig opphold) før dette evt. foreligger. Det er på kjøpers regning og risiko og evt. få dette godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bebyggelse og anlegg og tilhører kommuneplanen. Hensynssone: Rød støysone. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei og vann.
Felles septiktank for rekken. Kommunen skal begynne på ny offentlig ledning i desember 22.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 19622. Tinglyst: 09.12.1985. Erklæring/avtale. Kommunale rettigheter / påbud i henhold til skjøte / festekontrakt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Det er innredet hybel i kjelleretasjen. Endringen er ikke omsøkt og det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens innredning av boligen. Rommene i hybelen er godkjent som gang, husholdning, stryke - rullebod, vaskeri, badstue og dusj, og er ikke godkjent til varig opphold. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Kjelleren er for tiden utleid for kr. 8000,- pr. mnd inkludert strøm. Det er 2 måneders gjensidig oppsigelse.

Radonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 930 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 123 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 930 000,-)) 135 620,- (Omkostninger totalt) 5 065 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 720 pr. år

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 4155,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Kr. 6012,- for år 2022 er inkludert i de årlige kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Primær: Kr. 781 919,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 2 814 909,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Marviksveien 69, Gnr. 152 Bnr. 968 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0432

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0432. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Fornyelse annonse Finn.no jan. 2023 (Kr.2 200) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no (Kr.2 200) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 930 000,-) (Kr.86 275) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.122 510)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3066621