Kristiansand-Lund

Marvika Torv trinn 3 - leil. A304

Prisantydning
3 390 000 kr
Omkostninger
21 370 kr
Totalpris
3 411 370 kr
Felleskostnader
1 075 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
P-rom
42 ㎡
Bruksareal
43 ㎡
Tomteareal
Ikke oppgitt
Etasje
3
Antall soverom
1
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Marvika Torv trinn 3 - Leilighet A 304 - Salg av kontrakt

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

Bygget blir organisert som et kombinasjonssameie (med både næring og Boligseksjoner). Denne prosjektbeskrivelsen og prospektet omhandler tredje byggetrinn av totalt tre byggetrinn i et større utbyggingsprosjekt for tomten, med inntil 147 leiligheter og næringsarealer i første etasje, som nærmere beskrevet under:

Første byggetrinn (BT1) består av 67 selveierleiligheter fordelt på tre bygg på henholdsvis fire, seks og åtte etasjer. I tillegg næringsarealer med dagligvarebutikk, apotek, bakeri og andre småforretninger. Det er tilknyttet parkering for næringsvirksomhet i 1. etasje, samt parkering for boligene og
sportsboder i kjeller.

Andre byggetrinn (BT2) i Marvika Torv består av 41 selveierleiligheter fordelt på to bygg med henholdsvis fire og åtte etasjer. Det er tilknyttet boder og parkeringsplass i kjeller.

Tredje byggetrinn (BT3) i Marvika Torv består av 39 selveierleiligheter fordelt på to bygg med henholdsvis fire og åtte etasjer. Det er tilknyttet boder og parkeringsplass i kjeller.

Innhold

Entrè, stue/kjøkken med utgang til balkong, soverom og bad.

Følgende valg er gjort i denne leiligheten:

Kjøkken:
Modell: Svalbard
Farge: Hvit
Benkeplate: Laminat - Cento

Oppgradering kjøkken for kr. 17 292,-

Elektro:
Downlights, endring stikkontakter

Oppgradering elektro kr. 13 500,-

Det vil ikke lenger være mulig å gjøre endringer/tilvalg.

Standard

Informasjon fra utbygger i prosjekt-prospektet:

Boligprosjektet er rammesøkt etter teknisk forskrift TEK 17 og bygges etter passivhusstandard. Konstruksjoner Bygningen fundamenteres til fjell ved hjelp av peler, og bærekonstruksjon er utført i betong/ stål. Skillevegger i betong eller plassbyggede lyd- og brannvegger. Etasjeskillere utføres i betong.

Felles takterrasse
Felles takterrasse etableres på taket av bygget mot Østre Ringvei. Takterrassen bygges med oppforet tregulv på isolert og tekket takflate. Levegger, faste sittebenker, plantekasser og pergolaer slik det fremgår av tegninger fra arkitekt.

Beskrivelse av leiligheten:

Gulv
Stue, kjøkken, soverom, gang og bod leveres med 14 mm 1-stavs parkett i eik med hvitbeiset utførelse som standard. På bad med badekabiner leveres keramiske fliser på gulv i format 30x30 og vegger 30x60 i farge Ivory. I nedsenket dusjsone leveres tilsvarende gulvflis i mindre format.

På plassbygde WC / lite bad leveres fliser fra Modena i 3 valgfrie farger. På gulv i alle rom, med unntak av soverom og bod, leveres det vannbåren gulvarme.

Vegger
Veggene består både av betongvegger og lettvegger i isolert stenderverk og gips. Alle overflater sparkles og males og overgang betongvegger/gipsvegger fuges. Overgangen mellom vegg og tak utføres fuget/listefritt. Det må påregnes mindre sprekker i disse overgangene etter overtakelse, og disse må eventuelt utbedres av den enkelte leilighetskjøper. Det er mulighet for valgfri farge på vegger iht. std. sortiment oppgitt fra leverandør.

Himlinger
Himlinger er sparklet og hvitmalt gipshimling i en nøytral hvitfarge (NCS S-0500 N). Rør- og kanalføringer vil i all hovedsak bli skjult bak innkassinger eller helt eller delvis i nedforede gipshimlinger, fortrinnsvis i entré, bad og over kjøkkenskap. I bod vil det leveres synlige rør og kanaler samt imlingsplater. Innvendig høyde til himling vil generelt være 2,5 m. Unntatt er områder med nedforet himling for tekniske føringer i entré, gang, bod og bad.

Kjøkken
Som standard leveres kjøkkeninnredning av typen Geiranger, Tromsø kritt eller Svalbard fra Strai Kjøkken. Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer og vask med ettgreps blandebatteri. Hvitevarene består av induksjonstopp/ komfyr, kombinert kjøl/frys og oppvaskmaskin fra Elektrolux.
Selger har gjort noe tilvalg/endring på kjøkken.

Bad
Bad leveres som prefabrikkerte kabiner, komplett med fliser på gulv og vegg. Gulvfliser i 30 x 30 og veggfliser i format 30 x 60. Det er nedsenket gulv i dusjsone. Himling er hvitmalt betong med innfelte downlights i taket. Innredning leveres med hvite skuffefronter og benkeplate med integrert servant og ettgreps servantbatteri. Stikk på vegg ved innredning og lys over speil. Veggmonterte toaletter og dusjvegger av laminert glass. Vegghengt toalett utføres med utskiftbar sisterne for å tilfredsstille forskriftskrav. I vegg over toalett er et teknisk skap hvor vannmåler og energimålere er plassert.
Det er avsatt plass, og leveres opplegg for vaskemaskin i alle bad. Det forutsettes at det benyttes kondenstørketrommel på bad/ vaskerom.
I leiligheter med separat wc-rom leveres vegghengt klosett, servant og speil med belysning.

Garderobeskap
Det leveres ikke garderobeskap.

Innvendige dører
Innvendige dører type hvit glatt eller som 1-speildør med flat terskel. Hvite karmer og dørvridere i blank eller børstet utførelse. Fra entré til gang evt. gang mot stue leveres det glassdør. Der hvor det er tegnet skyvedør leveres denne med standard glatt dørblad. Hovedinngangsdør til leilighet leveres i malt utførelse (sort) og med dørkikkert.

Listverk
I rom med parkett leveres det eik gulvlister. Det gipses i vindusforinger slik at dette leveres listefritt. Overgang mellom vegg og himling utføres uten taklister, fuges og males.

Sportsbod
Alle leiligheter får levert egen sportsbod i kjeller. Sportsboder plasseres i tilknytning til parkeringskjeller. Gulv i betong og vegger i betong eller stålplater. Øvre del av vegg som gitter. Rørføringer og kanaler i bodareal kan forekomme. Fordeling av boder utføres av utbygger.

TEKNISKE ANLEGG

Ventilasjon
Det vil bli installert balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

TV-radio-telefoni-bredbånd
Det leveres spredenett med fremføring til hver leilighet for TV/bredbånd. Kontaktpunkt leveres i stue. Det tilrettelegges for plassering av trådløs ruter i el-skap. Sameiet vil tegne kollektiv avtale med signalleverandør for alle leiligheter. Som tilvalg kan det monteres ekstra trekkerør i vegger til rom for eventuell fremtidig installasjon av punkt for telefon/nettverk.

Ferdigstillelse

Ferdigstillelse er anslått av utbygger til ca. 2. kvartal 2023. Senest 120 dager før overtagelse vil kjøper bli informert om antatt endelig overtakelsesdato. Kjøper aksepterer at endelig overtakelsesdato vil bli varslet senest 4 uker før antatt overtakelse i forbindelse med at selger kaller inn til overtakelsesforretning. Denne innkalling vil da gjelde som avtalt tidspunkt for overtagelse, jf. Bustadoppføringslova § 15. Om overtagelsen forsinkes etter at kjøper har mottatt varsel om overtagelsesforretning, kommer dagmulktbestemmelser i buofl. §18 til anvendelse.

Oppvarming

Iflg utbygger tilknyttes bygget Agder Energi Varme sitt fjernvarmenett som er etablert i området. Fordelingsskap og målere for vann, energi og vannbåren varme vil bli plassert i eget teknisk skap på badet. Alle rom med vannbåren gulvvarme iht. romskjema vil ha individuell styring. Energiforbruket avregnes av energileverandøren og fordeles på den enkelte leilighet, med separate målere i leilighetene for varmt forbruksvann og vannbåren gulvvarme. Differanse mellom sum separate målere og totalforbruk fordeles mellom samtlige leiligheter.

Forsikring

Frem til overtagelse vil bygg og eiendom være forsikret av utbygger, jfr buofl. § 13 siste ledd.. Etter overtagelse vil bygget være forsikret gjennom sameiet, men kjøper må selv besørge løsøre- og innboforsikring.

Beliggenhet

Beliggenhet

Sentralt beliggende på Lund, en av Kristiansands mest populære bydel, øst for byen.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Parkering

Det er ikke parkeringsplass til leiligheten.
Konferer megler om mulighet for å kjøpe parkeringsplass.

Vedr. Parkering og sportsboder:

Parkeringsplassene vil bli organisert som en eller flere seksjoner, hvor eier av en parkeringsplass vil få en ideell andel i en (av) parkeringsseksjon(ene). Alternativt som tilleggsdel til den enkelte seksjon. Utvendige gjesteparkeringer vil bli organisert som fellesarealer.

Det vil være handikapplasser tilgjengelige i boligsameiet. Disse tildeles beboere som har behov for det, dersom de har kjøpt p-plass. De beboerne som eventuelt får tildelt HC-plass, forplikter seg til å måtte avgi denne mot tildeling/bytte til en alminnelig plass, dersom styret i sameiet finner grunn til å tildele HC-plassen til beboer med offentlig dokumentert behov for HC-plass.

Alle leilighetene vil få tildelt 1 sportsbod i kjeller som er inklusiv i kjøpesummen for leiligheten. Størrelsen på sportsbodene varierer iht. krav i TEK-17.
Sportsboder i kjeller vil bli tilknyttet til seksjonene på samme måte som for parkeringsplassene.

Utbygger forbeholder seg imidlertid retten til å organisere rettighetene på en annen måte dersom dette finnes hensiktsmessig.

Alternativt vil bod tilhørende leilighetene tinglyses som tilleggsdel ved seksjonering.

Utbygger forbeholder seg retten til å organisere parkeringsplasser og boder på den måten som finnes mest hensiktsmessig før overtakelse. Eventuelle overskuddsplasser skal tilhøre selger, som fritt kan omsette eller leie ut disse.

Offentlige opplysninger

Reguleringsplan

Reguleringsplaner/Reguleringsbestemmelser: Plan nr. 1363: Reguleringsbestemmelser for Marviksletta senterområde. Detaljregulering Dato: 11.03.2015, rev. 10.08.2015. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er en del av en større utbygging av området, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i reguleringsplanen før kjøp. Nærmere informasjon kan fås ved henvendelse megler.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

Heftelser / Rettigheter

Det gjøres oppmerksom på at grunnboken nå er endret, slik at det ikke lenger er mulig for Kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant på eiendommer hvor det er tinglyste servitutter eller andre heftelser som ikke skal slettes for Selgers regning.

Følgende tinglyste heftelser vil følge eiendommen: Ingen servitutter registrert på eiendommen.

Selger forbeholder seg retten til å tinglyse avtaler pålagt av offentlig myndighet på eiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.

Grunnboken for eiendommen er et vedlegg til salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å lese denne før kjøp.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne.

Energiattest

Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Prosjektet bygges etter teknisk forskrift etter plan og bygningsloven, (TEK 17).

Om sameiet

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Usolgte leiligheter

Utbygger svarer for fellesutgifter for evt. usolgte enheter etter ferdigstillelse

Organisering

Boligene og næringsarealene organiseres som et sameie etter eierseksjonsloven. Det er utarbeidet utkast til vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene. Kjøper får tinglyst skjøte på sin seksjon. Som seksjonseier blir kjøper eier av ideell andel av tomtearealer og bygningsmasse tilsvarende eierbrøken, som fastsettes iht. boligenes størrelse (BRA). Kjøper har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til
sameiets fellesarealer.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 390 000,- (Prisantydning)
2 150,- (Oppstartslikviditet sameiet, 50,- kvm av BRA)
15 000,- (Dokumentavgift)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

18 320,- (Omkostninger totalt)

3  408 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) Ved kjøp av ny/prosjektert bolig skal det betales dokumentavgift på 2,5 % av tomteverdi. Dokumentavgift blir fordelt pr. kvm. BRA. Dvs. kr 228 pr. kvm BRA.

Tinglysningsgebyr for skjøte utgjør p.t kr 585,- Tinglysningsgebyr for evt. pantobligasjoner utgjør p.t. kr 585,-

I tillegg kommer et beløp tilsvarende kr 50,- pr. kvm BRA, som oppstartslikviditet til sameiet.

Det tas forbehold om at beregningsgrunnlaget for dokumentavgiften godkjennes hos Statens Kartverk, samt eventuell endring i de oppgitte offentlige gebyrer.

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Kr. 100 000,- av kjøpesummen innbetales som forskudd 14 dager etter mottatt betalingsanmodning fra megler. Dette må være såkalt fri egenkapital, dvs. at det ikke kan være knyttet noen vilkår eller forbehold til innbetalingen av pengene utover de vilkår som fremgår av nærværende kontrakt.
Merverdi innbetales til Sørmeglerens klientkonto samtidig med forskudd. Restbeløp innskudd/egenkapital samt omkostninger betales etter regning før overtagelse. Det vil kunne kreves fremlagt finansieringsbevis før kontraktsinngåelse. Selger vil stille garantier i henhold til bustadoppføringslovas § 47 for det til enhver tid innbetalte beløp. Forskuddet tilfaller selger fra det tidspunkt § 47 er stilt. Forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg

Eiendomsskatt

Faktureres direkte til den enkelte seksjonseier

Felleskostnader

Kr. 1 075,- pr.mnd.
Informasjon fra utbygger i prosjekt-prospektet:

Kostnader til drift og vedlikehold av sameiets fellesarealer påhviler sameierne i fellesskap i henhold til de enkeltes sameiebrøker. Driftskostnader kjeller vil bli fordelt mellom brukerne.

Felleskostnadene utgjør ca. 25,- pr. kvm pr. mnd. for boligseksjonene. Budsjett over felleskostnader kan fås ved henvendelse til megler. Det gjøres oppmerksom på at dette er ett utkast og kan, dersom utbygger/ sameiet finner det nødvendig, endres på flere punkter.

Felleskostnadene vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi.

Eiendomsskatt blir fakturert den enkelte seksjonseier direkte og beregnes ikke som del av felleskostnader. For beregning av eiendomsskatt
for den enkelte leilighet, henvises til Kristiansand kommune for nærmere info.

Fjernvarme som inkluderer oppvarming og varmt vann i leilighetene kommer i tillegg til stipulerte felleskostnader.

Beløpet inkluderer ikke abonnement til tv, brebånd og telefoni. Det legges opp til at sameiet (evt. at utbygger gjør en avtale som gjelder fra innflytting) inngår felles avtale om levering av tv og internett tjenester med en leverandør.

Bygget vil være forsikret frem til overtakelse. Sameiet tegner fullverdiforsikring fra overtakelse. Kjøper forsikrer eget innbo.

Selgeren vil engasjere forretningsfører for sameiet før overtakelsen. Forretningsfører vil innkalle sameierne til et konstituerende sameiermøte med valg av nytt styre, samt vedtakelse av budsjett og vedtekter før boligene er ferdigstilt/overtatt. Kostnader knyttet til konstituerende møte og  forretningsførsel vil belastes sameiet.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader kan bla. dekke kommunale avgifter, renovasjon, forsikring av bygningene, lys, forretningsførsel, heisdrift, snørydding, vaktmestertjenester, trappevask og andre driftskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal.

Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Gebyr ved videresalg

Videresalg kan ikke gjøres uten utbyggers samtykke. Utbygger kan nekte uten å måtte begrunne sin avgjørelse. Ervervet vil etterslik godkjenning kunne tinglyses direkte til tredjemann. Det er kun mulig å samtykke til videresalg av opprinelig avtale., dersom opprinnelig kjøper er forbruker og har kjøpt boigen for selv å bo der eller til noen i sin familie. Slikt videresalg skjer ved transport av kontrakten.

For at utbygger skal godta slik transport, må man benytte Utbyggers "avtale om tranport av kjøpekontrakt" som fås hos selger.

Transport av  kontrakt goskjennes ikke de siste 6 uker før overtakelse.
For øvrige videresalg (fra næringsdrivende eller fra forbruker på spekulasjon) kan ikke kontraktsposisjonen selges, jf. Bustadoppføringslova § 1b.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Marvika Torv trinn 3 - leil. A304, - Salg av kontrakt - Gnr. 152 Bnr. 431 Snr. 9 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Tilvalg / Endringer

Utbygger vil før innredningsarbeidene starter, utarbeide en tilvalgs meny hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme. Det er ikke anledning til å flytte på ventilasjonsanlegg, el-skap eller avløp og vanntilførsel. Adgang til tilvalg/endringer er begrenset til 15 % av kjøpesummen, og endringer og
tilvalg vil medføre kostnader for kjøper/ påslag fra utbygger. Alle tilvalg avtales direkte mellom kjøper og utførende entreprenør i en separat avtale
og faktureres direkte mellom partene. Utbygger har rollen som kundeveileder i prosjektet. Kundekontakt skal i utgangspunktet gå til kundeveileder, som deretter videreformidler spørsmål og endringsønsker til entreprenørleddet. Alle meldinger skal være selger i hende senest ved de tidsfrister som fastlegges av selger i tilknytning til prosjektets fremdriftsplan. Bygging er igangsatt og baderommene er bestilt så tilvalg på bad kan ikke påregnes

Det er ikke anledning til å flytte på vegger, vinduer, elektriske installasjoner eller avløp og vanntilførsel.

Til hver leilighet leveres det FDV for nødvendige opplysninger om byggets tekniske anlegg, bruksanvisninger, tegninger og beskrivelser og oversikt over farger på vegger samt adresser/kontaktpersoner for vedlikehold og service

Selgers rett til endringer

Utbygger har rett til å foreta endringer i prosjektet som ikke vesentlig forringer prosjektets kvalitet eller standard, herunder arkitektoniske endringer, materialvalg, mindre endringer i konstruksjonen, rørgjennomføringer og/eller tomtetilpasninger. Slike endringer er ikke å anse som mangler ved ytelsen. Det samme gjelder de endringer som må gjøres som følge av kommunens byggesaksbehandling og krav i ramme- og igangsettingstillatelser samt andre offentlige tillatelser. Selger skal så langt det er praktisk mulig, informere Kjøper om slike endringer.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 99 09 91 08.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Ferdigstillelse er anslått til ca. 2. kvartal 2023. Senest 120 dager før overtagelse vil kjøper bli informert om antatt endelig overtakelsesdato. Kjøper aksepterer at endelig overtakelsesdato vil bli varslet senest 4 uker før antatt overtakelse i forbindelse med at utbygger kaller inn til overtakelsesforretning. Denne innkalling vil da gjelde som avtalt tidspunkt for overtagelse, jf. Bustadoppføringslova § 15. Om overtagelsen forsinkes etter at kjøper har mottatt varsel om overtagelsesforretning, kommer dagmulktbestemmelseri buofl. §18 til anvendelse.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Kjøpers undersøkelsesplikt

Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsprospekt, reguleringsplaner, byggebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/ supplerende opplysninger er ønskelig, bes kjøper henvende seg til megler. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i. Kjøper oppfordres
til å ta kontakt med megler dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp av bolig inngås.

Lovverk

Det presiseres at salgsobjektet er posisjonen som kjøpes iht. underliggende kontrakt mellom selger (Kjøper 1) og utbygger. Kjøper av kontraktsposisjonen forplikter seg til å overta de rettigheter og forpliktelser som følger av denne kontrakten. Kontrakten medfølger i- og som en del av salgsoppgaven. Alle vedlegg til opprinnelig kjøpekontrakt vil også være bindende for ny kjøper. Vedleggene, samt kopi av opprinnelig salgsmateriell, fås ved henvendelse til Sørmegleren.
 
Kontraktsposisjonen selges under lovverket til Kjøpsloven og Avhendingsloven § 1-1, fjerde ledd og ikke etter Bustadoppføringslova.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Overtakelse (oppgjør for selve kontrakten ) forfaller 14 dager etter signert transportkontrakt.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

10-22-0402

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/10-22-0402. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rita Ommundsen, tlf. 99 09 91 08

Vederlag

Oppgjør (Kr.7 100) Tilrettelegging (Kr.500) Totalt kr. (Kr.7 600)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3061072