Kristiansand-Lund

Marvika Torv trinn 3 - Bygg A og D

Prisantydning
4 725 000 kr - 9 350 000 kr
P-rom
64 - 132 m2
Antall soverom
2 - 3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet
Bolig Soverom Etg. P-rom BRA Totalpris
A305 2 3. 80 ㎡ 86 ㎡ 5 415 270 kr
A401 2 4. 68 ㎡ 74 ㎡ 4 996 920 kr
A402 2 4. 64 ㎡ 70 ㎡ 4 745 670 kr
A405 2 4. 80 ㎡ 86 ㎡ 5 750 270 kr
A501 2 5. 82 ㎡ 88 ㎡ 6 115 820 kr
A502 3 5. 131 ㎡ 139 ㎡ 8 890 170 kr
A504 2 5. 80 ㎡ 86 ㎡ 5 950 270 kr
A602 3 6. 131 ㎡ 139 ㎡ 9 140 170 kr
A701 3 7. 102 ㎡ 110 ㎡ 8 381 770 kr
A702 3 7. 132 ㎡ 139 ㎡ 9 390 170 kr
D202 2 2. 72 ㎡ 78 ㎡ 4 972 820 kr
D205 2 2. 88 ㎡ 96 ㎡ 5 910 370 kr
D301 3 3. 105 ㎡ 111 ㎡ 7 321 670 kr
D302 2 3. 72 ㎡ 78 ㎡ 5 272 820 kr
D304 2 3. 72 ㎡ 78 ㎡ 5 272 820 kr
D403 3 4. 114 ㎡ 125 ㎡ 8 785 920 kr

Oversikt

Om eiendommen

Trinn 3 Marvika Torv. 39 nye leiligheter. Sentralt og solrikt med butikker og kafeer i 1.etg. Visning etter avtale!

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

Bygget er organisert som et kombinasjonssameie (med både næring og
Boligseksjoner).

Denne prosjektbeskrivelsen og prospektet omhandler tredje byggetrinn av totalt tre byggetrinn i et større utbyggingsprosjekt for tomten, med inntil 147 leiligheter + næringsarealer i første etasje og parkeringsplasser, boder, tekniske rom i kjeller etasje.som nærmere beskrevet under:

Første byggetrinn (BT1) består av 67 selveierleiligheter fordelt på tre bygg på henholdsvis fire, seks og 8 etasjer. I tillegg næringsarealer med dagligvarebutikk, apotek, bakeri og andre småforretninger. Det er tilknyttet parkering for næringsvirksomhet i 1 etasje, samt parkering for og sportsboder + tekniske rom i kjeller

Andre byggetrinn (BT2) i Marvika Torv består av 41 selveierleiligheter fordelt på to bygg med henholdsvis fire og åtte etasjer. Det er tilknyttet boder og parkeringsplasser i kjeller samt næringsarealer i 1.etg.

Tredje og siste byggetrinn (BT3) i Marvika Torv består av 39 selveierleiligheter fordelt på to bygg med henholdsvis fire og syv etasjer. Det er tilknyttet boder og parkeringsplasser i kjeller samt næringsarealer i 1.etg.

Standard


Boligprosjektet er rammesøkt etter teknisk forskrift TEK 17 og bygges etter passivhusstandard.

Konstruksjoner
Bygningen fundamenteres til fjell ved hjelp av peler, og bærekonstruksjon er utført i betong/ stål. Skillevegger i betong eller plassbyggede lyd- og brannvegger. Etasjeskillere utføres i betong.


Utvendige konstruksjoner/fasader
Fasadene er bygd opp som isolerte bindingsverkvegger og forblendes med teglvegger, trekledning, puss og platekledning. Balkonger utføres i betong med oppforet gulv av impregnerte terrassebord. Private takterrasser bygges opp med oppforet tregulv på isolert og tekket takflate. Markterrasser utføres med tredekke eller annen løsning iht. arkitektens beskrivelse. Prinsipper for utforming av rekkverk iht. arkitektens beskrivelse.


Dører og vinduer
Vinduer leveres som malte trevinduer med utvendig aluminiumskledning. Balkong/terrassedører leveres som foldedører, skyvedører og slagdører iht. leilighetstegning. Dører leveres ferdig behandlet fra fabrikk og med utvendig aluminiumsbekledning som for vinduene. Foldedører og skyvedører kan bli levert som aluminiumsdører tilpasset farger for de øvrige dører/vinduer i fasade. Det vil bli tilrettelagt for utvendig solavskjerming på enkelte vinduer iht. egen beregning av termisk inneklima. For øvrige er solskjerming tilvalg for den enkelte kjøper.


FELLESAREALER

Hovedinnganger, trapper og korridorer
Det leveres flis på gulv i innvendige fellesareal/ trapperom i alle etasjer. Malte betong- eller gipsvegger og systemhimling. Postkasser blir montert i tilknytning til inngangspartier i 1. etasje. Trapper utføres i betong med gulvflis. Rekkverk og håndløpere i samsvar med forskriftskrav og iht. arkitektens beskrivelse.


Heiser
Heiser er maskinromsløse personheiser i tilknytning til trapperom. Heiskupeer leveres i henhold til beskrivelse utarbeidet av arkitekt, størrelse på kupeen er 1100 x 2100 mm. Heis utstyres med nødtelefonforbindelse.


Parkering og sykkelparkering
Det etableres parkeringsanlegg i kjeller for boligene. I parkeringskjeller leveres gulv i støpt betong. Vegger og himling leveres i betong som støvbindes i lys farge. Fri kjørehøyde vil være 2,1 meter. Lokale nedforinger for tekniske installasjoner vil forekomme, spesielt inn mot yttervegger. Fordeling av garasjeplasser utføres av utbygger. Sykkelparkering ivaretas i fellesanlegg kjeller med 1 plass pr. boenhet. I tillegg er det sykkelparkering på gatenivå.


Felles takterrasse
Felles takterrasse etableres på taket av bygget mot Østre Ringvei.


Utomhusanlegg
Utomhusanlegg utføres iht. arkitektens beskrivelse med gode materialvalg. Utomhusanlegget i 2 etasje inneholder en «boliggate» som leder fram til inngangene og binder sammen felles uterom, beplantningen vil understreke karakteren på anlegget og vil være romdannende for møteplasser, samlingsplasser og selve hagen med mindre intime arealer. Vegetasjon skal være sammensatt av klatreplanter, busker og stauder. Belysning tilpasses hagens karakter og utføres med gode materialvalg. Avfallsanlegget er et nedgravd lukket system iht. retningslinjer gitt av kommunen.BESKRIVELSE AV LEILIGHETEN
- ROMSKJEMA

Gulv
Stue, kjøkken, soverom, gang og bod leveres med  1-stavs parkett som standard. På bad med badekabiner leveres keramiske fliser på gulv i format 30x30 og vegger 30x60 i farge "White"/tilsvarenda (Lys beigetone). I nedsenket dusjsone leveres tilsvarende gulvflis i mindre format.
På plassbygde WC / lite bad leveres fliser fra Modena i 3 valgfrie farger. Det leveres gulvvarme i stue. kjøkken, bad og entre.


Vegger
Veggene består både av betongvegger og lettvegger i isolert stenderverk og gips. Alle overflater sparkles og males og overgang betongvegger/gipsvegger fuges. Overgangen mellom vegg og tak utføres fuget/listefritt. Det må påregnes mindre sprekker i disse overgangene etter overtakelse, og disse må eventuelt utbedres av den enkelte leilighetskjøper. Det er mulighet for valgfri farge på vegger iht. std. sortiment oppgitt fra leverandør.


Himlinger
Himlinger er sparklet og hvitmalt gipshimling i en nøytral hvitfarge (NCS S-0500 N). Rør- og kanalføringer vil i all hovedsak bli skjult bak innkassinger eller helt eller delvis i nedforede gipshimlinger, fortrinnsvis i entré, bad og over kjøkkenskap. I bod vil det leveres synlige rør og kanaler.Innvendig høyde til himling vil generelt være 2,5 m. Unntatt er områder med nedforet himling for tekniske føringer i entré, gang og bad, samt i boder.


Kjøkken
Som standard leveres kjøkkeninnredning av typen Geiranger, Tromsø kritt eller Svalbard fra Strai Kjøkken. Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer og vask med ettgreps blandebatteri. Hvitevarene består av induksjonstopp/ komfyr, kombinert kjøl/frys og oppvaskmaskin fra Elektrolux.


Bad
Bad leveres som prefabrikkerte kabiner, komplett med fliser på gulv og vegg. Gulvfliser i 30 x 30 og veggfliser i format 30 x 60. Det er nedsenket gulv i dusjsone. Himling er hvitmalt betong med innfelte downlights i taket. Innredning leveres med hvite skuffefronter og benkeplate med integrert servant og ettgreps servantbatteri. Veggmonterte toaletter og dusjvegger av laminert glass. Vegghengt toalett utføres med utskiftbar sisterne for å tilfredsstille forskriftskrav. I vegg over toalett er et teknisk skap hvor vannmåler og energimålere er plassert.
Det er avsatt plass, og leveres opplegg for vaskemaskin i alle bad. Det forutsettes at det benyttes kondenstørketrommel på bad/ vaskerom.
I leiligheter med separat wc-rom leveres vegghengt klosett, servant og speil med belysning.


Garderobeskap
Det leveres ikke garderobeskap.


Innvendige dører
Innvendige dører type hvit glatt eller som 1-speildør med flat terskel. Hvite karmer og dørvridere i blank eller børstet utførelse. Fra entré til gang evt. gang mot stue leveres det glassdør. Der hvor det er tegnet skyvedør leveres denne med standard glatt dørblad. Hovedinngangsdør til leilighet leveres i malt utførelse (sort) og med dørkikkert.


Listverk
I rom med parkett leveres det eik gulvlister. Det gipses i vindusforinger slik at dette leveres listefritt. Overgang mellom vegg og himling utføres uten taklister, fuges og males.


Sportsbod
Alle leiligheter får levert egen sportsbod i kjeller. Sportsboder plasseres i tilknytning til parkeringskjeller. Gulv i betong og vegger i betong eller stålplater. Øvre del av vegg som gitter. Rørføringer og kanaler i bodareal kan forekomme. Fordeling av boder utføres av utbygger.TEKNISKE ANLEGG

Ventilasjon
Det vil bli installert balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Separat aggregat leveres i hver leilighet. Ventilasjonsaggregat er plassert på veggen i bod eller i tak i entré i de mindre leilighetene. Avtrekk fra bad, WC og kjøkken kobles til aggregatet, til-luft føres til øvrige rom. Avkastluft føres over yttertak. Det kan bli synlige føringsveier der hvor disse er plassert i bod.Elektrisk anlegg
Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker et normalt behov og etter forskrift NEK400/2014. Det leveres belysning i bod, på bad og i entré leveres downlights i himling med dimmer. Elektrisk anlegg ligger generelt skjult i leiligheten, bortsett fra ved betongvegger/leilighetsskillevegger hvor det kan bli åpent anlegg. Det vil bli montert stikkontakt forberedt for vaskemaskin og tørketrommel. Det leveres 1 stk. dobbel stikkontakt og lysarmatur på balkong/terrasse. Det blir individuell avlesing av strømmåler for den enkelte leilighet. Strømforbruk i fellesarealer som parkeringskjeller, boder, fellesarealer vil bli registrert på en felles måler og kostnader fordeles mellom leilighetene.


Oppvarming/varmtvann
Bygget tilknyttes Agder Energi Varme sitt fjernvarmenett som er etablert i området. Fordelingsskap og målere for vann, energi og vannbåren varme vil bli plassert i eget teknisk skap på badet. Alle rom med vannbåren gulvvarme iht. romskjema vil ha individuell styring. Energiforbruket avregnes av energileverandøren og fordeles på den enkelte leilighet, med separate målere i leilighetene for varmt forbruksvann og vannbåren gulvvarme. Differanse mellom sum separate målere og totalforbruk fordeles mellom samtlige leiligheter.


Sprinkler- og brannalarmanlegg
Hele bygningen inklusive leiligheter har sprinkleranlegg. Balkonger sprinkles ved behov iht. gjeldende regelverk. Brannslukningsutstyr og røykvarsler leveres i henhold til forskriftskrav. Det leveres et sentralisert brannalarmanlegg til boligene.


TV-radio-telefoni-bredbånd
Det leveres spredenett med fremføring til hver leilighet for TV/bredbånd. Kontaktpunkt leveres i stue. Det tilrettelegges for plassering av trådløs ruter i el-skap. Sameiet vil tegne kollektiv avtale med signalleverandør for alle leiligheter. Som tilvalg kan det monteres ekstra trekkerør i vegger til rom for eventuell fremtidig installasjon av punkt for telefon/nettverk.


Porttelefon/låsesystem
Det monteres ringetablåer ved hovedinngangspartier i 1. og 2. etg. Svarapparat med åpningsknapp monteres i hver leilighet. Ringeknapp utenfor hver inngangsdør. Hver enkelt leilighet får systemnøkler (3 stk.) som passer til leilighet, fellesdører i trapperom/ganger/kjeller, samt hengelås til sportsboder. Garasjeport åpner med GSM-løsning/mobiltelefon.

Ferdigstillelse

Ferdigstillelse er anslått til ca. 2. Kvartal 2023.

Senest 120 dager før overtagelse vil kjøper bli informert om antatt endelig overtakelsesdato. Kjøper aksepterer at endelig overtakelsesdato vil bli varslet senest 4 uker før antatt overtakelse i forbindelse med at selger kaller inn til overtakelsesforretning. Denne innkalling vil da gjelde som avtalt tidspunkt for overtagelse, jfr. Bustadoppføringslova § 15. Om overtagelsen forsinkes etter at kjøper har mottatt varsel om overtagelsesforretning, kommer dagmulktbestemmelser i buofl. §18 til anvendelse.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Matrikkelnummer:
Marvika Torv, trinn 3 ligger på gnr. 152, bnr. 431, snr. 1-26 og 85-97 i Kristiansand kommune. Eiendommen er seksjonert etter lov 16.juni 2017 nr. 65 om eierseksjoner (eierseksjonsloven) og leilighetene/næringsarealene er tildelt egne seksjonsnummere.

Areal boliger:
Arealene som er oppgitt på tegninger i denne salgsoppgaven og i prisliste, er angitt som Bruksareal (BRA). BRA er det areal av bruksenheten som ligger innenfor omsluttende vegger. I BRA medregnes også areal som opptas av vegger, rør og ledninger, sjakter, søyler, innredningsenheter o.l. innenfor bruksenheten (NS3940:2012).

Primærrom (P-rom) er primærrommenes nettoareal og arealet av innvendige vegger mellom disse, minus boder og tekniske rom med omsluttende vegger. Arkitekt har inkludert alle sjakter innenfor omsluttende leilighetsvegger i P-rom, på samme måte som i BRA.

Annet:
Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige. Alle perspektiver, modeller, illustrasjoner og møblerte planskisser er kun ment å gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse, og det fremkommer da elementer som ikke inngår i den kontraktsmessige leveranse. Det samme gjelder angitt utsikt. Det tas derfor et forbehold mht. at disse kun er ment som illustrasjoner og at avvik kan forekomme Leilighetene overleveres i bygg i rengjort stand. I nyoppførte bygninger må forventes i noen grad svinn og krymping av materialer, for eksempel svinnriss i mur, mindre riss i maling ved skjøter, hjørner og sammenføyninger som følge av krymping av trevirke og betong o.l. Slike forhold er ikke å anse som mangler ved den leverte ytelse.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at Selgers plikt til å rette, eller yte prisavslag ikke omfatter:
Reparasjoner som går inn under vanlig vedlikehold, sprekkdannelser som oppstår som følge av naturlig krymping når materialvalg og materialbehandling har vært forsvarlig fra Selgers side og skader som oppstår ved uforsvarlig eller feilaktig bruk av boligen med utstyr

Det tas generelt forbehold om igangsettingstillatelse og øvrige offentlige tillatelser i tråd med de forutsetninger og rammer som for øvrig følger av prosjektet. Antall boenheter/leiligheter kan eventuelt bli justert i forbindelse med utbyggingen. Det tas forbehold om justeringer på tegninger og arealer i forbindelse med utarbeidelse av arbeidstegninger. Det gjøres oppmerksom på at det i noen leiligheter kan komme sjakter og/eller rørføringer som ikke er vist på tegninger. Det tas også forbehold om justeringer og endringer av fasader samt mindre endringer på tegninger og arealer i forbindelse med opparbeidelse og forutsatt bruk av utomhusarealer og fellesarealer, felles takterrasse etc. Ved motstrid mellom prospekttegninger og beskrivelser gjelder beskrivelser foran tegninger. Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse, prospekt og vedlegg

Forsikring

Frem til overtagelse vil bygg og eiendom være forsikret av utbygger, jfr buofl. § 13 siste ledd.. Etter overtagelse vil bygget være forsikret gjennom sameiet, men kjøper må selv besørge løsøre- og innboforsikring.

Beliggenhet

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Ca 9000 kvm. Arealet er ikke eksakt, og noe avvik kan forekomme ved endelig oppmåling.
Tomten leveres parkmessig opparbeidet med plen, prydbusker, bed og øvrig beplantning. Se utomhusplan for detaljer.

Parkering

Parkeringsplass i kjeller kan kjøpes for kr. 325.000,-. Beløpet kommer i tillegg til pris for leilighet.

Parkeringsplassene er organisert som en eller flere seksjoner, hvor eier av en parkeringsplass får en ideell andel i en (av) parkeringsseksjon (- ene).  Alternativt som tilleggsdel til den enkelte seksjon. Gjesteparkerings plasser er avsatt i kjeller.

Det vil være handicapplasser tilgjengelige i boligsameiet. Disse tildeles beboere som har behov for det, dersom de har kjøpt p-plass. De beboerne som eventuelt får tildelt HC-plass, forplikter seg til å måtte avgi denne mot tildeling/bytte til en alminnelig plass, dersom styret i sameiet finner grunn til å tildele HC-plassen til beboer med offentlig dokumentert behov for HC-plass.

Alle leilighetene vil få tildelt 1 sportsbod i kjeller som er inklusiv i kjøpesummen for leiligheten. Størrelsen på sportsbodene varierer ihht. krav i TEK-17.
Sportsboder i kjeller vil bli tilknyttet til seksjonene som tilleggsdel. Selger forbeholder seg imidlertid retten til å organisere rettighetene på en annen måte dersom dette finnes hensiktsmessig.
Alternativt vil bod tilhørende leilighetene tinglyses som tilleggsdel ved seksjonering.

Selger forbeholder seg retten til å organisere parkeringsplasser og boder på den måten som finnes mest hensiktsmessig før overtakelse. Eventuelle overskuddsplasser skal tilhøre selger, som fritt kan omsette eller leie ut disse.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det vil foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Det er Selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse kan kjøper i medhold av bustadoppføringslovas § 31 holde tilbake et beløp på meglers klientkonto som sikkerhet frem til ferdigattest foreligger. Det gjøres oppmerksom på at tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med forholdene som gjenstår for at ferdigattest kan foreligge. En uavhengig takstmann kan avgjøre rettmessig tilbakehold, og takstmann får da fullmakt til å frigi beløpet når forholdet som hindrer ferdigattest er utbedret.
Det vil foreligge midlertidig brukstillatelse ved overtakelse i BT3. Ferdigattest vil ikke foreligge før BT3 er ferdigstilt inkludert alt av utomhusanlegg rundt hele bygget.

Reguleringsplan

Plan nr. 1363
Reguleringsbestemmelser for
Marviksletta senterområde. Detaljregulering
Dato: 11.03.2015, rev. 10.08.2015

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er en del av en større utbygging av området og interessenter oppfordres til å sette seg inn i reguleringsplanen før kjøp.

Nærmere informasjon kan fåes ved henvendelse megler.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig tilknytning vei, vann og kloakk.

Heftelser / Rettigheter

Det gjøres oppmerksom på at grunnboken nå er endret, slik at det ikke lenger er mulig for Kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant på eiendommer hvor det er tinglyste servitutter eller andre heftelser som ikke skal slettes for Selgers regning.

Følgende tinglyste heftelser vil følge eiendommen:

Det er tinglyst erklæring på eiendommen som gir rett til Agder Energi å ha nettstasjon på eiendommen.

Selger forbeholder seg retten til å tinglyse avtaler pålagt av offentlig myndighet på eiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter i form av erklæringer/ avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.

Grunnboken for eiendommen er et vedlegg til salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å lese denne før kjøp.

Utleie

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne.

Energiattest

Når en bolig selges før den, er ferdig bygget skal selger oppfylle plikten ved å garantere for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Normalt påregnes i energiklasse B, man kan dog ende opp med lavere energiklasse uten at dette anses som en mangel.

Konsesjon

Ingen konsesjonsplikt

Om sameiet

Rettigheter og forpliktelser

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter og husordensregler. Vedtektene og husordensreglene er vedlegg til prospektet.

Usolgte leiligheter

Selger forbeholder seg retten til å endre priser og betingelser for usolgte enheter.

Organisering

Boligene og næringsarealene organiseres som et sameie etter eierseksjonsloven. Det er utarbeidet vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene. Kjøper får tinglyst skjøte på sin seksjon. Som seksjonseier blir kjøper eier av ideell andel av tomtearealer og bygningsmasse tilsvarende eierbrøken, som fastsettes iht. boligenes størrelse (BRA). Kjøper har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

Ved kjøp av ny/prosjektert bolig skal det betales dokumentavgift på 2,5% av tomteverdi. Dokumentavgift blir fordelt pr. kvm. BRA og vil derfor variere pr. leilighet mellom ca. kr. 9.500,-10.950,- på den minste og ca. kr. 32.000,- på den største leiligheten. Dvs. kr. 228 pr. kvm BRA. Tinglysningsgebyr for skjøte utgjør p.t kr. 585,- Tinglysningsgebyr for eventuelle pantobligasjoner utgjør p.t. kr. 585,-
I tillegg kommer et beløp tilsvarende kr. 50,- pr. kvm BRA, som oppstarts likviditet til sameiet.

Det tas forbehold om at beregningsgrunnlaget for dokumentavgiften godkjennes hos Statens Kartverk, samt eventuell endring i de oppgitte offentlige gebyrer.

Betalingsbetingelser

Kr. 100.000,- av kjøpesummen innbetales som forskudd 14 dager etter mottatt betalingsanmodning fra megler. Dette må være såkalt fri egenkapital, dvs. at det ikke kan være knyttet noen vilkår eller forbehold til innbetalingen av pengene utover de vilkår som fremgår av nærværende kontrakt. Restbeløp innskudd/egenkapital samt omkostninger betales etter regning før overtagelse. Det vil kunne kreves fremlagt finansieringsbevis før kontraktsinngåelse.

Selger vil stille garantier i henhold til bustadoppføringslovas § 47 for det til enhver tid innbetalte beløp. Forskuddet tilfaller selger fra det tidspunkt § 47 er stilt. Forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.

Felleskostnader

Kostnader til drift og vedlikehold av sameiets fellesarealer påhviler sameierne i fellesskap i henhold til de enkeltes sameiebrøker. Driftskostnader kjeller vil bli fordelt mellom brukerne.

Felleskostnadene er fastsatt til kr. 25,- pr. kvm pr. mnd. for boligseksjonene ihht. til fremlagt budsjett som ble vedtatt på stiftelsesmøte den 06.09.2021. Kopi av protokoll kan fåes ved henvendelse megler.

Felleskostnader dekker kommunale avgifter, renovasjon, forsikring av bygningene, lys, forretningsførsel, heisdrift, snørydding, vaktmestertjenester, trappevask og andre driftskostnader. Felleskostnadene avhenger av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi.

Eiendomsskatt blir fakturert den enkelte seksjonseier direkte og beregnes ikke som del av felleskostnader. For beregning av eiendomsskatt for den enkelte leilighet, henvises til Kristiansand kommune for nærmere info.

Fjernvarme som inkluderer oppvarming og varmt vann i leilighetene kommer i tillegg til stipulerte felleskostnader. Det er av stiftelsesmøte vedtatt å kreve inn ett akontobeløp på kr. 7,- pr. kvm. pr. måned. Forbruket vil bli avregnet mot akontoinnbetalingen en gang pr. år.

Sameiet har inngått avtale med Telia som leverandør for TV - og bredbånd hvor månedsprisen pr. leilighet utgjør p.t. kr. 299,-

Bygget vil være forsikret frem til overtakelse. Sameiet tegner fullverdiforsikring fra overtakelse. Kjøper forsikrer eget innbo.

Utbygger svarer for fellesutgifter for eventuelle usolgte enheter etter ferdigstillelse.

Selgeren har engasjert Sørlandets Boligbyggelag som forretningsfører. Kopi av protokoll fra stiftelsesmøte kan fåes ved henvendelse megler.

Formuesverdi

Formuesverdi er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter en beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folke registrert/bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon.

Øvrige mulige kostnader

Avbestilling:
Dersom kjøper avbestiller gjelder Bustadoppføringslovens regler, jfr. §§52 og 53. Kjøper vil være ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av avbestillingen, herunder nødvendige prisavslag ved videresalg. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider må uansett betales i sin helhet.

Gebyr ved videresalg

Dersom kontrakten ønskes videresolgt før overtakelse, vil det påløpe et administrasjonsgebyr fra selger på kr. 20.000,- inkl. mva. for merarbeid i forbindelse med salget. Dette kan faktureres/innkreves av Sørmegleren. I tillegg kommer eventuelle utgifter ved bruk av megler, som f.eks. meglerprovisjon og gebyrer.

Videresalg kan ikke gjøres uten selgers samtykke. Selger kan nekte uten å måtte begrunne sin avgjørelse. Ervervet vil etter slik godkjenning kunne tinglyses direkte til tredjemann. Det er kun mulig å samtykke til videresalg av opprinnelig avtale, dersom opprinnelig kjøper er forbruker og har kjøpt boligen for selv å bo der eller til noen i sin familie. Slikt videresalg skjer ved transport av kontrakten. For at Utbygger skal godta slik transport må man benytte Utbyggers "Avtale om transport av kjøpekontrakt" som fås hos selger. Transport av kontrakt godkjennes ikke de siste 6 uker før overtagelse.

For øvrige videresalg (videresalg fra næringsdrivende eller fra forbruker på spekulasjon) kan ikke kontraktsposisjonen selges, jfr. Bustadoppføringslova § 1b.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Marvika Torv trinn 3 - Bygg A og D, Gnr. 152 Bnr. 431 og Gnr. 152 Bnr. 431 Snr. 162 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Garantier

Det stilles garanti på 3 % av kjøpesummen som gjelder frem til overtakelse, og garanti tilsvarende 5% av kjøpesummen for reklamasjonsperioden på fem år etter overtakelse, jfr. buofl. § 12. Garantien stilles snarest mulig etter at avtale er inngått.

Dersom selger ønsker å få utbetalt forskudd, eventuelle delinnbetalinger og resterende del av kjøpesum før hjemmelsovergang, stilles det garanti etter buofl. § 47 for utbetalingen.

Kjøpekontrakter

Avtale om kjøp forutsettes inngått på selgers standard kjøpekontrakt eller midlertidig kjøpekontrakt som vil bli benyttet ved salg. Selgers kontrakts dokument forutsettes gjennomgått før bud inngis. Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m.

Tilvalg / Endringer

Selger vil før innredningsarbeidene starter, utarbeide en tilvalgs meny hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme. Det er ikke anledning til å flytte på ventilasjonsanlegg, el-skap eller avløp og vanntilførsel. Adgang til tilvalg/endringer er begrenset til 15 % av kjøpesummen, og endringer og tilvalg vil medføre kostnader for kjøper/ påslag fra utbygger.

Alle tilvalg avtales direkte mellom kjøper og utførende entreprenør i en separat avtale og faktureres direkte mellom partene.

Selger har rollen som kundeveileder i prosjektet. Kundekontakt skal i utgangspunktet gå til kundeveileder, som deretter videreformidler spørsmål og endringsønsker til entreprenørleddet.

Alle meldinger skal være selger i hende senest ved de tidsfrister som fastlegges av selger i tilknytning til prosjektets fremdriftsplan.

Selgers rett til endringer

Selger vil før innredningsarbeidene starter, utarbeide en tilvalgs meny hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme. Det er ikke anledning til å flytte på ventilasjonsanlegg, el-skap eller avløp og vanntilførsel. Adgang til tilvalg/endringer er begrenset til 15 % av kjøpesummen, og endringer og tilvalg vil medføre kostnader for kjøper/ påslag fra utbygger.

Alle tilvalg avtales direkte mellom kjøper og utførende entreprenør i en separat avtale og faktureres direkte mellom partene.

Selger har rollen som kundeveileder i prosjektet. Kundekontakt skal i utgangspunktet gå til kundeveileder, som deretter videreformidler spørsmål og endringsønsker til entreprenørleddet.

Alle meldinger skal være selger i hende senest ved de tidsfrister som fastlegges av selger i tilknytning til prosjektets fremdriftsplan.

Visning

Prosjektet kan besiktiges/befares etter avtale med megler.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Kjøpers undersøkelsesplikt

Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsprospekt, reguleringsplaner, byggebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig, bes kjøper henvende seg til megler. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med megler dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp av bolig inngås.

Budgivning

Boligene selges til fastpris. Benytt vedlagte skjema «Kjøpetilbud til fastpris». Alle kjøpetilbud må inngis skriftlig sammen med legitimasjon. Regler om budfrister i Eiendomsmeglerloven kommer ikke til anvendelse da selger ikke er forbruker.

Lovverk

Boligene selges iht. bustadsoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der Kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Når bindende avtale inngås etter ferdigstillelse selges boligene etter avhendingsloven. Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

10-21-9037

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/10-21-9037. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Dette salgsprospektet er ikke fullstendig uten:

o              Prisliste
o              Etasjetegninger
o              Snitt og fasadetegninger
o              Romskjema (vedlagt salgsoppgaven)
o              Byggeteknisk beskrivelse (vedlagt salgsoppgaven)
o              Vedtatt driftsbudsjett
o              Utomhusplan
o              kjøpekontrakt
o              Vedtekter, husordensregler og referat fra sameiets stiftelsesmøte den 06.09.2021
o              Reguleringsplan/bestemmelser
o              (Utbyggingsavtalen, fåes ved henvendelse)

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Rolf R. Elieson, tlf. 99 09 91 07

Vederlag

kr. 37 500,- per leilighet.

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Produksjonsdato

19.01.2022

Visning

onsdag 22. mars
kl. 16:30-17:30

Kontakt megler

Eiendomsmegler MNEF / Avd. Leder

Rolf R. Elieson

Vis profil
Varenummer: 3052564