SANDEN

Marnar Brygge, Kastellgata 36. Leil. 4.2

Prisantydning
9 395 000 kr
Omkostninger
247 240 kr
Totalpris
9 642 240 kr
Felleskostnader
3 710 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2017
P-rom
135 ㎡
Bruksareal
139 ㎡
Etasje
4
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Siste ledige toppleilighet på Sanden. Stor, innflyttingsklar 4-roms leilighet med elveutsikt og stor vestvendt balkong.

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

Leiligheten er siste ledige i dette leilighetskomplekset bestående av 3 bygg. Leiligheten ligger i toppetasjen med flott utsikt fra 3 balkonger. Bygget har stor parkeringskjeller hvor det medfølger 1 biloppstillingsplass og bod til hver leilighet. Det er naturligvis heis fra P-kjelleren og opp i toppetasjen. Det er gangavstand til alle sentrumsfasiliteter, Furulunden og strendene er kun få meter unna. Dagligvareforretning  og treningssenter når man også ila et minutt eller to.

Innhold

Leiligheten har følgende innhold:
Stor entrè med god plass til garderobe, 2 bad, begge med dusj, 3 soverom hvorav det ene er på hele 18,6 kvm og har utgang til egen balkong, bod/teknisk rom, stor og lys stue med åpen kjøkkenløsning (tilsammen ca 58 kvm). Fra stuen er det skyvedører ut til hovedbalkongen på to sider av bygget, mot sør og mot vest. Balkongen er på hele 74 kvm med flott utsikt både over bebyggelsen på Sanden og mot elva og over til Malmø med hotellet mm.

Standard

Lekker leilighet med god standard, bl.a en-stavs lys eikeparkett, vegger malt i delikate nøytrale farger, kjøkkeninnredning fra HTH i moderne varm gråfarge med overskap i lys eik som matcher gulvet. Integrerte hvitevarer av god kvalitet, bl.a koketopp med integrert ventilator, stekeovn/kombinert micro og stekeovn i brysthøyde, oppvaskmaskin. Belysning i form av moderne spotter er montert i flere rom. Utvendig solskjerming på de fleste vinduer.

Arealer med beskrivelse

Ca..137 kvm. Arealer er angitt i bruksareal (BRA) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder, vegger og sjakter, men ikke medregnet yttervegg. I tillegg opplyses P-rom - ca 133 kvm, dette er (litt forenklet uttrykt) boligens BRA fratrukket innvendig boder og veggene til disse.

Byggeår og byggemåte

2017. Leiligheten har ikke vært bebodd.

Oppvarming

Vannbåren varme i entrè, gang stue/kjøkken. Elektrisk varmekabel på bad. Balansert ventilasjon med varmegjenvinner.
Varme leveres fra felles varmesentral i kjeller. Oppvarming av varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Beliggenhet

Leilighetskomplekset Marnar Brygge ligger ved elvepromenaden som går fra sentrum til Piren. Alle sentrumsfasiliteter er i umiddelbar nærhet, her kan man spasere til det aller meste ! "Byens apotek", Furulunden, ligger kun få meter unna.

Tomt

Eierform: Fellestomt. Tomten er felles for hele sameiet. Fellearealene er pent opparbeidet med hekker, plen og gangstier.

Parkering

1 biloppstillingsplass i parkeringskjeller. Det er også en bod på ca 5 kvm i kjelleren.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 01.09.2017.
(At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent).

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, tilhører detaljreguleringsplan for Marnar Brygge, vedtatt 10.09.2015.
Det vil bli ytterligere utbygging i området, se bl.a plan i prospektet og evt. konferer megler for mer informasjon.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Det vil bli tinglyst div bestemmelser i skjøtet. Se notat med bestemmelsene lenger bak i prospektet.

Utleie

Leiligheten har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Utleveres til kjøper i forbindelse med overtakelsen.

Konsesjon

Lindesnes kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Om sameiet

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedlagt prospektet.

Forretningsfører

Søgne Økonomiservice AS

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

I tillegg til kjøpesum vil det påløpe følgende kostnader ved kjøp: Dokumentavgift: kr. 5.300,-. Tinglysningsgebyr skjøte: kr. 585,-, Tinglysningsgebyr pr. pantedokument kr. 585,-.

Felleskostnader

Felleskostnadene utgjør kr. 3.710,- pr. mnd.
Kr. 399,- kommer i tillegg for TV/Internett, tilsammen kr. 4.109,-. Beløpene er oppgitt av forretningsfører pr. september 2022.
Pga bl.a økte strømutgifter til fellesarealer opplyser styret at fellesutgiftene for neste år trolig økes med 15%.

Felleskostnader inkluderer

Vaktmestertjenester, driftsutgifter til heis, fellesstrøm, alarmavtale, rep.og vedlikehold bygning/fellesområder, honorar regnskap og revisjon, forsikring, styrehonorar, vedlikehold ventilasjon, porttelefon anlegg, andre driftsutgifter. Felleskostnadene vil avhenge av hvilke
tjenester sameiet ønsker utført i felles regi. Kommunale avgifter, renovasjon og eiendomsskatt blir fakturert den enkelte seksjonseier direkte og beregnes ikke som del av felleskostnader. For beregning av eiendomsskatt for den enkelte leilighet, henvises til Mandal kommune for nærmere info.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

0,-

Formuesverdi

Fastsettes når leiligheten tas i bruk.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Marnar Brygge, Kastellgata 36. Leil. 4.2 Gnr. 160 Bnr. 1599 Snr. 31 i Lindesnes kommune. Sameiebrøk: 1370/28484.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Hvitevarer som er i leiligheten medfølger; kjøleskap, koketopp, stekeovn, kombinert micro- og stekeovn, oppvaskmaskin.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler
på tlf 90 69 10 74

Overtagelse

Leiligheten er ferdigstilt og rask overtakelse er muilg.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Boligen er nyoppført, men ikke tatt i bruk, og selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Dersom boligen selges til forbruker innen 6 måneder etter at den var ferdigstilt, vil det bli stilt entreprenørgaranti på linje med reglene i bustadoppføringslova.
Boligen er nyoppført, men ikke tatt i bruk, og selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave med tilhørende vedlegg. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

55-22-9002

Salgsoppgave og vedlegg

Denne salgsoppgaveteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Audun Remesvik

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende oppdragsavtale med Sørmegleren AS: Provisjon 1,3% + mva.

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3064433