Kvås

Markelandskleiva 9

Prisantydning
3 450 000 kr
Omkostninger
102 720 kr
Totalpris
3 552 720 kr
Formuesverdi
822 034 kr
Formuesverdi sekundær
2 959 322 kr
Kommunale avgifter
7 307 kr / år
Byggeår
2009
P-rom
165 ㎡
Bruksareal
178 ㎡
Tomteareal
1 279 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Frittliggende enebolig med garasje og pent opparbeidet tomt.

Om eiendommen

Standard

Innholdsrik enebolig med gjennomgående normal standard, innredet i moderne og harmoniske fargetoner. Gulvene er i hovedsak belagt med parkett, laminat og fliser. Veggene er bekledd med tapet og malte plater.

Lys og trivelig stue i 2 deler, stue med plass til sofamøblement og spisestue med åpen kjøkkenløsning. Stuens utforming gir rom for flere innredningsmuligheter. Fra spisestuen er det utgang til platting og videre adkomst til plen. Stue, spisestue og kjøkken har gulv belagt med parkett og vedovn plassert i spisestuen med mulighet for vedfyring på kalde dager. Det er vannbåren varme i hele 1. etasje og bad i loftsetasjen.

KjøkkenInnredning fra Hamran med profilerte fronter og integrerte hvitevarer som kjøleskuffer, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp, disse medfølger handelen.

Bad i 1. etasje har fliser på gulv og baderomsplater på veggene. Badet er innredet med baderomsinnredning, vegghengt toalett og dusjkabinett.
Bad i 2. etasje har også fliser på gulv og baderomsplater på veggene, og er innredet med baderomsinnredning, vegghengt toalett, dusjkabinett og badekar.

Eget vaskerom med adkomst til platting og plen.

Praktisk loftstue med flere bruksmuligheter og utgang til veranda med utsikt over elva Lygna.

Boligen har totalt 5 soverom, hvorav 1 ligger i 1. etasje og 4 ligger i 2. etasje.

Garasje med automatisk portåpner medfølger, loft er innredet og har gode lagringsmuligheter (ikke godkjent for varig opphold).

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 165 kvm, Bruksareal: 178 kvm Sekundærrom: 13 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etasje 101 m²  - loft 77 m².

P-rom inkl:
1. etasje: Vindfang , gang m/trapp , soverom , bad 1. etg., kjøkken/allrom, tv-stue og vaskerom.
Loft: Loftstue , bad loft, soverom 1, soverom 2, soverom 3, kontor.

S-rom inkl.:
1.etasje: Bod 1 og bod 2.
Loft: Bod.

Kommentar fra takstmann:
I et oppholdsrom (soverom på loft) er dagslysflate mindre enn dagens krav på 10 % av rommets bruksareal.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2009 i følge Lyngdal kommune.
Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner i lakkert metall. Vindskier i tre, med gavltakstein over vindskier. Heldekkende pipebeslag over tak. Stigetrinn. Snøfangere på tak over inngangsparti. Luftehatt på tak. Rømningsstige fra loft. Lakkert metallbeslag utvendig under dørterskler. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade har liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør og malte balkongdører i tre.

Oppvarming

Elektrisk. Det er vannbåren varme i hele 1. etg. og bad på loft. Klargjort for vann til luft varmepumpe på loftet. Vedovn i kjøkken/spisestue.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er innlagt fiber i boligen.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takst Sør AS den 31.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Bygning oppført i 2009, bestående av innredet 1. etg. og loft. Boligen holder en normal standard på overflater, innredninger og utstyr sett i forhold til alder/byggeår, og fremstår hovedsakelig med normal bruksslitasje. Det bør for øvrig nevnes at loftbad har motfall på gulv, samt at det ikke er montert rekkverk over forstøtningsmur i hageanlegg.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3 STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK:
Våtrom > Overflater Gulv > Bad loft
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Måling/nivellering av gulv viser at gulv ved døråpning er ca. 2 mm lavere enn lavestliggende sluk. Det er for øvrig ca. 27 mm oppkant ved dørterskel, og ingen direkte vannpåkjenning på gulv ved normal bruk av rommet.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer - 2
Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.

TG2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:
Utvendig > Taktekking - 2
Det er enkelte knekte taksten.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - 2
Det er registrert symptom på fuktskader i konstruksjonen. I et loftkott ble det registrert fuktskjolder på gulvspon samt fuktmerker i takisolasjon like over (ved en kilrenne på tak).

Utvendig > Vinduer - 2
Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Det er påvist misfarging/svertesopp innvendig på enkelte vinduer i soverom.

Utvendig > Dører
Det er påvist andre avvik: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Dør på vaskerom er vanskelig å åpne/lukke, da dørblad tar i karm. Hovedinngangsdør har skader i nedre del, og er dels utett mellom karm og dørblad. Det er påvist manglende beslag/tetting utvendig under dobbel balkongdør i 1. etg.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er påvist andre avvik: Det er påvist sprekker/skader på enkelte fliser.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke.

Innvendig > Innvendige dører - 2
Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist skade på overflate av dørblad mellom kjøkken/allrom og gang.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad loft
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det er påvist stedvis manglende fuging i våtsone, mellom sokkelflis og metallist i bunn av veggplater. Her synes ikke membran å være ført opp bak veggplater i våtsone, noe som betinger at man må bruke dusjkabinett og ikke kan dusje rett på veggplatene. Det er påvist malingflasset vinduslist i våtsone inntil dusj.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad loft
Det er påvist andre avvik: Det er påvist skade på blandebatteri ved badekar.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad 1. etg.
Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det er påvist stedvis manglende fuging i våtsone. Ukjent om membran er ført opp bak veggplater i våtsone.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad 1. etg.
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er ingen direkte vannpåkjenning på gulv ved normal bruk av rommet. Funksjonskrav anses derav å være ivaretatt basert på dagens bruk, selv om fallforhold på gulv ikke er iht. forskriftskrav.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 1. etg.
Tettesjiktet rundt sluket (klemring) er ikke utført fagmessig. Det kunne ikke registreres membran montert bak klemring i gulvsluk.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist bom under gulvflis inntil ytterdør. Det er ingen direkte vannpåkjenning på gulv ved normal bruk av rommet. Funksjonskrav anses derav å være ivaretatt basert på dagens bruk, selv om fallforhold på gulv ikke er iht. forskriftskrav.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning - 2 > Vaskerom
Det er påvist andre avvik: Det er påvist sprekk i silikon ved overgang mellom benkeplate og vegg.

Kjøkken > Overflater og innredning - 2 > Kjøkken/allrom
Det er påvist andre avvik: Det er påvist sprekk i silikon ved overgang mellom benkeplate og vegg.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken/allrom
Det er påvist andre avvik: Det er påvist skade på brytere på ventilator.

Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner
Det er påvist andre avvik: Det er påvist tegn til lekkasje fra kobling på vannledning til trykktank. Kobling er rustet.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger bemerker følgende:

- Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja. Når huset ble bygget i 2009, skrudde snekker gjennom vannrør i vegg bak vasken til badet i 2 etg. Ingen skade på vegg.

- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av faglært. Firmaet ERV hadde ansvar for alt røropplegget i boligen.

- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Nei.

- Er arbeidet byggemeldt?
Ja. Huset ble bygget nytt av Konsmo hus. De stod for all byggemelding o.l.

- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende?
Ja. Det er observert maur på kjøkkenbenken om våren. Dette har skjedd to år. Mistanke om at de kommer opp ved vannrør til kjøkken. Kun observert der. Trekker seg tilbake selv. Satt ut maurboks under vask.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av faglært. Alt av elektrisk er utført av firma ERV når huset ble bygget.

- Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
Ja.

- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Det har vært kontroll av el-anlegg.

- Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av faglært. Maling av hus i 2022. CN entreprenør AS.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra rundkjøringen på Rom i Lyngdal følg RV43 mot Kvås. Etter ca. 10 minutter ta til høyre på Vemestad rett før butikken. Følg veien 200 m, boligen ligger på høyre side og er merket med salgsskilt fra Sørmegleren.

Beliggenhet

Idyllisk beliggende eiendom på flott tomt i Kvås med en rekke turmuligheter i nærheten. Gangavstand til matvarehandel, skole og barnehage. Det er ca. 12 km til Handelsparken og 14 km til Lyngdal sentrum som har mye å by på med bl.a. kulturhus med kino, restauranter, cafè, butikker, senter og bibliotek.

Tomt

Areal: 1 279 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med asfaltert innkjørsel/tun, gruset område, plen og terrasser.
Eier opplyser om at det kan bli anlagt vei til nærliggende tomter foran eiendommen, mot nordvest.

Parkering

I garasje og på egen tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 06.10.2009. Ferdigattesten gjelder frittliggende enebolig.
Det foreligger ferdigattest datert 22.05.23. Ferdigattesten gjelder garasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse ihht. Kommuneplan for Lyngdal 2014-2025, datert 03.09.2015. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Fylkesvei går forbi boligen, innkjørsel er en privat felles vei som deles med nabo, kostnader til vedlikehold må påregnes.
Vann fra privat borehull.
Avløp er påkoblet offentlig anlegg.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

2009/770495-5/200 tingl. 13.10.2009 BESTEMMELSE OM KLOAKKLEDNING.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
2008/496211-2/200 tingl. 18.06.2008 BESTEMMELSE OM VEG.

2009/770495-4/200 tingl. 13.10.2009 BESTEMMELSE OM KLOAKKLEDNING.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 86 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 450 000,-)) 102 720,- (Omkostninger totalt) 3 552 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 7 307 pr. år pr. 2022.
Gjelder avløp, feiing og renovasjon.
Avgiften vil variere avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det betales ikke eiendomsskatt i Lyngdal kommune pr. 2023.

Formuesverdi

Primær: Kr. 822 034,- for år 2021.
Sekundær: Kr. 2 959 322,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Markelandskleiva 9, Gnr. 246 Bnr. 91 i Lyngdal kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Alle på kjøkkenet.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf
91 87 15 52.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-23-0023

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-23-0023. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Janne Lagtun Brikland, tlf. 91 87 15 52

Vederlag

Digital Markedspakke Synlig (Kr.6 350) Tilrettelegging (Kr.13 900) Oppgjør (Kr.7 100) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 450 000,-) (Kr.51 750) Totalt kr. (Kr.79 685)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3063765