Kristiansand

Major Laudals vei 7C

Prisantydning
8 490 000 kr
Omkostninger
228 550 kr
Totalpris
8 718 550 kr
Formuesverdi
946 181 kr
Formuesverdi sekundær
3 406 253 kr
Byggeår
2014
P-rom
130 ㎡
Bruksareal
130 ㎡
Totalt bruksareal
130 ㎡
Tomteareal
246 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Nyere og delikat bolig med utsikt og gode solforhold |Rolig og attraktiv boligområde | Sentrumsnært

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Primærrom: 130kvm, Bruksareal: 159 kvm Sekundærrom: 29 kvm.
Bra. pr. etasje.: U.etasje 78 m² - 1. etg. 52 m² - 2. etg. 29 m².
P-rom inkl: U.et- Bad , Vaskerom, Toalettrom, Trapperom, Gang, Omkledningsrom, Soverom. 1.et- Soverom/ stue. Loft - Soverom, Soverom 2, Stue, Bad
S-rom inkl.: Garasje, Utv boder

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.


Oppvarming

Vedovn i stuen. Varmekabler i gang og på alle bad. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart i Finn-annonsen.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Garasje samt mulig å parkere 3-4 biler på egen tomt. Det er forøvrig felles gjesteparkering like ved.

Beliggenhet

På Gimlevang i Major Laudalsvei har vi en flott eiendom til salgs med utsikt samt gode solforhold. Et rolig og stille nabolag. Kort avstand til sentrum med alle fasiliteter. Gangavstand til Universitetet i Agder, KKG, Jegersberg friluftsområde med bademuligheter, Gimle Gård og dagligvarebutikk med post i butikk. Barnehager, barneskoler og ungdomsskoler i nærheten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 26.05.2015. Ferdigattesten gjelder Major Laudals vei 7c og 7d At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr. 918 Major Laudals vei 3, datert 17.09.2009. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/40/733:
Grunndata
29.01.2014 - Dokumentnr: 80586 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:40 Bnr:12

01.01.2020 - Dokumentnr: 1303277 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:40 Bnr:733

Ingen rettigheter følger

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

8 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
500,- (Tingl.gebyr skjøte)
212 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 490 000,-))

228 550,- (Omkostninger totalt)

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 7.814,- pr. år 2023 for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Dette er en unik og meget flott bolig på Gimlevang (Lund). Her er det utsikt mot byen og Otra. Eiendommen er fra 2014 og har et unikt og moderne uttrykk. Flotte materialvalg kombinert med store vindusflater gir eiendommen et meget tiltalende preg. Eiendommen holder en meget god standard med bl.a. et kvalitetskjøkken fra Strai. Her kan vi nevne Corian benkeplate og Cooker vannkran samt kjøkkenøy og integrerte hvitevarer som 2 praktiske kjøleskuffer, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Stor stue med utgang til solrik terrasse med utsikt, og plass til spisestue. Her er det 2 flotte flislagte bad, 3 romslige soverom og for øvrig omkledningsrom, diverse boder, vaskerom og stor hall. 2 soverom og stue har fransk balkong.

Her er det sol fra morgen til kveld.
___________________________________________________________________________________________________________________________

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS v/Andreas Natvig den 07.09.2023, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon: Enebolig i rekke bygget 2014, dagens eier har eid siden nytt. Nyere område av Major Laudals vei, attraktiv beliggenhet like ved UiA, butikk, Lovisenlund skole, turområder mm. Innholdsrik moderne bolig. Fremstår hovedsaklig i normal teknisk stand utfra alder, mindre merknader kommentert.

Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse. Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak. Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift. Dette tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man leser rapporten så er det viktig at man leser både beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt. Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er. Boligen er vurdert utfra byggeår og hva er normal bruks og alders-slitasje. Det kan derfor være bygningsmessige avvik som ikke er nevnt i rapport da det er normalt utfra alder og tidens tann. Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning.
 
Følgende avvik har fått TG2: 
Utvendig > Taktekking utv bod. Det er avvik: Ifølge eier kan det komme mindre fuktinnsig i sykkelbod ved nedbør/vind.

Utvendig > Dører. Det er avvik: Den ene balkongdør i stue sitter i nedre dørsvill og anbefales justert.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. I nye leiligheter og eneboliger skal man i henhold til nye forskrifter fasttilkoble alle varmtvannsberedere, dvs ikke koble via stikkontakt. Krav fra 2014.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer


Integrerte hvitevarer medfølger.

Diverse

Fiber fra Altiboks.
Varmtvannsberederen fra 2014 og montert er gjeldende regler.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/40/733:
Grunndata
29.01.2014 - Dokumentnr: 80586 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:40 Bnr:12

01.01.2020 - Dokumentnr: 1303277 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:40 Bnr:733

Ingen rettigheter følger

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Kr. 16.951 pr. år 2023
Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift, målerleie og abonnement for vann- og avløp. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk.

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr beregnet for 2024 er kr. 2.985,-. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.


Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Tak, yttervegg og fasade
4. Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja. 2017- Bod ble bygget utenfor vegg mot garasje

Andre opplysninger
32. Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart? Ja. Fuktskade på parkett ved dører i stue og to soverom grunnet åpen dør ved regnvær. I ved/sykkel bod som er uisolert lekker litt vann inn når det blåser og regner samtidig. Gulv er i betong og har drenering
Produktnummer: 85D598B7-80B3-4B69-9C00-26CA5F38757F