RANVIK / RANVIKTOPPEN

Lystadveien 5C

Felleskostnader
3 733 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2019
P-rom
108 ㎡
Bruksareal
111 ㎡
Tomteareal
3 574 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

BUD INNKOMMET! Moderne 4-roms med 2 bad og ca. 90 kvm uteplass inkl. innglasset terrasse | Garasjeplass | Heis

Om eiendommen

Innhold

Det skal være hyggelig både å komme hjem og få gjester på besøk, derfor får inngangspartiene og fellesarealene et representativt preg. Fra garasje- anlegget i underetasjen kan du ta heisen rett opp til inngangsdøren din. Her får du en perfekt planløsning med 2 bad og hele 3 soverom - med store uteområder på tre sider, samt stor innglasset terrasse - perfekt som en ekstra stue.

Kort fortalt:
- Strøken 4-roms leilighet på 111 m2 BRA.
- Uteareal på ca. 90m2 som fungerer som en forlengelse av boligen store deler av året.
- Innglasset balkong med fjernstyrt solskjerming med solsensor.
- To bad. Ett for deg, og ett for dine gjester.
- Leiligheten har en gjennomgående høy standard.
- Tilbaketrukket kjøkken med god plass til sittegruppe.
- Stor stue med god plass til spisebord og sofaseksjon.
- Ingen forkjøpsrett!
- Garasjeplass som er klargjort for ladeboks med god intern beliggenhet nærmest oppgangen og øvrig gjesteparkeringer utenfor bygget.
- Sykkelparkering i garasjeanlegget.
- Veldrevet sameie med parkmessige utearealer for hyggelig samvær.

Standard

Boligen holder en gjennomgående god standard.

Uteplasser:
Denne boligen har ca. 90 kvm uteområde med gode solforhold. Den innglassede terrassen er sydvendt med nyere motorisert solskjerming med fjernbetjening og solsensor fra 2021. God plass til sittegrupper og grill. Fungerer som en forlengelse av boligen store deler av året. Leiligheten ligger sydvendt i stuen og nordvendt på kjøkkensiden, med sol fra tidlig morgen til godt ute på ettermiddagen.

Stue:
Lyst og innbydende rom for sosiale sammenkomster. Store vindusflater tilbyr mye lys og hyggelig utsyn. God plass til sofagruppe og spisebord.

Kjøkken:
Delvis tilbaketrukket løsning med god plass til sittegruppe.


2 Bad:
Store flislagte bad med varmekabler i gulv og downlights i himlingen.

3 adskilte soverom:
Soverommene har god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Master bedroom har blitt benyttet som biblotek og er tilknyttet eget bad. Ny skyvedørsgarderobe fra Elfa i 2021.

Entré:
Lys og innbydende entré som gir et godt førsteinntrykk. God plass til oppbevaring av sko og jakker, det er også utstyrt med garderobeskap.

Innvendig bod/teknisk rom:
Her er det tekniske rommet. Inneholder hyller, ventilasjonsanlegg med varmepumpe for oppvarming og integrert varmtvann. Meget praktisk for for ekstra oppbevaring.

Kjellerbod:
Det er egen kjellerbod på ca. 5-6 m2. Sameiet har også egen sykkelparkering i garasjen.

Byggeår og byggemåte

2019 i følge Sandefjord kommune.

Oppvarming

Oppvarming ved balansert ventilasjon. I tillegg panelovner i enkelte rom.

Diverse

- I hver etasje er det kun to boenheter, noe som gir gjennomgående lys i alle leilighetene.
- Sykler, barnevogner, sportsutstyr, leker og lignende skal ikke hensettes i oppganger, på plen og lekeområder. Private gjenstander skal ikke oppbevares i oppganger og korridorer.
- Det er kun tillatt med elektrisk- eller gassgrill på balkong/terrasse. Gassbeholdere må oppbevares forskriftsmessig.

Tilstandsrapport

TG2: Avvik som ikke krever tiltak

Overflater Gulv - Våtrom
Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Det er målt 20 mm fall og ikke 25 mm.
Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Utdrag:
Årlig service og bytte av filter på Nilan ventilasjonsanlegg utført i regi av sameiet mars 2023.
Det er klargjort egen kurs for elbil lader i garasje. Pr i dag kun uttak med industrikontrakt.
Leiligheten selges som dødsbo. Vi kjenner derfor ikke til alle forhold rundt boligen.

Dødsbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Beliggenhet

Beliggenhet

Lystad/Ranvik er et område med veldig mange fasiliteter. Alt ligger i umiddelbar nærhet og kun ca. 2,5 km fra Sandefjord sentrum. Spaserturen til byen gjøres unna på ca. 20 minutter. Her finner du alt av spennende resturanter og et hyggelig sentrum. Av restauranter kan det nevnes Huset, Brygga 11, Sabi sushi, Kokeriet, Beist, Lady og Landstrykeren m.m

Populære skoler som Store Bergan barneskole og Ranvik Ungdomsskole ligger i gåavstand fra boligen. Ved begge skolene er det flotte idrettsanlegg for barn og voksne i alle aldre.

Lystadveien ligger ikke langt fra nærmeste badested. Lofterød og Granholmen ligger litt lengre ut på Hystadveien med flotte strender og fine fasiliteter som kiosk, matservering og en liten populær lokal pub. Her ligger også roklubben og seilerklubben som er en viktig del av lokalsamfunnet i området.

For de turglade er det glimrende turterreng både sommer som vinter. I Hjertnesskogen finnes det stier og turveier som leder til blant annet praktfulle utsiktspunkter over Indre Havn. Populære Marum ligger heller ikke langt unna med sin flotte natur, oppkjørte skiløyper/lysløype vinterstid og tur- og sykkelstier om sommeren. Her ligger også Sandefjord Golfbane. Sjøen og populære Granholmen badestrand finnes ikke langt unna. Det er heller ikke lange turen ned til Hystadstranda som kun ligger en kort spasertur unna. Fin sykkelavstand til Ula, Kjerringvik og Eftanglandet.
Kort vei til dagligvarebutikk (Kiwi) og TEAM treningssenter. Color Lines og Fjordlines rute til Strømstad i Sverige har flere daglige avganger fra Sandefjord. 20 minutters kjøretur til Torp flyplass og få minutters gange til lokale busser. Velkommen til en hyggelig visning

Kort oppsummert er dette et veldig attraktivt og ettertraktet område i Sandefjord. Dette området har alt fra bademuligheter, turmuligheter, skoler i alle trinn og ikke minst et pent og hyggelig nabolag.

Tomt

Areal: 3 574 kvm, Eierform: Eiet tomt

Uteområdet er parkmessig opparbeidet, med parsellhager og gode uterom for avslapning og hyggelig sosialt samvær. I umiddelbar nærhet, har du alt Sandefjord kan by på av rekreasjonsmuligheter og sentrumsfunksjoner.

Parkering

Det medfølger romslig parkeringsplass med opplegg klart til EL-bil. God intern plassering rett ved oppgang med heis/trapp.

Utvendige gjesteparkeringsplasser er felles og disponeres som fastsatt av styret, innenfor rammen av de vedtekter som gjelder.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Ferdigattest fra 2019 foreligger.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger innenfor kommuneplanen og er avsatt til boligbebyggelse.

Det skal bygges 4 tomannsboliger i Lystadveien 10.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Heftelser / Rettigheter

Det er tinglyst fem servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet Jordskiftesak/grensegangssak fra 1971. Bestemmelse om adkomstrett over sameiets fellestomt, rett for allmennheten til å ferdes til fots og på sykkel. Rett for gnr. 128, bnr. 220 til å benytte grønne uteoppholdsarealer og områder for lek på sameiets felles tomt. Øvrige bestemmelser om veg. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelse og servitutter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Seksjonseier skal underrette Sameiets styre skriftlig om alle overdragelser og leieforhold av bruksenheter.

Energiattest

Rød - C

Strømforbruk: Snittet for de 3 siste årene er 8675 kwh pr år.

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for de øvrige beboerne.
Ved dyrehold gjelder følgende bestemmelser:
1. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Hunder skal føres i bånd innenfor sameiets område.
2. Eier av dyret skal straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen.
3. Dyr får ikke oppholde seg i fellesarealene.

Forretningsfører

USBL Sandefjord


 

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 500,- (Dokumentavgift) 172 070,- (Omkostninger totalt) 6 772 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Ikke eiendomsskatt i Sandefjord p.t.

Felleskostnader

Kr. 3 733,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Forretningsførsel, kommunale avgifter, forsikringer, felles strøm i fellesarealer inne/ute, samt drift og vedlikehold av byggene og felles utearealer. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

pr. 31.12.22 13:20
Andel fellesformue kr. 14 480 pr. 31.12.22 13:20

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 162 250,- for år 2021. Sekundær: Kr. 4 184 099,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Lystadveien 5C, Gnr. 128 Bnr. 102 Snr. 2 i Sandefjord kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Leilighet
 

Eierform

Eierseksjon

Selger

Eva Due's bo v/fullmektig Christian Due.

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Boligen selges umøblert. Hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt. Bokhyller på soverom medfølger. Hvitt garderobeskap på soverom medfølger. Trådløs router og dekoder følger salget.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.
Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter. 

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 93 03 76 90.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

75-23-0032

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/75-23-0032. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Erik Bryn Johannessen, tlf. 93 03 76 90

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 215)
Provisjon (forutsatt salgssum: 6 900 000,-)  Fastpris
Digital grunnpakke (Kr.7 500)
Markedspakke (Kr.22 500)
Oppgjør (Kr.2 500)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Tilrettelegging (Kr.15 000)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Totalt kr. (Kr.79 885)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3070394