Lyngsvåg

Lyngsvågveien 76

Prisantydning
4 490 000 kr
Omkostninger
40 870 kr
Totalpris
4 530 870 kr
Byggeår
2022
P-rom
119 ㎡
Bruksareal
121 ㎡
Tomteareal
597 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Solrikt beliggende hytte med utsikt, båtplass og sjøbod.

Om eiendommen

Standard

Moderne utformet hytte med gjennomgående god standard. Hytta har en praktisk og god planløsning. Gulvene er belagt med laminat og flis. Veggene er bekledd med behandlet panel og brytningsvegger i malt huntonitt. Downlights i flere rom og varmekabler i alle rom i 1.etg., med unntak av soverom.

I hovedetasjen finner man alt man trenger. Stuen ligger i front, og har store vindusflater, som gir godt med lys inn. Utsikten kan nytes fra flere hold. I loftsetasjen ser man utsikten på sitt beste.

Man kan ta med seg kaffekoppen fra kjøkkenet, og gå ut til terrassen fra stuen. Her kan man nyte utsikten på den store terrassen som omkranser hytten. Terrassens utforming byr på flere muligheter.

Kjøkkenet har en naturlig avgrensning fra stuen, og er et godt utstyrt IKEA-kjøkken med profilerte fronter i lys grå utførelse. Benkeplaten er i mørk laminat, overskap med innslag av vitrinedører og alle hvitevarer er integrert. Kjøkkenets utforming gir rom for en god arbeidsplass. Plass til spisebord rett ved med mulighet for langbord ved spesielle anledninger.

I hovedetasjen er det 2 bad. Badene er delikat innredet med fliser på gulv og baderomsplater/behandlet panel på vegg. Badet er utstyrt med dusjkabinett, toalett og baderomsinnredning. Hovedbadet har adkomst fra hallen. Det andre badet er et privat bad til hovedsoverommet, med dør også fra gang.

I hytta er det 4 soverom, fordelt med 2 i hver etasje. I tilknytning til soverommene i 2. etg. er det en praktisk loftstue med flere bruksmuligheter. Hovedsoverommet ligger i 1. etg med utgang til terrassen i front.

Lagring i bod under trapp og i knekott på loft.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 119 kvm, Bruksareal: 121 kvm Sekundærrom: 2 kvm.
Bra. pr. etasje.:  1. etg. 82  m²  - Loft 39  m².
P-rom inkl:
1 etg: Stue/kjøkken, 2 soverom, 2 bad og gang.
Loft: 2 soverom og loftsstue.
S-rom inkl.:
1 etg: kott under trapp.

Bod på loft er for lite til at det faller inn under måleverdig areal.
Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2.utgave - Gjeldende fra 9. februar 2015

Arealer og rombenevnelser er hentet fra arealrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2022 i følge Farsund kommune.

Følgende har medvirket til oppføring:
Grunn - Lister entreprenør as ansvarlig og utførende
Vann - Myhre as ansvarlig og utførende
Kloakk - Tratec Teknikken as,ansvarlig, Wallax as, leverandør og prosjekterende, Lister Entreprenør as utførende.
Rør - Tratec Teknikken as ansvarlig og utførende
Elektrisk - Tratec Telnikken as ansvarlig og utførende
Snekker - Bervåg Bygg as

Hytta leveres nøkkelferdig, og er ferdig malt med 2 strøk + grunning.

Oppført etter TEK-17.

Påkostning og modernisering

Nybygd i 2022.

Oppvarming

Elektrisk.
Varmekabler i hele 1. etasje med unntak av soverom.

Hytta er konstruert med mulighet for å sette inn ovn med stålpipe i stua.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Farsund kjører man F43 mot Lyngdal. Ved Kollevoll tar man inn til høyre mot Bjørnevåg. Ved Bjørnevåg tar man til høyre mot Skarstein/Tranevåg, og følger denne veien  til skiltet mot Lyngsvågstrand dukker opp på høyre side. Følg denne veien til endes. Området er avsperret med bom. Etter bommen tar man andre vei til venstre og eiendommen ligger innerst på toppen av bakken, og er merket med skilt fra Sørmegleren.

Beliggenhet

Området ligger innerst i en liten fjordarm, hvor den fredelige sørlandsidyllen kan nytes. Fra eiendommen er det få minutter ut til den flotte skjærgården og havet.
Eiendommen ligger ca. 100 meter fra sjøen. I Lyngsvågbukta blir det tinglyst båtplass med vannpost og bodplass, og det er flere plasser hvor man kan bade.
Innerst i Lyngsvåg er det båtslipp. I umiddelbar nærhet er det lagringsplass for båter, både innendørs og utendørs.

Farsund er en turistby, med mye liv på sommeren. På sommeren byr byen på mange aktiviteter for både voksne og barn. Et populært sted - Bjørnevåg med Farsund Resort - ligger i en fjordarm, rett i nærheter. Turmulighetene både til lands og til vanns er mangfoldige. For mer informasjon, se www.sorlandskysten.no.

Kysten rundt eiendommen er kjent for de mange gode fiskeplassene. Her kan man fiske mange typer fisk, sjøkreps, hummer og krabbe. Havet byr på mange muligheter. Når sommeren slår til for fullt, er sjøområdene i nærheten, ypperlig for alle typer sjøsportsaktiviteter.

I Farsund, er det et aktivt dykkermiljø, som undersøker den spennende sjøbunnen. Rundt i Farsunds farvann, ligger det bl.a. flere skipsvrak.

Eiendommen ligger ca. midt i mellom Farsund og Lyngdal sentrum. Farsund har mye å tilby med bl.a. Amfi Nordkapp kjøpesenter og bysentrummet med flere fasiliteter og restauranter. I nabokommunen Lyngdal, ligger det populære Sørlandsbadet, samt et aktivt handelssentrum og handelspark.

Eiendommen ligger ca. 2,5 times kjøretur fra Stavanger, og ca. 1,5 time fra Kristiansand.

Tomt

Pent opparbeidet selveiertomt på 597 kvm med gruset innkjørsel og terrasse rundt store deler av hytten. Tomten ligger meget solrikt til med sol store deler av dagen. Tomtens utforming gir rom for lek og morro. Utsikten utover Spindsfjorden og mot havet kan nytes fra flere hold.

Parkering

God plass til parkering på egen tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 09.06.2021. Ferdigattesten gjelder fritidsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Detaljregulering Bervåg/Lyngsvåg, datert 24.08.2021. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei, vann og kloakk.

Avløp: Felles rense og avløpsanlegg.

Vann: Vann fra borehull. Det foreligger utslippstillatelse.  

Vei: Privat vei. Inn til feltet er det en automatisk bom med adgangskontroll. Bommen er til hyttefeltet i Lyngsvåg og Bervåg. Det er vedlikeholsplikt på veien.

Heftelser / Rettigheter

I prospeket er det lagt ved grunnboksutskriften. Eiendommen er utskilt fra hovedbruket 223/3. Når en eiendom blir fradelt, vil alle heftelsene fra hovedbruket medfølge over på ny eiendom. Dette må aksepteres av kjøper. Selger bekrefter at heftelsene har ikke betydning for denne eiendommen.

Følgende vil bli tinglyst på eiendommen:

Erklæring om rettigheter
- rett til båtplass på anvist plass - båtplass nr. 12 i felles anlegg. Transportert fra hovedbruket.
- rett til opparbeiding bod - bodnr. 1 - transportert fra rettighet på gnr. 223/3
- rett til vann og avløp. - egen erklæring.
- heftelse om andres eiendommers rett til inspeksjon og bruk av pumpehuset.

Erklæringene ligger ved i prospektet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Radonmåling

Ikke radonmålt.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Prosjektet bygges etter teknisk forskrift etter plan og bygningsloven, gjeldende fra 2010 (TEK 10).

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 25 000,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 000 000,-)) 40 870,- (Omkostninger totalt) 4 530 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter fastsettes av kommunen når eiendommen er tilflyttet.

Ny eier må belage seg på kommunale avgifter som:
- hytterenovasjon (grunngebyr -901,25 + containerbasert avfallsordning - 1651,25,-) , slamavgift (1153,75,-), feieavgift (488,-) og eiendomsskatt (ikke fastsatt)
Pr. 2022 er årlig avgift oppgitt i parantes.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Farsund Kommune. Skattesatsen settes av kommunen. Pr. 2022 er skattesatsen 3 promille av skattetakst

Faste løpende kostnader

Det må betales en ålig velavgift  til drift og vedlikehold av felles anlegg. Avgiften vil påløpe når hyttevelet er på plass når flere enheter er solgt. Frem til 3 enheter er solgt og overført til ny eier, vil selger holde kostnaden for drift av vann- og avløpsanlegget. Tilsvarende vel tar ca. 5000,- i årlig avgift.

Det må i tillegg betales et årlig beløp på kr. 1000,- til vedlikehold av vei, bom og brøyting, samt kr. 500,- til bryggesameiet for vedlikehold, ankring mm.

Vedtekter for feltet foreligger. Siste års referat av årsmøte kan fås ved henvendelse til megler.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Lyngsvågveien 76, Gnr. 224 Bnr. 19 i Farsund kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Garantier

Boligene selges ihht. Lov om Bustadoppføring, og selger plikter å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering av leilighetene til kjøper. Eventuell overføring av innbetalt forskuddsbeløp fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti ihht. bustadoppføringslovas § 47.

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: alle på kjøkkenet.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 73.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Klargjøring før overtagelse

Det gjøres oppmerksom på at boligen er ryddig og rengjort før visning, og  at den ikke vil bli ytterligere ryddet og rengjort før overtagelse.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Boligen er nyoppført, men ikke tatt i bruk, og selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Dersom boligen selges til forbruker innen 6 måneder etter at den var ferdigstilt, vil det bli stilt entreprenørgaranti på linje med reglene i bustadoppføringslova.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-22-0130

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-22-0130. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avdelingsleder Anita Cecilie Gabrielsen, tlf. 40 40 80 73

Vederlag

Digital Markedspakke Synlig (Kr.3 350) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 490 000,-) (Kr.67 350) Oppgjørs-og visningshonorar (Kr.7 100) Tilretteleggingshonorar (Kr.13 900) Totalt kr. (Kr.92 285)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3061929