Farsund

Lundeveien 158

Prisantydning
1 990 000 kr
Omkostninger
66 220 kr
Totalpris
2 056 220 kr
Formuesverdi
522 673 kr
Formuesverdi sekundær
1 672 554 kr
Byggeår
1997
P-rom
185 ㎡
Bruksareal
199 ㎡
Tomteareal
633 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik, solrik og landlig beliggende del av en tomannsbolig med leilighet.

Om eiendommen

Innhold

Bra: 199 m² - S-rom: 14 m2.

P-rom: 185 m²
P-rom inkl.:
U.etg.: Leilighet: Vindfang, stue med kjøkkendel, et soverom og bad/vaskerom.
1.etg.: Kjøkken og stue
2.etg.: Vindfang, gang, 2 soverom og bad med badstue.
Loft.: Loftstue, bad og ett soverom.

S-rom: 14 m²
S-rom inkl.: U.etg.: Boder

Bod under støpt terrasse. Areal av boden er valgt å ta med i areal u-etg.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Kommentar fra takstmann vedr. planløsningen:
Soverom loft kan rømmes via vinduer i nordvendt gavl og mulig innvendig trapp.
Det er montert stige ved vindu i nordvendt gavlvegg, stigen har ikke ryggbøyle, det er krav til ryggbøyle hvis høyde til til terreng er over 7 meter.
Stigen ender opp over vinduene i 1. etasje og et godt stykke igjen til terreng, i tillegg er avstand mellom stigen til vinduene under 2 meter og utsatt for strålings varme, glassene må byttes til brannglass.
Anbefaler også at stigen byttes til type med ryggbøyle og denne går ned til kant av ytterkledning.
Vinduer beregnet for rømning av personer bør være sidehengslet og ha minimum fri høyde 60 cm og minimum fri bredde 50 cm. Høyde + bredde minimum 1,5 meter

Oppvarming

En vedovn i hver etasje i boligdelen. Kombinert olje- og vedovn i 2. etasje. Varmepumpe.
I kjellerboden står det en løs oljetank.

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Farsund, følg Søndre vei mot Lundevågen, ta til venstre like før du kommer til Einar Øgrey. Følg veien mot sjøen i ca. 50 meter. Huset ligger på venstre side og er merket med salgsplakat fra Sørmegleren.

Parkering

På egen tomt.

Beliggenhet

Fin beliggenhet på Lunde med utsikt til Lundevågen. Boligen ligger sørvendt og meget solrikt til både sommer og vinter. Kort avstand til Farsund sentrum med alle servicefasiliterer som bl.a. Amfi kjøpesenter, nisjebutikker, kino, restauranter og det populære badehuset. De mange og flotte strendene ligger i gåavstand fra eiendommen. Her kan man velge om man ønsker å være på en liten og intim strand eller en større og åpen strand. Turmulighetene er mange. Her kan nevnes Skjoldnesveden, Loshavn og Einarsneset. Området er kjent for sitt rike dyre- og fugleliv.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger ikke pga. alder - gjelder tiltak omsøkt før 1998. Tiltak (oppføring, påbygging og tilbygging er meldepliktig.) omsøkt før 1. januar 1998 kan det ikke utstedes ferdigattest for jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige. Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert: 5/9-1997

Fremlagte tegninger fra Farsund kommune avviker noe i forhold til faktisk utforming. Det er satt opp vegg i hallen. Loftsetasjen er ikke benevnt med betegnelse.

Leiligheten er godkjent til varig opphold og som en selvstendig enhet. Søknaden må ferdigstilles med en ferdigattest. Ferdigattesten vil bli rekvirert av Hansen Bygg AS som har vært ansvarlig søker for tiltaket.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vann og kloakk. Privat vei. Veiavtalen er tinglyst og ligger ved i prospektet.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører kommunedelplanen for Lundevågen og Farsund-Lista 2018-2028. Eiendommen er avsatt til LNF (KDP Lundevågen) og Faresone høyspent H370.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har utleiedel. Leiligheten leies ikke ut pr. dags dato. Selger har tidligere leid ut leiligheten for kr. 3500,- pr. mnd. esklusiv strøm. Leiligheten har en egen undermåler. Leiligheten selges ferdig møblert. Leiligheten er offentlig godkjent som en separat enhet.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4206/6/97/1:
25.09.2018 - Dokumentnr: 1318826 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331


05.12.2005 - Dokumentnr: 188041 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 1/3


07.12.2018 - Dokumentnr: 1657819 - Reseksjonering
Snr: 1
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 180/342
Vederlag: NOK 0
Omsetningstype: Uoppgitt
Endring av sameiebrøk
Endring av tilleggsdel
Tilleggsareal i grunn utgår
Areal overføres fra seksjon 2 til seksjon 1
Endring av tegninger

Økonomi

Omkostninger kjøper

1 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,-))
11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
65 620,- (Omkostninger totalt)

2 055 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Farsund kommune. Avgiften er inklusiv i de kommunale avgiftene.

Nøkkelinformasjon

Standard

Bolig bestående av to enheter, en boligenhet og en leilighetsdel.

Boligdelen holder en normal standard og er gjennomgående innredet med tapetserte og panelte vegger. Gulvene er belagt med furugulv og laminat.

Boligdelen er innholdsrik og går over tre etasjer. Inngangspartiet ligger i 1. etasje.

Pent kjøkken med profilterte fronter fra Vårt kjøkken. Kjøkkenet har en hesteskoutforming, er godt utstyrt og gir rom for en god arbeidsplass. Alle hvitevarer på kjøkkenet er integrert. Kjøkkenet har en naturlig avgrensing mot stuen, hvor det er god plass til langbord.

Stuen er gjennomgående med mange vindusflater som gir godt med lys inn. I stuen er det montert en koselig peis med innsats som gir godt med stemning og varme på kalde dager. På siden er det laget en egen innsats for ved og vin.

På loftet ligger en meget romslig loftstue som har flere bruksmuligheter. Her er det satt inn en vedovn med steke- og kokemuligheter. Loftet er delt inn i to soner og har store takvinduer som gir godt med lys inn.

Fra flere hold kan utsikten mot Lundevågen beskues.

I boligdelen er det to bad. Hovedbadet ligger i 1. etasje, og har fliser med varmekabler på gulv og tapetserte vegger. Rommet er utstyrt med toalett, baderomsinnredning og badekar med dusjløsning. Fra badet er det inngang til en badstu, hvor man kan finne roen.
Det andre badet ligger på loftet. Her er det fliser på gulv og vegger. Rommet er utstyrt med servant, toalett og dusjnisje.

Det er totalt tre soverom i boligdelen, fordelt med to i 1. etasje og ett på loftet. Ett av soverommene i 1. etasje består av to rom og har installert en vedon.

Leilighetsdelen har egen separat inngang og er innbydene innredet i lyse fargetoner. Leiligheten er ferdig møblert og møblene vil medfølge handelen.
Pen kjøkkendel fra Farsund kjøkkensenter med hvite profilerte fronter og enkeltstående hvitevarer som medfølger.
Pent innredet bad med gulv belagt med belegg og vegger bekledd med våtromstapet. Rommet er innredet med baderomsinnredning, toalett, dusjnisje, vvs og opplegg til vaskemaskin. Leiligheten er godkjent som en separat enhet.

________________________________

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av karstein brox den 28.03.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3 (store eller alvorlige avvik)

Utvendig > Dører:
- Dør hovedinngang er vanskelig å åpne eller lukke,
- Dør til gang u-etasje har råteskade i karm.

Innvendig > Etasjeskiller/gulv mot grunn:
- Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Våtrom > Generell > Bad
- Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Konstruksjonsfeil i våtsone.

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.
Fuktskade i våtsone.

Våtrom > bad/vaskerom:
- Byggeforskrifter fra før 1997 og ingen dokumentasjon.

TG2 (Avvik som kan kreve tiltak)

Utvendig > Veggkonstruksjon Gå til side
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
Kledningen har håndverksmessige manglende utførsel, ansamling av skjøter. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.

Utvendig > Vinduer
Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Også takvinduer, indikasjon på lekkasje, ingen indikasjon på unormal fukt i områdene

Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Rekkverket er for lavt i forhold til krav ved byggeår.
Sprekkskader i verandadekke.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Tomteforhold > Byggegrunn
Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
Merket ved sig i etasjeskillere.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.
Det er registrert skråriss i bakvegg i tilbygget bod, som er symptom på setninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Hvitevarer i boligdelen er integrert og vil medfølge.
Hvitevarene i leilighetsdelen medfølger.

Diverse

Det er opplegg til sentralstøvsuger i boligen. Støvsugerenheten er fjernet. Det er lagt opp til at støvsugerenheten skal stå på vaskerommet til naboseksjonen, jfr. vedtektene § 8.

Randonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.

Boligselgerforsikring

selger har tegnet boligselgerforsikring. forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Denne salgsoppgaveteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4206/6/97/1:
25.09.2018 - Dokumentnr: 1318826 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331


05.12.2005 - Dokumentnr: 188041 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 1/3


07.12.2018 - Dokumentnr: 1657819 - Reseksjonering
Snr: 1
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 180/342
Vederlag: NOK 0
Omsetningstype: Uoppgitt
Endring av sameiebrøk
Endring av tilleggsdel
Tilleggsareal i grunn utgår
Areal overføres fra seksjon 2 til seksjon 1
Endring av tegninger

Info kommunale avgifter

Avgiften vil variere avhengig av forbruk. Avgiften er inklusiv eiendomsskatt.

TV/Internett/Bredbånd

Det ligger fiber i nærheten av boligen. Det er ikke lagt inn fiber i boligen.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Selger har anmerket følgende:
- Selger kjenner til at det er skjevhet pga. seg i grunn.
- Takstein har blitt satt på plass igjen etter stormer.
- El-tilsyn har vært på kontroll. Usikker når.
- Det er godkjent leilighet i underetasjen.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. en bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

alle bud skal inngis skriftlig til megler. det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. benytt "gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av bankid. når første bud er gitt vil du motta en sms-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. budforhøyelser kan også gis ved å trykke "gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. for øvrig vises det til "forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Lov om hvitvasking

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Oppgjørs-og visningshonorar (Kr.7.100)
Provisjon (forutsatt salgssum: 1 990 000,-) (Kr.49 750)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Digital Markedspakke Synlig (Kr.2500)
Produktnr: 7D6DAE6E-EBB6-4D61-8AE0-85F774026BCF