Nybyen | Nær sentrum

Lundenveien 13

Felleskostnader
6 641 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1963
Internt bruksareal (BRA‑i)
62 ㎡
Bruksareal
89 ㎡
Tomteareal
833 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Lys, luftig og delikat 3-roms - Nyere bad og kjøkken - Ildsted i stuen - Vestvendt balkong - Elbillader - Rolig boområde

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Entré, bad/wc, 2 soverom, kjøkken og stue.
Annet: leiligheten disponerer to kjellerboder på henholdsvis ca. 7 kvm og ca. 5 kvm, samt 1/4 av loftsareal.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med gulvvarme på badet og panelovner fra 2020 i enkelte rom. Dette suppleres med vedfyring i peisovn i stuen.

- Teknisk -
Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og skapet er plassert i felles oppgang. Leilighetens varmtvannsbereder rommer ca. 120 liter.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det er parkering på asfaltert gårdsplass, og det ble montert elbillader ved plassen i 2021. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Eiendommen ligger tilbaketrukket og rolig til, men området er samtidig sentralt og attraktivt, med nærhet til bakeri, spisesteder, butikker, busstopp og togstasjon. Fellestomten er velstelt, samt pent opparbeidet med gressplen, prydbusker, trær og asfalterte internveier.

Leiligheten har en vestvendt, overbygd balkong på ca. 7 kvm ved stuen. Her er det fin plass til sittegruppe, og både sol- og utsiktsforholdene er gode. Balkongen har dekke i tre, tett, malt rekkverk og trapp ned til fellesområdene.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av ukjent. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger ferdigattest datert 31.05.2021. Ferdigattesten gjelder rehabilitering av våtrom og utskifting av felles røranlegg.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. 
Adkomst fra privat vei.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, gangvei og kjørevei, tilhører reguleringsplan Skiringss.v Dronn.gt Sfj.v., datert 21.06.1979.

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen datert 21.09.2023 er avsatt til:
- Krav vedrørende infrastruktur
- Ras- og skredfare
- Gul sone iht. T-1442
- Krav om reguleringsplan
- Fortettingsone
- Boligbebyggelse,Nåværende
- Byromstrategi 1

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende:
3907/170/45: 01.11.1963 - Festekontrakt - vilkår

Ovenstående erklæring kan rekvireres på meglers kontor.

Kommentar konsesjon

Det er ikke konsesjon.

Kommentar odelsrett

Det er ikke odel.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 12 300,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Entré
Leiligheten ligger i første etasje, og har adkomst via felles trappeoppgang. Vel inne blir vi ønsket velkommen i en pen entré med lysmalt panel på veggene og gyllen, trestavs laminat på gulvet. Det er fin plass til knaggrekker og skohyller, og det er montert dørcalling med åpner ved inngangsdøren.

Kjøkken
Kjøkkenet, som var nytt i 2020, har et klassisk og pent design med gode benkeflater og mye oppbevaringsplass. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrinedører, takhøye skap og hvit laminatbenkeplate med nedfelt, hvit kum. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap, mikrobølgeovn, stekeovn og koketopp, samt ventilator, benkebelysning og benkestikk.

Stue
Stuen oppleves som romslig og innbydende, og den åpne planløsningen byr på god møbleringsfrihet. Her er det fin plass til både sofagruppe, tv-/mediastasjon og en spisestue for små og store anledninger. Stuen ble pusset opp i 2019/2020, og har lysmalte vegger og gyllen laminat på gulvet. I et hjørne er det en elementpeis med innsats, og fra stuen er det utgang til en vestvendt, overbygd balkong på ca. 7 kvm.

Bad/wc
Badet i leiligheten ble renovert i regi av borettslaget i 2021, og fremstår som delikat og moderne. Rommet har beige fliser på veggene, downlights i himlingen og lyse fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har hvite høyglansfronter og består av en heldekkende servant på en skuffeseksjon og et rundt speil med integrert belysning. Videre har badet et toalett, mekanisk avtrekk og et dusjhjørne med regnfallsdusj bak en glassvegg.

Soverom og garderobe
Det er to pene soverom i leiligheten, og begge har store vinduer som sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp, og ikke minst gode luftemuligheter. Veggene på det nordvendte soverommet er helsparklet og malt opp i 2024. Det er god plass til dobbeltseng og tilhørende møblement, og på hovedsoverommet er det plassbygde garderobeskap.

Leiligheten har for øvrig oppbevaring- og lagringsplass i 2 disponible kjellerboder på henholdsvis ca. 7 kvm og ca. 5 kvm, samt 1/4 av loftsareal.

Diverse

Kort fortalt
- Gjennomgående, pen 3-roms leilighet.
- Andelsleilighet i byggets 1. etasje.
- Flere rom er oppusset i 2019/20.
- Sentral og attraktiv beliggenhet.
- Velstelte og solrike fellesarealer.
- Vestvendt, overbygd og lun balkong.
- Pen entré med varme i flislagt gulv.
- Velutstyrt, klassisk kjøkken fra 2020.
- Romslig og fin stue med ildsted.
- Helfliset, delikat bad/wc fra 2021.
- 2 gode soverom, ett med garderobe.
- Lagring på loft og i 2 kjellerboder.
- Varmtvannsbereder på ca. 120 liter.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/75240040. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende:
3907/170/45: 01.11.1963 - Festekontrakt - vilkår

Ovenstående erklæring kan rekvireres på meglers kontor.

Info kommunale avgifter

Inkludert i felleskostnader.

Byggemåte

Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Terrasse utenfor stuen

Info strømforbruk

Selger opplyser om følgende strømforbruk: Kraft og nettleie per år ca. kr 15 928 (i 2023),- Dette utgjør ca 8 134 (i 2023) kWh per år.

Polisenummer

SP561392

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Leverandør: Sandefjord bredbånd. Grunnpakke inkludert i felleskostnader (mnd).

Sammendrag selgers egenerklæring

Våtrom
2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Ja
2.1.1 Navn på arbeid
Nytt arbeid
2.1.2 Årstall
2021
2.1.3 Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
2.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Bad og rør ble pusset opp i regi av borettslaget. Det er lagt rør-irør.
2.1.5 Hvilket firma utførte jobben?
T&T bygg AS, ABC-elektro, Murmester Trevland & Sønn AS.
2.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet?
Ja

Tak, yttervegg og fasade
4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Ja
4.1.1 Navn på arbeid
Nytt arbeid
4.1.2 Årstall
2016
4.1.3 Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
4.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Forrige eier oppga i sitt egenerklæringsskjema at "Skiftet alle vinduer, terassedør, isolering i vegger, utvendig kledning. Utført i 2016.". Det er
også her det oppgis at dette ble gjennomført via Sandefjord boligbyggerlag. Jeg har ikke selv dokumentasjon på arbeidet (derav "nei"), men vil tro
borettslaget har dette.

Kjeller
7 Er det observert vann eller fukt i kjeller, krypkjeller eller underetasje?
Ja
Beskriv omfanget
Det påpekes i tilstandsrapporten at "det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrengning i kjellergulv" men at "kjelleren virker tørr og egnet til
lagerbod, samt vaskekjeller". Ellers kjenner jeg ikke til noen tegn til fukt eller vann.

Elektrisitet
10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Ja
10.1.1 Navn på arbeid
Nytt arbeid
10.1.2 Årstall
2021
10.1.3 Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
10.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
I forbindelse med baderomsoppussing ble det opprettet ny kurs, installert varmekabel med termostat, stikkontakt ved innredning, avtrekksvifte og
lys i tak. Dette er beskrevet i samsvarserklæring fra elektriker.
10.1.5 Hvilket firma utførte jobben?
ABC Elektro AS
10.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet?
Ja
Side 4
10.2.1 Navn på arbeid
Nytt arbeid
10.2.2 Årstall
2021
10.2.3 Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
10.2.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Installasjon av elbil-lader.
10.2.5 Hvilket firma utførte jobben?
PEC Elektro Sandefjord AS
10.2.6 Har du dokumentasjon på arbeidet?
Ja
10.3.1 Navn på arbeid
Nytt arbeid
10.3.2 Årstall
2020
10.3.3 Hvordan ble arbeidet utført?
Ufaglært
10.3.7 Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte
Det er gjort små utbedringer i leilighet hvor enkelte stikkontakter, lysbrytere og ledningsstrekker er skiftet ut. Dette er gjennomført av
elektroingeniør.

Rør
13 Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Ja
13.1.1 Navn på arbeid
Nytt arbeid
13.1.2 Årstall
2021
13.1.3 Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
13.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
I forbindelse med baderomsoppussing ble det byttet til rør-i-rør system.
13.1.5 Hvilket firma utførte jobben?
T&T bygg AS, Murmester Trevland & Sønn AS
13.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet?
Ja

Andre opplysninger
Utvendig ringeklokke (ved hovedinngang) fungerer ikke alltid. Ringeklokkene er installert av borettslaget, og borettslagets Styre er derfor kontaktet angående dette. Styret følger opp dette.

Boligen selges med boligselgerforsikring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Solgt
Produktnummer: 4A6432F3-95DA-4905-A97F-7A9A4426CE58