Porsgrunn

Lundejordet 12

Prisantydning
2 650 000 kr
Omkostninger
8 900 kr
Andel fellesgjeld
2 350 000 kr
Andel fellesformue
22 468 kr
Totalpris
5 008 900 kr
Formuesverdi
1 033 329 kr
Formuesverdi sekundær
3 926 651 kr
Felleskostnader
15 246 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2022
P-rom
116 ㎡
Bruksareal
120 ㎡
Tomteareal
4 037 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Enebolig i rekke(2022) beliggende svært barnevennlig! - 3 sov / 2 bad / Garasje. Vannbåren varme. Kort vei til sjøen!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

P-rom: 116 kvm. Bruksareal: 120 kvm.

Boligen går over to plan og inneholder:

1. etasje: Entré, hall, bad, vaskerom og 2 soverom.

2. etasje: Stue/kjøkken, bad og soverom.

S-rom inneholder: Bod i 1. etasje.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Varmekabler på begge bad og vaskerom med elektrisk oppvarming.
Vannbåren varme med el.kjel i gulv og temperaturstyring i rom.
Balansert ventilasjonssystem med varmegjenvinning installert i vaskerom.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

Lundelia barnehage ligger et steinkast fra boligen.
Heistad barne- og ungdomsskole ligger ca. 5-7 minutter i gåavstand med trygge gangveier hele veien.

Skolekrets

Heistad.

Parkering

Parkering skjer i garasje eller på utsiden av boligen i gruset innkjørsel.

Beliggenhet

Velkommen til Nedre Lunde på Heistad!

Boligen har en fin plassering i et helt nytt nabolag med gåavstand til det meste området har å tilby! Her bor man skjermet og med lite gjennomgangstrafikk innerst i rekke. Fra området kan barna trygt gå til Heistad barne- og ungdomsskole, og forøvrig ligger Lundelia barnehage bare et steinkast unna. Dagligvarehandelen kan du gjøre unna på Kiwi eller Rema 1000 Heistad som også tilbyr apotek, blomsterhandel eller frisør.

Heistad har et svært stort utvalg av ulike turmuligheter, og i nærheten ligger blant annet kyststien som strekker seg i begge retninger mot Brevik og Kotøya. Ved skolen ligger fritidsaktiviteter som fotball, svømming, skianlegg, frisbee m.m. Ellers kan man på sommerstid rusle nedover mot Heistadstranda og nyte varme dager. Det ligger flere bryggeanlegg i området for de båtinteresserte. Gode bussforbindelser med hyppige avganger ca. 5 minutter unna i gåavstand.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 30.05.2022. Ferdigattesten gjelder oppføring av 2 rekker kjedede eneboliger. 2 firemannsboliger, boder, støttemurer og opparbeiding av infrastruktur og lekeareal. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, og tilhører reguleringsplan "Nedre Lunde", datert 06.09.2018. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
- Boligbebyggelse - nåværende
- Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav.
- Friområde - Nåværende

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommentar konsesjon

Det er ikke konsesjon på eiendommen.

Kommentar odelsrett

Det er ikke odel på eiendommen.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 100,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 8 900,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Denne svært lekre eneboligen i rekke er nylig oppført av Heimgard Bolig, PBBL og Graf entreprenør som til sammen skal bygge rundt 90 boliger i dette området. Til slutt vil Nedre Lunde omgjøres til et trivelig, barnevennlig og trygt nabolag for store og små. Eneboligen ligger i andre rekke fra Lunde Terrasse og fremstår svært delikat og moderne med glassrekkverk og skrått møne. Dette tilfaller de fleste, og spesielt for barnefamlien som ønsker et moderne og praktisk hjem.

I gruset innkjørsel kan bilen parkeres foran boligen eller settes i garasje med el-port og romslig sportsbod. Det er tilkomst i 1. etasje og fra utgangsparti kommer man inn til entré med flisbelagt gulv og stor skyvedørsgarderobe med speil. Her er det slette vegger med en delikat jordtone som strekker seg ut i 1. etasje.

Etasjen har et svært delikat og flisbelagt bad med varme i gulv. Badet er innredet med vegghengt wc, badekar, dusjnisje med glassdører og innredning med vask og speil. Vaskerom/teknisk er flisbelagt på gulv med varmekabler og rommet har opplegg og god plass til vaskemaskin/tørketrommel. Her er det også installert teknisk til vannbåren varme og balansert ventilasjonssystem. VV-tank på 200 L er stående i rom.

Det er to soverom i etasjen med 1-stavs tarkett på gulv og slette malte vegger. Soverom 1 har en god størrelse med egen walk-in garderobe med god lagringsplass. Soverom 2 står i lik stil med tarkett på gulv og slette vegger, og brukes idag som et kontorrom.

I den øvrige etasjen er det tilkomst via en eikebeiset furutrapp som passer pent inn i boligen. Stuen har 1- stavs tarkett på gulv og malte slette vegger som gir en gjennomgående moderne stil. Stue/kjøkken har en svært deilig romfølelse med høyt møne og store vindusoverflater. På høyresiden er det utgang til boligens veranda med glassrekkverk.

Det er satt inn et stilig Norema kjøkken som tilvalg i en delikat grønn fargetone som passer seg godt inn i rommet. Innredningen har slette fronter og laminert lys benkeplate. Det er glass på vegg under overskap og integrerte hvitevarer som kjøleskap, microovn, komfyr med platetopp og oppvaskmaskin som medfølger. I midten av kjøkken er det satt inn en kjøkkenøy med god lagringsplass i skap på en av sidene, som også gir rommet en ekstra sosial arbeidsbenk.

Pent bad med flis på vegger og gulv med varme fremstår moderne og lyst. Rommet er innredet med dusjnisje med glassdører, vegghengt wc og innredning med vask og speil.

Soverom har en god størrelse og med flere garderobeskap som medfølger handelen. Rommet har 1-stavs tarkett på gulv og slette malte vegger.

Med tilkomst fra stuen har boligen en svært romslig balkong med glassrekkverk som gir deg mulighet for å nyte dagene ute. Her har man flere soner som kan brukes rundt boligen og det kan enkelt møbleres med flere sittegrupper ute. I tillegg har man en egen oppdelt hage som kan tas i bruk.

Hvitevarer

Hvitevarer på kjøkken medfølger handelen.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81230005. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Polisenummer

SP0004510427

TV/Internett/Bredbånd

TV og internett er inkludert i felleskostnader.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 65B5FCFF-B5FA-4901-9D02-235DB4E02EFA Kategori: